10
ASPECTE GENERALE
EXISTĂ mai multe accesorii disponibile pe piaţă. Înainte de a le
achiziţiona, asiguraţi-vă că sunt adecvate pentru prepararea
cu aburi şi aer fierbinte.
AMPLASAŢI UN RECIPIENT pe grătarul metalic. Acesta poate susţine
greutăţi mai mari decât tava de copt sau tava de preparare la
aburi.
ASIGURAŢI-VĂ CĂ EXISTĂ un spaţiu de cel puţin 30 mm între
marginea superioară a recipientului şi pavilionul din interiorul
cuptorului pentru a permite pătrunderea unui volum
suficient de aburi în recipient.
ALEGEREA RECIPIENTULUI DE PREPARARE
UTILIZAŢI RECIPIENTE DE PREPARARE PERFORATE ori de câte ori este
posibil, de exemplu, pentru prepararea legumelor. Astfel,
aburul are acces liber către alimente din toate părţile, iar
acestea sunt gătite uniform.
ABURUL AJUNGE CU UŞURINŢĂ în spaţiul dintre bucăţile mari de
alimente, cum ar fi cartofii de dimensiuni mari. Acest lucru
asigură prepararea uniformă şi eficientă a alimentelor.
Permite finalizarea preparării unei cantităţi mari de alimente
în acelaşi interval de timp ca şi în cazul unei cantităţi mai mici.
Amplasarea (distanţarea) alimentelor pentru a facilita accesul
uniform şi uşor al aburilor la fiecare aliment în parte permite
prepararea unor cantităţi mai mici în acelaşi interval de timp.
FELURILE DE MÂNCARE MAI COMPACTE, cum ar fi sufleurile sau cele
care necesită coacere, sau alimente precum mazărea sau
firele de sparanghel, între care există foarte puţin spaţiu sau
chiar deloc, vor necesita o durată mai mare de preparare
deoarece aburul dispune de mai puţin spaţiu de pătrundere.
BURETELE
BURETELE FURNIZAT este destinat ştergerii condensului rezidual
care se poate forma în cuptorul răcit după prepararea
alimentelor. Este important să lăsaţi cuptorul să se răcească,
pentru a evita opărirea.
GRĂTAR METALIC
GRĂTARUL METALIC permite circularea aerului fierbinte în jurul
alimentelor. Amplasaţi
alimentele direct pe acesta sau
folosiţi-l ca suport pentru oale,
forme pentru prăjituri şi alte
recipiente de preparare.
Când puneţi alimentele direct pe grătarul metalic, amplasaţi
sub acesta tava de copt şi de colectare a grăsimii scurse.
TAVA DE COPT ŞI DE COLECTARE A GRĂSIMII SCURSE
AMPLASAŢI TAVA DE COPT ŞI DE COLECTARE A GRĂSIMII SCURSE sub grătarul
metalic şi tava de preparare la aburi. Aceasta poate fi utilizată,
de asemenea, ca o ustensilă de gătit sau ca tavă de copt.
TAVA DE COPT ŞI DE COLECTARE A
GRĂSIMII SCURSE este utilizată
pentru a colecta picăturile de
lichid şi particulele de
alimente care de obicei
pătează şi murdăresc
interiorul cuptorului. Evitaţi amplasarea recipientelor direct
pe baza cuptorului.
Tava de preparare la aburi
UTILIZAŢI TAVA DE PREPARARE LA ABURI în cazul alimentelor precum
peştele, legumele şi cartofii.
FOLOSIŢI CUPTORUL FĂRĂ TAVA PENTRU
PREPARARE LA ABURI în cazul
alimentelor precum orezul şi
cerealele.
REZERVOR DE APĂ
REZERVORUL DE APĂ ESTE AMPLASAT în spatele uşii şi este accesibil
imediat ce uşa este deschisă.
TOATE FUNCŢIILE DE PREPARARE, cu excepţia
funcţiei Aer forţat, necesită un rezervor de
apă plin.
UMPLEŢI REZERVORUL DE APĂ cu apă de la robinet
până la marcajul „MAX”.
FOLOSIŢI NUMAI apă proaspătă de la robinet sau
apă plată îmbuteliată. Nu introduceţi niciodată apă distilată
sau filtrată sau vreun alt tip de lichide în rezervorul de apă.
ESTE IMPORTANT SĂ GOLIŢI REZERVORUL DE APĂ DUPĂ FIECARE
UTILIZARE. Această operaţiune trebuie efectuată din motive de
igienă. De asemenea, astfel se previne formarea de condens
în interiorul aparatului.
Scoateţi
CU GRIJĂ (adică uşor, pentru a nu vărsa conţinutul)
rezervorul de apă din compartimentul său. Menţineţi-l într-o
poziţie orizontală pentru a permite apei rămase să se scurgă
din locaşul supapei.
SONDA
Folosiţi exclusiv sonda de
temperatură recomandată
pentru acest cuptor.
SONDA ESTE CONCEPUTĂ pentru a
măsura temperatura internă a
preparatului dumneavoastră,
cuprinsă între 30 °C şi 100 °C.
Imediat ce este atinsă temperatura
setată, aparatul se opreşte, iar pe
afişaj apare mesajul „Temperature
reached”.
NU INTRODUCEŢI NICIODATĂ sonda în apă atunci când o curăţaţi.
După utilizare, ştergeţi-o pur şi simplu folosind o lavetă
umedă sau un prosop de hârtie.
Accesorii