Sencor SMH 330 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
RO
M
anual de utilizare
Cuptor halogen
SMH 330
RO -
1
Înainte de utilizare, va rugam a citi toate instrucțiunile cuprinse in acest manual de utilizare, chiar daca
sunteți deja familiarizați cu folosirea unor asemenea aparate. Folosiți acest produs întocmai
instrucțiunilor descrise in manualul de utilizare. Păstrați manualul de utilizare într-un loc sigur, unde
poate fi ușor accesat pentru o viitoare utilizare.
Păstrați ambalajul original, inclusiv materialul de împachetare interior, certificatul de garanție si bonul
fiscal eliberat de către unitatea de vânzare, pe perioada garanției. Daca trebuie sa expediați acest
produs, împachetați-l in cutia sa originala pentru a asigura maximum de protecție pe toata perioada
transportării acestuia.
RO
SMH 330
Cuptor halogen
C
UPRINS
MĂSUR
I IMPORTANTE PRIVIND SIGURANȚA....................................................................3
DESCRIEREA CU
PTORULUI CU HALOGEN........................................................................5
DESCRIER
EA PANOULUI DE CONTROL..............................................................................6
CAR
ACTERISTICILE DE BAZĂ ALE UNUI CUPTOR CU HALOGEN....................................6
METODE DE PREPARARE A ALIMENTELOR ÎN CUPTORUL CU HALOGEN.................7
SUGESTII DE PREPARARE A ALIMENTELOR ÎN CUPTORUL CU HALOGEN..................9
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE.............................................................................................9
UTILIZAREA CUPTORULUI CU HALOGEN...........................................................................9
GHID DE PREPARARE A ALIMENTELOR ÎN CUPTORUL CU HALOGEN.........................11
ÎNTREȚINERE ȘI MENTENANȚĂ.........................................................................................12
SPECIFICAȚII TEHNICE.......................................................................................................12
REȚETE.................................................................................................................................13
CASAREA AMBALAJELOR FOLOSITE................................................................................17
CASAREA APARATELOR ELECTROCASNICE...................................................................17
RO -
2
RO
Acest aparat poate fi utilizat de copiii în vârstă
de 8 a ni sau mai mari precum și de persoane
cu dizabilități fizice sau mintale sau de persoane
fără experiență dacă acestea sunt supravegheate,
li s-au dat informații referitoare la folosirea în
siguranță a aparatului și înțeleg potențialele
pericole. Copiii nu trebuie lăsați să se joace cu
aparatul. Acest aparat poate fi curățat de copiii
în vârstă de cel puțin 8 ani dacă sunt
supravegheați corespunzător. Nu lăsați aparatul
sau cablul de alimentare al acestuia la îndemâna
copiilor mai mici de 8 ani.
MĂSURI IMPORTANTE DE SIGURANȚĂ
SMH 330
Cuptor halogen
RO -
3
RO
SMH 330
Cuptor halogen
MĂSURI IMPORTANTE DE SIGURANȚĂ
CITIȚI CU ATENȚIE ȘI PĂSTRAȚI-LE PENTRU REFERINȚE ULTERIOARE
Înainte de a conecta aparatul la rețeaua de electricitate asigurați-vă
detaliile tehnice de pe eticheta aparatului corespund voltajului de la priză.
Conectați aparatul numai la o priză cu împământare.
Atenție:
Nu încercați utilizați aparatul împreună cu priza programabilă,
telecomanda sau orice alt dispozitiv de control exterior. Aparatul nu a fost
conceput pentru acest tip de utilizare.
Acest aparat este destinat utilizării casnice. Nu utilizați aparatul în exterior.
Nu așezați aparatul pe pervaz sau pe suprafețe instabile. Puneți aparatul pe o
suprafață plană, stabilă și uscată.
Nu puneți aparatul pe sau în apropierea aragazului (inclusiv a celor electrice)
sau a oricăror alte surse de căldură sau a aparatelor cu flacără deschisă.
Acest aparat este destinat preparării alimentelor. Nu îl utilizați în alte scopuri
decât acela pentru care a fost conceput.
Utilizați aparatul numai cu accesoriile originale achiziționate de la producător.
Înainte de a conecta aparatul la priză, asigurați-vă că acesta este complet și corect
asamblat.
Nu obstrucționați fluxul de aer din jurul și de deasupra aparatului atunci când acest
se află în stare de funcționare. Nu îl utilizați în apropierea materialelor ușor inflamabile
precum perdele, prosoape de bucătărie, suprafețe de lemn etc.
suprafețele incandescente. Pericol de arsuri. Atunci când doriți să ridicați capacul utilizați
mânerul rabatabil. Pentru a muta din loc bolul, utilizați mânerele situate pe stand. Pentru a
scoate grătarele încinse din interiorul bolului, utilizați cleștele livrat împreună cu aparatul.
Atunci când aparatul funcționează, corpul acestuia și capacul se încing. Nu atingeți
Nu turnați apă rece în bolul de sticlă atunci când acesta este fierbinte pentru a nu se
crăpa.
Mânuiți cu atenție sporită bolul de sticlă atunci când acesta conține lichide fierbinți.
După ce luați capacul încins de pe bolul de sticlă, puneți-l pe o suprafață rezistentă
la căldură.
• Deconectați întotdeauna aparatul de la priză înainte de a lua capacul de pe bolul de
sticlă sau de a muta aparatul din loc. Nu lăsați aparatul să funcționeze nesupravegheat:
Asigurați-vă firul de alimentare nu vine în contact cu apa sau umezeala.
Nu puneți obiecte grele pe cordonul electric, nu îl lăsați să atârne de pe masă sau
vină în contact cu o suprafață încinsă.
• Nu deconectați aparatul de la priză trăgând de cablul de alimentare. Riscați
să avariați cablul sau priza. Deconectați trăgând ușor de ștecărul cablului electric.
Întrerupeți imediat utilizarea aparatului dacă constatați defecțiuni la cablul sau la
ștecărul electric sau dacă acesta nu funcționează corespunzător. Pentru a nu
expune riscului de electrocutare orice reparație și intervenție asupra aparatului
trebuie realizată de către un centru de service autorizat.
deconectați-l de la priză înainte de a părăsi încăperea! Lăsați aparatul și accesoriile
acestuia să se răcească complet după utilizare.
Pericol de electrocutare: nu aduceți panoul de control în contact cu lichide. Nu
clătiți capacul atunci când acesta este montat pe unitatea de control și nu îl spălați
în apă sau alte lichide.
ATENTIE: Suprafețe încinse
RO -
4
A
1
2
3
4
7
6
5
1 5
SMH 330
Cuptor halogen
RO
Mâner rabatabil cu întrerupător de siguranță
2 Capac cu unitatea de control
3 Bol detașabil sticlă
4 Stand cu mânere
DESCRIEREA CUPTORULUI CU HALOGEN
Grătar înalt
Clește
Grătar jos
6
7
RO - 5
B
1
2
3
4
SMH 330
Cuptor halogen
RO
DESCRIEREA UNITĂȚII DE CONTROL
1 Temporizator 60 min. - Timer
2 Indicator de stare POWER
3
Termostat
Selecție temperatură 0–250 °C
4
Indicator funcționare element de încălzire
CARACTERISTICILE DE BAZĂ ALE UNUI CUPTOR CU HALOGEN
Gătirea alimentelor se realizează cu 40 % mai repede decât un cuptor standard.
Are un consum de energie mai scăzut decât un cuptor electric standard.
Vă permite să preparați mâncăruri mai sănătoase datorită faptului că gătirea necesită o
cantitate minimă de grăsime.
Circulația aerului fierbinte asigură că o gătire omogenă.
Funcție auto-curățare pentru întreținere ușoară și rapidă.
Datorită dimensiunii compacte este o alternativă viabilă pentru atunci când călătoriți.
Poate fi utilizat la prepararea alimentelor în moduri diferite de gătire precum coacere,
grătar, fierbere, încălzire (toasting) și dezghețare.
RO - 6
SMH 330
Cuptor halogen
RO
METODE DE PREPARARE A ALIMENTELOR ÎN CUPTORUL CU HALOGEN
Prepararea cărnii
Prepararea cartofilor prăjiți
Carne preparată în crustă. Dați prin făină bucăți de carne de pui (piept, aripioare sau
ciocănele), apoi prin ou și pesmet. La final introduceți-le o dată scurt în ulei. Lăsați se
scurgă excesul de ulei de pe ele. Puneți grătarul în bolul de sticlă și aranjați carnea pe el.
Consultați sențiunea Ghid de preparare pentru timpul și temperatura de gătire
recomandate.
