Whirlpool W11 SVD140 Use & Care

Tip
Use & Care
Instrucţiuni privind siguranţa, utilizarea
şi întreţinerea
2
INSTRUCŢIUNI PRIVIND SIGURANŢA
IMPORTANT: TREBUIE CITITE ŞI RESPECTATE
Înainte de a utiliza aparatul, citii cu atenie aceste instruciuni
privind sigurana.
Păstrai-le la îndemână pentru a le consulta i pe viitor.
Aceste instruciuni sunt disponibile i pe site-ul web:
docs.whirlpool.eu
Aceste instruciuni i aparatul în sine furnizează avertismente
importante privind sigurana, care trebuie respectate
întotdeauna.
Producătorul nu îi asumă nicio răspundere pentru
nerespectarea acestor instruciuni de sigurană, pentru
utilizarea necorespunzătoare a aparatului sau pentru setarea
incorectă a butoanelor de comandă.
AVERTISMENTE PRIVIND SIGURANŢA
Copiii foarte mici (0-3 ani) i mici (3-8 ani) nu trebuie lăsai
să se apropie de aparat, cu excepia cazurilor în care sunt
supravegheai în permanenă.
Copiii cu vârsta de peste 8 ani i persoanele cu capacităi fizice,
senzoriale sau mintale reduse sau fără experienă i cunotine
pot folosi acest aparat doar dacă sunt supravegheate sau au fost
instruite cu privire la utilizarea în sigurană i îneleg riscurile
implicate.
Copiii nu trebuie să se joace cu aparatul. Curăarea i
întreinerea nu trebuie să fie efectuate de către copii fără a fi
supravegheai.
UTILIZAREA PERMISĂ
ATENIE: Aparatul nu trebuie să fie pus în funciune prin
intermediul unui temporizator extern sau al unui sistem de
comandă la distană separat.
Acest aparat este destinat exclusiv uzului casnic, fiind interzisă
utilizarea sa în scop profesional. Nu utilizai aparatul în aer liber.
Nu depozitai substane explozive sau inamabile, precum doze
de aerosoli, nu amplasai i nu utilizai benzină sau alte materiale
inamabile în interiorul sau în apropierea aparatului: Dacă
aparatul este pus în funciune din greeală, ar putea lua foc.
Folosii pungile care poartă marca Whirlpool numai pentru
împachetare în vid i recipientele Whirlpool special concepute
în acest sens.
3
Pungile pentru depozitarea alimentelor disponibile în comer
nu sunt adecvate pentru sigilarea la cald i nu pot garanta
vidarea pentru o perioadă suficientă de timp.
Nu agăai niciodată nimic greu pe mânerul aplicat pe panoul
aparatului.
INSTALARE
Manevrarea i instalarea aparatului trebuie să fie efectuate de
două sau mai multe persoane.
Folosii mănui de protecie pentru a despacheta i instala
aparatul.
Instalarea i reparaiile trebuie să fie efectuate de către un
tehnician calificat, în conformitate cu instruciunile fabricantului
i cu normele locale referitoare la sigurană. Nu reparai i nu
înlocuii nicio piesă a aparatului, dacă acest lucru nu este indicat
în mod expres în manualul de utilizare.
Este interzisă efectuarea operaiilor de instalare de către copii.
Nu lăsai copiii în apropierea aparatului în timpul instalării.
Nu lăsai ambalajele (saci din plastic, bucăi de polistiren etc.)
la îndemâna copiilor în timpul instalării i după finalizarea
acesteia.
După despachetarea aparatului, asigurai-vă că acesta nu a
fost deteriorat în timpul transportului i că ua se închide
corespunzător. Dacă apar probleme, contactai distribuitorul
sau cel mai apropiat serviciu de asistenă tehnică post-vânzare.
Înainte de orice operaie de instalare, aparatul trebuie să fie
deconectat de la reeaua de alimentare cu energie electrică.
În timpul instalării, avei grijă ca aparatul să nu deterioreze
cablul de alimentare.
Activai aparatul numai atunci când instalarea a fost finalizată.
AVERTISMENT PRIVIND ALIMENTAREA CU ENERGIE
ELECTRICĂ
Pentru ca instalarea să fie conformă cu normele de sigurană în
vigoare, este necesar un întrerupător omnipolar cu o distană
minimă între contacte de 3 mm i aparatul trebuie să fie
împământat.
În cazul în care cablul de alimentare este deteriorat, înlocuii-l
cu unul echivalent. Înlocuirea cablului de alimentare trebuie
să fie efectuată exclusiv de către un tehnician calificat, în
conformitate cu instruciunile producătorului i cu normele de
sigurană în vigoare. Contactai un centru de service autorizat.
4
Verificai dacă tensiunea de pe plăcua cu datele tehnice
corespunde cu tensiunea din locuina dumneavoastră. Plăcua
cu date tehnice este amplasată în partea laterală stângă a
aparatului.
Dacă techerul prevăzut nu este adecvat pentru priza
dumneavoastră, contactai un tehnician calificat.
Cablul de alimentare trebuie să fie suficient de lung pentru a
putea conecta aparatul la reeaua de alimentare cu energie
electrică, după ce a fost încastrat în mobilă. Nu tragei de cablul
de alimentare.
Nu utilizai prelungitoare, prize multiple sau adaptoare.
Nu punei în funciune acest aparat dacă a fost deteriorat cablul
de alimentare sau tecărul, dacă nu funcionează corect, sau
dacă a fost deteriorat sau a căzut pe jos.
Meninei cablul la distană de suprafeele fierbini.
După finalizarea instalării, componentele electrice nu trebuie să
mai fie accesibile pentru utilizator.
Nu atingei aparatul când avei pări ale corpului umede i nu-l
utilizai când suntei desculi.
Curăţarea şi întreţinerea
Nu folosii niciodată aparate de curăare cu aburi. Purtai mănui de
protecie în timpul operaiilor de curăare i întreinere.
Înainte de orice operaie de întreinere, aparatul trebuie să fie deconectat
de la reeaua de alimentare cu energie electrică.
Recomandări pentru protecţia mediului înconjurător
Eliminarea ambalajului
Ambalajul este reciclabil în proporie de 100% i este marcat cu simbolul
reciclării
. Diferitele pări ale ambalajului nu trebuie aruncate la
întâmplare, ci trebuie reciclate în conformitate cu normele stabilite de
autorităile locale.
5
Eliminarea aparatelor electrocasnice uzate
Atunci când eliminai aparatul uzat, facei-l inutilizabil tăind cablul de
alimentare i scoând uile i rafturile (dacă intră în dotare), astfel încât
copiii să nu poată pătrunde cu uurină în interior i să rămână blocai.
Acest aparat este fabricat cu materiale reciclabile
sau reutilizabile.
Eliminai-l în conformitate cu normele locale referitoare la eliminarea
deeurilor.
Pentru informaii ulterioare referitoare la eliminarea, valorificarea
i reciclarea aparatelor electrocasnice, contactai autorităile locale
competente, serviciul de eliminare a deeurilor menajere sau magazinul de
unde ai cumpărat aparatul.
Acest aparat este marcat în conformitate cu Directiva europeană 2012/19/
UE privind deeurile de echipamente electrice i electronice (DEEE).
Asigurându-vă că acest produs este eliminat în mod corect, contribuii la
prevenirea potenialelor consecine negative asupra mediului înconjurător
i sănătăii persoanelor, consecine care ar putea fi cauzate de eliminarea
necorespunzătoare a acestui produs.
Simbolul
de pe produs sau de pe documentele care îl însoesc indică
faptul că acest aparat nu trebuie eliminat ca deeu menajer, ci trebuie
predat la un centru de colectare corespunzător, pentru reciclarea
echipamentelor electrice i electronice.
6
DESCRIEREA PRODUSULUI
1. Capac cameră de vid
2. Bară de sigilare
3. Panou cosmetic încorporat
Apăsaţi uşor pentru a deschide
4. Cameră de vid
5. Panou de comandă
1
2
5
4
3
PANOUL DE COMANDĂ
1 2 3 4 5 6
1. ÎMPACHETARE ÎN VID CU PUN
Tastă pentru selectarea i setarea modului de
împachetare în vid cu pungă, cu indicatorul
pentru segmentele nivelului de vidare.
2. MOD CHEF
Tastă selectare ciclu preparare în vid mod
Chef.
3. ÎMPACHETARE ÎN VID CU RECIPIENT
Tastă pentru selectarea i setarea modului
de împachetare în vid cu recipient, cu
indicatorul pentru segmentele nivelului de
vidare.
