Aeg-Electrolux KM700 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare

Acest manual este potrivit și pentru

KM 7XX Assistent
Robot de bucatarie
Manual de utilizare
Dragi utilizatori,
Va rugam sa cititi cu atentie aceste instructiuni de utilizare. Inainte de toate, va rugam sa retineti instructiunile privind siguranta din prima
parte a acestui manual. Va rugam sa pastrati acest manual pentru o referinta ulterioara. In cazul in care oferiti acest aparat unui alt utilizator,
trebuie ca aparatul sa fie insotit de manualul de utilizare.
 Acest simbol si/sau cuvintele cheie (Pericol/Avertizare/Atentie) accentueaza informatiile importante pentru siguranta dumneavoastra si
pentru buna functionare a aparatului. Aceste informatii trebuie respectate.
Acest simbol va ghideaza pas cu pas in utilizarea diferitelor functii ale aparatului.
Dupa acest simbol urmeaza informatii suplimentare referitoare la functionarea si utilizarea aparatului.
Acest simbol marcheaza sfaturi si informatii referitoare la utilizarea economica a aparatului, in concordanta cu mediul ambiant.
Descrierea aparatului
(Fig. 1)
A Carcasa motor
B Recipient mixer
C Capac recipient mixer
D Capac inchidere
E Accesoriu presare
F Tub umplere
G Recipient universal
H Ax
I Selector viteza
J Buton puls
K Compartiment accesorii
L Compartiment cablu (partea din spate a aparatului)
M Placuta de identificare (sub aparat)
N Disc suport
O Cutit din plastic
P Cutit metalic cu protectie
Q Disc amestec
R Storcator citrice (numai pentru KM 750)
S Capac protectie pentru ax recipient amestecare
T Spatula


Masuri de siguranta
Standardele de siguranta valabile pentru aparatura AEG sunt in conformitate cu reglementarile in vigoare referitoare la siguranta aparaturii de
uz casnic. Cu toate acestea, in calitate de producatori, suntem obligati sa va facem cunoscute urmatoarele instructiuni privind siguranta :
Reguli generale privind siguranta
:
Acest aparat trebuie conectat la o sursa de alimentare ce are voltajul si frecventa similare cu datele inscrise pe placuta de
identificare.
Nu folositi aparatul daca :
- cablul de alimentare este deteriorat
- carcasa este deteriorata
Nu deconectati aparatul de la sursa de alimentare tragand de cablul de alimentare.
Pentru a evita orice pericol, in cazul in care cablul de alimentare este deteriorat acesta trebuie inlocuit de catre un specialist de la un
centru de service autorizat.
Acest aparat trebuie reparat numai de catre personalul autorizat de la centrele de service. Reparatiile incorecte reprezinta un pericol
major pentru utilizator. In cazul in care aparatul necesita reparatii, va rugam sa luati legatura cu cel mai apropiat centru de service
autorizat AEG.
Acest aparat este destinat exclusiv pentru uz casnic. Producatorul isi declina orice responsabilitate in cazul in care aparatul este
utilizat in alte scopuri decat cele mai sus mentionate.
Siguranta copiilor:
Nu lasati aparatul nesupravegheat si fiti foarte atenti in cazul in care in preajma se afla copii!!!
Cand se utilizeaza aparatul:
Nu puneti aparatul in functiune daca aveti mainile ude.
Nu utilizati mixerul pentru a amesteca vopseluri (lacuri, poliesteri etc.)- Pericol de explozie!
Decuplati aparatul si scoateti stecherul cablului de alimentare din priza inainte de a curata aparatul.
Nu scufundati carcasa motorului in apa (fig.1/A) sau alte lichide.
Producatorul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru posibilele deteriorati survenite ca urmare a utilizarii incorecte a aparatului
sau in alte scopuri.
Avertizare: Cutitul metalic (fig. 1/P) este foarte ascutit! Pericol de accidentare!
Cutitul metalic trebuie tinut numai de maner, iar daca nu il folositi trebuie sa ii fixati protectia pentru lama! Aveti grija la clatire!
Avertizare: Accesoriile pentru taiere (fig. 9) sunt foarte ascutite! Pericol de accidentare! Pastrati aceste accesorii numai in
compartimentul special (fig. 1/K). Aveti grija la clatire!
Avertizare: Cutitul mixerului (fig. 14/a) este foarte ascutit. Pericol de accidentare! Trebuie sa fiti foarte atenti cand montati si
demontati mixerul.
Avertizare: Nu introduceti degetele in tubul de umplere (fig. 1/F). Pericol de accidentare!
Avertizare: Nu introduceti obiecte dure (ex. Linguri) in vasul mixerului in timpul functionarii si nu atingeti vasul mixerului cu
mainile. Pericol de accidentare!
Accesoriile trebuie introduse sau scoase numai cand acesta este oprit.
Nu introduceti obiecte lungi si dure (ex lame, linguri de lemn, spatule etc.) in tubul de umplere. Pericol de accidentare! Utilizati
numai accesoriul de presare (fig. 1/E) pentru a presa alimentele taiate.
Nu introduceti lichide fierbinti (doar reci sau calde) in recipientul mixerului sau in recipientul universal.
Intotdeauna fixati mai intai pe carcasa motorului recipientul universal (fig. 1/G) inainte de a introduce axul (fig. 1/H) si accesoriile.
Dupa 10 minute de utilizare trebuie sa opriti aparatul. Faceti o pauza de cel putin 20 de minute. In cazul in care prelucrati
amestecuri mai grele (ex 1,5 kg aluat) trebuie sa opriti aparatul dupa 1 minut.
Inainte de a scoate continutul din recipient, indepartati accesoriile si axul.
Nu depasiti cantitatea maxima admisa de volumul recipientului.
Nu lasati aparatul nesupravegheat. In momentul in care parasiti incaperea chiar si pentru o perioada scurta de timp, trebuie sa
scoateti stecherul cablului de alimentare din priza.
In momentul in care nu mai utilizati aparatul, inchideti aparatul de la butonul de pe aparat si scoateti stecherul cablului de
alimentare din priza.
Reciclare
Reciclati ambalajul!
Nu aruncati ambalajul! Respectati urmatoarele instructiuni:
Ambalajul poate fi dus la un centru de colectare a hartiei.
Pungile de plastic din polietilena (PE) pot fi duse la centrele pentru colectarea polietilenei (PE).
Bucatile de polistiren expandat (PS) nu contin CFC si pot fi duse la centrele de colectare a unor astfel de materiale. Va rugam sa luati legatura
cu centrele de colectare a materialelor refolosibile.
Reciclati aparatul!
In cazul in care nu mai utilizati aparatul, va rugam sa il duceti la cel mai apropiat centru de reciclare.
Instructiuni generale de functionare:
Robotul de bucatarie va ajuta la prelucrarea alimentelor astfel:
Mixerul este utilizat pentru prepararea de cocktail-uri, spargerea cuburilor de gheata, pasarea fructelor si legumelor etc.
Unitatea multifunctionala este utilizata pentru
- aluaturi
- tocarea carnii, miezului de nuca etc.
- Taierea, razuirea sau decojirea legumelor sau fructelor
- Taierea cartofilor pentru a fi prajiti
- Baterea de frisca sau albusuri
- Si stoarcerea de lamai, portocale, grapefruit (KM 750)
Sistemele pentru siguranta aparatului
Acest aparat este prevazut cu cateva sisteme de siguranta.
Recipientul mixerului sau recipientul universal sunt puse in functiune numai daca recipientul este asezat corect.
Recipientul universal este pus in functiune numai dupa ce ati indepartat recipientul mixerului si ati pus capacul dispozitivului care
pune in miscare mixerul (fig. 1/S si 4)
Nu lasati copiii in preajma aparatului.
