Saeco HD8323/69 Manual de utilizare

Categorie
Aparate de cafea
Tip
Manual de utilizare
• 62 •
1 INFORMAŢII GENERALE
Aparatul de cafea este indicat pentru prepararea a 1 sau 2 cești
de cafea espresso și este dotat cu o duză orientabilă pentru pre-
pararea de abur și apă caldă. Comenzile de pe partea din faţă a
aparatului sunt marcate cu simboluri ușor de interpretat.
Aparatul a fost proiectat pentru uz casnic și nu este indicat pen-
tru o funcţionare continuă, de tip profesional.
Atenţie. Nu ne asumăm nicio răspundere pentru
eventualele pagube, care se datorează:
folosirii incorecte sau contrare scopurilor prevăzute;
reparaţiilor executate în alte locuri decât la centrele
de asistenţă autorizate;
manipulării incorecte a cablului de alimentare;
manipulării incorecte a oricărei componente a apa-
ratului;
folosirii pieselor de schimb și a accesoriilor care nu
sunt originale;
lipsa decalci erii și depozitarea în spaţii cu tempera-
tură sub 0°C.
În astfel de cazuri garanţia își pierde valabilitatea.
1.1 Pentru a facilita lectura
Triunghiul de avertizare indică toa-
te instrucţiunile importante pentru
siguranţa utilizatorului. Respectaţi
cu stricteţe astfel de indicaţii pentru a evita vătămările
grave!
Referinţa la ilustraţii, componente ale aparatului sau elemente
de comandă etc. este indicată prin cifre sau litere; în acest caz se
face trimitere la ilustraţie.
Această pictogramă evidenţiază informaţiile
care trebuie luate în considerare cu precădere,
pentru o utilizare mai bună a aparatului.
Ilustraţiile aferente textului se regăsesc în primele pa-
gini ale manualului. Consultaţi aceste pagini în timpul
citirii instrucţiunilor de utilizare.
1.2 Folosirea acestor instrucţiuni de utili-
zare
Păstraţi aceste instrucţiuni de folosire într-un loc sigur și pu-
neţi-le la îndemâna oricărei persoane ce ar putea utiliza apa-
ratul de cafea.
Pentru informaţii ulterioare sau în caz de probleme, adresaţi-vă
centrelor de asistenţă autorizate.
2 DATE TEHNICE
Producătorul își rezervă dreptul de a aduce modi cări asupra
caracteristicilor tehnice ale produsului.
Tensiune nominală - Putere nominală - Alimentare
A se vedea eticheta amplasată pe aparat
Material carcasă
Plastic
Dimensiuni (L x î x l) (mm)
210 x 300 x 280
Greutate
3,9 kg
Panou de comandă
Pe partea din faţă
Suport de  ltru
Presurizat
Rezervor de apă
1,25 litri - Detașabil
Presiune pompă
15 bari
Dispozitive de siguranţă
Siguranţă termică
3 INDICAŢII LEGATE DE SIGURANŢĂ
Nu permiteţi niciodată contactul apei cu părţile electri-
ce ale aparatului: pericol de scurtcircuitare! Aburul su-
praîncălzit și apa caldă pot provoca arsuri! Nu orientaţi
niciodată jetul de abur sau de apă caldă către părţi ale
corpului, atingeţi cu prudenţă duza de abur / apă caldă:
pericol de arsuri!
Domeniul de utilizare
Aparatul de cafea este construit exclusiv pentru a  folosit în
scopuri casnice. Este interzisă efectuarea de modi cări tehnice și
orice utilizare în scopuri neautorizate datorită riscurilor pe care
acestea le pot prezenta! Aparatul nu este destinat pentru a  fo-
losit de persoane (inclusiv copii) cu capacităţi  zice, psihice sau
senzoriale reduse ori cu experienţă și/sau competenţe insu ci-
ente, dacă nu sunt supravegheate de o persoană responsabilă,
care se îngrijește de siguranţa lor sau dacă nu au fost instruite cu
privire la folosirea aparatului.
Alimentarea cu energie electrică
Conectaţi aparatul de cafea numai la o priză de curent adecvat.
Tensiunea trebuie să corespundă aceleia indicate pe eticheta
aparatului.
• 63 •
Română
Cablul de alimentare
Nu folosiţi niciodată aparatul de cafea în cazul în care cablul de
alimentare este defect. În cazul în care cablul de alimentare este
deteriorat, acesta trebuie să  e schimbat de către producător
sau de către departamentul său de asistenţă clienţi. Nu treceţi
cablul de alimentare prin colţuri și deasupra obiectelor ascuţite,
nu-l așezaţi pe obiecte foarte calde și protejaţi-l de ulei.
