HOTPOINT/ARISTON FA 5534 IX Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
RO
1
DESCRIEREA PRODUSULUI
GHID DE REFERINĂ
PENTRU UTILIZARE ZILNICĂ
PANOUL DE COMANDĂ
Înainte de a utiliza aparatul, citii cu atenie Ghidul privind sănătatea i sigurana.
1. BUTONUL DE SELECTARE
Pentru pornirea cuptorului prin
selectarea unei funcţii.
Rotiţi în poziţia
pentru a opri
cuptorul.
2. BUTONUL CRONOMETRULUI
Poate fi utilizat ca temporizator.
Nu activaţi sau întrerupeţi
procesul de preparare.
3. BUTONUL TERMOSTATULUI
Rotiţi pentru a selecta temperatura
dorită, activând funcţia selectată.
4. LEDUL TERMOSTATULUI /
PREÎNCĂLZIRII
Se aprinde pe durata procesului
de încălzire. Se stinge odată ce
temperatura dorită este atinsă.
VĂ MULUMIM CĂ AI ACHIZIIONAT
UN PRODUS HOTPOINT - ARISTON
Pentru a putea benecia de servicii de
asistenţă completă, vă rugăm să vă înregistraţi
produsul la www. hotpoint. eu / register
WWW
Puteţi descărca Instrucţiunile privind
siguranţa şi Ghidul de utilizare şi
întreţinere accesând site-ul nostru web
docs. hotpoint. eu şi urmând instrucţiunile
de pe coperta din spate a acestei broşuri.
0
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
60
60
80
100
120
140
160
180
200
220
250
1 2 3 4
1. Panou de comandă
2. Ventilator
3. Becul
4. Ghidaje pentru grătar
(nivelul este indicat pe peretele
compartimentului pentru
preparare)
5. Uşă
6. Rezistenţa superioară / grill
7. Plăcuţa cu datele de
identificare
(a nu se demonta)
8. Rezistenţa circulară inferioară
(nu este vizibilă)
1
2
3
4
5
8
9
7
6
2
ACCESORII
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
GRĂTAR METALIC
TAVĂ DE COPT
(DACĂ
INTRĂ ÎN DOTARE)
TAVĂ DE COLECTARE A
PICĂTURILOR
(DACĂ INTRĂ
ÎN DOTARE)
Numărul de accesorii poate varia în funcţie de modelul achiziţionat.
Alte accesorii pot  achiziţionate separat de la serviciul de asistenţă tehnică post-vânzare.
UTILIZAREA ACCESORIILOR
Introduceţi grătarul metalic pe nivelul dorit,
menţinându-l uşor orientat în sus, orientând în jos
mai întâi partea din spate care este ridicată (orientată
în sus). Apoi culisaţi-l pe orizontală de-a lungul
ghidajului, cât mai în spate posibil.
Celelalte accesorii, precum tava de copt, sunt
introduse orizontal prin culisarea acestora de-a
lungul ghidajelor pentru grătar.
Ghidajele pentru grătar pot fi demontate pentru
a facilita curăţarea cuptorului: trageţi-le pentru a le
scoate din locaşuri.
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
FUNCII
OPRIT
Pentru oprirea cuptorului.
BEC
Pentru aprinderea becului în compartiment.
CONVENŢIONAL
Pentru a prepara orice fel de alimente, pe un
singur nivel. Se recomandă să aşezaţi mâncarea pe
nivelul 2.
COACERE CONVECŢIE
Pentru coacerea prăjiturilor cu umpluturi
zemoase, pe un singur nivel. Această funcţie poate
fi utilizată şi pentru coacere pe două niveluri.
Schimbaţi poziţia tăvilor de copt pentru a obţine o
coacere mai uniformă.
GRILL
Pentru a frige medalioane, frigărui şi cârnaţi,
pentru a gratina legume sau pentru a prăji pâinea.
Atunci când frigeţi carne, vă recomandăm să utilizaţi
o tavă de copt pentru a colecta zeama rezultată în
urma preparării: Poziţionaţi tava pe oricare dintre
nivelurile de sub grătarul metalic şi adăugaţi 200 ml
de apă potabilă.
GRATINARE
Pentru a frige bucăţi mari de carne (pulpe,
rosbif, carne de pui). Vă recomandăm să utilizaţi
o tavă de colectare a picăturilor pentru a colecta
zeama rezultată în urma preparării: Poziţionaţi tava
pe oricare dintre nivelurile de sub grătarul metalic şi
adăugaţi 500 ml de apă potabilă.
DECONGELARE
Pentru decongelarea mai rapidă a alimentelor.
RO
3
.ÎNCĂLZII CUPTORUL
Un cuptor nou poate emana mirosuri rămase din
timpul procesului de fabricaţie: Acest lucru este
absolut normal.
Prin urmare, înainte de a începe să preparaţi
alimentele, vă recomandăm să încălziţi cuptorul gol
pentru a îndepărta posibilele mirosuri neplăcute.
Îndepărtaţi elementele de protecţie din carton
sau foliile transparente ale cuptorului şi scoateţi
accesoriile din interiorul acestuia.
Încălziţi cuptorul la 250 °C timp de aproximativ o
oră, folosind preferabil funcţia „Coacere convecţie”.
Cuptorul trebuie să fie gol în acest interval de timp.
Respectaţi instrucţiunile pentru setarea corectă a
funcţiei.
Note: Se recomandă să aerisiţi încăperea după utilizarea
aparatului pentru prima dată.
PRIMA UTILIZARE A APARATULUI
1. SELECTAREA UNEI FUNCII
Pentru a selecta o funcţie, rotiţi butonul de selectare
către simbolul aferent funcţiei dorite.
2. ACTIVAREA UNEI FUNCII
MANUAL
Pentru a porni o funcţie pe care aţi selectat-o, rotiţi
butonul termostatului pentru a seta temperatura dorită.
Pentru a întrerupe în orice moment funcţia, opriţi
cuptorul, rotiţi butonul de selectare şi butonul
termostatului în poziţiile
şi .
3. PREÎNCĂLZIRE
După ce funcţia a fost activată, LED-ul termostatului
se va aprinde, semnalând începerea procesului de
preîncălzire.
La finalul acestui proces, LED-ul termostatului se
stinge indicând atingerea temperaturii setate: În
acest moment, introduceţi alimentele şi începeţi
procesul de preparare.
Vă rugăm să reţineţi: Introducerea alimentelor în cuptor
înainte de nalizarea preîncălzirii poate avea un efect negativ
asupra rezultatului de preparare nal.
. SETAREA TEMPORIZATORULUI
Această opţiune nu întrerupe şi nu activează procesul
de preparare, dar vă permite să utilizaţi afişajul ca
temporizator, atât în timp ce o funcţie este activă, cât
şi atunci când cuptorul este oprit.
Pentru a activa temporizatorul, rotiţi butonul
temporizatorului la durata de timp dorită: la
finalizarea numărătorii inverse, va fi emis un semnal
acustic de avertizare.
UTILIZAREA ZILNICĂ
4
TABEL CU INFORMAII PRIVIND PREPARAREA
REETĂ FUNCIE
PREÎNCĂL-
ZIRE
TEMPERATURĂ
(°C)
DURATĂ
(MIN)
NIVEL
I ACCESORII
Torturi dospite
Da 150 - 170 30 - 90
2
Da 150 - 170 30 - 90 ***
4
1
Prăjitură umplută
(prăjitură cu brânză, ştrudel, plăcintă cu
fructe)
Da 160 - 200 35 - 90
2
Da 160 - 200 35 - 90 ***
4
2
Biscuii / Tarte mici
Da 160 - 180 15 - 35
2 / 3
Da 150 - 170 20 - 40 ***
4
2
Da 180 - 200 40 - 60
2
Choux à la crème
Da 170 - 190 35 - 50 ***
4
2
Da 90 150 - 200
2
Da 90 140 - 200 ***
4
2
Bezele
Da 220 - 250 10 - 25
1 / 2
Da 200 - 240 15 - 30 ***
4
2
Da 180 - 200 30 - 45
2
Franzelă 500 g Da 180 50 - 70
1 / 2
Pâine Da 180 - 200 30 - 80 ***
4
2
Pizza congelată
Da 250 10 - 20
2
Da 250 10 - 20 ***
4
2
Plăcinte
(plăcintă cu legume, quiche)
Da 180 - 200 30 - 45
2
Da 170 - 200 40 - 60 ***
4
2
Vols-au-vent/pateuri din aluat de
foietaj
Da 190 - 200 20 - 30
2
Da 180 - 190 15 - 40 ***
4
2
Lasagna/paste la cuptor/
cannelloni/budinci
Da 190 - 200 45 - 65
2
Carne de miel/carne de viel/ carne
de vită/carne de porc
1kg
Da 190 - 200 80 - 110
2
Friptură de porc cu orici 2 kg Da 180 - 190 110 - 150
2
Carne de pui/carne de iepure/carne
de raă
1kg
Da 200 - 230 50 - 100
2
Carne de curcan/gâscă 3 kg Da 180 - 200 150 - 200
2
Pete la cuptor/în papiotă 0,5kg
(leuri, întreg)
Da 170 - 190 30 - 45
2
Legume umplute
(roşii, dovlecei, vinete)
Da 180 - 200 50 - 70
2
ACCESORII
Grătar metalic
Vas de copt sau tavă de
copt, pe grătar metalic
Tavă de copt/tavă de colectare
a picăturilor sau tavă de copt
pe grătarul metalic
Tavă de colectare a
picăturilor/tavă de copt
Tavă de colectare a
picăturilor/tavă de copt cu
200 ml de apă
RO
5
REETĂ FUNCIE
PREÎNCĂL-
ZIRE
TEMPERATURĂ
(°C)
DURATĂ
(MIN)
NIVEL
I ACCESORII
Pâine prăjită 5’ 250 2 - 6
5
Fileuri/medalioane de pete 5’ 250 15 - 30 *
4
3
Cârnai / Frigărui / Cotlete /
Hamburgeri
5’ 250 15 - 30 *
5
4
Friptură de pui 1-1,3kg - 200 - 220 60 - 80 **
3
1
Rosbif - puin făcut 1 kg - 200 35 - 50 **
3
Pulpă de miel / But - 200 60 - 90 **
3
Carto copi - 200 - 220 35 - 55 **
3
Legume gratinate - 200 - 220 25 - 55
3
Lasagna i carne Da 200 50 - 100 ****
4
1
Carne i carto Da 190- 200 45 - 100 ****
4
1
Pete i legume Da 180 30 - 50 ****
4
2
* Întoarceţi alimentele la jumătatea duratei de preparare.
**Întoarceţi alimentele după ce au trecut două treimi din
durata de preparare (dacă este necesar).
*** Schimbaţi nivelurile la jumătatea procesului de coacere.
**** Durata de timp estimată: Preparatele pot  scoase din
cuptor la intervale de timp diferite, în funcţie de preferinţele
personale. Dacă este necesar, schimbaţi nivelurile după ce au
trecut două treimi din durata de preparare.
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs. hotpoint. eu pentru a consulta tabelul cu reţete
testate, prevăzut pentru autorităţile de certicare în
conformitate cu standardul IEC 60350-1.
FUNCŢII
Convenţional Grill Gratinare Coacere convecţie
6
SUPRAFEELE EXTERIOARE
Curăţaţi suprafeţele cu ajutorul unei lavete umede din
microbre. Dacă acestea sunt foarte murdare, adăugaţi câteva
picături de detergent cu pH neutru. La nal, ştergeţi cu o
lavetă uscată.
Nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi. Dacă un
asemenea produs intră accidental în contact cu suprafeţele
aparatului, curăţaţi-l imediat cu o lavetă din microbre umedă.
SUPRAFEELE INTERIOARE
După ecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se răcească şi apoi
curăţaţi-l, de preferat cât încă este cald, pentru a îndepărta
depunerile sau petele cauzate de resturile de alimente. Pentru
a îndepărta condensul care s-a format în urma preparării
alimentelor cu un conţinut de apă ridicat, lăsaţi cuptorul să
se răcească complet şi apoi ştergeţi-l folosind o lavetă sau un
burete.
Uşa poate  demontată şi remontată cu uşurinţă pentru a se
facilita curăţarea geamului din sticlă .
WWW
Utilizaţi un detergent lichid adecvat pentru a curăţa geamul
uşii.
Rezistenţa superioară a grillului poate  coborâtă pentru a
curăţa panoul superior al cuptorului.
ACCESORII
După utilizare, puneţi accesoriile la înmuiat în apă cu
detergent lichid de spălare, manipulându-le cu mănuşi pentru
cuptor dacă sunt încă erbinţi. Resturile de mâncare pot 
îndepărtate cu o perie de curăţare sau cu un burete.
Nu utilizai aparate de curăat cu
aburi.
Utilizai mănui de protecie
pe parcursul tuturor acestor
operaiuni.
Efectuai operaiunile necesare
numai când cuptorul este rece.
Deconectai aparatul de la
reeaua electrică.
Nu utilizai burei de sârmă,
burei abrazivi sau produse de
curăare abrazive/corozive,
deoarece acestea ar putea
deteriora suprafaa aparatului.
ÎNTREINEREA I
CURĂAREA
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
CITIREA TABELULUI CU INFORMAII PRIVIND
PREPARAREA
Tabelul indică funcţiile, accesoriile şi nivelurile optime care
trebuie utilizate pentru a găti diferite tipuri de alimente.
Duratele de preparare încep din momentul în care alimentele
sunt introduse în cuptor, fără a se lua în calcul şi preîncălzirea
(în cazurile în care este necesară). Temperaturile şi duratele
de preparare au caracter orientativ şi depind de cantitatea de
alimente şi de tipul de accesorii utilizate. La început, folosiţi
cele mai mici setări recomandate, apoi, dacă alimentele nu
sunt gătite sucient, treceţi la setări mai mari. Se recomandă să
folosiţi accesoriile din dotare, precum şi tăvi de copt şi forme
pentru prăjituri din metal, de culoare închisă. De asemenea,
puteţi folosi cratiţe şi accesorii Pyrex sau din ceramică, dar, în
cazul acestora, duratele de preparare vor  puţin mai mari.