4. SIGILARE
Tastă selectare nivel sigilare pungă, cu
indicator segmente intensitate sigilare.
5. BUTON START/STOP
Pentru a porni funcia selectată, sau pentru a
o opri manual dacă este necesar.
6. BUTON DE PORNIRE/OPRIRE
Apăsai timp de 2 secunde pentru a porni i
opri aparatul de ambalat.
Pictogramele de pe bara panoului de comandă sunt tactile; atingeţi simbolurile pentru a selecta valoarea
necesară. Apăsarea repetată creşte nivelul intensităţii funcţiilor 1, 3 şi 4.
7
ACCESORII
PUNGI DE ÎMPACHETARE ÎN VID
Pentru preparare în cuptor
cu aburi sau în baie de apă
20x30 cm - 25 buc.
25x35 cm - 25 buc.
Pentru depozitare în
congelator
20x30 cm - 25 buc.
25x35 cm - 25 buc.
Numărul şi tipul de accesorii poate varia în
funcţie de modelul achiziţionat.
Alte accesorii care nu sunt furnizate pot fi
achiziţionate separat de la serviciul de
asistenţă tehnică post-vânzare.
Există mai multe accesorii disponibile pe piaţă. Înainte de a le achiziţiona, asiguraţi-vă că
acestea sunt adecvate pentru utilizarea necesară (preparare în vid) şi că sunt rezistente
la temperaturi înalte.
PRIMA UTILIZARE
Înainte de a porni aparatul, curăai camera de vid bine cu o lavetă moale i umedă. Repetai
operaia de mai multe ori, clătind de fiecare dată laveta în apă curată. Nu folosii detergeni
duri, burei de sârmă, raclete sau orice substane abrazive, acide sau agresive, care ar putea
deteriora suprafeele camerei de vid în mod iremediabil.
NOTE PRELIMINARE
ÎMPACHETARE ÎN VID CU PUNGI
Pungile de împachetare în vid sunt potrivite pentru împachetarea produselor alimentare
nedelicate, care nu sunt uor zdrobite, cum ar fi carnea, mezelurile, brânza tare,
leguminoasele etc i în acestea se pot depozita i produse alimentare lichide.
Pungile sunt disponibile în două dimensiuni diferite: 20x30 cm i 25x35 cm, i pot fi
achiziionate de la serviciul de asistenă tehnică post-vânzare de pe site-ul web.
Depozitai pungile într-un loc răcoros, uscat, departe de surse de lumină i căldură.
Pungile de împachetare în vid sunt de unică folosină: după utilizare, aruncai-le, în
conformitate cu reglementările locale privind eliminarea materialelor plastice.
Alegei punga în funcie de utilizare (conservare sau preparare) i în funcie de dimensiunile
produsului:
PRODUS SOLID NU TREBUIE SĂ OCUPE MAI MULT DE 2/3
DIN VOLUMUL EFECTIV AL PUNGII
PRODUS LICHID NU TREBUIE SĂ OCUPE MAI MULT DE 1/3
DIN VOLUMUL EFECTIV AL PUNGII
Notă: introduceţi alimente suficient de reci; produsele răcite la 3°C (temperatura frigiderului) asigură
cele mai bune rezultate de conservare.
8
ÎMPACHETARE ÎN VID CU RECIPIENTE
(Nu este inclus în produs)
Recipientele de împachetare în vid sunt utile pentru depozitarea alimentelor delicate, care se
sfărâmă uor, precum i pentru depozitarea produselor alimentare lichide.
Aceste recipiente de împachetare în vid nu sunt potrivite pentru gătit i pentru depozitarea
în congelator. Pentru performane mai bune, este necesară folosirea ciclului specific pentru
recipiente. Alegei un recipient potrivit pentru împachetarea în vid, care poate fi introdus în
camera de vid i care, odată introdus, rămâne la o distană de aproximativ 1 cm de capacul
închis al aparatului de ambalare. Introducei produsul în recipient i închidei-l.
Limite de umplere:
PRODUSE SOLIDE
100%
BULIOANE  INFUZII
1/2
SOSURI VEGETARIENE I CU CARNE
1/3
SMÂNTÂNĂ, SOSURI PE BAZĂ DE SMÂNTÂNĂ
1/4
PRODUSE PE BAZĂ DE OU SAU ALBU
1/6
Notă: introduceţi alimente suficient de reci; produsele răcite la 3°C (temperatura frigiderului) asigură cele
mai bune rezultate de conservare.
