21GE1000-002_v04
se scurg în tava de scurgere, prin fantele din grătar, ceea
ce asigură prepararea unor produse sănătoase, cu un
conţinut scăzut de grăsimi.
●
Palca pentru gril (5) este ideală pentru a prăji ouă,
şuncă, roţii, ceapă ş.a. Este de asemenea foarte potrivită
pentru a păstra preparatele calde.
●
Pentru o prăjire uniformă, se recomandă reglarea a 3–4
nivele.
●
Înainte de a aşeza produsele pe placa de înerbântare,
înerbântaţi mai devreme grilul.
●
Pentru prepararea produselor fragede (de ex. peşte),
după ce aţi pus condimentele, acestea pot înfăşurate
în folie de aluminiu.
●
Bucăţile de carne moale sunt cele mai potrivite prăjirii pe gril.
●
Carnea poate mai devreme marinată, pentru a o face
mai fragedă.
●
Pentru a întoarce produsele pe gril, trebuie să utilizaţi un
cleşte special sau o ustensilă de bucătărie, nu este per-
misă folosirea furculiţelor ascuţite.
●
Nu trebuie să întoarceţi foarte des produsele prăjite.
Când produsele se rumenesc pe ambele părţi, trebuie
să continuaţi prăjirea la o temoeratură mai mică. Astfel,
produsele nu se usucă şi vor prăjite uniform.
●
Când preparatele nu vor consumate imediat, pot păs-
trate calde xându-se nivelul 1 de temperatură.
Este interzis să tăiaţi produsele pe gril, pentru
a nu deteriora stratul protector împotriva lipirii!
După încheierea utilizării
●
Pentru a opri aparatul, trebuie să xaţi termostatul în
poziţia „0”.
●
Când aţi încheiat utilizarea aparatului, trebuie întot-
deauna să îl deconectaţi de la reţeaua de alimentare cu
energie electrică. Trebuie să aşteptaţi ca aparatul să se
răcească total, înainte de a-l demonta şi curăţa.
Curăţarea şi păstrarea aparatului
●
Înainte de depozitarea aparatului, scoateţi şi ştergeţi
bine toate părţile sale.
●
Asiguraţi-vă că ştecărul şi placa de înerbântare sunt
uscate înainte de conectarea termostatului la placa de
înerbântare. Dacă este este necesar, ştergeţi bine placa
cu o cârpă uscată şi lăsaţi-o mai mult timp să se usuce.
Termostatul
●
Este absolut interzisă pătrunderea apei interiorul termos-
tatului! Nu-l spălaţi sub jet de apă şi nici nu-l cufundaţi în
apă. Curăţaţi termostatul numai ştergându-l cu o cârpă
uşor umezită.
Placa de înerbântare, sportul grilului
●
Curăţaţi placa de încălzire şi carcasa cu ajutorul unei
cârpe umede sau spălaţi-le sub jet de apă.
●
Este interzisă folosirea de substanţe de curăţare abra-
zive, de spălătoare abrazive, de sârmă, pentru că aces-
tea pot distruge stratul protector împotriva lipirii.
Montarea aparatului
Înainte de prima utilizare, scoateţi toate auto-
colantele de pe aparat şi curăţaţi-l bine (a se
vedea „Curăţarea şi păstrarea aparatului”).
●
Asiguraţi-vă că priza plăcii de înerbântare şi ştecărul
termostatului sunt uscate.
1
Montaţi pe suport (1) tava de scurgere (2). Pentru a faci-
lita curăţarea, puneţi întotdeauna o folie de aluminiu în tava
de scurgere.
2
Montaţi pe suport placa de înerbântare (3).
3
Înainte de utilizare, ungeţi placa de înerbântare cu puţin
ulei şi întindeţi-l cu un prosop de hârtie.
4
Montaţi capacul de sticlă, dacă este necesar (6). În acest
scop introduceţi ieşiturile din capacul de sticlă în oriciile de
la baza grătarului.
De sticlă se găseşte în poziţia deschisă după
montare. Ridicaţi-l înainte de închidere.
Folosirea capacului de sticlă este recomandată
în cazul pregătirii la grătar a produselor care
conţin grăsimi.
5
Introduceţi termostatul împreună cu cablul de alimen-
tare (7) în priza aparatului. Asiguraţi-vă că potenţiometrul
termostatului se aă în poziţia „0”.
6
Conectaţi cablul de alimentare la priza reţelei electrice.
Punerea în funcţiune a aparatului
●
Reglaţi termostatul (7) la temperatura dorită
(„1” do „5”).
„1” = temperatura cea mai joasă.
„5” = temperatura cea mai ridicată.
Atunci când se înerbântă grilul, becul de control se aprinde
(8). După ce aparatul s-a înerbântat la temperatura dorită,
becul se stinge şi se deconectează rezistenţa. Grilul se va reîn-
erbânta din când în când pentru a păstra temperatura reglată.
La prima utilizare, se ard substanţele de con-
servare ale grilului, aşa că este posibil ca, în
prima fază de prepare, pentru puţin timp, să
iasă un miros neplăcut.
Este interzisă deplasarea aparatului erbinte
în timpul utilizării sale! Mai întâi decuplaţi-l de
la reţeaua electrică, pe urmă aşteptaţi până se
răceşte. Deplasaţi aparatul numai ţinând de
mânerele rezistente la foc.
Indicaţii de exploatare
●
Se recomandă ca, pentru a păstra calităţile stratului
protector împotriva lipirii produselor, să ungeţi placa de
înerbântare înainte de prăjire, cu ulei comestibil.
●
Grătarul (4) este ideal pentru prepararea cărnii, a peşte-
lui sau a cărnii de pasăre. Grăsimea şi zeama rezultată
B