10
Serviciul de asistenţă tehnică post-vânzare
Înainte de a contacta serviciul de asistenţă
tehnică post-vânzare:
• Verificaţi dacă puteţi remedia chiar
dumneavoastră problema, cu ajutorul
recomandărilor din „Ghidul de remediere a
defecţiunilor”.
• Opriţi aparatul, apoi porniţi-l din nou, pentru a
verifica dacă problema s-a rezolvat.
Dacă problema persistă şi după controalele
menţionate, contactaţi cel mai apropiat
serviciu de asistenţă tehnică post-vânzare.
Specificaţi întotdeauna:
• o scurtă descriere a defecţiunii;
• tipul şi modelul exact al cuptorului;
• numărul de service (numărul specificat după
termenul „Service” de pe plăcuţa cu date
tehnice), specificat pe marginea din dreapta
a compartimentului pentru preparare (este
vizibil când uşa cuptorului este deschisă).
Numărul de service este indicat, de asemenea,
în certificatul de garanţie;
• adresa dumneavoastră completă;
• numărul dumneavoastră de telefon.
Dacă sunt necesare orice fel de reparaţii, contactaţi
un serviciu de asistenţă tehnică post-vânzare
autorizat (pentru a avea garanţia că se folosesc
piese de schimb originale şi că reparaţiile vor fi
efectuate corect).
Curăţarea
AVERTISMENT
– Nu utilizaţi aparate de curăţare cu aburi.
– Curăţaţi cuptorul numai când acesta este
rece şi poate fi atins.
– Deconectaţi aparatul de la reţeaua de
alimentare cu energie electrică.
Exteriorul cuptorului
IMPORTANT: nu folosiţi detergenţi corozivi
sau abrazivi. Dacă un asemenea produs intră
accidental în contact cu aparatul, curăţaţi-l
imediat cu o lavetă umedă din microfibre.
• Curăţaţi cu o lavetă umedă din microfibre
suprafeţele. Dacă sunt foarte murdare,
adăugaţi în apă câteva picături de detergent
pentru vase. Ştergeţi cu o lavetă uscată.
Interiorul cuptorului
IMPORTANT: nu folosiţi bureţi abrazivi sau
de sârmă sau răzuitoare metalice. Cu timpul,
utilizarea acestora poate duce la deteriorarea
suprafeţelor emailate şi a geamului uşii
cuptorului.
• După fiecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se
răcească, apoi curăţaţi-l preferabil atunci când
încă este cald pentru a elimina depunerile şi
petele cauzate de resturile de alimente (de
exemplu, alimente cu conţinut ridicat de
zahăr).
• Nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi.
• Utilizaţi un detergent lichid adecvat pentru
curăţarea geamului uşii. Uşa cuptorului poate
fi scoasă pentru a facilita curăţarea (consultaţi
ÎNTREŢINEREA).
N.B: când se gătesc alimente cu un conţinut
ridicat de apă (de ex. pizza, legume etc.) şi cu
o durată lungă de preparare, se poate forma
condens pe interiorul uşii şi în jurul garniturii.
După ce s-a răcit cuptorul, uscaţi interiorul uşii
cu o lavetă sau cu un burete.
Accesoriile:
• Imediat după utilizare, introduceţi accesoriile
într-o soluţie de apă cu detergent pentru
vase şi lăsaţi-le la înmuiat, manipulându-le cu
mănuşi pentru cuptor dacă acestea sunt încă
fierbinţi.
• Resturile de mâncare pot fi îndepărtate uşor cu
o perie de curăţare sau cu un burete.