Nu deplasaţi sau nu trageţi aparatul de cafea ţinându-l de ca-
blu. Nu scoateţi ștecherul trăgând de cablu sau nu-l atingeţi cu
mâinile umede.
Evitaţi căderea liberă a cablului de alimentare de pe mese sau
rafturi.
Protejarea celorlalte persoane
Supravegheaţi copiii pentru a evita ca aceștia să se joace cu
aparatul.
Copiii nu își dau seama de pericolul pe care îl implică aparatele
electrocasnice. Nu lăsaţi la îndemâna copiilor materialele folosi-
te pentru ambalarea aparatului.
Pericol de arsuri
Evitaţi îndreptarea către voi înșivă și/sau către alţii a jetului de
abur supraîncălzit și/sau de apă caldă. Utilizaţi întotdeauna mâ-
nerele sau manivelele corespunzătoare.
Nu scoateţi (îndepărtaţi) niciodată suportul  ltrului presurizat
în timpul preparării de cafea. În timpul fazei de încălzire, din
grupul de infuzare a cafelei pot ieși picături de apă caldă.
Nu preparaţi cafea atunci când aparatul este supraîncălzit, sau
atunci când ledurile
și sunt ambele aprinse.
Amplasare
Așezaţi aparatul de cafea într-un loc sigur, unde nimeni nu-l
poate răsturna sau unde nu poate provoca vătămări.
Apa caldă cu abur supraîncălzit ar putea ieși pe dinafară: pericol
de arsuri!
Nu ţineţi aparatul în medii cu o temperatură sub 0°C; există pe-
ricolul ca gheaţa să deterioreze aparatul.
Nu folosiţi aparatul de cafea în aer liber.
Pentru a evita topirea sau deteriorarea carcasei, nu amplasaţi
aparatul pe suprafeţe foarte calde și în apropierea  ăcărilor
libere.
Curăţare
Înainte de a curăţa aparatul, este obligatoriu să îl opriţi apăsând
butonul ON/OFF și să scoateţi apoi ștecherul din priză. Totodată,
așteptaţi ca aparatul să se răcească. Nu scufundaţi niciodată
aparatul în apă!
Este strict interzis să încercaţi să interveniţi în interiorul apara-
tului.
Nu utilizaţi în scopuri alimentare apa rămasă de câteva zile în re-
zervor, spălaţi rezervorul și umpleţi-l cu apă potabilă proaspătă.
Spaţiul pentru folosire şi întreţinere
Pentru corecta și buna funcţionare a aparatului de cafea se reco-
mandă următoarele:
să alegeţi o suprafaă de sprijin bine nivelată;
să alegeţi o locaţie iluminată su cient de bine, curată și lân-
gă o priză electrică ușor accesibilă;
să prevedeţi o distanţă minimă faţă de părţile laterale ale
aparatului, după cum se indică în  gura (Fig. A).
Păstrarea aparatului
Atunci când aparatul rămâne nefolosit o perioadă îndelungată,
deconectaţi aparatul și scoatei-l din priză. Păstraţi aparatul în-
tr-un loc uscat și neaccesibil copiilor. Protejaţi aparatul de praf
și murdărie.
Reparaţii / Întreţinere
În cazul deteriorărilor, defecţiunilor sau al suspiciunilor de avarie
după o cădere, deconectaţi imediat ștecherul din priză. Nu pu-
neţi niciodată în funcţiune un aparat defectat. Numai Centrele
de Asistenţă Autorizate pot efectua operaţii de intervenţie și re-
paraţie. În cazul intervenţiilor neautorizate, nu ne asumăm nici
o răspundere pentru eventualele daune.
Protecţia la foc
În caz de incendiu, utilizaţi extinctoare cu dioxid de carbon (CO
2
).
Nu utilizaţi apă sau extinctoare cu pulbere.
Legendă componente aparat (Pag.2)
1 Panou de comandă
2 Capac pentru rezervorul de apă
3 Manivelă apă caldă/abur
4 Locaș pentru accesorii
5 Rezervor de apă
6 Tăviţă de suport pentru cești
7 Cuvă de recuperare apă + grilă (dacă este prevăzută)
8 Grup de infuzare
9 Duză de abur
10 Cablu de alimentare
11 Buton ON/OFF
12 Suport de  ltru presurizat
13 Măsură pentru cafea măcinată
14 Filtru pentru cafea măcinată
(unic pentru a prepara 1 sau 2 cafele)
15 Manivelă de selectare
16 Led „aparat pornit
17 Led „Abur pregătit”
18 Led cafea / apă - „Aparat pregătit”
• 64 •
4 INSTALARE
Pentru siguranţa proprie și a terţilor, respectaţi cu stric-
teţe „Indicaţii legate de siguranţă prezentate la cap. 3.