Aparatul trebuie asezat numai pe o suprafata de lucru plata si uscata.
Mixerul
Mixerul este utilizat pentru a prepara diverse cocktail-uri, pentru a sparge cuburile de gheata, pentru a pasa fructele si legumele etc.
Pregatirea pentru utilizare
Pentru a fixa recipientul mixerului pe suport, trebuie ca mai intai sa indepartati capacul de protectie (fig. 1/S si 4)
Rasuciti capacul de protectie in sensul acelor de ceasornic si indepartati-l.
-Led-ul rosu de avertizare clipeste (fig. 4/a)
Amplasati recipientul mixerului (fig.1/B si 2) pe suport (sageata la sageata ) si rasuciti in sens invers acelor de ceasornic pana
cand se opreste. Recipientul mixerului cupleaza. Cele doua sageti negre trebuie sa coincida.
-Led-ul rosu de avertizare se stinge (fig. 4/a)
Amplasati capacul mixerului (fig. 1/C si 3) pe recipientul mixerului si rasuciti pana cand urechea capacului ajunge deasupra
manerului. Capacul cupleaza.
Mixerul poate fi pus in functiune numai atunci cand recipientul si capacul sunt fixate corect.
Fixati capacul de inchidere (fig. 1/D) si blocati.
Punerea in functiune a mixerului
Deschideti capacul (fig. 1/C) si umpleti recipientul cu ingrediente.
Avertizare: Nu depasiti volumul maxim de umplere de 1.5 litri!
Puteti sa adaugati si alte ingrediente in timpul functionarii prin deschiderea orificiului de umplere. Capacul de etansare (fig. 1/D) poate
fi utilizat in acest scop. Inchideti orificiul de umplere imediat dupa ce ati adaugat ingredientele pentru a nu va stropi.
Punerea in functiune a mixerului: rasuciti selectorul de viteze (fig. 1/1) spre dreapta pentru a selecta viteza dorita sau apasati butonul
puls (fig. 1/J)
Se recomanda utilizarea la inceput a unei trepte mai scazuta de viteza si apoi marirea vitezei. Mixerul functioneaza la viteza maxima
prin apasarea butonului puls.
Cititi capitolul „Sfaturi pentru utilizarea mixerului” pentru mai multe informatii referitoare la setarea vitezei.
Opriti aparatul: rasuciti selectorul de viteze spre stanga in pozitia „0”.
Dupa amestecare, rasuciti recipientul in sensul acelor de ceasornic si indepartati-l. Rasuciti apoi capacul si goliti recipientul.
Unitatea multifunctionala
Accesorii si utilizarea acestora
Urmatoarele accesorii pot fi utilizate cu unitatea multifunctionala:
Disc batere (fig. 1/Q)
Pentru a bate frisca si albusurile de ou, preparare de aluaturi moi si frisca.
Cutit metalic (fig. 1/P)
Pentru a taia carne macra, ciocolata, miez de nuca etc.
Cutit de plastic (fig. 1/O)
Pentru framantarea si amestecarea aluaturilor tari.
Introduceti suportul (fig. 1/N) si accesoriile pentru taiere/feliere/razuire (fig. 10)
Accesoriile pentru taiere/feliere/razuire sunt numerotate (de la 1 la 6) pe maner. Accesoriul dorit este fixat pe suport.
1. Pentru taierea fructelor si legumelor in felii groase
2. Pentru taierea fructelor, legumelor, carnii macre sau a salamului, etc in felii subtiri
3. Pentru taierea cartofilor pentru a fi prajiti
4. Pentru razuirea branzei tari, parmezanului etc.
5. Pentru razuirea legumelor si fructelor etc.
6. Pentru razuirea fina a legumelor si fructelor, ciocolatei, usturoiului etc.
Pregatirea unitatii multifunctionale
Fixati capacul de protectie (fig. 4)
Unitatea multifunctionala poate fi pusa in functiune numai dupa ce indepartati recipientul mixerului si fixati capacul de protectie pentru
mecanismul mixerului (fig. 1/S si 4)
Indepartati recipientul mixerului, conform instructiunilor din capitolul „Mixer”.
-Led-ul rosu (fig. 4/a) clipeste.
Amplasati capacul de protectie pe mecanismul mixerului (semnul
la semnul
U
) si rasuciti in sens invers acelor de ceasornic pana cand
se opreste. Capacul de protectie angreneaza. Semnul
trebuie sa fie deasupra led-ului de avertizare (fig. 4).
-Led-ul rosu de avertizare (fig. 4/a) nu mai clipeste.
Fixarea recipientului universal (fig. 5)
Amplasati recipientul universal (fig. 1/G) pe suport (sageata la sageata ) si rasuciti in sens invers acelor de ceasornic pana cand se
opreste. Recipientul universal angreneaza. Cele doua sageti negre trebuie sa coincida.
Introducerea axului (fig. 7)
Amplasati axul (fig 1/H) in orificiul din centrul recipientului universal.
Introducerea accesoriilor
Se pot utiliza urmatoarele accesorii:
Disc batere (fig. 1/Q) sau
Cutit metalic (fig. 1/P) sau
Cutit de plastic (fig. 1/O) sau
Suport (fig. 1/N) cu accesorii taiere (fig. 9)
Pe suport trebuie fixat accesoriul de taiere in functie de operatiunea efectuata (vezi „Introducerea accesoriilor de taiere in suport”).
Fixati accesoriul dorit pe ax.
- La discul de batere, cutitul metalic si cutitul de plastic (fig. 8) lamele trebuie sa fie sub nivelul axului
- Suportul (fig. 11) ramane fixat pe axul hexagonal.
Se recomanda prinderea suportului prin cele doua orificii.
Fixarea capacului (fig. 6)
Asezati capacul (fig. 1/F) pe recipientul universal (sageata la sageata ) si rasuciti in sens invers acelor de ceasornic, pana cand se
opreste. Capacul angreneaza. Urechea capacului trebuie sa fie chiar deasupra manerului si cele doua sageti sa coincida.
Introduceti accesoriul de presare (1/E)
Introducerea accesoriilor de taiere in suport (fig. 10)
Fixati accesoriul de taiere in functie de operatiunea efectuata.
Aceste accesorii se afla in compartimentul special pentru accesorii (fig. 1/K)
Aceste accesorii sunt foarte ascutite. Va rugam sa le manuiti cu atentie!
Deschideti compartimentul pentru accesorii (fig. 9) prin tragerea manerului.
Alegeti accesoriul dorit (fig. 9).
Fixati accesoriul cu partea rotunjita in centrul suportului si apoi coborati-l si fixati-l in spatiul special al discului suport (fig. 10).
Pentru a inlatura accesoriul, trageti usor de maner si ridicati.
Functionarea unitatii multifunctionale
Deschideti capacul (fig. 1/F) si introduceti toate ingredientele necesare in recipientul universal.
Avertizare: Nu depasiti volumul maxim de umplere:
- 1,75 l ingrediente lichide
- 1,5 l ingrediente solide
Puteti sa adaugati si alte ingrediente pe parcursul procesarii alimentelor folosind orificiul de umplere sau tubul de umplere (1/E). Inchideti
imediat orificiul pentru a nu va stropi.
Utilizati accesoriul de presare numai pentru presarea alimentelor taiate introduse prin orificiul de umplere!
Puneti in functiune aparatul: rasuciti selectorul de viteza (fig. 1/I) in dreapta, la viteza dorita sau apasati butonul puls (1/J).
Se recomanda utilizarea la inceput a unei trepte inferioare de viteza si apoi marirea vitezei. Prin apasarea butonului puls, aparatul
functioneaza la viteza maxima. Pentru valori ale vitezei, cititi capitolul „Sfaturi pentru utilizarea unitatii multifunctionale”.
