Russell Hobbs 24640-56 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
104
Citiți instrucțiunile, păstrați-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi instrucţiunile.
Îndepărtați toate ambalajele înainte de folosire.
PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
Aparatul poate  folosit de copii în vârstă de 8 ani sau mai mari și de către
persoane cu capacități zice, senzoriale sau mentale reduse sau lipsă de
experiență și cunoștințe dacă sunt supravegheați/instruiți și înțeleg
pericolele la care se supun. Copiii nu trebuie să se joace cu aparatul.
Curățarea și utilizarea de către utilizator nu trebuie efectuate de copii decât
dacă aceștia au peste 8 ani și sunt supravegheați. Nu lăsați aparatul și
cablul la îndena copiilor sub 8 ani.
Nu conectaţi aparatul prin intermediul unui sistem cu temporizator sau cu
comandă de la distanţă.
¬ Suprafețele aparatului se vor încinge.
În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant,
agentul de service sau orice altă persoană calicată, pentru a evita
accidentele.
b Nu folosiţi acest aparat lângă cadă, duş, chiuvetă sau alte recipiente ce conţin apă.
Nu împachetaţi mâncarea în folie de plastic, pungi din polietilenă sau folie de aluminiu. Riscaţi să
deterioraţi grătarul şi să produceţi un incendiu.
Nu folosiţi aparatul decât pentru gătit alimente.
Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
EXCLUSIV PENTRU UZ CASNIC
SCHIŢE
1. Bec alimentare (roșu)
2. Bec termostat (verde)
3. Control temperatură
4. Plăci grătar
5. Picior (dedesubt)
6. Tavă pentru stropi
7. Placă adâncă
8. Buton de reglare
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Ştergeţi grătarul cu o cârpă umedă.
Este posibil ca grătarul dvs. să scoată puțin fum la prima utilizare. Acest lucru este normal și va dispărea în
scurt timp.
ÎNCLINAREA/COBORÂREA GRĂTARULUI
Puteți înclina grătarul, pentru ca grăsimea și zeama să se scurgă în tava pentru stropi atunci când gătiți
alimente precum burgeri, carne etc. Alternativ, puteți folosi nivelul grătarului pentru gătit, cum ar  panini,
sandwich-uri etc. sau când utilizați placa adâncă.
Pentru a înclina grătarul, extindeți piciorul în jos, sub grătar (FIG.A). Pliați din nou piciorul pentru a coborî
grătarul.
105
PLĂCI
Plăcile de grătar sunt cele mai bune pentru grătarul de carne, cârnați și orice altceva care conține grăsimi.
Utilizați cu grătarul în poziție înclinată.
Placa adâncă - placa adâncă este ideală pentru gătirea produselor fără grăsime, pizza, pentru coacere, pita
(lipie), calzone și paste (de ex. Yorkshire pudding (budinca Yorkshire)). Utilizați cu grătarul în poziția de
nivel. Trebuie întotdeauna să aveți placa superioară montată atunci când folosiți placa adâncă.
Montarea plăcilor:
Scoatei grătarul din priză și lăsai-l să se răcească complet înainte de a-l monta sau a îndepărta
plăcile.
Toate plăcile inferioare sunt marcate pe partea inferioară cu cuvântul LOW lângă mâner. Montați placa
superioară a grătarului cu săgeata îndreptată în sus. Montați placa adâncă cu butonul de reglare orientat
spre balamale.
1. Deschideți grătarul. Montați câte o placă pe rând.
2. Glisați partea centrală a dispozitivelor de blocare spre exterior (FIG.B)
3. Montați placa apoi eliberați dispozitivele de blocare pentru a xa placa în poziție.
Îndepărtarea plăcilor:
1. Deschideți grătarul. Îndepărtați câte o placă pe rând.
2. Glisați dispozitivele de blocare spre exterior și ridicați placa de pe grătar.
MODUL DE FOLOSIRE AL GTARULUI
Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă stabilă, nivelată, termorezistentă. Nu folosiţi aparatul lângă sau sub
materiale inamabile (spre ex., perdele).
Poziționați tava pentru stropi sub partea din față a grătarului. Tava pentru stropi va colecta grăsimea
și zeama ce se scurge de pe plăci în timpul preparării.
1. Setați controlul temperaturii. Timpii pentru rețete sunt pentru mâncăruri gătite la MAX. Va trebui să
experimentați pentru a găsi combinațiile ideale de temperatură și timp pentru mâncărurile dvs.
preferate.
2. Băgaţi întrerupătorul în priză. Becul de alimentare se va aprinde.
3. Când becul termostatului se stinge, grătarul este la temperatura de gătit pe care ați selectat-o. Apoi
se va aprinde și se va stinge, pe măsură ce termostatul va  activat și dezactivat pentru a menține
temperatura.
4. Aşezaţi alimentele pe fundul grătarului cu o spatulă sau un cleşte, nu cu degetele. Nu folosiţi obiecte
metalice sau ascuţite, veţi deteriora suprafeţele neaderente. Închideţi grătarul.
5. După ce ați terminat de folosit grătarul, scoateți-l din priză.
Vericaţi dacă sunt bine făcute. Dacă aveţi dubii, mai lăsaţi-le puţin.
Folosiți mănuși de bucătărie sau o protecție similară.
Scoateţi alimentele gătite cu ustensile de lemn sau plastic.
TIPI DE GĂTIRE ŞI SIGURANŢA ALIMENTELOR
Următorii timpi trebuie folosiți doar pe post de ghid. Sunt pentru alimente proaspete sau complet
dezghețate pe MAX.
CARNE NOTE
TIMP (MIN.)
Friptură
Pentru cele mai bune rezultate, gătiți fripturile când
sunt la temperatura camerei.
Lăsați să se odihnească între 3 și 6 minute după gătit.
Mediu rar 2
Mediu 3
Bine fă cut 5 +
Piept de pui Gătiți până când se evaporă sucul.
8-10
Cotlete de miel
Mediu 4-6
Bine fă cut 8
Cotlete de porc Gătiți până când se evaporă sucul. Aproximativ 1-2
cm grosime
5-8
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
106
CARNE NOTE
TIMP (MIN.)
Cârnați Întoarceți ocazional.
6-10
Bucăți de carne
folosite la
hamburgheri
Întoarceți ocazional.
6-10
Bacon
3-5
PEȘTE
Somon
3-5
Creveți
1-2
Pește cu corpul lat Pește plat, Calcan etc.
2-6
Pește rotund Eglen, Cod etc.
3-8
Ton/pește-spadă
5-10
LEGUME
Ardei
4-6
Vinete Feliat
6-8
Sparanghel
3-4
Morcovi Feliat
5-7
Zucchini Feliat
1-3
Roșii Înjumătățit
2-3
Ceapă Tăiată solzi
5-6
Ciuperci Întregi, ciuperci plate
3-6
Porumb pe
știulete
4-6
ALTELE
Haloumi
2-4
Folosiţi aceşti timpi doar în scop informativ. Se aplică alimentelor proaspete sau complet
decongelate, gătite la temperatură medie. Pentru alimente congelate, adăugaţi 2-3 minute pentru
fructe de mare, 3-6 minute pentru carne şi pui, în funcţie de grosimea şi densitatea alimentelor.
Vericaţi dacă sunt bine făcute. Dacă aveţi dubii, mai lăsaţi-le puţin.
Gătiţi carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiţi peştele până
când carnea devine opacă.
Pentru alimente pre-ambalate, urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj sau etichetă.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Scoateţi aparatul din priză şi lăsaţi-l să se răcească înainte de a-l curăţ a sau depozita.
2. Ştergeţi suprafeţele exterioare cu o cârpă umedă curată.
3. Pentru a îndepărta petele persistente, folosiţi un prosop de bucătărie înmuiat în puţin ulei de gătit.
4. Spălaţi tava pentru stropi cu apă erbinte cu detergent, sau în coşul de sus al maşinii de spălat vase.
Nu folosiţi bureţi de bucătărie, bureţi de sârmă sau săpun.
În locurile unde plăcile superioare şi inferioare fac contact, suprafeţele neadezive pot arăta urme de
uzură. Aceasta este doar un defect de aspect şi nu va afecta funcţionarea corectă a grătarului.
107
RECICLAREA
W
Pentru a evita problemele de mediu și de sănătate cauzate de substanțele periculoase,
aparatele și bateriile reîncărcabile și cele obișnuite marcate cu unul dintre aceste
simboluri, nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile municipale nesortate. Eliminați
întotdeauna produsele electrice și electronice și, după caz, bateriile reîncărcabile și
cele obișnuite, la un punct de reciclare/colectare corespunzător.
Pentru rețete, vă rugăm vizitați: http://eu.russellhobbs.com/recipes/
REETE
CHILLI ȘI PIEPT DE PUI ÎN FORMĂ DE FLUTURE CU LIMETE 4 PORȚII
4 bucăți piept de pui în formă de uture
3 linguri pudră de chilli
2 linguri ulei de măsline
Sucul și coaja de la o limetă
4 căței de usturoi, tocați mărunt
1 lingură coriandru
1 lingură chimen
Sare și piper după gust
1. Pentru a face marinata, amestecați toate ingredientele, cu excepția puiului. Turnați marinata peste
pui asigurându-vă că este acoperit tot puiul. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați la marinat în
frigider timp de cel puțin 2 ore.
2. Încălziți grătarul până la maxim și gătiți puiul timp de 8-10 minute (în funcție de grosime) până când
se elimină tot sucul.
PĂSTRĂV UMPLUT CU LĂMÂIE ȘI PĂTRUNJEL, LA GRĂTAR 4 PORȚII
4 păstrăvi în formă de uture
5 felii de lămâie pentru ecare pește
6-8 frunze proaspete de pătrunjel pentru
ecare pește
2 căței de usturoi, mărunți, pentru ecare pește
1 lingură ulei de măsline pentru ecare pește
Sare și piper după gust
1. Deschideți păstrăvul și vericați să nu aibă oase înăuntru prin rularea ușoară a degetului peste carne.
Condimentați ambele părți apoi pe o parte puneți alternativ o felie de lămâie urmată de o frunză de
pătrunjel. Presărați usturoi peste pește.
