195
C CULOAREA COJII
44 Cu ajutorul butonului pentru culoarea cojii ghh , mutaţi săgeata din partea de sus a
afişajului pe becul g , medie h , sau închisă h.
, deschisă g (afişaj = L ), medie h (afişaj = P ), închisă h (afişaj = H )
45 Această funcţie funcţionează doar cu programele 1, 2, 3 şi 5.
C MĂRIME
46 Cu ajutorul butonului de mărime FGH, mutaţi săgeata din partea de jos a afiş ajului pe mică
F (500 g), medie G (750 g) sau mare H (1 kg).
47 Aceste mărimi sunt aproximative - consideraţi-le mică, medie şi mare.
48 Această funcţie funcţionează doar cu programele 1, 2, 3, 5 şi 8.
C TEMPORIZATORUL
49 Dacă nu folosiţi un temporizator, mergeţi direct la punctul 63.
50 Folosiţi temporizatorul pentru a seta înainte timpul de finalizare, până la 13 ore (inclusiv
timpul pentru reţetă).
51 Această funcţie funcţionează doar cu programele 1, 2, 3 şi 5.
52 Nu folosiţi temporizatorul pentru reţetele care conţin lapte proaspăt, iaurt, brânză, ouă,
fructe, ceapă sau orice alt ingredient ce s-ar putea altera dacă le lăsaţi câteva ore într-un
mediu cald şi umed.
53 Ingredientele lăsate împreună pe o perioadă lungă de timp vor interacţiona inevitabil, în
special în zilele călduroase sau umede
54 Nu folosiţi ingrediente umede precum fructele.
55 Adăugaţi alunele sau stafidele după făină
56 Decideţi când doriţi să fie gata pâinea, spre ex., la ora 18:00.
57 Verificaţi acum cât este ora, spre ex., 07:00.
58 Calculaţi diferenţa dintre cele două ore, spre ex., 11 ore.
59 Folosiţi butoanele + şi - pentru a modifica durata indicată pe afişajul duratei programului la
durata pe care tocmai aţi calculat-o (spre ex., 11 ore).
60 Fiecare atingere va descreş te - sau creşte + durata afişată cu câte 10 minute
61 Nu puteţi reduce durata la mai puţin decât durata programului.
62 Durata maximă ce poate fi indicată pe afişaj este de 13 ore.
C PORNIREA APARATULUI
63 Apăsaţi butonul I pentru a porni programul.
64 Aparatul va emite un sunet scurt.
65 Afişajul va activa numărătoarea inversă, apoi va emite un bip când a terminat.
66 Dacă folosiţi programul 3, frământarea nu va porni în primele 30 de minute, timpul în care
ingredientele sunt î ncălzite.
67 Verificaţi aluatul (prin fereastră) după 30 de minute de frământare.
68 Dacă observaţi ingrediente neîncorporate pe pereţii tăvii pentru pâine, deschideţi capacul şi
luaţi-le cu o spatulă pentru a le pune în aluat, apoi închideţi capacul.
69 Răzuiţi doar pereţii, evitaţi pala.
C GATA?
70 Pentru a opri aparatul, apăsaţi butonul I şi menţineţi-l apăsat timp de 2 secunde.
71 Pentru rezultate optime, scoateţi pâinea imediat ce este gata.
72 Dacă nu opriţi aparatul, acesta va menţine pâinea caldă timp de o oră.
73 Va emite un bip de 10 ori, apoi se va opri.
74 Scoateţi aparatul din priză.
, Când capacul va fi ridicat, din vas va ieși abur și aer fierbinte.
75 Purtaţi mănuşi de bucătărie.
76 Deschideţi capacul.