4.1 Ambalare
Ambalajul original a fost proiectat și realizat pentru a proteja
aparatul în timpul transportării. Se recomandă păstrarea aces-
tuia pentru o eventuală transportare ulterioară.
4.2 Avertizări privind instalarea
Înainte de instalarea aparatului, adoptaţi următoarele măsuri
de siguranţă:
amplasaţi aparatul într-un loc sigur;
asiguraţi-vă că nu există posibilitatea pentru copii de a se
juca cu aparatul;
evitaţi ca aparatul să  e amplasat pe suprafeţe foarte calde
sau aproape de  ăcări libere.
Aparatul de cafea este acum pregătit pentru a  conectat la re-
ţeaua electrică.
Notă: se recomandă spălarea componentelor
înainte de prima utilizare și/sau după o perioadă
de nefolosire.
4.3 Conectarea aparatului
Curentul electric poate  periculos! Prin urmare,
respectaţi cu stricteţe instrucţiunile legate de si-
guranţă. Nu utilizaţi niciodată cabluri defecte! Cablurile
și ștecherele defecte trebuie înlocuite imediat la Centre-
le de Asistenţă Autorizate.
Tensiunea aparatului a fost con gurată din fabrică. Veri caţi ca
tensiunea reţelei să corespundă indicaţiilor speci cate pe plăcu-
ţa de identi care, amplasată pe fundul aparatului.
Introduceţi ștecherul într-o priză electrică murală cu tensiu-
ne adecvată.
4.4 Rezervor de apă
(Fig.1A) - Îndepărtaţi capacul rezervorului de apă (2) ridi-
cându-l.
(Fig.1B) - Extrageţi rezervorul de apă (5).
(Fig.2) - Clătiţi-l și umpleţi-l cu apă potabilă proaspătă; nu
depășiţi nivelul (MAX) indicat pe rezervor.
Introduceţi întotdeauna în rezervor numai apă
potabilă proaspătă, necarbogazoasă. Apa caldă,
precum și celelalte lichide pot deteriora rezervorul. Nu
puneţi niciodată în funcţiune aparatul de cafea fără apă:
asiguraţi-vă că în rezervor există o cantitate su cientă.
(Fig.3A) - Introduceţi rezervorul, asigurându-vă că îl repozi-
ţionaţi corect în locașul său și puneţi la loc capacul (2).
Asiguraţi-vă că rezervorul este bine introdus în
aparat, împingându-l până la capăt (TREBUIE SĂ
FIE COMPLET VIZIBIL MARCAJUL DIN FIG.3B ) pentru a evi-
ta scurgerile de apă prin partea de jos.
4.5 Încărcarea circuitului
La început, după ce aţi pregătit abur sau după ce s-a terminat
apa din rezervor, circuitul aparatului trebuie să  e reîncărcat.
Apăsaţi butonul ON/OFF (11); ledul (16) se aprinde și indică
faptul că aparatul este pornit.
(Fig.4) - Introduceţi un recipient sub duza de abur.
Deschideţi manivela (3) „apă caldă/abur” rotind-o în sens
antiorar.
(Fig.5) - Aduceţi manivela de selectare (15) în poziţia
”.
Așteptaţi ca din duza de abur să iasă un jet regulat de apă.
(Fig.5) - Aduceţi manivela de selectare (15) în poziţia
”.
Închideţi manivela (3) „apă caldă/abur rotind-o în sens
orar. Îndepărtaţi recipientul.
4.6 Prima utilizare sau utilizarea după o
perioadă îndelungată de nefolosire
Această simplă operaţie vă asigură o preparare optimă și trebuie
efectuată:
- la prima pornire;
- atunci când aparatul nu este utilizat pe o perioadă îndelun-
gată de timp (pentru mai mult de 2 săptămâni).
Apa distribuită trebuie să  e eliminată într-o
scurgere adecvată și nu poate  folosită în scop
alimentar. Dacă recipientul se umple în timpul ciclului,
opriţi distribuirea și goliţi-l înainte de a relua operaţia.
(Fig.2) - Clătiţi rezervorul și umpleţi-l cu apă potabilă
proaspătă.
(Fig.4) - Introduceţi un recipient sub duza de abur. Deschi-
deţi robinetul (3) rotindu-l în sens antiorar.
