35
RO
Punerea în funcțiune a aparatului
• Asigurați-vă că aparatul nu este defect. În caz
de defecte, contactați furnizorul dumneavoastră
imediat și NU utilizați aparatul.
• Îndepărtați întregul ambalaj și folia de protecție
(dacă există).
• Puneți aparatul pe o suprafață plană și stabilă, cu
excepția situațiilor în care se prevede altfel. Două
din cele trei picioare ale bazei au înălțimea regla-
bilă pentru a putea orizontaliza aparatul.
• Fântâna de ciocolată nu se amplasează lângă
conductele de aer condiționat, lângă o ușă sau
fereastră deschisă. Aerul rece va solidifica cioco-
lata și va opri curgerea uniformă a acesteia.
• Asigurați-vă că în jurul aparatului este suficient
loc liber pentru ventilație.
• Poziționați aparatul în așa fel încât ștecărul să fie
accesibil în orice moment.
• Despachetați fântâna de ciocolată.
• Ambalajul conține o unitate de bază, o țeavă pen-
tru fântână, un suport pentru țeavă și un șnec.
• Curățați aparatul înainte de utilizare (Consultați
==> Curățarea și întreținerea).
• Așezați șnecul pe unitatea de bază: amplasați
șnecul pe axa triunghiulară a unității de bază.
• Așezați suportul pentru țeavă pe baza țevii pentru
fântână.
• Așezați țeava pentru fântână peste șnec și aliniați
cele trei găuri ale suportului pentru țeavă cu știf-
turile de pe unitatea de bază, în timp ce așezați
țeava pentru fântână pe unitatea de bază.
• Fântâna de ciocolată este gata de utilizare.
Instrucțiuni de utilizare
• Poziția comutatorului: stânga este pentru motor,
dreapta este pentru încălzitor.
• Porniți elementul de încălzire pentru a preîncălzi
fântâna de ciocolată timp de 3-5 minute.
• Pregătiți 1500 de grame de ciocolată după cum
urmează:
- Puneți ciocolata într-un bol termorezistent.
- Puneți bolul într-un recipient cu apă caldă
(60°C). NOTĂ! Nu lăsați apa să fiarbă.
- Amestecați ciocolata până ce se topește com-
plet. Nu adăugați apă sau nu lăsați apa să ajun-
gă în ciocolată.
- Ciocolata trebuie să fie lichidă (de consisten-
ța iaurtului). Dacă nu este aceasta consistența,
adăugați ulei vegetal (de floarea-soarelui).
•
Porniți motorul și turnați ciocolata în bolul inferior.
• Șnecul deplasează ciocolata în sus.
• Acum puteți porni.
• Folosiți doar fructe răcite suficient și cu suprafa-
ța uscată. Temperatura scăzută a fructelor ajută
ciocolata să se solidifice iar suprafața lor uscată
permite aderența mai bună a ciocolatei pe fructe.
Excesul de umezeală/apă va afecta consistența
ciocolatei.
Notă! Bulele de aer din conducta fântânii pot opri
curgerea uniformă a ciocolatei. În astfel de situații
trebuie oprit motorul și se așteaptă până ce bule-
le ies din conductă (acest lucru poate dura câteva
minute). Aste normal ca în timpul acestei proce-
duri aerul să scape prin partea de jos a conductei.
În momentul în care conducta fântânii s-a golit de
bule motorul se pornește din nou.
Curățare și întreținere
• Scoateți întotdeauna ștecărul din priză înainte de
curățare.
• Imediat după utilizare se scoate toată ciocolata
din fântână. Ciocolata nu trebuie lăsată să se so-
lidifice în fântână. Nu turnați ciocolata în chiuvetă
sau în toaletă deoarece aceasta se va solidifica și
va bloca scurgerile și canalizarea.
• Nu scufundați niciodată unitatea de bază a fân-
tânii de ciocolată în apă sau în alte lichide de cu-
rățare.
• Curățați unitatea de bază a fântânii de ciocolată
cu o cârpă umedă și apă caldă. Apa caldă cură-
ță resturile de ciocolată mult mai bine decât apa
fierbinte.
• Nu folosiți niciodată agenți de curățare agresivi
sau abrazivi. Nu folosiți obiecte ascuțite. Nu fo-
losiți benzină sau solvenți! Curățați cu o cârpă
umedă și detergent dacă este nevoie. Nu folosiți
materiale abrazive.
• Asigurați-vă că întotdeauna conexiunile electrice
rămân complet uscate.
• Țeava pentru fântână, suportul pentru țeavă și
șnecul pot fi curățate în mașina de spălat vase.