• 65 •
Română
grupul de infuzare (8) și rotiţi-l de la stânga la dreapta până
la blocarea sa.
• (Fig.12) - Introduceţi un recipient adecvat sub suportul l-
trului.
• (Fig.13) - Rotiţi manivela de selectare (15) în poziţia „
”
și distribuiţi toată apa existentă în rezervor.
(Fig.14) - Când se termină complet apa, opriţi distribuirea
aducând manivela de selectare (15) în poziţia „
”.
• Umpleţi din nou rezervorul și așteptaţi ca ledul „aparat pre-
gătit” (18) să se aprindă.
• (Fig.16) - Îndepărtaţi suportul ltrului din grup, rotindu-l
de la dreapta la stânga și clătiţi-l cu apă potabilă proaspătă.
Aparatul este acum pregătit; pentru detaliile de funcţionare
pentru prepararea cafelei și a aburului, consultaţi capitolele
corespunzătoare.
5 PREPARAREA CAFELEI
Atenţie! În timpul preparării cafelei este interzi-
să scoaterea suportului de ltru presurizat prin
rotirea lui manuală în sens orar. Pericol de arsuri.
• În timpul acestei operaţii, ledul (18) „aparat pregătit” se
poate aprinde și stinge; o astfel de funcţionare este consi-
derată normală și nu reprezintă o anomalie.
• Asiguraţi-vă, înainte de utilizare, că manivela (3) de apă
caldă/abur este închisă și că rezervorul de apă al aparatului
conţine o cantitate su cientă de apă.
• Apăsaţi butonul ON/OFF (11); ledul (16) se aprinde și indică
faptul că aparatul este pornit.
• Așteptaţi ca ledul (18) „aparat pregătit” să se aprindă, acum
aparatul este pregătit pentru prepararea cafelei.
Accesoriile pentru prepararea cafelei sunt am-
plasate într-un locaș studiat special pentru sim-
plitatea și rapiditatea acestor operaţii.
Pentru măsura de cafea măcinată și/sau pentru ltrele
necesare, ridicaţi capacul (2) și luaţi ceea ce vă trebuie
(Fig.35 și Fig.36).
Dacă după poziţionarea manivelei de selectare
(15) în poziţia „
” NU iese cafea, aduceţi mani-
vela de selectare (15) în poziţia „
” și consultaţi tabelul
„Rezolvarea problemelor” înainte de a demonta supor-
tul ltrului.
• (Fig.7) - Introduceţi ltrul (14) în suportul ltrului presuri-
zat (12); la prima utilizare ltrul este deja introdus.
• (Fig.10) - Introduceţi de jos în sus suportul ltrului în gru-
pul de infuzare (8).
• (Fig.11) - Rotiţi suportul ltrului de la stânga la dreapta
până la blocarea sa. Eliberaţi maneta suportului de ltru
presurizat. Un sistem automat readuce acum ușor maneta
către stânga.
Această mișcare garantează funcţionarea perfectă a supor-
tului de ltru presurizat.
• (Fig.13) - Preîncălziţi suportul de ltru presurizat aducând
manivela de selectare (15) în poziţia „
”; apa va începe
să iasă din suportul de ltru presurizat (această operaţiune
este necesară numai pentru prima cafea).
• (Fig.14) -După ce s-au scurs 50 cm3 de apă, aduceţi mani-
vela de selectare (15) în poziţia „
” pentru a opri distribui-
rea.
• (Fig.16) - Scoateţi suportul ltrului din aparat, rotindu-l de
la dreapta la stânga și goliţi apa rămasă. Cu ltrul special
(14) din dotarea aparatului, nu trebuie să schimbaţi ltrul
pentru a obţine una sau două cafele.
• (Fig.29) - Scoateţi măsura din aparat.
• (Fig.8) - Vărsaţi 1-1,5 măsuri pentru o singură cafea sau 2
măsuri rase pentru o cafea dublă; curăţaţi marginea supor-
tului de ltru de resturile de cafea.
• (Fig.10) - Introduceţi de jos în sus suportul ltrului (12) în
grupul de infuzare (8).
• (Fig.11) - Rotiţi suportul ltrului de la stânga la dreapta
până la blocarea sa.
• (Fig.12) - Luaţi 1 sau 2 cești preîncălzite și poziţionaţi-le
sub suportul de ltru presurizat; veri caţi să e așezate co-
rect sub ori ciile de ieșire a cafelei.
• (Fig.13) - Rotiţi manivela de selectare (15) în poziţia „
”.
• (Fig.14) - Când a fost obţinută cantitatea de cafea dorită,
rotiţi manivela de selectare (15) în poziţia „
” pentru a opri
prepararea cafelei. La sfârșitul preparării așteptaţi câteva
secunde; luaţi ceștile cu cafea (Fig.15).
• (Fig.16) - La sfârșitul preparării așteptaţi câteva secunde,
extrageţi suportul ltrului presurizat și goliţi-l de resturile
de zaţ.
Notă: în suportul ltrului rămâne o cantitate
mică de apă; acest lucru este normal și se dato-
rează caracteristicilor suportului de ltru.
Notă importantă: Filtrul (14) trebuie păstrat
curat pentru a garanta un rezultat perfect. Spă-
laţi-le în ecare zi după utilizare.
6 ALEGEREA TIPULUI DE CAFEA RECO
MANDĂRI
În linii mari, pot utilizate toate tipurile de cafea existente în
comerţ. Totuși, cafeaua este un produs natural și gustul său se
modi că în funcţie de origine și de amestec; este de preferat
așadar să se încerce diverse tipuri pentru a-l găsi pe acela care
se potrivește cel mai bine gusturilor personale.
Pentru rezultate mai bune se recomandă, oricum, să se utilizeze
amestecuri preparate special pentru aparate espresso. Cafeaua
ar trebui să iasă întotdeauna cu regularitate din suportul ltrului
presurizat, fără picurări.