(Fig.5) - Aduceţi manivela de selectare (15) în poziţia
”.
Distribuiţi tot conţinutul rezervorului de apă prin duza de
abur/apă caldă; pentru a termina distribuirea, aduceţi ma-
nivela de selectare (15) în poziţia
și închideţi robinetul
(3) rotindu-l în sens orar.
(Fig.2) - Umpleţi la loc rezervorul cu apă potabilă proaspă-
tă.
(Fig.10-11) - Introduceţi de jos în sus suportul  ltrului în
• 65 •
Română
grupul de infuzare (8) și rotiţi-l de la stânga la dreapta până
la blocarea sa.
(Fig.12) - Introduceţi un recipient adecvat sub suportul  l-
trului.
(Fig.13) - Rotiţi manivela de selectare (15) în poziţia
și distribuiţi toată apa existentă în rezervor.
(Fig.14) - Când se termină complet apa, opriţi distribuirea
aducând manivela de selectare (15) în poziţia
”.
Umpleţi din nou rezervorul și așteptaţi ca ledul „aparat pre-
gătit” (18) să se aprindă.
(Fig.16) - Îndepărtaţi suportul  ltrului din grup, rotindu-l
de la dreapta la stânga și clătiţi-l cu apă potabilă proaspătă.
Aparatul este acum pregătit; pentru detaliile de funcţionare
pentru prepararea cafelei și a aburului, consultaţi capitolele
corespunzătoare.
5 PREPARAREA CAFELEI
Atenţie! În timpul preparării cafelei este interzi-
să scoaterea suportului de  ltru presurizat prin
rotirea lui manuală în sens orar. Pericol de arsuri.
În timpul acestei operaţii, ledul (18) „aparat pregătit” se
poate aprinde și stinge; o astfel de funcţionare este consi-
derată normală și nu reprezintă o anomalie.
Asiguraţi-vă, înainte de utilizare, că manivela (3) de apă
caldă/abur este închisă și că rezervorul de apă al aparatului
conţine o cantitate su cientă de apă.
Apăsaţi butonul ON/OFF (11); ledul (16) se aprinde și indică
faptul că aparatul este pornit.
Așteptaţi ca ledul (18) „aparat pregătit” să se aprindă, acum
aparatul este pregătit pentru prepararea cafelei.
Accesoriile pentru prepararea cafelei sunt am-
plasate într-un locaș studiat special pentru sim-
plitatea și rapiditatea acestor operaţii.
Pentru măsura de cafea măcinată și/sau pentru  ltrele
necesare, ridicaţi capacul (2) și luaţi ceea ce vă trebuie
(Fig.35 și Fig.36).
Dacă după poziţionarea manivelei de selectare
(15) în poziţia
NU iese cafea, aduceţi mani-
vela de selectare (15) în poziţia
și consultaţi tabelul
„Rezolvarea problemelor” înainte de a demonta supor-
tul  ltrului.
(Fig.7) - Introduceţi  ltrul (14) în suportul  ltrului presuri-
zat (12); la prima utilizare  ltrul este deja introdus.
(Fig.10) - Introduceţi de jos în sus suportul  ltrului în gru-
pul de infuzare (8).
(Fig.11) - Rotiţi suportul  ltrului de la stânga la dreapta
până la blocarea sa. Eliberaţi maneta suportului de  ltru
presurizat. Un sistem automat readuce acum ușor maneta
către stânga.
Această mișcare garantează funcţionarea perfectă a supor-
tului de  ltru presurizat.
(Fig.13) - Preîncălziţi suportul de  ltru presurizat aducând
manivela de selectare (15) în poziţia
”; apa va începe
să iasă din suportul de  ltru presurizat (această operaţiune
este necesară numai pentru prima cafea).
(Fig.14) -După ce s-au scurs 50 cm3 de apă, aduceţi mani-
vela de selectare (15) în poziţia
pentru a opri distribui-
rea.
(Fig.16) - Scoateţi suportul  ltrului din aparat, rotindu-l de
la dreapta la stânga și goliţi apa rămasă. Cu  ltrul special
(14) din dotarea aparatului, nu trebuie să schimbaţi  ltrul
pentru a obţine una sau două cafele.
(Fig.29) - Scoateţi măsura din aparat.
(Fig.8) - Vărsaţi 1-1,5 măsuri pentru o singură cafea sau 2
măsuri rase pentru o cafea dublă; curăţaţi marginea supor-
tului de  ltru de resturile de cafea.
(Fig.10) - Introduceţi de jos în sus suportul  ltrului (12) în
grupul de infuzare (8).