Daca led-ul de avertizare (fig. 4/a) clipeste si aparatul nu incepe sa functioneze, verificati capacul de protectie a mecanismului mixerului
(fig. 1/S si fig. 4). Este posibil ca acesta sa nu fie bine fixat.
Opriti functionarea aparatului: rasuciti selectorul de viteza in stanga, in pozitia „0”.
Dupa utilizare, rasuciti capacul in sensul acelor de ceasornic si inlaturati-l.
Inlaturati capacul numai in momentul in care functionarea aparatului s-a incheiat!
Inlaturati accesoriile si axul.
Rasuciti recipientul universal in sensul acelor de ceasornic si inlaturat-l.
Storcatorul de citrice (numai pentru modelul KM 750)
Pregatire (fig. 13
)
Fixati recipientul universal asa cum este descris mai sus (fig. 5)
Asezati sita storcatorului de citrice (fig. 13/a) in recipientul universal (sageata la sageata ) si rasuciti in sens invers acelor de ceasornic,
pana cand se opreste. Sita angreneaza, sageata trebuie sa coincida cu sageata )
Introduceti conul de presare (fig. 13/b) in orificiul sitei.
Functionarea storcatorului de citrice
Puneti in functiune aparatul: rasuciti selectorul de viteza (fig. 1/J) in dreapta, in pozitia 1.
Pentru storcatorul de citrice utilizati cea mai scazuta treapta de viteza.
Opriti functionarea aparatului: rasuciti selectoul de viteza in stanga, in pozitia „0”.
Inlaturati conul de presare dupa utilizare.
Rasuciti sita in sensul acelor de ceasornic si inlaturati-o.
Rasuciti recipientul universal in sensul acelor de ceasornic si inlaturati-l.
Nu utilizati aparatul mai mult de 10 minute. Dupa 10 minute trebuie sa faceti o pauza de 20 de minute.
Curatare si intretinere
Carcasa motorului
Verificati sa nu patrunda lichid in interiorul motorului.
Curatati carcasa motorului utilizand o laveta umeda. Nu scufundati carcasa motorului in apa si nu o tineti sub jet de apa!
Mixerul
Recipientul si cutitul pot fi curatate cu usurinta in pozitia puls.
Umpleti recipientul mixerului pana la jumatate cu apa calduta (nu fierbinte!) si adaugati cateva picaturi de detergent.
Apasati scurt butonul puls.
Clatiti recipientul sub jet de apa.
Demontarea/montarea mecanismului de taiere (fig. 14)
Daca este necesar, mecanismul de taiere poate fi demontat si curatat separat.
Avertizare: Lama este foarte ascutita! Pericol de accidentare!
Demontati mecanismul de taiere (fig. 14/a) de pe procesor prin rasucirea in sens invers acelor de ceasornic si scoaterea prin mentinerea in
pozitie usor inclinata.
Scoateti garnitura (fig. 14/b) mecanismului de taiere.
Mecanismul de taiere este foarte ascutit. Garnitura poate fi deteriorata!
Clatiti usor elementele componente ( pericol de accidentare!). Curatati folosind numai apa si detergent. Nu introduceti mecanismul de taiere
in masina de spalat vase pentru a fi spalat.
Introduceti garnitura.
Introduceti mecanismul de taiere. Mentineti mecanismul de taiere usor inclinat.
Fixati mecanismul de taiere prin rasucirea acestuia in sensul acelor de ceasornic.
Recipientul universal si accesoriile
Recipientul universal si accesoriile trebuie curatate sub jet de apa.
Avertizare: Cutitul metalic este foarte ascutit! Pericol de accidentare!
Componentele de plastic se uzeaza mai repede daca sunt spalate frecvent intr-o masina de spalat vase. Totusi, daca trenbuie spalate intr-o
masina de spalat vase, va recomandam amplasarea acestora in cosul superior.
Accesorii de taiere
Curatati accesoriile de taiere utilizand o perie sau o laveta, sub jet de apa sau in masina de spalat vase.
