5019 310 01092
AKP 223 FIȘA PRODUSULUI
RO
ES NOSEGRPTFRGB
CZPL SK
FIDK
RUHU RO
1. Panoul de comandă
1.1. Butonul de selectare a funcţiilor
1.2. Dispozitivul de programare electronic
1.3. Butonul termostatului
2. Ventilatorul pentru răcire (nu este vizibil)
3. Rezistenţa superioară
4. Rezistenţa grill-ului
5. Becul din spate al cuptorului
6. Rezistenţa circulară (nu este vizibilă)
7. Ventilator
8. Rezistenţă inferioară (ascunsă)
9. Ușa rece a cuptorului
ACCESORIILE
Panouri catalitice - Tavă pentru dulciuri - Tavă pentru scurgerea grăsimii - Grătar metalic - Rafturi glisante
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită, apoi rotiţi butonul termostatului, în sens orar, până
la temperatura dorită și apăsaţi pe butonul “ok”. Cuptorul începe să funcţioneze.
Indicatorul “ ”, vizualizat pe afișajul cuptorului, lângă , dispare imediat ce se atinge temperatura selectată.
La terminarea coacerii, rotiţi butoanele pe poziţia “0”.
Vă recomandăm să folosiţi grill-ul cu termostatul cuptorului setat la 250 °C, dar temperatura se poate reduce,
dacă e nevoie de o căldură mai putin intensă.
Ghidajul
Ghidajul
de sus
de jos
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea funcţiei
0 CUPTOR STINS -
BEC
• Aprinderea becului intern al cuptorului.
STATICĂ
• Pentru a coace carne, pește și pui, pe același nivel.
• Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi alimentele
înăuntru, imediat ce ledul roșu al termostatului se stinge.
• Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
PATISERIE/VENTILATOR
• Pentru a coace pe max. două niveluri diferite.
• La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia mâncărurilor, pentru a obţine o coacere
mai omogenă.
• Nu este necesară preîncălzirea cuptorului (cu excepţia cazului în care coaceţi pizze și
plăcinte).
GRILL
• Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a gratina legume și pentru a prăji pâinea.
• Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii (așezată pe
grătarul de jos) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Se recomandă să întoarceţi carnea în timpul coacerii.
TURBOGRILL
• Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif și alte fripturi).
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, pentru a evita împroșcăturile de grăsime și fumul, turnaţi puţină
apă în tava pentru scurgerea grăsimii.
• Întoarceţi carnea în timpul frigerii.
DEZGHEŢAREA
• Pentru a dezgheţa alimentele congelate și a le aduce la temperatura camerei.
• Alimentele trebuie puse în cuptor în ambalajul lor, pentru a evita uscarea.
VENTILATOR/
TERMOVENTILAT
• Pentru a coace (fără preîncălzire) alimente care necesită aceeași temperatură de
coacere pe unu sau mai multe niveluri (de ex.: pește, legume, dulciuri), fără ca
mirosurile să treacă de la un aliment la altul
TURBOVENTILATOR
• Pentru a coace pe un nivel (de ex.: fructe, torturi, budinci, legume, pizza, pui).
REZISTENŢA INFERIOARĂ
• Pentru a termina coacerea torturilor cu fructe sau cu brânză și pentru a îngroșa sosurile.
• Folosiţi această funcţie pentru ultimele 10/15 minute de coacere.
Notă: duratele de coacere și temperaturile sunt calculate pentru cantităţi de alimente pentru aprox. 4 porţii.
REŢETĂ FUNCŢIE
PRE
ÎNCĂLZIRE
GHIDAJUL
(numărat de
jos în sus)
TEMP.
(°C)
DURATĂ
(min.)
ACCESORII
Și NOTE
Torturi dospite X 2 160 - 180 35 - 55 grătar metalic + tavă de prăjituri
Biscuiţi / Tarte mici X 3 170 - 180 15 - 40 tavă de copt
Choux à la crème X 3 180 30 - 40 tavă de copt
Vol-au-vent / Pateuri din
aluat de foietaj
X 3 180 - 200 20 - 30 tavă de copt
Bezele X 3 90 120 - 130 tavă de copt
Miel / Viţel / Văcuţă / Porc X 2 190 - 200 90 - 110
tavă pentru scurgerea grăsimii sau grătar
metalic + vas pirex
Pui / Iepure / Raţă X 2 190 - 200 65 - 85
tavă pentru scurgerea grăsimii sau grătar
metalic + vas pirex
Curcan / Gâscă X 2 190 - 200 140 - 180
tavă pentru scurgerea grăsimii sau grătar
metalic + vas pirex
Pește la cuptor/în papiotă
(file, întreg)
X 2 180 - 200 50 - 60
tavă pentru scurgerea grăsimii sau grătar
metalic + vas pirex
Lasagne/Paste făinoase
la cuptor/Cannelloni/
Flanuri
X 2 190 - 200 45 - 55 grătar metalic + vas pirex
Pâine / Lipie X 2 190 - 230 15 - 50
tavă pentru scurgerea grăsimii sau tavă de
copt
Pizza X 2 230 - 250 7 - 20
tavă pentru scurgerea grăsimii sau tavă de
copt
Pâine prăjită X 4 200 2 - 5 grătar metalic
Legume gratinate X 3 200 15 - 20 grătar metalic + vas pirex
Fileuri și bucăţi de pește
la grătar
X 3 200 30 - 40 grătar metalic + vas pirex
Cârnaţi / Frigărui /
Cotlete / Hamburgeri
X 4 200 30 - 50
grill + tavă pentru scurgerea grăsimii, cu apă,
pe primul ghidaj, întoarceţi la jumătatea
coacerii
Plăcinte umplute
(prăjitură cu brânză,
ștrudel, plăcintă cu mere)
X 1 180 - 200 50 - 60
tavă pentru scurgerea grăsimii sau grătar
metalic + vas pirex
Plăcinte cu carne și
cartofi (plăcintă cu
legume, quiche lorraine)
X 1 180 - 200 35 - 55 grătar metalic + tavă de prăjituri
Legume umplute (roșii,
ardei, dovlecei, vinete)
X 2 180 - 200 40 - 60 grătar metalic + vas pirex
Plăcinte cu carne și
cartofi (plăcintă cu
legume, quiche lorraine)
X 1 și 3 180 - 190 45 - 55
grătar metalic + vas pirex
Schimbaţi grătarele la jumătatea coacerii
Pizze / Lipii X 1 și 3 230 - 250 12 - 30
tavă de copt + tavă pentru scurgerea grăsimii
Schimbaţi grătarele la jumătatea coacerii
Friptură de pui - 2 200 55 - 65
grill + tavă pentru scurgerea grăsimii, cu apă,
pe primul ghidaj
Cartofi la cuptor - 3 200 45 - 55 tavă pentru scurgerea grăsimii
Rosbif - puţin făcut - 3 200 30 - 40
grill + tavă pentru scurgerea grăsimii, cu apă,
pe primul ghidaj
Pulpă de miel / But - 3 200 55 - 70 grill + tavă pentru scurgerea grăsimii
Biscuiţi/Tarte mici - 1 și 3 160 - 170 20 - 40
ghidajul 3, tavă de copt
ghidajul 1, tavă pentru scurgerea grăsimii
Choux à la crème - 1 și 3 180 35 - 45
ghidajul 3, tavă de copt
ghidajul 1, tavă pentru scurgerea grăsimii
Vol-au-vent/Pateuri din
aluat de foietaj
- 1 și 3 180 - 200 20 - 40
ghidajul 3, tavă de copt
ghidajul 1, tavă pentru scurgerea grăsimii
Lasagne și carne - 1 și 3 200 50 - 100
ghidajul 3, grătar metalic + vas pirex
ghidajul 1, tavă pentru scurgerea grăsimii
Carne și cartofi - 1 și 3 200 45 - 100
ghidajul 3, grătar metalic + vas pirex
ghidajul 1, tavă pentru scurgerea grăsimii
Pește și legume - 1 și 3 180 30 - 50
ghidajul 3, grătar metalic + vas pirex
ghidajul 1, tavă pentru scurgerea grăsimii
Bezele - 1 și 3 90 120 - 150
ghidajul 3, tavă de copt
ghidajul 1, tavă pentru scurgerea grăsimii