(Fig.11) - Rotiţi suportul  ltrului de la stânga la dreapta
până la blocarea sa.
(Fig.12) - Luaţi 1 sau 2 cești preîncălzite și poziţionaţi-le
sub suportul de  ltru presurizat; veri caţi să  e așezate co-
rect sub ori ciile de ieșire a cafelei.
(Fig.13) - Rotiţi manivela de selectare (15) în poziţia
”.
(Fig.14) - Când a fost obţinută cantitatea de cafea dorită,
rotiţi manivela de selectare (15) în poziţia
pentru a opri
prepararea cafelei. La sfârșitul preparării așteptaţi câteva
secunde; luaţi ceștile cu cafea (Fig.15).
(Fig.16) - La sfârșitul preparării așteptaţi câteva secunde,
extrageţi suportul  ltrului presurizat și goliţi-l de resturile
de zaţ.
Notă: în suportul  ltrului rămâne o cantitate
mică de apă; acest lucru este normal și se dato-
rează caracteristicilor suportului de  ltru.
Notă importantă: Filtrul (14) trebuie păstrat
curat pentru a garanta un rezultat perfect. Spă-
laţi-le în  ecare zi după utilizare.
6 ALEGEREA TIPULUI DE CAFEA  RECO
MANDĂRI
În linii mari, pot  utilizate toate tipurile de cafea existente în
comerţ. Totuși, cafeaua este un produs natural și gustul său se
modi că în funcţie de origine și de amestec; este de preferat
așadar să se încerce diverse tipuri pentru a-l găsi pe acela care
se potrivește cel mai bine gusturilor personale.
Pentru rezultate mai bune se recomandă, oricum, să se utilizeze
amestecuri preparate special pentru aparate espresso. Cafeaua
ar trebui să iasă întotdeauna cu regularitate din suportul  ltrului
presurizat, fără picurări.
• 66 •
Viteza de ieșire a cafelei poate  modi cată schimbând puţin
doza de cafea din  ltru și/sau utilizând cafea cu un grad de mă-
cinare diferit.
ÎNAINTE DE A EFECTUA ORICE OPERAŢIE AFERENTĂ
PREPARĂRII DE ABUR SAU DE APĂ CALDĂ, VERIFI-
CAŢI CA DUZA DE ABUR SĂ FIE ORIENTATĂ DEASUPRA CUVEI
DE RECUPERARE A APEI.
7 APĂ CALDĂ
Pericol de arsuri! La începutul distribuirii cafelei
pot apărea stropi de apă caldă. Duza de distribu-
ire poate atinge temperaturi ridicate: evitaţi să o atin-
geţi direct cu mâinile.
În timpul acestei operaţii, ledul (18) „aparat pregătit” se
poate aprinde și stinge; o astfel de funcţionare este consi-
derată normală și nu reprezintă o anomalie.
Asiguraţi-vă, înainte de utilizare, că manivela (3) de apă
caldă/abur este închisă și că rezervorul de apă al aparatului
conţine o cantitate su cientă de apă.
Apăsaţi butonul ON/OFF (11); ledul verde (16) se aprinde și
indică faptul că aparatul este pornit.
Așteptaţi ca ledul (18) „aparat pregătit” să se aprindă; acum
aparatul este pregătit.
(Fig.18) - Amplasaţi un recipient sau un pahar pentru ceai
sub duza de abur.
(Fig.18) - Deschideţi manivela (3) rotind-o în sens antiorar.
(Fig.19) - Aduceţi manivela de selectare (15) în poziţia ”.
(Fig.20) - Când a fost obţinută cantitatea dorită de apă cal-
dă, aduceţi manivela de selectare (15) în poziţia
”.
(Fig.21) - Deschideţi manivela (3) rotind-o în sens orar.
Luaţi recipientul cu apă caldă.
8 ABUR/CAPPUCCINO
Pericol de arsuri! La începutul distribuirii cafelei
pot apărea stropi de apă caldă. Duza de distribu-
ire poate atinge temperaturi ridicate: evitaţi să o atin-
geţi direct cu mâinile.
Atenţie! Nu preparaţi cafea când se selectează
funcţia de abur deoarece temperatura este prea
ridicată și există pericolul de arsuri.
Atenţie! În timpul preparării aburului, este in-
terzisă scoaterea suportului de  ltru (dacă este
introdus) prin rotirea manuală în sens orar. Pericol de
arsuri! Suportul  ltrului poate  decuplat numai după ce
se aduce manivela de selectare (15) în poziţia
și după
ce se răcește aparatul cu procedura descrisă la par. 4.5.
