Ignis AKS 140/IX/01 Program Chart

Tip
Program Chart

Acest manual este potrivit și pentru

AKS 140/01 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 510 56066
1. Panoul de comandă
2. Ventilatorul pentru răcire (nu este vizibil)
3. Rezistenţa grill-ului
4. Rezistenţa superioară
5. Becul cuptorului
6. Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
7. Ușa cuptorului
N.B.:
În timpul coacerii este posibil ca ventilatorul de răcire să se activeze intermitent, pentru a reduce
consumul de energie.
La terminarea coacerii, după stingerea cuptorului, ventilatorul de răcire poate continua să
funcţioneze o vreme.
ACCESORIILE
PANOUL DE COMANDĂ
1. Butonul de selectare a funcţiilor
2. Butonul termostatului cuptorului
3. Ledul indicator roșu al termostatului
cuptorului
Ghidajul
Ghidajul
de sus
de jos
Tavă din aluminiu pentru
dulciuri:
Grătar:
2
3
1
UTILIZAREA CUPTORULUI
Rotiţi butonul selector până la funcţia dorită.
Becul cuptorului se aprinde.
Rotiţi butonul termostatului, în sens orar, până la temperatura dorită. Indicatorul roșu al
termostatului se aprinde și se va stinge când se atinge temperatura setată.
La terminarea coacerii:
Rotiţi butonul pe poziţia “0”.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea funcţiei
O CUPTOR STINS
-
BEC
Aprinderea becului intern al cuptorului.
REZISTENŢA
INFERIOARĂ
Pentru a coace prăjituri cu fructe sau cu brânză.
Pentru a îngroșa sosurile.
Folosiţi această funcţie pentru ultimele 10 - 15 minute de coacere.
CONVENŢIONAL
Pentru a coace orice aliment
Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi
alimentele înăuntru, imediat ce indicatorul roșu al termostatului se
stinge.
Se recomandă să se utilizeze al doilea grătar.
GRILL
Pentru a frige la grătar bucăţi mici de carne (fripturi, frigărui,
cârnaţi) și pentru a prăji pâinea.
Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea
grăsimii pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Întoarceţi carnea în timpul frigerii.
COACERE CONVENŢIONALĂ TABELE
Alimente
Ghidajul
(numărat de jos în
sus)
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
(minute)
Carne
Miel (1,5 kg) 2 200 90-120
Ied(1,5kg) 2 200 90-120
Berbec (1,5 kg) 2 200 90-120
Viţel (1,5 kg) 2 180 90-120
Vită (1 kg) 2 180 90-120
Porc (1 kg) 2 180 100-130
Iepure (1,5 kg) 2 180 100-110
Pui (1 kg) 2 200 65-75
Curcan (3 kg.) 2 180 180-200
Gâscă (2 kg) 2 180 140-160
Raţă (1,5 kg) 2 180 90-120
Pește (aprox. 1 kg)
Crap 2 180 45-55
Știucă 2 180 60-80
Somon 2 180 60-80
Ton 2 180 60-80
Păstrăv 2 180 45-55
Pte felii (1 kg)
Pește-spadă 2 170 35-45
Ton 2 170 35-45
Somon 2 170 35-45
Cod 2 170 35-45
Legume
Ardei umpluţi 2 180 50-70
Roșii umplute 2 180 50-70
Cartofi copţi 2 180 40-50
Legume crude gratinate 2 180 40-50
COACERE CONVENŢIONALĂ TABELE
GRILL
N.B.: Duratele de coacere și temperaturile sunt aproximative.
Alimente
Ghidajul
(numărat de jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
(minute)
Prăjituri, patiserie etc.
Torturi dospite (pandișpan) 2 150 35-45
Torturi umplute (cu fructe, cu brânză) 2 160 60-80
Ta r te 2 170 30-40
Ștrudel 2 180 40-50
Biscuiţi 2 140 20-35
Foietaje 2 150 30-40
Plăcinte sărate 2 160 50-60
ine 2 180 30-40
Pizza 2 225 10-15
Lasagne 2 180 35-45
Vol-au-vent 2 180 15-25
Sufleuri 2 160 40-50
ALIMENTE
Temperatu
(°C)
Ghidajul
(numărat de jos în sus)
Durata de coacere
(min.)
Antricoate 200 4 25-35
Șniţele 200 4 20-30
Cârnaţi 200 4 25-35
Friptură la grătar 200 4 20-30
Pește 200 4 20-30
Copane de pui 200 4 30-40
Frigărui 200 4 25-35
Cotlete 200 4 35-45
1/2 pui 200 3 45-55
Pui întreg - - -
Friptură (viţel, porc, văcuţă)
(aprox. 1 kg)
- - -
Raţă - - -
Pulpă de miel - - -
Rosbif - - -
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Ignis AKS 140/IX/01 Program Chart

Tip
Program Chart
Acest manual este potrivit și pentru