Prepararea prăjiturilor, biscuiților și a pâinii
Introduceți în bol grătarul mai puțin înalt. Puneți aluatul într-o formă de coacere
rotundă și așezați forma pe grătar. Este necesar ca între marginea formei de
coacere și pereții bolului rămână un spațiu de 2-3 centimetri pentru ca fluxul
de aer nu fie obstrucționat. Puteți acoperi aluatul cu folie de aluminiu. Aveți
grijă să fixați folia de aluminiu de marginile formei de coacere. Spre finalul
programului dați jos folia pentru ca aluatul să se rumenească și pe deasupra.
Prepararea prăjiturilor, biscuiților și a pâinii într-un cuptor cu halogen este mai rapidă decât
într-unul standard. Este deci necesar verificați mai des stadiul coacerii în timpul
preparării acestora.
Prepararea grătarelor din carne
Introduceți grătarul în bolul de sticlă. Puneți carnea pe grătar și adăugați apă în bol numai
cât pentru a acoperi baza bolului. Timpul de preparare depinde de cantitatea de carne
pe care doriți să o gătiți și de gradul de rumenire preferat.
Fierberea legumelor
Puteți prepara în cuptorul dvs. cu halogen cartofi prăjiți la fel de guștoși ca aceia prăjiți în
tigaie și în același timp să beneficiați de avantajele unei metode de preparare mai
sănătoase. Introduceți pentru scurt timp cartofii curățați în ulei. Lăsați să se scurgă
excedentul de ulei de pe ei. Puneți grătarul în bolul de sticlă și puneți cartofii în strat
omogen pe acesta. Consultați sențiunea Ghid de preparare pentru timpul și temperatura
de gătire recomandate.
RO - 7
Puneți grătarul în interiorul bolului și așezați carnea pe acesta. La jumătatea timpului de
preparare întoarceți bucățile mai groase / mari. La fel ca în celelalte cazuri, timpul de
preparare depinde de cantitatea de carne pe care doriți să o gătiți și de gradul de rumenire
preferat.
Puteți prepara o garnitură de legume înăbușite în același timp cu prepararea felului
principal. Puneți legumele în folie de aluminiu și stropiți legumele cu apă. Pentru a conferi
mai multă savoare legumelor adăugați condimente sau ierburi aromatice. Închideți
capetele foliei de aluminiu și puneți pachetul în bolul de sticlă sub grătarul pe care
preparați felul principal. Utilizați grătarul înalt.
Puteți prepara pește în aceeași manieră. Puneți peștele în folie de aluminiu, stropiți-l cu
apă și suc de lămâie, adăugați condimente sau ierburi aromatice după gust. Peștele va fi
înăbușit în suc propriu.
SMH 330
Cuptor halogen
RO
Încălzirea produselor de patiserie
Cu ajutorul cuptorului dvs. puteți reîncălzi ușor și rapid produsele de patiserie (pâine,
cornuri) care s-au întărit sau și-au pierdut frăgezimea. Introduceți în bolul de sticlă grătarul
și puneți pe el produsele pe care doriți le încălziți. Produsele încălzite vor deveni
crocante pe deasupra și moi în interior.
Dacă doriți ca biscuiții dvs. să fie din nou crocanți, lăsați-i în cuptor câteva minute la
temperatură maximă iar aceștia vor avea gust ca atunci când i-ați scos prima dată din
cuptor.
Decongelarea alimentelor
Cu ajutorul acestui cuptor puteți dezgheța alimentele congelate mai omogen decât într-un
cuptor cu microunde. Selectați poziția Defrost de pe termostat, alegeți timpul dorit și
verificați starea alimentelor la fiecare 5-10 minute.
Atunci când gătiți feluri de mâncare semipreparate (ex. pizza) selectați temperatura cu 20
°C mai mică iar timpul de preparare cu 30 - 50% mai scurt decât recomandările
producătorului pentru prepararea alimentelor congelate într-un cuptor tradițional.
RO - 8
1)
2)
3)
5)
SMH 330
Cuptor halogen
RO
SUGESTII PENTRU PREPARAREA ALIMENTELOR ÎN CUPTORUL CU HALOGEN
Înainte de a așeza alimentele pe grătar, le puteți unge cu ulei pentru ca acestea să nu se
lipească de grătar. Utilizați un dozator de ulei tip spray.
Aranjați alimentele pe grătar într-o asemenea manieră încât aerul să poată circula liber în
bol pentru asigurarea unei gătiri omogene.
Verificați în mod regulat stadiul preparării alimentelor uitându-vă prin pereții bolului.
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
1) Înainte de prima utilizare despachetați complet aparatul și componentele acestuia.
2) Spă
lați bolul de sticlă, ștergeți-l complet și puneți-l pe stand.
3)
Puneți capacul împreună cu unitatea de control pe bol și conectați aparatul la priză.
4) Pentru a el
imina mirosurile / reziduurile din urma procesului de producție, selectați
pe
termostat valoarea de 250 grade și reglați temporizatorul la 5 minute.
Notă
:
La prima punere în funcțiune este posibil să se producă o ușoară degajare de fum.
Aceasta constituie un fapt normal.
UTILIZAREA
CUPTORULUI CU HALOGEN
Așezați bolul de sticlă în stand. Selectați tipul de grătar pe care doriți să îl utilizați (pe cel
mai înalt sau pe cel jos). Puneți-l în bolul de sticlă. Consultați secțiunea Ghid de preparare
pentru a afla care grătar este recomandat pentru diferite tipuri de alimente.
Ar
anjați alimentele pe grătar având grijă să lăsați un spațiu de 2-3 cm între pereții bolului și
alimentele pentru a nu obstrucționa fluxul de aer fierbinte din interiorul cuptorului.
Distribuiți alimentele pe grătar în mod omogen. Nu puneți alimentele în straturi. În astfel de
cazuri numai alimentele de pe stratul de sus și de pe cel de jos vor fi făcute.
Acoperiți bolul cu capacul de care este atașată unitatea de control. Conectați aparatul la
priză.
4
)
Pen
tru a iniția gătirea selectați temperatura și timpul de gătire necesare de la butoanele
corespu
nzătoare aflate pe unitatea de control. Consultați secțiunea Ghid de preparare pentru
timpul și temperatu
ra de gătire recomandate pentru diferite categorii de alimente.
Du
selectarea temperaturii și timpului de gătire cuptorul va începe se încingă până
ajunge
la temperatura prestabilită. Pe durata procesului de gătire, elementul de încălzire
al cuptorului este activat și dezactivat succesiv de termostat. Funcționarea elementului de
în
călzire este indicată de către indicatorul de stare 4.
Inspectați vizual prin pereții bolului în mod regulat gradul de gătire al alimentelor. Dacă
este necesar întoarceți alimentele, deconectați cuptorul de la priză, detașați capacul
împreună cu unitatea de control și puneți-l pe o suprafață anti-termică. Întoarceți
alimentele. Reatașați capacul și conectați din nou aparatul la priză.
Notă
:
Atenție: Pericol de opărire!
Detașați cu mare atenție capacul de pe bol deoarece aburul eliberat vă poate opări.
5) La finalul perioadei preselectate de gătire, aparatul va emite un sunet iar elemenții de
în
călzire ai acestuia împreună cu ventilatorul de disipare a căldurii se vor opri.
Deconectaț
i aparatul de la priză. Dați capacul jos și puneți-l pe o suprafață rezistentă la
căl
dură. Lăsați aparatul să se răcească complet.
RO - 9
Da
nu deconectați dvs. cuptorul de la priză, atunci când ridicați mânerul rabatabil,
în
trerupătorul de siguranță cu care este prevăzut mânerul se va activa oprind
fu
ncționarea elementului de încălzire al cuptorului.
Chiar dacă aparatul este deconectat de la priză, temporizatorul continuă să numere descrescător
timpul de preparare prestabilit.
6)
SMH 330
Cuptor halogen
RO
La finalul perioadei preselectate de gătire, aparatul va emite un sunet iar elementul de încălzire al
acestuia împreună cu ventilatorul de disipare a căldurii se vor opri.Deconectati cuptorul de la priză.
Luați de pe bol capacul împreună cu unitatea de control și puneți-le pe o suprafață anti-termică.
Scoateți alimentele din aparat și lăsați-l să se răcească complet înainte de a-l muta din loc sau curăța.
0
RO - 10
Notă:
Dacă doriți să opriți procesul de gătire înainte de intervalul stabilit inițial, comutați
termostatul și temporizatorul pe poziția .