În timpul acestei operaţii, ledul (18) „aparat pregătit” se
poate aprinde și stinge; o astfel de funcţionare este consi-
derată normală și nu reprezintă o anomalie.
Asiguraţi-vă, înainte de utilizare, că manivela (3) de apă
caldă/abur este închisă și că rezervorul de apă al aparatului
conţine o cantitate su cientă de apă.
Apăsaţi butonul ON/OFF (11); ledul (16) se aprinde și indică
faptul că aparatul este pornit.
Așteptaţi ca ledul (18) „aparat pregătit” să se aprindă.
(Fig.22) - Aduceţi manivela de selectare (15) în poziţia
”;
ledul (18) se stinge.
Așteptaţi ca ledul (17) să se aprindă; în acest moment apa-
ratul este pregătit pentru prepararea aburului.
(Fig.23) - Introduceţi un recipient sub duza de abur.
(Fig.23) - Deschideţi manivela (3) timp de câteva secunde
astfel încât să iasă apa rămasă din duza de abur; în scurt
timp va începe să iasă numai abur.
(Fig.24) - Închideţi manivela (3) și luaţi recipientul.
Umpleţi cu lapte rece 1/3 din recipientul pe care doriţi să-l
folosiţi la prepararea unui cappuccino.
Pentru a garanta un rezultat mai bun folosiţi
lapte rece
(Fig.25) - Introduceţi duza de abur în lapte și deschideţi
manivela (3) rotind-o în sens antiorar; rotiţi încet recipientul
cu lapte, de jos în sus, pentru a uniformiza încălzirea.
Se recomandă o preparare de maxim 60 de se-
cunde.
(Fig.26) - La sfârșit, închideţi manivela (3) rotind-o în sens
orar; luaţi ceașca cu lapte spumat.
(Fig.27) - Aduceţi manivela de selectare (15) în poziţia
”.
Dacă atât ledul
, cât și ledul sunt aprinse, aparatul
prezintă o temperatură prea ridicată pentru prepararea de
cafea.
Procedaţi la încărcarea circuitului, descrisă în par.4.5 pentru
a aduce aparatul în stare de funcţionare.
Notă: aparatul se a ă în stare de funcţionare
atunci când ledul
„aparat pregătit” rămâne
aprins.
Nota bene: dacă nu se reușește prepararea unui
cappuccino după cum s-a descris, trebuie să se
încarce circuitul conform indicaţiilor din par. 4.5 și apoi
să se repete operaţiile.
Același sistem poate  utilizat pentru încălzirea
altor băuturi.
• 67 •
Română
După această operaţie, curăţaţi duza de abur cu o cârpă
umedă.
9 CURĂŢAREA
Întreţinerea și curăţarea pot  efectuate numai atunci când apa-
ratul este rece și deconectat de la reţeaua electrică.
Nu scufundaţi aparatul în apă și nu introduceţi componen-
tele sale în mașina de spălat vase.
Nu utilizaţi alcool etilic, solvenţi și/sau agenţi chimici agre-
sivi.
Se recomandă curăţarea zilnică a rezervorului de apă și um-
plerea sa cu apă proaspătă.
Duza de abur trebuie curăţată săptămânal. Pentru efectua-
rea acestei operaţii. Spălaţi duza de abur cu o cârpă moale și
umedă și îndepărtaţi eventualele reziduuri de lapte.
(Fig.28) - Goliţi și spălaţi zilnic cuva de colectare a picături-
lor.
Folosiţi pentru curăţarea aparatului o cârpă moale și umedă.
(Fig.17) - Pentru curăţarea suportului de  ltru presurizat
procedaţi după cum urmează:
- (Fig.9) - extrageţi  ltrul, spălaţi-l cu grijă cu apă caldă.
- extrageţi adaptorul (dacă există), spălaţi-l cu grijă cu apă
caldă.
- spălaţi interiorul suportului de  ltru presurizat.
Nu uscaţi aparatul și/sau componentele sale în cuptorul cu
microunde și/sau într-un cuptor obișnuit.
(Fig.29) - Curăţaţi săptămânal locașul pentru accesorii cu
o cârpă moale, pentru a îndepărta eventualele resturi de
cafea sau praful, în general.
Notă: nu spălaţi suportul de  ltru presurizat în
mașina de spălat vase.
10 DECALCIFIEREA
Formarea calcarului se produce pe parcursul utilizării aparatului;
decalci erea este necesară la  ecare 1-2 luni de utilizare a apa-
ratului și/sau atunci când se observă o reducere a debitului de
apă. Utilizaţi exclusiv produsul de decalci ere Saeco.