Avertizare: Accesoriile de taiere sunt foarte ascutite! Pericol de accidentare!
Depozitare
Toate accesoriile, cu exceptia storcatorului de citrice, pot fi depozitate in interiorul carcasei aparatului.
Depozitati accesoriile de taiere in compartimentul pentru accesorii (fig. 1/K)
Avertizare: Accesoriile de taiere sunt foarte ascutite! Pericol de accidentare! Manuiti cu atentie!
Asezati celelalte accesorii in recipientul universal, asa cum este prezentat in figura 12.
Avertizare: Cutitul metalic (fig. 1/P) este foarte ascutit! Pericol de accidentare! Tineti cutitul numai de maner si fixati apoi capacul de
protectie!
Strangeti cablul de alimentare si prindeti-l in cele doua carlige din partea din spate a aparatului (fig. 15).
Caracteristici tehnice:
Sursa de alimentare: 230-240V
Putere consumata: 700W
CE Acest aparat este conform cu urmatoarele directive ale EC:
73/23/EEC din 19/2/1973 „Directiva asupra voltajului scazut” care include si modificarile directivei 93/68/EEC
89/336/EEC din 3/5/1989 „Directiva EMC” ce include modificarea directivei 92/31/EEC
Service
Aparatele produse de AEG corespund celor mai ridicate standarde de calitate. Cu toate acestea, in cazul in care apar probleme in functionarea
aparatului, va rugam sa luati legatura cu centrul de service autorizat AEG.
Recomandari de utilizare
Mixer
Mixerul este ideal pentru taierea in bucati mici a unor produse cum ar fi miezul de nuca, bucatile de paine uscata sau plante uscate.
Amestecul unor sosuri diferite.
Alimentele ce urmeaza a fi introduse in mixer trebuie taiate in cuburide 2-3 cm.
Indepartati invelisul dur al fructelor, oasele din bucatile de carne deoarece acestea pot deteriora mecanismul de taiere.
Zdrobirea cuburilor de gheata: adaugati putina apa in recipient inainte de zdrobirea cuburilor de gheata.
In cazul in care prelucrati alimente cu un continut scazut de apa, opriti din cans in cand mixerul pentru a curata amestecul de pe
peretii interiori ai recipientului cu ajutorul spatulei.
Daca amestecati ingrediente lichide si solide, adaugati mai intai ingredientele lichide si apoi pe cele solide.
Nu introduceti in recipientul mixerului lichide fierbinti
Daca trebuie sa prelucrati ingrediente fierbinti, scoateti capacul recipientului mixerului.
Alimente Viteza* Recomandari
Amestec Milk shake 5-10 Utilizati lapte rece
Taiere Miez de nuca, ciocolata, usturoi,
plante uscate
Puls Umpleti numai ½ din recipient
Maruntire Paine uscata, biscuiti, paine
prajita
5-10 Maruntiti usor inaite de a
introduce in recipient
Zdrobire cuburi de gheata Pulse Adaugati ¼ de cana cu apa.
Apasati butonul Puls de 3-4 ori.
Emulsifiere Sosuri pentru salate 7-10 Amestecati bine.Puteti sa
adaugati ulei prin orificiul de
umplere, in timpul amestecarii
ingredientelor.
Amesctec Compozitie blat prajituri,
aluaturi usoare
1 Doar pentru a amesteca bine
ingredientele, nu bateti prea
mult.
Pasare Supe, legume, fructe 3-10 Amestecati pana cand
amesctecul devine pastos.
*Intotdeauna incepeti cu o treapta inferioara de viteza, apoi mariti viteza.
Unitatea multifunctionala
Taiere
Pentru a obtine rezultate bune, va recomandam taierea alimentelor in bucati cu dimensiuni egale pe cat posibil. Nu umpleti prea mult
recipientul.
Carne tocata
Inainte de prelucrare, taiati carnea in cuburi de circa 2 cm.
Legume
Curatati legumele de coaja si taiati-le in patru.
Amestec
Cantitatea prelucrata variaza in functie de vascozitatea ingredientelor.
Adaugarea de ingrediente
Adaugati mai intai ingredientele solide (ex. Faina) si apoi pe cele lichide (ex. Laptele). Ingredientele lichide si cele solide nu trebuie
amestecate inainte de a fi turnate in recipient.
Ingredientele lichide pot fi adaugate prin turnarea acestora prin tubul de umplere.
Observatie: Daca amestecati sosuri sau ingrediente semi-lichide, trebuie sa opriti aparatul din cand in cand si sa curatati peretii interiori ai
recipientului cu o spatula.
Utilizarea suportului pentru accesoriile de taiere
Este foarte important modul de umplere a recipientului cu alimente.
Taiati alimentele in bucati mai mici astfel incat sa poata fi introduse prin tubul de umplere.
Incercati pe cat posibil sa introduceti alimentele in pozitie verticala.
Daca este necesar, presati alimentele utilizand accesoriul de presare.
Utilizati accesoriul de presare numai daca trebuie sa mai adaugati alimente. Nu presati cu degetele!
Aparatul poate fi deteriorat daca exercitati o presiune prea mare asupra accesoriului de presare.
Intotdeauna raman alimente neprelucrate intre accesoriul de presare si tubul de umplere.
Razuire branza
Raciti usor branza moale inainte de a o prelucra.
Branza tare si parmezanul pot fi prelucrate la temperatura camerei.
Observatie: Parmezanul nu trebuie presat foarte puternic prin utilizarea accesoriului de presare.
Accesoriu Aliment Cantitate
maxima
Viteza Observatii
Taiere Cutit metalic Legume, ex ceapa,
fructe, verdeata,
miez de nuca, alune,
ciocolata
800 g
800 g
1 legatura
500 g
400 g
3-5
3
2
5
4
Fructele si legumele trebuie sa fie
proaspete si taiate in bucati egale
Taiere carne Cutit metalic Carne
File de peste
muschi
500 g 4-6 Indepartati oasele si pielitele, taiati in
cuburi de circa 2 cm
Maruntire Cutit metalic Paine uscata, biscuiti 125 g 3 sau 4 Maruntiti usor inainte de a prelucra
Pasare Cutit metalic Fructe fierte sau
legume
Pana la 1,75
l
3-10 Adaugati putina apa daca este necesar
Amestec Cutit metalic Compozitie blat
prajituri, aluaturi
usoare etc.
800 ml 3-7 Incepeti cu viteza 1 pentru a amesteca
ingredientele, apoi mariti viteza
Amestec Cutit metalic Maioneza 1 l Puls sau 3 Nu opriti aparatul din functionare in
momentul in care adaugati ulei
Framantare Cutit de plastic Aluatuti grele,
pentru paine si pizza
1,5 kg 1-5 Incepeti cu viteza 1 pentru a amesteca
ingredientele, apoi mariti viteza
Taiere (mare
sau fina)
Accesoriu taiere 1 sau 2 Legume ex.
Castraveti, dovlecei,
morcovi
Fructe, mere,
tomate, carne,
carnaciori, salam
800 g 1-2 Selectati fructele si legumele care au
dimensiuni aproape egale. Taiati
carnea astfel incat sa poata fi
introdusa prin orificiul de umplere.
Taiere fasii Accesoriu taiere 3 Cartofi, morcovi,
telina
1 kg 1-2
Razire Accesoriu taiere 4 Branza parmezan 500 g 1-2 Nu apasati prea puternic pe accesoriul
de presare
Razuire Accesoriu taiere 5 Ciocolata menajera,
fructe (mere),
legume (morcovi)
500 g
1 kg
1 kg
1-2 Rupeti ciocolata in 2-3 bucati
Batere Disc batere Compozitie blat
prajituri,
albusuri de ou,
smantana
1 kg 4-5
2-10
4-6
Nu bateti albusurile de ou prea mult.