35–40 min
15–20 min
60–90 min
50–60 min
200 °C
200 °C
200 °C
200 °C
35–40 min
45–50 min
55–60 min
8–10 min
175 °C
175 °C
175 °C
250 °C
200 °C
200 °C
200 °C
200 °C
175 °C
200 °C
175 °C
200 °C
175 °C
175 °C
175 °C
7–10 min
8–10 min
3–5 min
12–15 min
200 °C
200 °C
160 °C
175 °C
250 °C
200 °C
TIMP DE
PREPARARE
SETARE
TEMPERATURĂ
TIP GRĂTAR
TIP ALIMENT
Jos
Înalt
Jos
Jos
Jos
Jos
Jos
Înalt
60-70 min
80-90 min
Jos
Jos
Preparate afumate
- Cârnați 10 min 200 °C Jos
Ouă
- Tari
- Moi
- Omletă
Jos
Jos
Jos
6–7 min
4–5 min
10–12 min
Jos
Jos
Jos
Jos
Jos
Înalt
Înalt
Jos
Înalt
Înalt
Jos
Jos
10-12 min
25-30 min
Produse din aluat dospit
- Pâine
- Chifle
Prăjituri
- Fără cremă
- Cu cremă
Aluat foietaj
- Fără cremă
- Cu cremă
Carne de oaie
Friptură de miel
- În sânge spre mediu
- Bine făcută
Carne de vită
Friptură de vită (1,5 kg)
- În sânge
- În sânge spre mediu
- Bine făcută
Steak
- În sânge spre mediu
Carne de pasăre
- Pui întreg
- Bucăți de pui
- Curcan
- Rață
Produse congelate
10 min 200 °C Înalt
- Pizza
Fructe de mare
- Pește
- Creveți
- Scoici
- Homar
Legume
- Cartofi copți (tăiați sferturi)
- Cartofi prăjiți
20-25 min
35-45 min
20-35 min
12-15 min
SMH 330
Cuptor halogen
RO
GHID PREPARARE ALIMENTE PENTRU CUPTORUL CU HALOGEN
Notă:
Timpii de preparare prezentați mai sus au o valoare orientativă.
RO - 11
SMH 330
Cuptor halogen
RO
ÎNTREȚINERE ȘI MENTENANȚĂ
Înainte de a curăța aparatul, deconectați-l de la priză și lăsați-l să se răcească.
Spălați bolul de sticlă cu apă cală și detergent de vase. Clătiți și ștergeți-l. În cazul resturilor
alimentare persistente folosiți o perie de nailon pentru a le îndepărta.
Stergeți capacul și grila ventilatorului cu un burete moale umezit într-o soluție de apă și
detergent de vase. Stergeți-le apoi cu o lavetă umedă și lăsați-le să se usuce complet sau
ștergeți-le cu o lavetă uscată.
Nu aduceți în contact cu apa capacul împreună cu unitatea de control, nu le spălați sub jet
de apă și asigurați-vă că în acestea nu pătrund sau se infiltrează apă sau alte lichide.
Pentru curățarea cuptorului nu utlizați bureți de sârmă, agenți de curățare abrazivi sau
solvenți.
Funcția auto-curățare
Datorită acestei funcții reziduurile de alimente rezultate în urma gătirii pot fi îndepărtate cu
ușurință și rapiditate de pe bolul de sticlă.
Turnați în bol o soluție de apă cu detergent de vase. Nivelul apei din bol trebuie fie de
aprox. 4 cm. Dacă și grătarul necesită curățare, puneți-l și pe acesta în bol. Acoperiți bolul
cu unitatea de control. Conectați aparatul la priză.
Comutați termostatul pe poziția Self-clean (autocurățare) și temporizatorul pe 10 minute.
Cuptorul dvs. va începe executarea funcției de autocurățare. Pe măsură ce aerul fierbinte
circulă în interiorul bolului, reziduurile alimentare se vor despinde de pe pereții acestuia.
După terminarea programului de autocurățare, deconectați aparatul de la priză și detașați
capacul împreună cu unitatea de control de pe bol. Clătiți bine bolul cu apă curată pentru
a înlătura urmele de detergent împreună cu reziduurile alimentare. Utilizați o perie de
nailon pentru a curăța bine grătarul.
Notă:
În cazul în care constatați că resturile alimentare mai persistă pe pereții bolului, puteți
reinițializa programul de autocurățare și lăsa să acționeze pentru încă 2-3 minute.