Indicaţiile din manualul de utilizare și întreţine-
re au prioritate faţă de cele menţionate pe acce-
sorii și/sau materialele consumabile vândute separat,
acolo unde se întâlnește o neconcordanţă.
Utilizaţi produsul de decalci ere Saeco (Fig. B).
A fost formulat special pentru a păstra la maxim
performanţele și funcţionalitatea aparatului pe toată
durata sa de viaţă, cât și pentru evitarea, atunci când
este utilizat corect, oricărei alterări a produsului prepa-
rat. Înainte de începe ciclul de decalci ere asiguraţi-vă
că: A FOST SCOS FILTRUL DE APĂ dacă s-a utilizat.
Nu ingeraţi soluţia de decalci ere și produsele
distribuite până la  nalizarea ciclului. Nu folosiţi
în niciun caz oţetul ca decalci ant.
1 (Fig.10-11) - Introduceţi de jos în sus suportul  ltrului în
grupul de infuzare (8) și rotiţi-l de la stânga la dreapta până
la blocarea sa.
2 (Fig.1B) - Scoateţi și goliţi rezervorul de apă.
3 (Fig.2) - Vărsaţi JUMĂTATE din conţinutul sticlei cu decal-
ci ant concentrat Saeco în rezervorul de apă al aparatului și
umpleţi cu apă potabilă proaspătă până la nivelul MAX.
4 Porniţi aparatul apăsând butonul ON/OFF (11); ledul (16) se
aprinde.
(Fig.18) - Luaţi (după cum se descrie în capitolul 7 din ma-
nual), de sub duza de abur/apă caldă, 2 cești (circa 150 ml.
ecare) de apă; după care opriţi aparatul de la butonul ON/
OFF (11); ledul (16) se stinge
5 Lăsaţi să acţioneze decalci antul pentru circa 15-20 minute
cu aparatul oprit.
6
Porniţi aparatul apăsând pe
butonul ON/OFF (11)
.
(Fig.18) - Luaţi (după cum se descrie în capitolul 7 din ma-
nual), de sub duza de abur/apă caldă, 2 cești (circa 150 ml.
ecare) de apă. Apoi opriţi aparatul de la
butonul ON/OFF
(11)
și lăsaţi-l oprit timp de 3 minute.
7 Repetaţi operaţiile descrise la punctul 6 până la golirea
completă a rezervorului de apă.
8 (Fig.2) - Clătiţi rezervorul cu apă potabilă proaspătă și um-
pleţi-l complet.
9 Așezaţi un recipient sub suportul  ltrului.
10 Porniţi aparatul apăsând butonul ON/OFF (11); rotiţi mani-
vela de selectare (15) în poziţia
și, prin suportul  ltru-
lui, preluaţi întregul conţinut al rezervorului. Pentru a opri
distribuirea aduceţi manivela de selectare (15) în poziţia
”.
11
(Fig.2) - Umpleţi din nou rezervorul cu apă proaspătă.
(Fig.18) - Poziţionaţi un recipient încăpător sub duza de
abur. Deschideţi robinetul de distribuire a apei (3) rotindu-l
în sens antiorar.
(Fig.19) - Rotiţi manivela de selectare (15) în poziţia
și preluaţi întregul conţinut al rezervorului prin duza de
abur/apă caldă.
12 (Fig.20) - După ce s-a terminat preluarea apei, pentru a opri
distribuirea, aduceţi manivela de selectare (15) în poziţia
.
(Fig.21) - Închideţi robinetul de distribuire a apei (3) rotin-
du-l în sens orar.
13 Repetaţi a doua oară operaţiile de la punctul (8) pentru un
total de 4 rezervoare.
14
(Fig.16) - Îndepărtaţi suportul  ltrului din grup, rotindu-l de
la dreapta la stânga și clătiţi-l cu apă potabilă proaspătă.
• 68 •
Ciclul de decalci ere este astfel  nalizat.
(Fig.2) - Umpleţi din nou rezervorul cu apă proaspătă. Dacă este
necesar, efectuaţi încărcarea circuitului după cum se descrie în
par. 4.5.
Soluţia de decalci ere trebuie să  e casată con-
form prevederilor fabricantului și/sau normelor
în vigoare în ţara de utilizare.
11 CASAREA
INFORMAŢII PENTRU UTILIZATORI: în conformitate cu art. 13 din
Decretul Legislativ Italian nr. 151 din 25 iulie 2005, „Aplicarea
Directivelor 2002/95/CE, 2002/96/CE și 2003/108/CE, privind re-
ducerea folosirii substanţelor periculoase în aparatele electrice
și electronice, precum și cu privire la reciclarea resturilor"
Simbolul tomberonului barat, indicat pe aparat sau
pe ambalaj, semnalează faptul că produsul, la sfârșitul duratei
de utilizare, trebuie înlăturat separat de celelalte deșeuri. De
aceea, utilizatorul, la sfârșitul duratei de utilizarea a echipa-
mentului, va trebui să-l predea centrelor abilitate în colectarea
diferenţiată a deșeurilor electronice și electrotehnice sau revân-
zătorului în momentul cumpărării unui echipament nou, similar,
în proporţie de unu la unu.
Colectarea diferenţiată corespunzătoare pentru predispunerea
echipamentului la reciclare, la prelucrarea și casarea sa compa-
tibilă cu mediul înconjurător contribuie la evitarea posibilelor
efecte negative asupra mediului și a sănătăţii și favorizează
refolosirea și/sau reciclarea materialelor din care este format
echipamentul. Casarea abuzivă a produsului de către utilizator
duce la aplicarea sancţiunilor administrative prevăzute de nor-
mativa în vigoare.
• 69 •
Română
Defecţiune Cauze posibile Remediu
Aparatul nu pornește.
Aparatul nu este conectat la reţeaua
electrică.
Conectaţi aparatul la reţeaua electrică.
Pompa face mult zgomot. Lipsește apa din rezervor
Umpleţi rezervorul cu apă și reîncărcaţi circuitul (par. 4.5).
Nu iese cafea după ce se pozi-
ţionează manivela de selectare
(15) în poziţia
”.
Suport  ltru obturat.
Readuceţi manivela de selectare (15) în poziţia
”.
Opriţi aparatul și așteptaţi să se răcească (circa 1 oră).
Apoi scoateţi și spălaţi bine suportul  ltrului. În cazul
în care se repetă problema, contactaţi centrul de asis-
tenţă.
Cafeaua este prea rece.
Ledul (18) „aparat pregătit” era stins
atunci când s-a adus manivela de selec-
tare (15) în poziţia
”.
Așteptaţi să se aprindă ledul (18).
Suportul  ltrului neintrodus pentru pre-
încălzire (cap. 5).
Preîncălziţi suportul  ltrului.
Cești reci. Preîncălziţi ceștile cu apă caldă.
Nu se formează spuma de
lapte.
Nu se reușește să se prepare un
cappuccino.
Lapte neadecvat: lapte praf, lapte de-
gresat.
Utilizaţi lapte integral.
Nu mai există abur în centrală.
Reîncărcaţi circuitul (par. 4.5) și repetaţi operaţiunile
descrise la Cap.8.
Cafeaua curge prea repede, nu
se formează spuma.
Cafea prea puţină în suportul  ltrului. Adăugaţi cafea (cap. 5).
Măcinare prea grosieră. Utilizaţi un amestec diferit (cap.6).
Cafea veche și neadecvată. Utilizaţi un amestec diferit (cap.6).
Capsulă veche sau neadecvată. Schimbaţi capsula utilizată.
Lipsește o componentă în suportul  l-
trului.
Veri caţi ca toate componentele să  e prezente și să  e
montate corect.
Cafeaua nu curge sau curge nu-
mai sub formă de picături.
Lipsă de apă.
Umpleţi rezervorul cu apă și reîncărcaţi circuitul (par.
4.5).
Măcinare prea  nă. Utilizaţi un amestec diferit (cap.6).
Cafea presată în suportul  ltrului. Mișcaţi cafeaua măcinată.
Prea multă cafea în suportul  ltrului. Reduceţi cantitatea de cafea în suportul  ltrului.
Manivelă (3) deschisă. Închideţi manivela (3).
Aparat calci at. Decalci caţi aparatul (cap.10).
Filtru obturat în suportul  ltrului. Curăţaţi  ltrul (cap.9).
Cafeaua curge de pe margini.
Suport  ltru introdus greșit în grupul de
infuzare a cafelei.
Introduceţi corect suportul  ltrului (cap.5).
Marginea superioară a suportului de  l-
tru murdară.
Curăţaţi marginea suportului de  ltru.
Prea multă cafea în suportul  ltrului. Reduceţi cantitatea de cafea utilizând măsura.
Pentru defecţiunile care nu au fost indicate în tabelul de mai sus sau în cazul în care soluţiile sugerate nu rezolvă
problemele, adresaţi-vă unui centru de asistenţă.
12 REZOLVAREA PROBLEMELOR
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80

Saeco HD8323/69 Manual de utilizare

Categorie
Aparate de cafea
Tip
Manual de utilizare