Aparat sandvișuri
SSM
1100
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
1)
Dezambalați complet aparatul
.
2) Ștergeți suprafețele de coacere cu un burete sau o lavetă umedă. Uscați suprafețele cu un prosop de hârtie sau o
lavetă uscată.
3)
Conectați aparatul la priză și lăsați-l să se încingă pentru cel puțin
5–7
minute pentru a arde orice
reziduuri rămase în urma procesului de fabricație.
Notă:
La prima utilizare este posibil să se degaje o cantitate mică de fum. Acesta este provocat de
încingerea pentru prima dată a componentelor interne și nu trebuie să vă îngrijoreze.
UTILIZAREA APARATULUI
1) Aplicați un strat subțire de unt sau ulei de gătit pe suprafețele de coacere (5).
2)
Conectați aparatul la priză. Indicatorul de stare roșu (1) se aprinde
.
3) Închideți aparatul pentru o pre-încălzire mai eficientă a suprafețelor de coacere.
4) În timp ce suprafețele de coacere ajung la temperatura ideală, pregătiți sandvișul. Pentru un sandviș aveți nevoie
de două felii de pâine toast și umplutură. Puneți umplutura exact între cele două felii de pâine. Dacă puneți prea
multă umplutură va fi dificil să închideți aparatul. În acest caz poate fi necesar să mai scoateți din umplutură. Nu
închideți aparatul prin forță. Aceasta poate duce la avarierea acestuia.
Sugestie:
Încercați câteva dintre rețele de mai jos
.
5)
Când suprafețele de coacere au ajuns la temperatura ideală, indicatorul de stare roșu se stinge.
Notă:
Indicatorul de stare se stinge și se aprinde succesiv. Aceasta arată că temperatura plăcilor de coacere este
menținută la temperatura ideală.
Deschideți aparatul și puneți un sandviș pe suprafața de jos. Apucând de mâner (2)
închideți și
apăsați suprafața de coacere superioară pe cea inferioară. Blocați cele două suprafețe de coacere
(2) cu clema de blocare (3)
6)
După 2 sau 3 minute eliberați clema de blocare (3), ridicați suprafața superioară și scoateți
sandvișul din aparat sau continuați coacerea după caz. Pentru a scoate sandvișul folosiți o spatulă
din lemn sau plastic rezistent la căldură. Nu utilizați instrumente de bucătărie din metal pentru că
acestea pot distruge învelișul antiaderent al suprafețelor de coacere.
Notă:
Timpul de coacere efectiv depinde de tipul de pâine, umplutură și preferințele personale.
7)
Înainte de a pune alt sandviș în aparat, închideți aparatul și așteptați până când indicatorul de stare
roșu (1) s-a stins.
8)
După ce ați terminat de utilizat aparatul, deconectați-l de la priză
.
RO
•
6
2011
09/2011