15
INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE RO
Produsul care ați cumpărat este fabricat conform
standartelor mondiale. Este rezultatul al combinării
materialelor de calitatea înaltă, nivelului de
dezvoltare tehnologiilor și lucrului de profesionali
pricepuți. Dacă respectați regulile de bază
Dumneavoastră puteți utiliza eficient acest vas.
Măsuri de precauțiune
1. ATENȚIE! În timpul utilizării, mânerele și
capacul vor deveni foarte fierbinți. Folosiți
mânerele existente.
2. Asigurați-vă că puneți cratiță (tigaie) pe o
suprafață protejată sau rezistentă la căldură,
sau pe un suport.
3. ATENȚIE! Produsul se încălzește foarte
repede. Prin urmare, trebuie să urmăriîi după el
atunci când gătiți cu ulei sau grăsime, deoarece
poate lua foc.
4. ATENȚIE! Nu încălziți cratiță (tigaie) când este
gol deoarece acest lucru poate duce la
deteriorarea acoperirei antiadezive.
5. Pentru a evita deteriorarea produsului, nu
folosiți obiecte ascuțite, aveți grijă să nu-l
zgâriați, și nu tăiați mâncarea direct în cratiță
(tigaie).
6. Utilizați lucrurile din lemn și ustensile din plastic
rezistent la căldură.
7. ATENȚIE! Întotdeauna ridicați cratiță (tigaie) și
NICIODATĂ nu îl rotiți în jurul unei plite de gătit
din sticlă ceramică deoarece acest lucru poate
deteriora cratiță (tigaie) și suprafața plitei de
gătit sau cuptorului.
8. ATENȚIE! Atunci când gătiți pe suprafețe
neregulate, fundul cratiței (tigaiei) poate fi
deteriorat. Manipulați cu grijă, deoarece fundul
deteriorat cratiței (tigaiei) poate, la rândul său,
provoca deteriorarea altor suprafețe de gătit.
9. Produsul este potrivit pentru utilizare în toate
tipurile de cuptoare și plite de gătit, până la
temperatură de 200 °C. Atunci când acesta
este utilizat într-un cuptor, așezați-l întotdeauna
pe grătar, și niciodată pe partea inferioară a
cuptorului. Asigurați-vă că flăcările unei mașini
de gătit pe gaz nu ajung la părțile laterale ale
produsului.Când utilizați vasul în cuptor atunci
scoateți suportul și mânerele ale cratiței
(tigaiei).
10. Folosiți un arzător sau o zonă de gătit potrivite
pentru cratiță (tigaie).
11. Cratiță (tigaie) nu este potrivită pentru utilizarea
într-un cuptor cu microunde.
12. AVERTISMENT! Manipulați produsul cu grijă.
Aveți grijă să nu îl scăpați, deoarece acest lucru
poate deteriora suprafața de sub produs.
13. Nu utilizați capacul dacă observați că mânerul
capacului nu este fixat. În acest caz, fixați
șuruburile de pe capac.
Înainte de a utiliza aparatul pentru prima dată
1. Îndepărtați toate ambalajele și etichetele de pe
produs.
2. Umpleți cratiță (tigaie) cu apă și aduceți apa la
temperatura de fierbere, de cel puțin două ori
pentru a îndepărta orice substanțe rămase din
procesul de fabricație.
3. Spălați cratiță (tigaie) manual, folosind
detergent lichid de vase și apă caldă; apoi,
ștergeți-l bine.
4. Pentru a prelungi termenul de serviciu și a
proteja acoperirea antiadezivă, vă recomandăm
să acoperiți cratiță (tigaie) din înauntru cu uleiul
și ștergeți suprafață cu ștergarul de hârtie pînă
se usucă.
Utilizare
1. Începeți încălzirea produsului la temperatură
scăzută; apoi, creșteți-o treptat.
2. Suprafața nu este potrivită pentru gătit uscat,
deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea
acoperirei antiadezive. Asigurați-vă că partea
inferioară este acoperită în întregime.
3. Aveți grijă să nu adăugați ingrediente din care
ar putea curge apă peste ulei fierbinte,
deoarece acest lucru poate provoca stropirea
cu ulei.
4. Capacul este proiectat astfel încât aburul este
condensat în timpul gătirii și distribuit în mod
egal asupra mâncării. Astfel, mâncarea va
rămâne moale și plină de aroma sa naturală.
Sfaturi utile pentru a găti mâncare delicioasă și
sănătoasă
1. Sucuri: sucurile din alimente conțin vitamine și
alte ingrediente valoroase, care sunt vitale
pentru aroma felului de mâncare. Pentru cea
mai bună calitate a produselor alimentare, nu
folosiți ulei sau apă pentru gătit. Alimentele
gătite în acest fel vor fi mai gustoase dacă sunt
servite cu sucurile lăsate în cratiță (tigaie).
2. Dimensiune corespunzătoare a cratiței (tigaiei):
înainte de a găti, selectați vasele de gătit în
funcție de cantitatea de alimente care urmează
să fie gătite. Asigurați-vă că mâncarea nu
depășește 2/3 din înălțimea totală a vasului de
gătit.