SPECIFICAȚII TEHNICE
Alimentare ..................................................................................................................220 -240 V
Frecvență nominală .................................................................................................... 50/60 Hz
Putere nominală .................................................................................................. 1200 - 1400 W
Volum ...............................................................................................................................1,2 litri
Producătorul își rezervă dreptul de a duce modificări textului și specificațiilor tehnice fără o
notificare prealabilă.
RO - 12
REȚETE
CUPRINS
CROISSANTE
.............................................................................................................................................. 14
CHIFLE
....................................................................................................................................................... 14
MUȘCHI DE VITĂ WELLINGTON
PIEPT DE VITĂ UMPLUT
LEGUME COAPTE
............................................................................................................... 14
............................................................................................................................. 15
PUI FRIPT ...................................................................................................................................................... 15
....................................................................................................................................... 16
CARTOFI COPȚI ÎN FOLIE DE ALUMINIU ................................................................................................... 16
CONOPIDĂ GRATINATĂ .............................................................................................................................. 16
ȘUNCĂ PRĂJITĂ .......................................................................................................................................... 14
ARIPIOARE DE PUI CU MIERE .................................................................................................................... 15
SMH 330
Cuptor halogen
RO
RO - 13
Croissante
Chifle
Șuncă prăjită
Felii de șuncă englezească (English bacon)
Mușchi de vită Wellington
Reîncălziți 3-4 bucăți pentru a le face crocante
Setați termostatul la 125 °C și lăsați cuptorul se preîncălzească pentru câteva minute.
Timpul necesar pentru reîncălzirea croissantelor este de 3-6 minute. Dacă doriți încălziți
croissante congelate, creșteți timpul de încălzire la 6-10 minute.
Faceți chiflele vechi de o zi crocante din nou
Umeziți ușor chiflele cu o pensulă de silicon. Puneți-le pe grătarul înalt și încălziți-le timp de
5-10 minute la o temperatură de 125°C. Chiflele reîncălzite vor avea același gust ca și cele
proaspăt coapte.
Puneți feliile de șuncă una lângă cealaltă pe grătarul înalt și setați termostatul la 230 °C.
Coaceți feliile de șuncă timp de 6-8 minute sau până capătă consistența dorită.
700 g mușchi de vită, 4 linguri ulei de măsline, 1 ceapă, 1 chiflă, 3 linguri unt, 350 g
carne de pui tocată, 2 ouă, 1 gălbenuș, 4 linguri smântănă dulce, sare, piper, 1 lingură
sos Worcester, jumătate de linguriță boia dulce, 1 pachet aluat foietaj
Spălați mușchiul, curățați-l și ungeți-l cu puțin ulei. Într-o tigaie mai adâncă prăjiți-l puțin în ulei
timp de aproximativ 15 minute. Scoateți-l din tigaie și lăsați-l să se răcească. Tăiați chifla în felii
pe care le înmuiați în apă călduță. Stoarceți apa în exces. Curățați ceapa, tăiați-o cubulețe mici
și prăjiți-o puțin în unt. Adăugați feliile de pâine, carnea tocată de pui, 2 ouă și smântâna.
Amestecați și asezonați cu sare, piper, boia dulce și sos Worcester.
Apoi sărați, piperați și înveliți mușchiul care s-a răcit în amestecul de carne astfel preparat. Dați
carnea la rece. Întindeți aluatul foietaj pe masă și înveliți mușchiul rece în aluat. Puneți
mușchiul astfel învelit pe hârtie de copt astfel încât capetele aluatului fie dedesubt. Ungeți
aluatul cu gălbenușul bătut. Puneți carnea cu tot cu hârtia de copt pe grătarul mai puțin înalt și
coaceți la cuptorul preîncălzit la 200 °C timp de aproximativ 10 minute, până ce aluatul󾜀
crește. Apoi reduceți temperatura la 160 °C și lăsați la copt pentru încă 50 minute.
După ce carnea s-a răcit, tăiați-o felii și serviți-o cu garnitură de legume.
RO
SMH 330
Cuptor halogen
RO - 14
Piept de vită umplut
1,5 kg piept de vită, 2 linguri unt, sare
Preparați mai întâi umplutura. Într-o tigaie încălzită topiți untul. Căliți ceapa în unt și adăugați
sucul, coaja de lămâie și ciupercile. Prăjiți la foc mic timp de 3-4 minute. Puneți amestecul
Aripioare de pui cu miere
1 kg aripioare de pui, 2 linguri miere, 2 linguri pastă de tomate
Marina:
3 linguri suc de lămâie, 3 linguri sos soia, 1 lingurăță ghimbir măcinat
într-un castron mai mare. Adăugați pâinea tăiată mărunt și oul bătut. Asezonați cu sare și
piper și omogenizați amestecul bine.
Spălați carnea sub jet de apă și ștergeți-o de apă cu un prosop de bucătărie. Cu ajutorul unui
cuțit bine ascuțit tăiați un buzunar în carne. Sărați carnea pe interior și exterior. Umpleți
buzunarul astfel făcut cu umplutura preparată mai devreme. Folosiți scobitori pentru a închide
buzunarul. Ungeți carnea cu unt pe partea de sus și puneți-o pe grătarul mai puțin înalt.
Preîncălziți cuptorul și prăjiți carnea 20 minute la 160 °C. După 20 minute întoarceți carnea și
ungeți-o cu unt și pe cealaltă parte. Lăsați-o la cuptor pentru încă 40 minute până ce se
frăgezește.
Tăiați carnea felii și serviți-o cu sosul format în timp ce s-a prăjit.
Spălați aripioarele sub jet de apă, ștergeți-le de apă cu un prosop de bucătărie și puneți-le
într-un castron. Pregătiți marinata amestecând sucul de lămâie, sosul de soia și ghimbirul.
Turnați marinata peste aripioare și lăsați-le la marinat timp de 3-4 ore, întorcându-le din când
în când de pe o parte pe alta. Luați 2 linguri din marinată și amestecați cu mierea și pasta de
tomate.
Puneți aripiorele pe grătarul înalt și coaceți-le timp de 10 minute la 160 °C. După 10 minute
scoateți aripiorele din cuptor și ungeți-le cu amestecul de marinată, miere și pastă de tomate.
Puneți din nou aripioarele pe grătar și mai lăsați-le la cuptor încă 10 minute. Scoateți-le din nou
din cuptor și mai ungeți-le încă o dată cu amestecul de miere. Dați-le din nou la cuptor și
lăsați-le încă 5 minute la copt.
Pui fript
Spălați puiul sub jet de apă și ștergeți-l de apă cu un prosop de bucătărie. Curățați ceapa și
tăiați-o mărunt. Topiți untul într-o tigaie și căliți ceapa. Adăugați ciupercile și căliți-le timp de 1
minut. Lăsați se răcească și apoi adăugați cubulețele de pâine, chives, coaja de lămâie,
măghiranul, nucșoara, oul bătut și asezonați cu sare și piper. Umpleți puiul cu acest amestec și
fixați carnea cu scobitori. Ungeți puiul cu unt și sare și puneți-l pe grătarul mai puțin înalt. Dați
la cuptor timp de 20 minute la160 °C. Întoarceți puiul pe cealaltă parte, ungeți-l din nou cu unt
și mai lăsați-l încă 20 minute la cuptor sau până când se rumenește.
1 pui întreg fără măruntaie, 1 ceapă mică, 1 lingură unt, ½ cană ciuperci, căni de pâine tăiată
cubulețe, 1 linguriță coajă rasă de lămâie, 1 lingură de chives mărunțit (cepșoară), 1 lingură
măghiran uscat, 1 ou bătut, 1½ căni supă de pui (sau bouillon de pui), puțină nucșoară, usturoi, sare
și piper după gust.
Umplutură:
1 lingură unt, ½ cană ceapă tăiată mărunt, 1 lingură suc de lămâie, 1 linguriță coajă rasă de lămâie, 1
cană ciuperci feliate, 2 căni pâine albă tăiată cubulețe, 1 ou bătut, sare și piper după gust
Sos:
Luați sucurile lăsate de carne din bolul cuptorului. Adăugați o lingură de făină, încălziți la foc
mic și amestecați până obțineți un sos fin. Adăugați puțin câte puțin 1½ căni supă de pui.
Lăsați puțin la foc mic. Asezonați cu sare și piper.
