87
UMPLERE
1. Scateți rezervorul de apă ridicându-l în sus (g. A).
2. Umpleți rezervorul de apă cu apă rece, proaspătă, până la nivelul maxim (g. B).
3. Montați la loc rezervorul de apă (g. C). Asigurați-vă că este montat corect și este bine xat.
PREPARAREA UNUI ESPRESSO
Puteți savura un espresso simplu sau în diverse variante populare de espresso, precum latte, cappucinno, americano etc. Espresorul dvs.
poate prepara un espresso simplu (aprox. 30 ml), sau dublu (60 ml).
Umplerea portaltrului
1. Decideți dacă vreți să preparați un espresso simplu sau dublu.
2. Pentru un espresso simplu instalați sita (mai mică) pentru espresso simplu în portaltru, pentru un espresso dublu, instalați sita (mai
mare) (g. D).
3. Utilizați unitatea de măsură pentru a umple sita (g. E). Pentru un espresso simplu utilizați o unitate de măsură, iar pentru unul dublu
utilizați 2 unități de măsură (g. F). Cafeaua din unitatea de măsură trebuie să e nivelată, și nu cu vârf (g. G).
4. Tasați (presați) uș or cafeaua în portaltru utilizând capătul plat al măsurii (g.H) până ajunge să e nivelată. Trebuie să presați cafeaua
îndeajuns de mult încât să opună rezistență apei în timp ce aceasta trece prin cafea. Dacă nu este presată sucient în portaltru, apa va
trece prea ușor prin cafea, iar aroma nu va extrasă complet. În cazul în care cafeaua este presată prea tare în portaltru, apa va trece
mai greu prin cafea și va da o aromă aspră și amară.
Montarea portaltrului
1. Asigurați-vă că marginea portaltrului nu conține resturi de cafea. Montați-l în aparat cu mânerul orientat în exterior spre stânga, astfel
încât să e aliniat cu marcajul U (g. J).
2. Împingeți portaltrul în sus, apoi rotiți-l spre dreapta până se oprește (g.K).
3. Pentru a scoate portaltrul, rotiți-l spre stânga până când mânerul se va alinia cu marcajul U.
Fierbere
1. Puneți o ceașcă/cești pe tava de scurgere sub oriciului portaltrului. Puteți face un espresso simplu într-o ceașcă, un espresso dublu
într-o ceașcă sau un espresso dublu în două cești, punând două cești una lângă alta sub oriciu și introducând sita cu două cești sub
portaltru.
2. Asigurați-vă că butonul de control pentru abur este pe poziția oprit (A).
3. Porniți unitatea comutând butonul de control pe poziția pornit (F).
4. Unitatea va începe să se încălzească. Cursorul indicatorului de stare se va muta în poziția de preîncălzire (C), iar lumina va începe să se
aprindă și să se stingă lent.
5. După încălzirea unității, cursorul se va muta în poziția pregătit (B), iar lumina va rămâne aprinsă.
6. Mutați butonul de control pe poziția de erbere (G). Cafetiera dvs. va pompa o cantitate mică de apă în ltru înainte de a se opri
pentru câteva secunde. Acest pas de preinfuzare asigură faptul că din cafea se va extrage maximumul de aromă.
7. După preinfuzare (aprox. 5 secunde), din portaltru va începe să curgă cafeaua. IMPORTANT: nu lăsați dispozitivul nesupravegheat
în timpul erberii. Cafeaua va continua să curgă timp de maximum 60 de secunde. Dvs. sunteți cel/cea care trebuie să
oprească aparatul manual atunci când s-a preparat sucientă cafea (în general, 30 ml pentru un espresso simplu, 60 ml
pentru unul dublu). Pentru a opri erberea, mutați butonul de control din poziția de erbere (G) în poziția pornit (F) sau oprit (A).
8. După ce ați terminat, mutați butonul de control în poziția oprit (A).
FUNCȚIILE DE ABUR/APĂ FIERBINTE
Funcțiile de abur/apă erbinte pot utilizate pentru a încălzi laptele, a spuma laptele și a încălzi băuturile care s-au răcit.
Aburirea laptelui
1. Mutați butonul de control în poziția de aburire (D). Indicatorul se va muta în poziția de preîncălzire (C) în timp ce unitatea se încălzește.
Odată ce temperatura va ajunge la nivelul optim, indicatorul se va muta în poziția (D).
2. Umpleți o cană mică cu lapte.
3. Țineți cana sub duza de aburi, cu duza sub suprafața laptelui.
4. Rotiți la stânga butonul de control pentru abur/apă erbinte. Cu cât rotiți mai mult spre stânga, cu atât se va produce mai mult abur.
5. După ce laptele s-a încălzit sucient, rotiți la dreapta butonul de control pentru abur/apă erbinte, în poziția oprit (A).
6. Curățați duza de abur.
Spumarea laptelui
1. Urmați pașii 1 și 2 din secțiunea „Aburirea laptelui.” Pentru rezultate optime, folosiți lapte rece din frigider.
2. Țineți cana sub duză, ca mai sus, și deschideți, atât cât este nevoie, butonul de control pentru abur/apă erbinte.
3. Pentru a face lapte spumă cu bule mari, țineți duza exact sub suprafața laptelui și faceți mișcări circulare cu cana în timpul eliberării
aburului (g. L).
4. Pentru a face lapte spumă cu bule mici (caimac), introduceți duza complet sub suprafața laptelui și faceți mișcări circulare cu cana în
timpul eliberării aburului (g. M).
5. După ce ați terminat, mutați butonul de control pentru abur/apă erbinte în poziția oprit (A).
6. Curățați duza de abur.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE