4 Introduceţi bucăţile gata tăiate în tubul de alimentare şi apăsaţi-le uşor spre ltrul rotativ cu
elementul de împingere (g. 7).
Nu exercitaţi o presiune prea mare asupra elementului de împingere, deoarece acest lucru poate
afecta rezultatul nal şi poate chiar să blocheze funcţionarea ltrului.
Nu introduceţi degetele sau alte obiecte în tubul de alimentare.
După ce aţi procesat toate ingredientele şi sucul a încetat să mai curgă, opriţi aparatul şi aşteptaţi ca
ltrul să nu se mai rotească.
5 Introduceţi separatorul de spumă în cana pentru suc (1) şi aşezaţi capacul pe cana pentru suc
(2). În acest mod, spumă rămâne în cană când turnaţi sucul. (g. 8)
Notă: Dacă doriţi ca băutura să aibă un strat de spumă, nu folosiţi separatorul de spumă.
Sugestii
- Utilizaţi fructe şi legume proaspete, deoarece acestea conţin mai mult suc. Ananasul, sfecla roşie,
tulpinile de ţelină, merele, castraveţii, morcovii, spanacul, pepenele galben, roşiile, rodiile,
portocalele şi grapefruit-ul sunt foarte potrivite pentru procesare în storcătorul de fructe.
- Nu este nevoie să îndepărtaţi coaja subţire. Trebuie să îndepărtaţi numai cojile groase, de
exemplu cele de portocală, ananas sau sfeclă roşie crudă.
- Când preparaţi suc de mere, reţineţi că grosimea sucului de mere depinde de soiul de măr
folosit. Cu cât mărul este mai suculent, cu atât sucul va mai subţire. Alegeţi un soi de mere
care produce tipul de suc preferat de dvs.
- Sucul de mere se înnegreşte foarte repede. Pentru a încetini procesul, adăugaţi câteva picături
de lămâie.
- Fructele care conţin amidon (banane, papaya, avocado, smochine sau mango) nu sunt potrivite
pentru procesarea în storcătorul de fructe. Pentru a procesa astfel de fructe utilizaţi un robot de
bucătărie sau un blender.
- În storcătorul de fructe pot procesate, de asemenea, frunze şi tulpini, de ex. salată.
- Consumaţi sucul imediat după ce l-aţi extras. Dacă este expus prea mult timp la aer, sucul îşi
pierde gustul şi valoarea nutritivă.
- Pentru a extrage o cantitate cât mai mare de suc, apăsaţi întotdeauna încet pe elementul de
împingere.
- Storcătorul nu este potrivit pentru procesarea unor fructe sau legume foarte tari şi/sau broase/
cu amidon (de ex., trestie de zahăr).
Ingrediente:
- 80 g de unt
- 1 litru de supă vegetală
- 50 ml de suc de hrean (aprox. 1 rădăcină)
- 250 ml de frişcă
- 125 ml de vin alb
- Suc de lămâie
- sare
- 3-4 linguri de făină
1 Curăţaţi hreanul cu un cuţit.
2 Stoarceţi hreanul.
69