DEPOZITAREA ALIMENTELOR ÎMPACHETATE ÎN VID
Iată câteva reguli importante de urmat pentru rezultate excelente în bucătărie. Nu încercai să
împachetai în vid alimente care sunt deja învechite sau care prezintă lipsuri nutriionale: nu
putei recupera calităile deja pierdute. Împachetai în vid numai produse proaspete i de calitate.
Alimentele care au fost inute la temperatura ambientală pentru o perioadă excesivă de timp
sau care abia au fost preparate îi pierd umiditatea iniială i proprietăile (culoare, miros,
gust etc.). Prin urmare, cel mai bine este să împachetai în vid alimente care au fost răcite
sucient în frigider până la atingerea unei temperaturi de +3/+6 °C (temperatura standard a
frigiderului).
Atunci când utilizai pungi de împachetare în vid pentru alimente crude i preparate, avei
grijă să distribuii alimentele în mod egal în pungi, pentru a facilita eliminarea aerului. De
asemenea, nu supraîncărcai pungile, deoarece acest lucru poate interfera cu sigilarea,
împiedicând etaneizarea pungilor. În acest caz, vidarea nu va dura: repetai procedura cu o
pungă nouă i vericai ca sigilarea să nu prezinte deschideri sau deteriorări.
Umplei cel mult 2/3 din pungă cu alimente solide sau 1/3 în cazul alimentelor lichide sau
foarte umede.
Este important să uscai fructele i legumele după spălare, pentru a preveni stagnarea
lichidului în interiorul pungilor sau recipientelor. Condensarea poate reduce nivelul de vid
odată sigilată punga.
Pentru a păstra carnea proaspătă pentru o perioadă lungă de timp, răcii-o în frigider timp de
cel puin 2 ore.
În ceea ce privete petele, în primul rând, spălai-l cu grijă, îndepărtai solzii i aripioarele,
uscai-l i apoi, ca i în cazul cărnii, răcii-l bine înainte de împachetarea în vid.
Brânzeturile maturate, cum ar  parmigiano reggiano, pecorino etc. nu necesită nicio
pregătire, în timp ce brânzeturile proaspete trebuie ambalate în folie transparentă sau într-un
un recipient de împachetare în vid pentru a preveni strivirea acestora.
Mezelurile împachetate în recipiente i pungi de împachetare în vid nu necesită nicio
pregătire specială.
Timpul de depozitare depinde de o serie de factori, inclusiv de calitatea iniială a alimentelor
depozitate, temperatura de depozitare, timpul de refrigerare în cazul alimentelor gătite,
nivelul de vidare obinut i calitatea pungii de împachetare în vid utilizate.
9
FUNCŢII
MOD DE ÎMPACHETARE ÎN VID CU PUNGĂ
1. Apăsai pentru a deschide sertarul.
2. Apăsai butonul pictogramei
timp de 2 secunde pentru a iei din modul de economisire
a energiei.
3. Deschidei capacul i verificai dacă camera de vid este uscată.
Atunci când introducei alimentele în pungă, avei grijă ca punga să nu
se murdărească sau să se ude lângă deschidere, determinând astfel o
sigilare ineficientă.
4. Amplasai punga centrată pe bara de sigilare (A), astfel încât
marginea deschisă să iasă cu aproximativ 2 cm în afara barei.
5. Asigurai-vă că marginile sunt poziionate pe bară fără cute sau
pliuri.
6. Închidei capacul i meninei-l apăsat, în timp ce selectai ciclul dorit
de vidare a pungii. Meninei capacul apăsat timp de câteva secunde.
Astfel, capacul va rămâne închis i sigilat pe durata ciclului.
7. Apăsai
pentru a selecta ciclul de împachetare în vid cu pungă.
8. Atingei
pentru a seta nivelul de sigilare dorit (putei selecta trei
niveluri diferite). Cu cât este mai mare nivelul de sigilare ales, cu atât este
mai lung timpul de sigilare (consultai paragraful Mod de sigilare de mai
jos).
Pentru conservarea alimentelor şi prepararea în vid, se recomandă utilizarea
nivelului 2 sau 3.
9. Apăsai butonul
PORNIRE
. Începe ciclul de împachetare în vid cu
pungă. Este emis un semnal acustic (semnal sonor scurt) la i terminarea ciclului.
Fiecare ciclu poate  oprit în prealabil prin apăsarea butonului
OPRIRE
. În acest caz, aparatul nu
va începe sigilarea, iar camera de vid va  decomprimată.
Ateptai să treacă aproximativ 20 de secunde i să se emită semnalul acustic, înainte de a
începe un alt ciclu.
PREPARARE ÎN VID PENTRU FUNCŢIE CHEF
Cu această funcie specială Chef cu buton tactil este posibil să activai un ciclu
automat ideal pentru trei preparate speciale: Marinată, Infuzie, Maturare.
Odată ce pachetul a fost pregătit în interiorul camerei de vid, conform descrierii din capitolul
„Note preliminare, închidei capacul apăsând uor pe partea frontală (urmai paii anteriori
de la 1 la 6).
1. Apăsai
pentru a selecta ciclul funciei Chef preparare în vid.
2. Atingei
pentru a seta nivelul de sigilare dorit. Cu cât este mai mare nivelul de sigilare
ales, cu atât este mai lung timpul de sigilare.
Pentru conservarea alimentelor şi prepararea în vid, se recomandă utilizarea nivelului 2 sau 3.
3. Apăsai butonul
PORNIRE
. Începe ciclul de împachetare în vid Chef. Este emis un semnal
acustic (semnal sonor scurt) la i terminarea ciclului.
Ciclul continuă automat în următoarea ordine:
Etapa de evacuare este semnalată de clipirea intermitentă a indicatorului luminos al tastei .
Etapa de etanare este semnalată de aprinderea indicatorului luminos al tastei .
În timpul etapei succesive de descărcare, toi indicatorii luminoi revin la starea iniială de
aprindere.
10
DESCRIEREA PREPARATELOR SPECIALE
Marinată
Prin sigilarea în vid gustul marinatei este intensificat, deoarece aromele nu se oxidează.
Ierburile aromatice i mirodeniile pot aciona direct i într-o formă foarte concentrată asupra
alimentelor.
Marinai-vă alimentele în maniera obinuită, dar în pungi de împachetare în vid i apoi
sigilai-le cu sertarul de vidare. Cu acest preparat special putei obine o intensificare a
gustului într-un timp scurt, cu mai puine mirodenii. (ex.: Ideal pentru marinată pentru carne
sau pete )
Infuzare
Umplei punga de împachetare în vid cu lichide reci (la o temperatură a frigiderului de 3-4
°C) i adăugai aromele/mirodeniile care trebuie să poteneze gustul alimentelor.
Printr-un ciclu de infuzare, aromele penetrează rapid în interiorul lichidului datorită unei
secvene dedicate de aspirare a aerului prin vidare în cameră. Infuziile pentru vidare au
rezultate rapide i în general, sunt mai puin amare, mai aromate i mai delicate. Cu acest
preparat special putei obine infuzii mai aromate i mai delicate. (ex.: Ulei condimentat /
Aromatic; Sucuri de fructe şi sos; Siropuri şi concentrate)
Maturare
Acest ciclu permite introducerea bucăilor de carne de vită sub presiunea unei secvene de
faze de vidare pentru a rupe fibra cărnii, făcând-o mai fragedă. De asemenea, putei adăuga
mirodenii, ierburi, ulei i alte ingrediente.
Introducei bucăi de carne proaspătă în pungile de vidare i pornii ciclul special. Secvena
de faze de vidare realizează o aciune care contribuie la ruperea fibrei.
Cu cât alimentele rămân în condiii de vidare mai mult timp, cu atât mai eficientă este
maturarea. Păstrai pungile între 2 i 5 zile la o temperatură frigider cuprinsă între 0 i 2°C.
(ex.: Bucată de carne sau preparate din carne sărată, felii subţiri de carne de vită)
MOD DE SIGILARE
O sigilare perfectă este esenială pentru a menine condiiile de vidare în interiorul
pungii. Acest lucru poate fi identificat printr-o sigilare clar vizibilă, fără semne de arsuri.
În mod implicit, aparatul este setat la nivelul de sigilare mediu, care este cel mai frecvent
utilizat cu pungi de vidare tradiionale, fiind potrivit pentru acestea.
În plus, verificai eficiena sigilării: după sigilare, marginile pungii nu trebuie să poată fi
despărite. În caz contrar, transferai alimentele într-o altă pungă i repetai procedura de
împachetare în vid.
Pentru gestionarea optimă a pungilor şi a alimentelor conţinute de acestea, inscripţionaţi data împachetării
şi conţinutul în spaţiul alocat deasupra sigiliului şi depozitaţi-le înapoi în frigider sau congelator.
NUMAI SIGILARE.
FĂRĂ EFECT DE CONSERVARE
PUNGI ÎNCHISE
ÎMPACHETARE PRODUSE DELICATE
PRODUSE REAMBALATE PRECUM CHIPSURI, PÂINE I BISCUII
NIVEL DE VIDARE MINIM.
PENTRU AMBALAREA PRODU
SELOR DELICATE
PRODUSE SENSIBILE LA PRESIUNE, PRECUM SALATE, CĂPUNI I FRUCTE DE PĂDURE
PRODUSE SENSIBILE LA PIERDEREA VOLUMULUI PRECUM SPUMA, FRICA
BRÂNZETURI PROASPETE BRIE, GORGONZOLA
NIVEL VIDARE MEDIU.
A SE UTILIZA PENTRU CONSER
VAREA PRODUSELOR CRUDE
SAUTITE SENSIBILE LA
PRESIUNE
SOSURI SAU SUPE (SOS CU CARNE, MINESTRONE, SUPĂ DE ORZ)
PETE FILE
CARNE DE PUI CU OS, CARNE DE IEPURE CU OS
CRUSTACEE ÎNTREGI (CREVEI CU CAP)
DOVLECEI, ROII I VINETE
11
NIVEL DE VIDARE MAXIM.
A SE UTILIZA PENTRU
CONSERVAREA PRODUSELOR
CRUDE SAU GĂTITE
NEDELICATE
CARTOFI I MORCOVI
CARNE
LEGUME ÎN ULEI
FELII DE BRÂNZĂ
• Acest dispozitiv poate sigila diferite materiale:
NIVEL DE SIGILARE MATERIAL RECOMANDAT
NIVEL 1
DE ASEMENEA, PUNGILE SUBIRI NU SUNT
POTRIVITE PENTRU VIDARE
NIVEL 2
PUNGI COMERCIALIZATE ÎN MOD OBINUIT
PENTRU VIDARE
NIVEL 3
PUNGILE DIN ALUMINIU SAU PUNGILE FOAR-
TE SUBIRI PENTRU VIDARE
MOD DE VIDARE CU RECIPIENT
NU ESTE INCLUS ÎN PRODUS
Pentru pregătirea recipientului de vidare, urmai instruciunile din paragraful „Note
preliminare”; introducei alimentele în interior i fixai capacul pe recipient.
1. Poziionai recipientul în interiorul camerei de vid, în centrul compartimentului situat la
bază.
2. Închidei capacul i, în acelai timp, selectai ciclul de vidare pentru recipiente
, inând
apăsat în jos capacul de sticlă al aparatului pentru câteva momente: astfel, capacul va
rămâne închis i sigilat pe durata ciclului.
Apăsai în mod repetat
pentru a selecta nivelul de vidare dorit:
NIVEL DE
VIDARE
CONINUTUL BORCANULUI
NIVEL 1
Borcane cu capac cu let (înletare), noi sau deja folosite:
gemuri i marmelade, sosuri cu carne i alimente conser-
vate (sos de roii, legume în ulei, murături), spumă, frică.
NIVEL 2
Borcane speciale, borcane cu capac cu let (înletare):
gemuri i marmelade, sosuri cu carne i alimente conser-
vate (sos de roii, legume în ulei, murături), creme, legume.
NIVEL 3
Borcane speciale: gemuri i marmelade, sosuri cu carne i
alimente conservate (sos de roii, legume în ulei, murături),
legume, preparate gătite, biscuii.
La finalul ciclului, nu trebuie decât să punei recipientul în frigider.
Pentru a deschide recipientele, rotiţi supapa de pe capac în direcţia indicată de săgeată:
rotirea supapei va permite intrarea aerului în recipient şi permite scoaterea cu uşurinţă a
capacului.
• În cazul în care recipientul dumneavoastră de vidare nu încape în cavitatea
aparatului pentru preparare în vid, utilizai racordul i tubul specifice (B).
Introducei racordul în duza de admisie/evacuare a aerului i tubul în
capacul recipientului de împachetare în vid.
Apăsai tasta
în mod repetat pentru a selecta nivelul de vidare dorit; apoi
inei ambii conectori apăsai uor i pornii programul fără a închide capacul.
La finalizarea ciclului, scoateţi accesoriul din tavă.
Fiecare ciclu poate  oprit în prealabil prin apăsarea butonului
OPRIRE
. În acest caz, aparatul nu
va începe sigilarea, iar camera de vid va  decomprimată.
Ateptai să treacă aproximativ 20 de secunde i să se emită semnalul acustic, înainte de a
începe un alt ciclu.
12
CURĂŢARE
Nu folosiţi niciodată aparate de curăţare cu aburi.
Nu utilizaţi bureţi de sârmă, bureţi abrazivi sau produse de curăţare abrazive/corozive,
deoarece acestea ar putea deteriora suprafaţa aparatului.
Curăai aparatul de împachetare în vid cu o lavetă sau un burete moale i detergent cu pH
neutru.
Pentru a asigura igiena i pentru a proteja calitatea alimentelor împachetate, camera de vid
i capacul de sticlă trebuie să fie curăate după fiecare utilizare.
Folosii o lavetă moale sau un burete neabraziv i detergent cu pH neutru.
O dată pe lună, curăai bara de sigilare pentru a îndepărta orice reziduu care ar putea avea
un impact negativ asupra calităii sigilării pungii.
Pentru a facilita această procedură, ridicai bara de sigilare (A), îndepărtând-o de pe cele
două tifturi de fixare (B). Folosii o lavetă moale sau un burete neabraziv i detergent cu pH
neutru.
După curăare, montai bara pe tifturile de fixare (B), ridicând cele două orificii de pe partea
inferioară a barei i asigurându-vă că aceasta se cuplează în mod corespunzător, fără a
îndepărta tubul de teflon negru.
Dacă nu avei de gând să utilizai aparatul pentru o perioadă prelungită de timp, curăai-l
bine.
Înainte de a-l utiliza din nou, deconectai aparatul de la sursa de alimentare i curăai-l bine,
după care repornii-l.
Ciclul automat de dezumidificare
În cazul utilizării intensive, se recomandă efectuarea unui ciclu de dezumidificare o dată
pe săptămână, după cum urmează: închidei capacul camerei de vid în mod normal i,
meninându-l închis, apăsai butonul pentru ciclul de vidare a pungilor timp de 5 secunde;
acest ciclu va dura aproximativ 20 de minute.
REMEDIEREA DEFECŢIUNILOR
PROBLEMĂ CAUZĂ POSIBILĂ SOLUŢIE
Toate indicatoarele cu
LED-uri de pe panoul
de comandă luminează
intermitent.
Supraîncălzire.
Oprii aparatul i ateptai timp
de aproximativ 15 minute pentru
a permite răcirea i resetarea
automată a întrerupătoarelor
termice de suprasarcină.
Dacă problema persistă i atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
Indicatorul cu LED-uri
al butonului OPRIRE
luminează intermitent,
însoit de un semnal
acustic intermitent
Vid insuficient în cameră.
• Capacul nu a fost apăsat la
începutul ciclului.
• Capacul recipientului de
împachetare în vid nu este fixat
corespunzător.
• Sigiliul capacului este uzat sau
poziionat incorect.
• Oprii aparatul i ateptai timp
de aproximativ 15 minute.
Dacă problema persistă i atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
13
PROBLEMĂ CAUZĂ POSIBILĂ SOLUŢIE
La pornire, toate
indicatoarele cu LED-uri
de pe panoul de comandă
luminează intermitent
timp de 3 secunde i este
emis un semnal acustic
prelung.
Notificare de înlocuire a pompei
de ulei.
Contactai Serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare Whirlpool
.
Ciclul începe (butoanele
luminează intermitent),
dar pompa nu
funcionează.
Supraîncălzire.
Oprii aparatul i ateptai timp
de aproximativ 15 minute înainte
de a-l porni din nou.
Dacă problema persistă i atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
Aparatul nu pornete Absenă alimentare electrică.
Verificai reeaua de alimentare
cu energie electrică. Dacă
problema persistă i atunci când
aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
Vidare insuficientă a
pungii
1. Vidare incorectă sau
insuficientă a sacului.
2. Bandă de sigilare incorectă.
3. Pungă murdară sau spartă.
4. Pungă de dimensiuni
nepotrivite pentru produsul
coninut în interior.
5. Performană
necorespunzătoare a pompei.
1. Poziionai punga corect.
2. Verificai starea înveliului de
teflon.
3. Înlocuii punga.
4. Selectai o pungă în care
produsul nu depăete 2/3 din
volumul acesteia.
Dacă problema persistă i atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare
Maina nu sigilează
pungile.
1. Contacte murdare.
2. Bară de sigilare defectă.
3. Absenă alimentare electrică.
Eliberai bara de sigilare din cele
două tifturi de sigilare i curăai
cele două găuri de pe bară.
Dacă problema persistă i atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
Maina de ambalare este
oprită
Pană de curent electric sau
defeciune electronică.
Deconectai de la reeaua de
alimentare cu energie electrică.
Contactai serviciul de asistenă
tehnică.
Tastele nu reacionează la
comenzi.
Suprafaa panoului de comandă
este murdară sau udă.
Curăai i uscai suprafaa
panoului de comandă.
Capacul nu se deschide.
Un ciclu rulează.
Nu este niciun indicator luminos
aprins pe panou
Este normal ca în timpul ciclurilor
de funcionare capacul să rămână
închis. Ateptai finalizarea
ciclului sau apăsai OPRIRE pentru
a întrerupe ciclul i a goli tava.
În timpul ciclului nu există
alimentare cu curent electric.
Restabilii alimentarea cu
energie electrică i ateptai
decompresiunea tăvii.
14
PROBLEMĂ CAUZĂ POSIBILĂ SOLUŢIE
În punga sigilată rămâne
prea mult aer.
Punga nu este potrivită pentru
dimensiunile produsului care
urmează să fie ambalat.
Nivelul de vidare ales este prea
mic.
Produsul este lichid.
Utilizai o pungă de mărime
potrivită.
Repetai ciclul la un nivel de
vidare mai mare.
Este normal ca în interior să
rămână bule de aer în cazul
produselor lichide.
Sigilarea nu este efectuată
la nivel optim.
Nivelul de sigilare setat nu este
corect pentru tipul de pungă
utilizat.
Au fost efectuate multe cicluri
consecutive cu sigilare.
Punga este mai mare decât bara
de sigilare.
Marginea pungii nu a fost
poziionată corect.
Marginea pungii este murdară.
Cauciucul de contrapresiune i
bara de sigilare sunt murdare.
Cauciucul de contrapresiune i
bara de sigilare sunt deteriorate.
Repetai ciclul prin reglarea
nivelului de sigilare.
Ateptai cel puin 2 minute între
cicluri pentru a permite barei de
sigilare să se răcească.
Utilizai o pungă potrivită.
Poziionai marginea pungii în
poziie centrală, astfel încât să
iasă în afara barei de sigilare cu
aproximativ 2 cm.
Evitai formarea cutelor pe
margine aproape de bara de
sigilare.
Când produsul este introdus,
întoarcei marginea pungii astfel
încât partea exterioară să rămână
curată.
Curăai bara de sigilare i
cauciucul de contrapresiune.
Contactai serviciul de asistenă
tehnică.
clipete.
Pompa a absorbit umezeală. Pornii CICLUL DE USCARE.
În timpul unui ciclu apare
, însoită de un semnal
sonor.
Prepararea în vid nu este activată.
Capacul nu a fost închis.
Prepararea în vid nu este activată.
Garnitura capacului este
murdară.
Prepararea în vid nu este activată.
Garnitura capacului este ruptă.
Pompa nu pornete. Protecia
pompei a fost activată.
La pornirea ciclului, apăsai uor
capacul pentru a activa vidarea.
Curăai tava i garnitura.
Pentru înlocuirea acestora,
contactai serviciul de asistenă
tehnică.
În timpul unui ciclu cu
recipient extern apare
însoită de un semnal
acustic.
Capacul recipientului extern nu
este poziionat corect.
Dispozitivul extern de aspiraie
nu a fost conectat corespunzător.
Poziionai corect capacul
recipientului extern.
Conectai corect dispozitivul de
aspiraie extern la aparatul de
ambalare i la recipient.
apare
i
clipete .
Au fost efectuate multe cicluri
consecutive i uleiul din pompă
s-a supraîncălzit.
Răcii aparatul de ambalare timp
de cel puin o oră.
15
Tipărit în Italia
400011330718
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Whirlpool W11 SVD140 Use & Care

Tip
Use & Care