442274
După fi ecare folosire a ochiurilor de gătit din sticlă-
ceramică, aşteptaţi să se răcească şi curăţaţi; în caz
contrar, chiar şi cel mai mic rest de mâncare se va arde pe
suprafaţa fi erbinte data viitoare când veţi folosi aparatul.
Pentru curăţarea şi întreţinerea periodică a suprafeţei din
sticlă-ceramică, folosiţi agenţi speciali de condiţionare care
formează un strat de protecţie pe suprafaţă, protejând-o
de mizerie. Înainte de fi ecare folosire, ştergeţi praful sau
alte particule de pe suprafaţa maşinii de gătit şi fundul tigăii
deoarece acestea ar putea zgâria suprafaţa (Figura 1).
Atenţie: tijele din fi er, bureţii abrazivi şi detergenţii abrazivi
pot zgâria suprafaţa ochiurilor. Suprafaţa din sticlă şi
ceramică poate fi de asemenea deteriorată prin sprayuri
agresive şi necorespunzătoare sau agenţi de curăţare lichizi
neagitaţi (neamestecaţi) sufi cient (Figura 1 şi Figura 2).
Marcajul se poate şterge dacă sunt folosite produse de
curăţare abrazive (sau nepotrivite acestui tip de material)
sau dacă sunt folosite vase de gătit cu fundul deteriorat.
Petele uşoare se pot îndepărat cu un material moale
umezit; apoi, ştergeţi suprafaţa până se usucă (Figura 3).
Petele de apă se pot îndepărta folosind o soluţie uşoară
de oţet; cu toate acestea, nu folosiţi această soluţie pentru
a curăţa cadrul (doar cu anumite modele, deoarece îşi
poate pierde luciul. Nu folosiţi sprayuri agresive sau agenţi
de decalcifi ere (Figura 3).
Petele mai grele se pot îndepărta folosind agenţi şi
ustensile speciale pentru ochiurile din sticlă-ceramică.
Când folosiţi aceste produse, urmaţi instrucţiunile furnizate
de producătorii respectivi.
Asiguraţi-vă că sunt complet îndepărtate toate resturile
agenţilor de curăţare, deoarece pot deteriora ochiurile din
sticlă-ceramică atunci când se încălzesc zonele de gătit
(Figura 3).
Îndepărtaţi rezidurile folosind o racletă.(fi gura 4)
Folositi cu atenţie racleta pentru a preveni accidentările.
Utilizaţi racleta numai atunci când murdăria
nu poate fi îndepărtată cu o cârpă umedă sau
cu ajutorul substanţelor speciale de curăţare a
suprafeţelor de sticlă ceramică.
Ţineţi racleta la unghiul corect (45 ° la 60 °). Apăsaţi uşor
racleta peste sticlă şi glisaţi spre semnalizare pentru a elimina
murdăria. Asiguraţi-vă că mânerul de plastic al racletei (la
unele modele) nu intră în contact cu zona de gătit.
Curăţare
Figura 2
Figura 3
Figura 4
Figura
1
12
CURĂŢAREA ŞI ÎNTREŢINEREA