GĂTITUL SIMULTAN A UNOR ALIMENTE DIFERITE
Utilizând funcţia „Coacere convecţie”, puteţi prepara simultan
diverse alimente (de exemplu: peşte şi legume). Scoateţi
alimentele care necesită o durată de preparare mai scurtă şi
lăsaţi în cuptor alimentele care necesită un timp de preparare
mai îndelungat.
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
RECOMANDĂRI UTILE
1. Trageţi în afară rezistenţa din locaşul său, apoi
coborâţi-o.
2.Pentru a readuce rezistenţa la poziţia sa, ridicaţi-o,
trageţi-o puţin către dumneavoastră şi asiguraţi-vă că
suportul clapetei este în locaşul corespunzător.
COBORÂREA REZISTENEI SUPERIOARE
RO
7
DEMONTAREA I REMONTAREA UII
1. Pentru a demonta uşa, deschideţi-o complet şi
coborâţi dispozitivele de oprire până când se află în
poziţia de deblocare.
2. Închideţi uşa cât de mult posibil.
Apucaţi bine uşa cu ambele mâini – nu o ţineţi de
mâner.
Demontaţi pur şi simplu uşa, continuând să o
închideţi şi trăgând-o în sus (a) în acelaşi timp, până
când se eliberează din locaşul (b).
~60°
a
b
~15°
Lăsaţi uşa deoparte, sprijinită pe o suprafaţă moale.
3. Remontaţi uşa deplasând-o spre cuptor, aliniind
cuplajele balamalelor cu locaşurile şi fixând partea
superioară în locaş.
4. Coborâţi uşa şi apoi deschideţi-o complet.
Coborâţi dispozitivele de oprire în poziţia iniţială:
Asiguraţi-vă că le-aţi coborât complet.
5. Încercaţi să închideţi uşa şi asiguraţi-vă că se
aliniază cu panoul de comandă. În caz contrar,
repetaţi etapele de mai sus.
CLIC I CURĂARE  CURĂAREA GEAMULUI DIN
STICLĂ
1. După demontarea uşii şi sprijinirea acesteia,
cu mânerul orientat în jos, pe o suprafaţă moale,
apăsaţi simultan cele două cleme de fixare şi
demontaţi marginea superioară a uşii, trăgând-o spre
dumneavoastră.
2. Ridicaţi şi ţineţi ferm cu ambele mâini geamul
interior, demontaţi-l şi amplasaţi-l pe o suprafaţă
moale înainte de a-l curăţa.
3. Pentru a repoziiona corect geamul interior,
asiguraţi-vă că litera „R” este vizibilă în colţul din
stânga.
Mai întâi, introduceţi latura lungă a geamului,
marcată cu litera „R”, în locaşurile de susţinere, apoi
coborâţi-o în poziţie.
4. Montaţi la loc marginea superioară: Poziţionarea
corectă se realizează după ce se aude un clic.
Asiguraţi-vă că garnitura este fixată sigur înainte de a
remonta uşa.
8
Problemă Cauză posibilă Soluie
Cuptorul nu funcţionează.
Întreruperea curentului
electric.
Deconectare de la reţeaua
electrică.
Asiguraţi-vă că nu este întrerupt curentul electric,
iar cuptorul este conectat la reţeaua electrică.
Opriţi cuptorul şi reporniţi-l pentru a verica dacă
defecţiunea persistă.
400011087385
Tipărit în Italia
REMEDIEREA DEFECIUNILOR
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
FIA TEHNICĂ A PRODUSULUI
WWW
Fişa tehnică a produsului, care include datele
energetice ale acestui aparat, poate fi descărcată de
pe site-ul web docs. hotpoint. eu
OBINEREA GHIDULUI DE UTILIZARE I
ÎNTREINERE
>
WWW
Descărcaţi Ghidul de utilizare
şi întreţinere de pe site-ul nostru web
docs. hotpoint. eu (poate fi utilizat acest
cod QR), specificând codul comercial al
produsului.
> Alternativ, puteţi să contactaţi serviciul nostru de
asistenţă tehnică post-vânzare.
CONTACTAREA SERVICIULUI NOSTRU DE
ASISTENĂ TEHNICĂ POSTVÂNZARE
Detaliile noastre de contact se regăsesc în manualul
de garanţie. Când
contactaţi serviciul
nostru de asistenţă
tehnică post-vânzare,
vă rugăm să precizaţi
codurile specificate
pe plăcuţa cu date de
identificare a produsului
dumneavoastră.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

HOTPOINT/ARISTON FA 5534 IX Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide