Aparat sandvișuri
SSM
3100
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
1)
Dezambalați complet aparatul
.
2) Ștergeți suprafețele de coacere cu un burete sau o lavetă umedă. Uscați suprafețele cu un prosop de hârtie sau o
lavetă uscată.
3)
Conectați aparatul la priză și lăsați-l să se încingă pentru cel puțin
5–7
minute pentru a arde orice
reziduuri rămase în urma procesului de fabricație.
Notă:
La prima utilizare este posibil să se degaje o cantitate mică de fum. Acesta este provocat de
încingerea pentru prima dată a componentelor interne și nu trebuie să vă îngrijoreze.
UTILIZAREA APARATULUI
1) Aplicați un strat subțire de unt sau ulei de gătit pe suprafețele de coacere
.
2)
Conectați aparatul la priză. Ambele indicatoare luminoase de pe partea superioară a aparatului se
vor aprinde.
Indicatorul roșu
2
indică că aparatul este conectat la priză.
Indicatorul verde
1
arată
că suprafețele de coacere se încing.
3) Închideți aparatul pentru o pre-încălzire mai eficientă a suprafețelor de coacere.
4) În timp ce suprafețele de coacere ajung la temperatura ideală, pregătiți sandvișul. Pentru un sandviș aveți nevoie
de două felii de pâine toast și umplutură. Puneți umplutura exact între cele două felii de pâine. Dacă puneți prea
multă umplutură va fi dificil să închideți aparatul. În acest caz poate fi necesar să mai scoateți din umplutură. Nu
închideți aparatul prin forță. Aceasta poate duce la avarierea acestuia.
Sugestie:
Încercați câteva dintre rețele de mai jos
.
5)
Când suprafețele de coacere au ajuns la temperatura ideală, indicatorul luminos verde
1
se
stinge automat
.
Notă:
Indicatorul luminos verde se stinge și se aprinde automat. Aceasta arată că temperatura plăcilor de coacere este
menținută la temperatura ideală.
Deschideți aparatul și puneți unul sau două sandvișuri pe suprafața de jos. Apucând de mânerul
3
închideți și apăsați suprafața de coacere superioară pe cea inferioară. Blocați cele două suprafețe de coacere cu
sistemul de închidere
4
.
6)
După
2
sau
3
minute eliberați sistemul de blocare
4
,
ridicați suprafața superioară și scoateți
sandvișurile din aparat sau continuați coacerea după caz.
Pentru a scoate sandvișurile folosiți o spatulă din
lemn sau plastic rezistent la căldură. Nu utilizați instrumente de bucătărie din metal pentru că acestea pot distruge
învelișul antiaderent al suprafețelor de coacere.
Notă:
Timpul de coacere depinde de tipul de pâine, umplutură și preferințele personale.
7)
Înainte de a pune alt sandviș în aparat, închideți aparatul și așteptați până când indicatorul luminos
verde
1
s-a stins.
8)
După ce ați terminat de utilizat aparatul, deconectați-l de la priză
.
RO
•
6
2011
09/2011