Ignis AKS 140/IX/01 Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului
AKS 140/01 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 510 56059
1. Panoul de comandă
2. Ventilatorul pentru răcire (nu este vizibil)
3. Rezistenţa grill-ului
4. Rezistenţa superioară
5. Becul cuptorului
6. Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
7. Ușa cuptorului
Notă:
În timpul coacerii e posibil ca ventilatorul de răcire să se activeze din când în când, pentru a reduce
la minim consumul de energie.
La terminarea coacerii, după stingerea cuptorului, ventilatorul de răcire poate continua să
funcţioneze încă un timp.
ACCESORII
PANOUL DE COMANDĂ
1. Buton pentru selectarea funcţiilor
2. Butonul termostatului cuptorului
3. Luminiţa indicatoare roșie a termostatului
cuptorului
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Tavă pentru dulciuri din
aluminiu:
Grătar:
2
3
1
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită.
Becul cuptorului se aprinde.
Rotiţi butonul termostatului, în sens orar, până la temperatura dorită. Luminiţa indicatoare roșie a
termostatului se aprinde și se va stinge când se ajunge la temperatura setată.
La sfârșitul coacerii:
Rotiţi butonul pe poziţia 0.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea funcţiei
0 CUPTOR STINS
-
BEC
Aprinderea becului intern al cuptorului.
REZISTENŢA INFERIOA
Pentru a coace torturi cu fructe sau cu brânză.
Pentru a face sosurile să se îngroașe.
Utilizaţi această funcţie în ultimele 10 sau 15 minute de coacere.
STATICĂ
Pentru a coace orice aliment
Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și
introduceţi alimentele înăuntru, imediat ce luminiţa roșie a
termostatului se stinge
Se recomandă să utilizaţi al doilea nivel.
GRILL
Pentru a frige la grătar bucăţi mici de carne (antricoate, frigărui,
cârnaţi) și pentru a prăji pâinea.
Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea
grăsimii, pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Întoarceţi carnea în timpul frigerii la grătar.
TABELE DE COACERE STATICĂ
Alimente
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
(minute)
Carne
Miel (1,5 kg) 2 200 90-120
Ied (1,5 kg) 2 200 90-120
Berbec (1,5 kg) 2 200 90-120
Viţel (1,5 kg) 2 180 90-120
Văcuţă (1 kg) 2 180 90-120
Porc (1 kg) 2 180 100-130
Iepure (1,5 kg) 2 180 100-110
Carne de pasăre (1 kg) 2 200 65-75
Curcan (3 kg) 2 180 180-200
Gâscă (2 kg) 2 180 140-160
Raţă (1,5 kg) 2 180 90-120
Pește (~ 1 kg)
Crap 2 180 45-55
Știucă 2 180 60-80
Somon 2 180 60-80
To n 2 180 60-80
străv 2 180 45-55
Pește bucăţi (1 kg)
Pește spadă 2 170 35-45
To n 2 170 35-45
Somon 2 170 35-45
Merlucius 2 170 35-45
Legume
Ardei umpluţi 2 180 50-70
Roșii umplute 2 180 50-70
Cartofi la cuptor 2 180 40-50
Legume crude gratinate 2 180 40-50
TABELE DE COACERE STATICĂ
GRILL
Notă: Duratele și temperaturile de coacere au caracter pur indicativ.
Alimente
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
(minute)
Dulciuri, prăjituri etc.
Torturi dospite (pandișpan) 2 150 35-45
Torturi umplute (cu fructe, cu
brânză)
2 160 60-80
Tar tă 2 170 30-40
Ștrudel 2 180 40-50
Biscuiţi 2 140 20-35
Foietaje 2 150 30-40
Plăcinte sărate 2 160 50-60
ine 2 180 30-40
Pizza 2 225 10-15
Lasagne 2 180 35-45
Vol-au-vent 2 180 15-25
Sufleu 2 160 40-50
Alimente
Temperatură
(°C)
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Durata de coacere
(minute)
Antricoate 200 4 25-35
Șniţele 200 4 20-30
Cârnaţi 200 4 25-35
Friptură la grătar 200 4 20-30
Pește 200 4 20-30
Copane de pui 200 4 30-40
Frigărui 200 4 25-35
Cotlete 200 4 35-45
1/2 pui 200 3 45-55
Pui întreg - - -
Friptură (porc, văcuţă, viţel)
(~ 1kg)
- - -
Raţă - - -
Pulpă de miel - - -
Rosbif - - -
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Ignis AKS 140/IX/01 Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului