Piept de vită umplut
1,5 kg piept de vită, 2 linguri unt, sare
Preparați mai întâi umplutura. Într-o tigaie încălzită topiți untul. Căliți ceapa în unt și adăugați
sucul, coaja de lămâie și ciupercile. Prăjiți la foc mic timp de 3-4 minute. Puneți amestecul
Aripioare de pui cu miere
1 kg aripioare de pui, 2 linguri miere, 2 linguri pastă de tomate
Marinată:
3 linguri suc de lămâie, 3 linguri sos soia, 1 lingurăță ghimbir măcinat
într-un castron mai mare. Adăugați pâinea tăiată mărunt și oul bătut. Asezonați cu sare și
piper și omogenizați amestecul bine.
Spălați carnea sub jet de apă și ștergeți-o de apă cu un prosop de bucătărie. Cu ajutorul unui
cuțit bine ascuțit tăiați un buzunar în carne. Sărați carnea pe interior și exterior. Umpleți
buzunarul astfel făcut cu umplutura preparată mai devreme. Folosiți scobitori pentru a închide
buzunarul. Ungeți carnea cu unt pe partea de sus și puneți-o pe grătarul mai puțin înalt.
Preîncălziți cuptorul și prăjiți carnea 20 minute la 160 °C. După 20 minute întoarceți carnea și
ungeți-o cu unt și pe cealaltă parte. Lăsați-o la cuptor pentru încă 40 minute până ce se
frăgezește.
Tăiați carnea felii și serviți-o cu sosul format în timp ce s-a prăjit.
Spălați aripioarele sub jet de apă, ștergeți-le de apă cu un prosop de bucătărie și puneți-le
într-un castron. Pregătiți marinata amestecând sucul de lămâie, sosul de soia și ghimbirul.
Turnați marinata peste aripioare și lăsați-le la marinat timp de 3-4 ore, întorcându-le din când
în când de pe o parte pe alta. Luați 2 linguri din marinată și amestecați cu mierea și pasta de
tomate.
Puneți aripiorele pe grătarul înalt și coaceți-le timp de 10 minute la 160 °C. După 10 minute
scoateți aripiorele din cuptor și ungeți-le cu amestecul de marinată, miere și pastă de tomate.
Puneți din nou aripioarele pe grătar și mai lăsați-le la cuptor încă 10 minute. Scoateți-le din nou
din cuptor și mai ungeți-le încă o dată cu amestecul de miere. Dați-le din nou la cuptor și
lăsați-le încă 5 minute la copt.
Pui fript
Spălați puiul sub jet de apă și ștergeți-l de apă cu un prosop de bucătărie. Curățați ceapa și
tăiați-o mărunt. Topiți untul într-o tigaie și căliți ceapa. Adăugați ciupercile și căliți-le timp de 1
minut. Lăsați să se răcească și apoi adăugați cubulețele de pâine, chives, coaja de lămâie,
măghiranul, nucșoara, oul bătut și asezonați cu sare și piper. Umpleți puiul cu acest amestec și
fixați carnea cu scobitori. Ungeți puiul cu unt și sare și puneți-l pe grătarul mai puțin înalt. Dați
la cuptor timp de 20 minute la160 °C. Întoarceți puiul pe cealaltă parte, ungeți-l din nou cu unt
și mai lăsați-l încă 20 minute la cuptor sau până când se rumenește.
1 pui întreg fără măruntaie, 1 ceapă mică, 1 lingură unt, ½ cană ciuperci, 1½ căni de pâine tăiată
cubulețe, 1 linguriță coajă rasă de lămâie, 1 lingură de chives mărunțit (cepșoară), 1 lingură
măghiran uscat, 1 ou bătut, 1½ căni supă de pui (sau bouillon de pui), puțină nucșoară, usturoi, sare
și piper după gust.
Umplutură:
1 lingură unt, ½ cană ceapă tăiată mărunt, 1 lingură suc de lămâie, 1 linguriță coajă rasă de lămâie, 1
cană ciuperci feliate, 2 căni pâine albă tăiată cubulețe, 1 ou bătut, sare și piper după gust
Sos:
Luați sucurile lăsate de carne din bolul cuptorului. Adăugați o lingură de făină, încălziți la foc
mic și amestecați până obțineți un sos fin. Adăugați puțin câte puțin 1½ căni supă de pui.
Lăsați puțin la foc mic. Asezonați cu sare și piper.
SMH 330
Cuptor halogen
RO
RO - 15