6
. FOLOSIREA SONDEI PENTRU ALIMENTE
Folosirea sondei pentru
alimente vă permite să măsuraţi
temperatura internă a alimentelor
în timpul preparării.
Introduceţi sonda pentru alimente
adânc în carne, evitând zonele
osoase sau cele cu grăsime.
Carne de pasăre: Introduceţi
vârful în centrul pieptului, evitând
porţiunile goale.
Bucăţi mari de carne sau pulpe:
Introduceţi vârful în partea cea mai
groasă.
Peşte (întreg): Poziţionaţi vârful în
partea cea mai groasă, evitând şira
spinării.
UTILIZAREA FUNCŢIEI MANUALE
Introduceţi alimentele. Vă recomandăm să aşezaţi
alimentele pe grătarul metalic şi să poziţionaţi tava de
colectare a grăsimii scurse sub acesta pentru a colecta
zeama rezultată în urma preparării.
Demontaţi capacul care acoperă mânerul sondei pentru
alimente şi conectaţi ştecherul. Asiguraţi-vă că se mişcă
liber cablul înainte de a închide uşa cuptorului.
Selectaţi o funcţie manuală: Meniul de setări ale funcţiei vă
permite să modificaţi temperatura cuptorului sau a aburilor
şi temperatura necesară a sondei pentru alimente.
TEMPERATURA
100 °C
SONDA
ORA D INIZIO
18:20
57°C
Vapore
Steam
TEMPERATURE
START TIME
FOOD PROBE
Odată aplicate toate setările necesare, apăsaţi PORNIRE
pentru a activa funcţia: Se va emite un semnal sonor, iar
afişajul va indica momentul în care sonda pentru alimente
a atins temperatura necesară.
Vă rugăm să reţineţi: Nu puteţi conecta sonda pentru alimente
odată ce funcţia a fost activată.
ÎN MODUL ASISTAT
Unele funcţii ale reţetelor din modul Asistat vă permit
să utilizaţi sonda pentru alimente: Selectaţi opţiunea FOOD
PROBE şi apoi urmaţi instrucţiunile indicate pe afişaj.
Atunci când vi se solicită acest lucru, introduceţi preparatele
în cuptor şi conectaţi sonda pentru alimente la ştecherul
corespunzător.
Roast Beef
TEMPERATURA
200°C
SONDA
55°C
Roast Beef
TEMPERATURE FOOD PROBE
Notă: Dacă a fost selectată preîncălzirea, nu veţi putea să adăugaţi
alimente sau să conectaţi sonda pentru alimente până când aceasta
nu s-a terminat.
. UTILIZAREA FUNCŢIILOR SPECIALE
CONSERVARE
Vă recomandăm să utilizaţi numai fructe sau legume
proaspete, de calitate superioară, pentru a prepara gemuri
şi conserve.
Umpleţi borcanele cu fructe sau legume (preparate în
prealabil, dacă este posibil) şi acoperiţi-le cu lichid sau sirop
de conservare, lăsându-le neacoperite aprox. 2 cm în partea
de sus. Apoi, fixaţi uşor capacele fără a le strânge.
Amplasaţi grătarul metalic la nivelul 2, cu tava de colectare
a grăsimii scurse la nivelul imediat inferior, şi aşezaţi
borcanele pe grătarul metalic. Ca alternativă, puteţi aşeza
borcanele direct pe tava de colectare a grăsimii scurse.
Activaţi funcţia. Odată finalizat procesul, strângeţi complet
capacele borcanelor (folosind mănuşi pentru cuptor sau
protejându-vă mâinile cu o lavetă rezistentă la căldură) şi
apoi lăsaţi-le să se răcească la temperatura camerei.
Vă rugăm să reţineţi: Vă recomandăm să folosiţi funcţia „Disinfection”
pentru a curăţa borcanele în mod eficient.
IAURT
Înainte de a activa funcţia, adăugaţi aprox. 100 g de
iaurt integral proaspăt, disponibil în comerţ, la un litru de
lapte integral la temperatura camerei.
Vă rugăm să reţineţi: Dacă folosiţi lapte nepasteurizat, fierbeţi-l la foc
mic înainte de a-l lăsa să se răcească la temperatura camerei.
Turnaţi amestecul în borcane rezistente la căldură, acoperiţi-le
cu capace sau folie rezistentă la căldură şi apoi aşezaţi-le pe
grătarul metalic, introdus la nivelul 2.
Selectaţi funcţia şi setaţi o durată de cinci ore (temperatura
nu poate fi modificată).
Odată ce derularea funcţiei a luat sfârşit, lăsaţi iaurtul să se
răcească în frigider timp de câteva ore înainte de servire.
Va avea un termen de valabilitate de 1-2 săptămâni. Puteţi
folosi o parte din acest iaurt pentru a prepara o altă serie în
5-7 zile.
Vă rugăm să reţineţi: Vă recomandăm să utilizaţi funcţia „Disinfection”
pentru a curăţa bine ustensilele şi borcanele necesare pentru
prepararea iaurtului.
DRENARE
Pentru a elimina resturile de apă reziduală rămase în
boiler, se recomandă să activaţi această funcţie de fiecare
dată când cuptorul nu va fi utilizat o anumită perioadă de
timp.
Vă rugăm să reţineţi: În cazul în care boilerul este prea fierbinte,
funcţia nu va fi activată până când temperatura din cuptor nu scade
sub 60 °C. Funcţia va fi activată automat odată ce compartimentul a
atins această temperatură.
Activaţi funcţia şi urmaţi paşii indicaţi pe afişaj. Odată ce
derularea funcţiei a luat sfârşit, drenaţi şi clătiţi rezervorul
de apă folosind apă potabilă.
DRAINING BOILER