2. Turnați n uleiul de măsline. Împăturiți înapoi peștele.
3. Încălziți grătarul la maxim. Gătiți timp de 5-8 minute în funcție de grosimea peștelui.
SANDWICH CU FETA, CEAPĂ ROȘIE ȘI ARDEI ROȘU 1 PORȚII
2 felii groase de pâine integrală
50 g de brânză feta
1/2 ceapă roșie, feliată subțire
1/2 ardei roșu, fără semințe și feliat subțire
2 linguri oțet balsamic
Sare și piper după gust
1. Amestecați ceapa, ardeiul roșu, oțetul balsamic, sare și piper. Gătiți la maxim timp de 1-2 minute până
se înmoaie.
2. Luați o felie de pâine și puneți ardeiul peste. Fărâmițați feta deasupra apoi acoperiți cu cealaltă felie
de pâine.
3. Curățați plăcile grătarului cu un prosop de hârtie apoi prăjiți sandwich-ul timp de 2-3 minute.
LA URTOARELE REETE SE FOLOSEȘTE PLACA ADÂNCĂ
OMLETĂ MARE 68 PORȚII
8 ouă medii
250 g cremă de brânză moale
200 g brânză cheddar rasă
2 ardei de culori diferite, tăiați cubulețe
4 cepe de primăvară, feliate n
1/2 felie de arpagic, feliată n
Sare și piper după gust
1. Amestecați împreună ouăle și crema de brânză. Adăugați restul ingredientelor și amestecați bine.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
108
2. Preîncălziți grătarul la maxim. Puneți amestecul de ouă pe placa adâncă. Închideți capacul și gătiți
timp de 10-12 minute până este gătită. Îndepărtați cu grijă placa adâncă și puneți ușor omleta pe o
farfurie de servire.
FLAPJACK BATON DE CEREALE ÎN PORȚIA UNEI FARFURII ADÂNCI
375 porridge de ovăz
190 g unt
190 g zahăr brun moale
90 g sirop auriu
120 g stade
100 g fudge, bucăți de caramel
1. Topiți untul, zahărul și siropul într-o tigaie și amestecați-le bine, adăugați bucățile de ovăz, caramel și
stadele.
2. Gătiți pe placa adâncă la temperatura maximă timp de 10-12 minute. Îndepărtați și lăsați să se răcească
complet.
ALUAT DE PIZZA APROXIMATIV 46 BUCĂȚI DE ALUAT DE PIZZA
250 ml apă, călduță
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță sare
2 linguri zahăr extran
400 g făină albă specială puternică pentru pâine
5 g (1 1/2 linguriță drojdie
1. Puneți făina, sarea, zahărul și drojdia într-un castron. Amestecați uleiul și apa împreună și adăugați
treptat amestecul de făină până se formează un aluat.
2. Frământați aluatul pe o suprafață cu făină timp de 5-6 minute până când este netedă și elastică la
atingere.
3. Puneți aluatul într-un castron și lăsați-l într-un loc cald timp de 45-60 de minute până când își
dublează mărimea. Frământați aluatul din nou, acoperiți-l și lăsați-l la crescut încă 45 de minute
4. Tăiați aluatul în 4-6 bucăți egale și rulați ecare bucată sub forma unei mingi. Rulați ecare minge
într-un aluat de bază de pizza cu diametru de aprox. 20 de cm.
5. Așezați aluatul pe placa adâncă și întindeți un strat subțire de sos de roșii. Adăugați topingul dvs.
preferat și coaceți timp de aprox. 15-20 de minute.
SOS DE ROȘII APROX. 500 ML
1/2 ceapă, tăiată cuburi
1 lingură ulei de măsline
2 căței usturoi, tăiați mărunt
1 lingură pastă de tomate
400 g de roșii tocate din conservă
50 g supă de legume
1/2 linguriță oregano
Sare și piper după gust
1. Încălziți uleiul într-o tigaie la temperatură mare. Adăugați ceapa și usturoiul și prăjiți-le până când
devin maronii și moi.
2. Reduceți temperatura la mediu și adăugați pasta de tomate. Mai coaceți încă 5-6 minute,
amestecând.
3. Adăugați restul de ingrediente și aduceți la erbere. Când clocotește dați mai încet focul și gătiți timp
de 30-40 de minute. Vericați condimentele apoi amestecați ușor mixtura până ajunge ca o pastă.
Lăsați deoparte până se răcește complet.
4. Orice sos rămas poate  congelat după ce se răcește. Utilizați-l la bolognese etc.
Pentru rețete, vă rugăm vizitați: http://eu.russellhobbs.com/recipes/
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116

Russell Hobbs 24640-56 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare