467530
După fi ecare folosire a ochiurilor de gătit din sticlă-ceramică,
aşteptaţi să se răcească şi curăţaţi; în caz contrar, chiar şi cel
mai mic rest de mâncare se va arde pe suprafaţa fi erbinte data
viitoare când veţi folosi aparatul.
Pentru curăţarea şi întreţinerea periodică a suprafeţei din
sticlă-ceramică, folosiţi agenţi speciali de condiţionare
care formează un strat de protecţie pe suprafaţă, protejând-o
de mizerie. Înainte de fi ecare folosire, ştergeţi praful sau alte
particule de pe suprafaţa maşinii de gătit şi fundul tigăii deoarece
acestea ar putea zgâria suprafaţa (Figura 1).
Atenţie: tijele din fi er, bureţii abrazivi şi detergenţii abrazivi
pot zgâria suprafaţa ochiurilor. Suprafaţa din sticlă şi ceramică
poate fi de asemenea deteriorată prin sprayuri agresive şi
necorespunzătoare sau agenţi de curăţare lichizi neagitaţi
(neamestecaţi) sufi cient (Figura 1 şi Figura 2).
Marcajul se poate şterge dacă sunt folosite produse de
curăţare abrazive (sau nepotrivite acestui tip de material)
sau dacă sunt folosite vase de gătit cu fundul deteriorat.
Petele uşoare se pot îndepărat cu un material moale umezit;
apoi, ştergeţi suprafaţa până se usucă (Figura 3).
Petele de apă se pot îndepărta folosind o soluţie uşoară de
oţet; cu toate acestea, nu folosiţi această soluţie pentru a curăţa
cadrul (doar cu anumite modele, deoarece îşi poate pierde luciul.
Nu folosiţi sprayuri agresive sau agenţi de decalcifi ere (Figura 3).
Petele mai grele se pot îndepărta folosind agenţi şi ustensile
speciale pentru ochiurile din sticlă-ceramică. Când folosiţi aceste
produse, urmaţi instrucţiunile furnizate de producătorii respectivi.
Asiguraţi-vă că sunt complet îndepărtate toate resturile agenţilor
de curăţare, deoarece pot deteriora ochiurile din sticlă-ceramică
atunci când se încălzesc zonele de gătit (Figura 3).
Îndepărtaţi rezidurile folosind o racletă.(fi gura 4)
Folositi cu atenţie racleta pentru a preveni accidentările.
Utilizaţi racleta numai atunci când murdăria nu poate
fi îndepărtată cu o cârpă umedă sau cu ajutorul
substanţelor speciale de curăţare a suprafeţelor de
sticlă ceramică.
Ţineţi racleta la unghiul corect (45 ° la 60 °). Apăsaţi uşor racleta
peste sticlă şi glisaţi spre semnalizare pentru a elimina murdăria.
Asiguraţi-vă că mânerul de plastic al racletei (la unele modele)
nu intră în contact cu zona de gătit.
Nu apăsaţi racleta pe sticlă perpendicular cu vârful sau
cu lama pentru a nu zgâria suprafaţa plitei.
Curăţare
Figura 2
Figura 3
Figura 4
Figura
1
12
Curăţarea şi întreţinerea