15
INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE RO
Ați achiziționat un produs de înaltă calitate. Vă rugăm
să citiți cu atenție instrucțiunile.
Măsuri de siguranță
1. ATENȚIE! În timpul utilizării, mânerele și capacul
vor deveni foarte fierbinți. Folosiți o cârpă uscată,
suport pentru vase fierbinți sau mănuși de
bucătărie.
2. Asigurați-vă că puneți doar un produs fierbinte pe
o suprafață protejată sau rezistentă la căldură, sau
o pirostrie.
3. ATENȚIE! Produsul se încălzește foarte repede.
Prin urmare, trebuie supravegheat în permanență
atunci când gătiți cu ulei sau grăsime, deoarece
poate lua foc.
4. ATENȚIE! Nu încălziți produsul când este gol
deoarece acest lucru poate duce la decojirea
smalțului.
5. Pentru a evita deteriorarea produsului, nu folosiți
obiecte ascuțite, aveți grijă să nu-l zgâriați, și nu
tăiați mâncarea direct în sau pe produs.
6. Utilizați ustensile de gătit din lemn și ustensile din
plastic rezistent la căldură.
7. ATENȚIE! Ridicați întotdeauna produsul și
NICIODATĂ nu îl rotiți în jurul unei plite de gătit din
sticlă ceramică deoarece acest lucru poate
deteriora produsul și suprafața plitei de gătit sau
cuptorul.
8. ATENȚIE! Atunci când gătiți pe suprafețe aspre,
fundul produsului se poate deteriora. Manevrați cu
grijă, deoarece un produs cu fund deteriorat poate,
la rândul său, provoca deteriorarea altor suprafețe
de gătit.
9. Produsul este adecvat pentru utilizare în toate
tipurile de cuptoare și plite de gătit, până la o
temperatură de 240 °C. Atunci când acesta este
utilizat într-un cuptor, așezați-l întotdeauna pe
grătar, și niciodată pe partea inferioară a
cuptorului. Asigurați-vă că flăcările unei mașini de
gătit pe gaz nu ajung la părțile laterale ale
produsului.
10. Folosiți un arzător sau o zonă de gătit potrivite
pentru produs.
11. Produsul nu este adecvat pentru utilizarea într-un
cuptor cu microunde.
12. Produsul nu poate fi folosit în siguranță într-o
mașină de spălat vase.
13. AVERTISMENT! Manipulați produsul cu grijă.
Aveți grijă să nu îl scăpați, deoarece acest lucru
poate deteriora suprafața de sub produs.
14. Nu utilizați capacul dacă observați că mânerul
capacului nu este fixat. În acest caz, fixați
șuruburile de pe capac.
Înainte de a utiliza aparatul pentru prima dată
1. Îndepărtați toate ambalajele și etichetele de pe
produs.
2. Umpleți produsul cu apă și aduceți apa la
temperatura de fierbere, de cel puțin două ori
pentru a îndepărta orice substanțe rămase din
procesul de fabricație.
3. Spălați produsul manual, folosind detergent lichid
de vase și apă caldă; apoi, ștergeți-l bine.
Mod de utilizare
1. Începeți încălzirea produsului la temperatură
scăzută; apoi, creșteți-o treptat.
2. Suprafața nu este potrivită pentru gătit uscat,
deoarece acest lucru poate duce la decojirea
smalțului. Asigurați-vă că partea inferioară este
acoperită în întregime.
3. Aveți grijă să nu adăugați ingrediente din care ar
putea curge apă peste ulei fierbinte, deoarece
acest lucru poate provoca stropirea cu ulei.
4. Produsele din fontă păstrează căldura foarte bine.
Prin urmare, gătirea, prăjirea sau frigerea vor
putea fi făcute la temperatură medie.
5. Nu gătiți la temperaturi ridicate atunci când utilizați
acest produs.
6. Smalțul luminos la interiorul vasului este adecvat
în special pentru gătit lent la o temperatură
scăzută spre medie, fie pe o plită de gătit, fie într-
un cuptor.
7. Capacul este proiectat astfel încât aburul este
condensat în timpul gătirii și distribuit în mod egal
asupra mâncării. Astfel, mâncarea va rămâne
moale și plină de aroma sa naturală.
Sfaturi utile pentru a găti mâncare delicioasă și
sănătoasă
1. Sucuri: sucurile din alimente conțin vitamine și alte
ingrediente valoroase, care sunt vitale pentru
aroma preparatului. Pentru cea mai bună calitate
a produselor alimentare, nu folosiți ulei sau apă
pentru gătit. Alimentele gătite în acest fel vor fi mai
gustoase dacă sunt servite cu sucurile lăsate în
vas sau pe placa de grătar.
2. Dimensiune corespunzătoare vas: înainte de a
găti, selectați vasele de gătit în funcție de
cantitatea de alimente care urmează să fie gătite.
Asigurați-vă că mâncarea nu depășește 2/3 din
înălțimea totală a vasului de gătit.
3. Timp de gătire: atunci când mâncarea atinge
temperatura de fierbere, reduceți căldura sau
puterea plitei dumneavoastră de gătit. Dacă este