SMH 330
Cuptor halogen
RO
RO - 15
Legume coapte
Cartofi copți în folie de aluminiu
Cartofi de mărime medie (2 bucăți de persoană), unt, usturoi, sare și piper după gust
Alegeți legumele dorite, tăiați-le cubulețe de aceeași dimensiune, adăugați 2-3 linguri
ulei, usturoi și asezonați cu sare și piper
Spălați și curățați legumele dacă este cazul. Tăiați legumele cuburi de aceeași mărime și
puneți-le într-un castron. Adăugați 2-3 linguri ulei vegetal, usturoi și asezonați cu sare și piper.
Amestecați totul bine. Preîncălziți cuptorul. Așezați legumele pe grătarul înalt și dați la cuptor
timp de 30 - 45 minute la 180 °C. Lasați spațiu între legume pentru a nu împiedica circulația
aerului. Timpul efectiv de coacere depinde de tipul de legume și de mărimea la care au fost
tăiate.
Sfat:
Cartofii astfel pregătiți pot fi copți împreună cu carnea.
Spălați și curățați cartofii. Puneți-i în folie de aluminiu. Ungeți-i cu unt și usturoi pisat
și asezonați cu sare și piper. Înveliți fiecare cartof în folie de aluminiu.
Conopidă gratinată
1 conopidă de mărime medie, 60 g unt, 2 linguri făină, 250 g smântână, 150 g brânză
cheddar rasă, sare și piper după gust
Spălați , curățați și tăiați conopida în buchețele mai mari. Fierbeți conopida pentru scurt timp în
apă cu sare astfel încât să nu se înmoaie prea tare. Scurgeți-o de apă după ce ați fiert-o.
Topiți 2/3 din cantitatea de unt într-o tigaie. Adăugați făina și amestecați până se
omogenizează. Adăugați smântâna și bânza rasă (păstrați 2 linguri pentru a presăra deasupra)
și lăsați la foc mic timp de un minut. Asezonați cu sare și piper.
Puneți buchețelele de conopidă într-un vas termorezistent și turnați sosul preparat mai
devreme peste conopidă. Presărați pe deasupra brânza rămasă și adăugați câteva bucățele
de unt. Dați la cuptorul preîncălzit la 150 °C timp de 15-20 de minute sau până când se
rumenește.
Puneți cartofii pe grătarul înalt și coaceți-i timp de 45 minute la 190 °C. Pentru a verifica dacă
cartofii s-au copt, încercați-i cu o furculiță. Dacă este cazul mai lăsați-i la cuptor încă
câteva minute.
Serviți cu smântână, chives (cepșoară) sau brânză rasă.
SMH 330
Cuptor halogen
RO
RO - 16
INSTRUCŢIUNI ŞI INFORMAŢII REFERITOARE LA RECICLAREA
AMBALAJELOR UZATE
Casaţi ambalajele la un centru public de evacuare a deşeurilor.
CASAREA ECHIPAMENTELOR ELECTRICE ȘI ELECTRONICE UZATE
Semnificaţia simbolului de pe produs, de pe accesoriile sale sau de pe ambalaj indi faptul
acest produs nu trebuie tratat ca deşeu menajer. rugăm casați acest aparat la centrul
de colectare pentru reciclarea deşeurilor electrice şi electronice din zona dvs. Alternativ, în
unele state ale Uniunii Europene sau în alte state europene, puteţi returna produsele la
distribuitorul local atunci nd achiziţionaţi un produs nou echivalent. Casarea corectă a
acestui aparat va contribui la economisirea de resurse naturale valoroase şi la prevenirea
impactului potenţial negativ asupra mediului şi al nătăţii umane care poate apărea ca
rezultat al tratării necorespunzătoare a deşeurilor. Interesaţi- la autorităţile locale sau la cel
mai apropiat centru de colectare a deşeurilor pentru detalii suplimentare. Casarea incorectă a
acestui tip de deşeuri poate fi sanionată prin amenzi, conform normelor nionale.
Pentru firmele din Uniunea Europeană
Dacă doriţi să casaţi un dispozitiv electric sau electronic, solicitaţi informaţiile necesare de la
vânzător sau furnizor.
Casarea în ţări din afara Uniunii Europene
Dacă doriţi casaţi acest produs, solicitaţi informaţiile necesare despre metoda corectă de
casare de la departamentele autorităţilor locale sau de la vânzător.
Acest produs îndeplineşte toate cerinţele legislative ale UE care îl vizează.
SMH 330
Cuptor halogen
RO
RO - 17
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17

Sencor SMH 330 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare