AKP 369 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56792
1. Panoul de comandă
2. Ventilatorul pentru răcire (nu este vizibil)
3. Rezistenţa superioară
4. Rezistenţa grill-ului (poate fi coborâtă)
5. Becul cuptorului
6. Rezistenţa circulară (nu este vizibilă)
7. Ventilator
8. Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
9. Ușa cuptorului
ACCESORIILE
PANOUL DE COMANDĂ
1. Butoane pentru utilizarea plitei
2. Butonul termostatului cuptorului
3. Ledul roșu al termostatului cuptorului
4. Butonul de aprindere electrică
5. Butonul de selectare a funcţiilor
Ghidajul
Ghidajul
de sus
de jos
Tavă pentru
dulciuri:
Tavă pentru
scurgerea grăsimii:
Panouri catalitice:
Grătar:
2
4
1
5
3
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
• Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită.
Becul cuptorului se aprinde.
• Rotiţi butonul termostatului, în sens orar, până la temperatura dorită. Ledul indicator roșu al
termostatului se aprinde și se va stinge când se ajunge la temperatura selectată.
La sfârșitul coacerii:
• Aduceţi butoanele pe poziţia “0”.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea funcţiei
-Cuptor stins -
BEC
• Aprinderea becului intern al cuptorului.
STATICĂ
• Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
• Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi
alimentele înăuntru, imediat ce ledul roșu al termostatului se stinge.
• Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
CONVECŢIE
• Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
• La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia mâncărurilor, pentru a
obţine o coacere mai omogenă.
• Nu este necesară preîncălzirea cuptorului (cu excepţia cazului în care
coaceţi pizze și plăcinte).
GRILL
• Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a gratina legume și
pentru a prăji pâinea.
• Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii
(așezată pe primul grătar) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu
grăsime.
• Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
• Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii,
așezată pe primul grătar, pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu
grăsime.
• Întoarceţi carnea în timpul frigerii.
DECONGELARE
• Pentru a dezgheţa alimentele congelate și a le aduce la temperatura
camerei.
• Lăsaţi alimentele în ambalajul lor, pentru a evita uscarea.
TURBOVENTILATOR
• Pentru a coace pe un nivel (de ex.: fructe, torturi, budinci, legume,
pizza, pui).
AER FORŢAT
• Pentru a coace, fără preîncălzire, pe unu sau mai multe niveluri,
alimente care necesită aceeași temperatură de coacere (de ex.: pește,
legume, dulciuri), fără ca mirosurile să treacă de la un aliment la altul
REZISTENŢA
INFERIOARĂ
• Pentru a termina coacerea torturilor cu fructe și cu brânză.
• Pentru a face sosurile să se îngroașe.
• Folosiţi această funcţie în ultimele 10-15 minute de coacere.