Retete
Pain d’Espaign
4 albusuri de ou
4 linguri de apa rece
200 g zahar
1 plic de zahar vanilat
4 galbenusuri de ou
80 g faina de grau
80 g faina de porumb
1 ligurinta de praf de copt
Accesorii necesare
Recipientul universal si discul de batere
Puneti albusurile de ou si apa in recipientul universal si bateti folosind viteza 5 timp de 1 minut, pana cand se intareste compozitia.
Adaugati zaharul si zaharul vanilat prin tubul de umplere si bateti inca 1 minut, pana cand se dizolva zaharul.
Adaugati galbenusurile de ou si amestecati de cateva ori utilizand butonul puls.
Adaugati faina de grau, faina de porumb si praful de copt si amestecati apasand de cateva ori butonul puls.
Turnati compozitia in forma de coacere si introduceti in cuptor.
Aluat pentru prajitura
500 g faina de grau
1 plic de praf de copt
250 g margarina sau unt
250 g zahar
1 plic de zahar vanilat
1 varf de cutit de sare
4 oua
150 ml lapte
Accesorii necesare
Recipientul universal si cutitul de plastic.
Puneti toate ingredientele in recipientul universal in ordinea mentionata mai sus.
Amestecati 1-1 ½ minute la viteza 3-4 pana cand aluatul se omogenizeaza si devine pastos.
Daca pe parcursul prelucrarii aluatul este aruncat pe peretii interiori ai recipientului universal, opriti aparatul din functionare si curatati
peretii interiori ai recipientului cu ajutorul unei spatule.
Turnati aluatul in forma de coacere si introduceti in cuptor.
Compozitia aluatului poate fi modificata prin adaugarea a diverse arome.
Exemplu: aluat cu cacao
Turnati 2/3 din compozitie in forma de coacere si in compozitia ramasa in recipientul universal adaugati 1 lingura de cacao si 1 lingura de
lapte apoi amestecati de cateva ori utilizand butonul puls.
Turnati compozitia cu cacao peste compozitia deja turnata in forma de coacere. Introduceti in aluat o furculita si amesecati.
Aluat pentru prajitura cu fructe
250 g faina de grau
1 lingurita de praf de copt
125 g de margarina rece sau unt
60 g zahar
1 varf de cutit de sare
1 ou
1 lingura de apa rece
Accesorii necesare
Recipient universal si cutit de plastic
Puneti faina de grau, praful de copt, sarea si zaharul in recipientul universal. Taitati untul rece in doua bucati si adaugati.
Amestecati timp de 1 minut la viteza 3-4, adaugati oul si apa rece prin tubul de umplere si continuati sa amestecati pana cand aluatul de
strange in forma de minge pe cutitul de plastic.
Luati aluatul din recipientul universal si continuati sa framantati usor cu mana.
Lasati aluatul timp de 30 de minute la frigider.
Intindeti aluatul, asezati-l pe o tava bine unsa si adaugati fructele ex mere sau prune, dupa preferinte.
Aluat dospit
500 g faina de grau
40 g drojdie proaspata sau 1 plic de drojdie uscata
80 g zahar
1 varf de cutit de sare
80 g margarina topita
200 ml lapte caldut
Accesorii necesare
Recipient universal si cutit de plastic
Puneti toate ingredientele in recipientul universal, in ordinea stabilita mai sus.
Amestecati timp de 1 -1 ½ minute la viteza 3-4 pana cand aluatul se strange in forma de minge pe cutitul de plastic.
Luati aluatul din recipientul universal si continuati sa framantati usor cu mana.
Incorporati in aluat alte ingrediente, ex stafide.
Lasati aluatul sa dospeasca intr-un vas acoperit, asezat intr-un loc caldut.
Acest tip de aluat poate fi folosit pentru paine, biscuiti, cozonac.
Pentru aluaturi sarate, eliminati din compozitie zaharul.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11

Aeg-Electrolux KM700 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
Acest manual este potrivit și pentru