6
SUPRAFEELE EXTERIOARE
• Curăţaţi suprafeţele cu ajutorul unei lavete umede din
microbre. Dacă acestea sunt foarte murdare, adăugaţi câteva
picături de detergent cu pH neutru. La nal, ştergeţi cu o
lavetă uscată.
• Nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi. Dacă un
asemenea produs intră accidental în contact cu suprafeţele
aparatului, curăţaţi-l imediat cu o lavetă din microbre umedă.
SUPRAFEELE INTERIOARE
• După ecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se răcească şi apoi
curăţaţi-l, de preferat cât încă este cald, pentru a îndepărta
depunerile sau petele cauzate de resturile de alimente. Pentru
a îndepărta condensul care s-a format în urma preparării
alimentelor cu un conţinut de apă ridicat, lăsaţi cuptorul să
se răcească complet şi apoi ştergeţi-l folosind o lavetă sau un
burete.
• Uşa poate demontată şi remontată cu uşurinţă pentru a se
facilita curăţarea geamului din sticlă .
• Utilizaţi un detergent lichid adecvat pentru a curăţa geamul
uşii.
• Rezistenţa superioară a grillului poate coborâtă pentru a
curăţa panoul superior al cuptorului.
ACCESORII
După utilizare, puneţi accesoriile la înmuiat în apă cu
detergent lichid de spălare, manipulându-le cu mănuşi pentru
cuptor dacă sunt încă erbinţi. Resturile de mâncare pot
îndepărtate cu o perie de curăţare sau cu un burete.
Nu utilizai aparate de curăat cu
aburi.
Utilizai mănui de protecie
pe parcursul tuturor acestor
operaiuni.
Efectuai operaiunile necesare
numai când cuptorul este rece.
Deconectai aparatul de la
reeaua electrică.
Nu utilizai burei de sârmă,
burei abrazivi sau produse de
curăare abrazive/corozive,
deoarece acestea ar putea
deteriora suprafaa aparatului.
ÎNTREINEREA I
CURĂAREA
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
CITIREA TABELULUI CU INFORMAII PRIVIND
PREPARAREA
Tabelul indică funcţiile, accesoriile şi nivelurile optime care
trebuie utilizate pentru a găti diferite tipuri de alimente.
Duratele de preparare încep din momentul în care alimentele
sunt introduse în cuptor, fără a se lua în calcul şi preîncălzirea
(în cazurile în care este necesară). Temperaturile şi duratele
de preparare au caracter orientativ şi depind de cantitatea de
alimente şi de tipul de accesorii utilizate. La început, folosiţi
cele mai mici setări recomandate, apoi, dacă alimentele nu
sunt gătite sucient, treceţi la setări mai mari. Se recomandă să
folosiţi accesoriile din dotare, precum şi tăvi de copt şi forme
pentru prăjituri din metal, de culoare închisă. De asemenea,
puteţi folosi cratiţe şi accesorii Pyrex sau din ceramică, dar, în
cazul acestora, duratele de preparare vor puţin mai mari.
GĂTITUL SIMULTAN A UNOR ALIMENTE DIFERITE
Utilizând funcţia „Coacere convecţie”, puteţi prepara simultan
diverse alimente (de exemplu: peşte şi legume). Scoateţi
alimentele care necesită o durată de preparare mai scurtă şi
lăsaţi în cuptor alimentele care necesită un timp de preparare
mai îndelungat.
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
RECOMANDĂRI UTILE
1. Trageţi în afară rezistenţa din locaşul său, apoi
coborâţi-o.
2.Pentru a readuce rezistenţa la poziţia sa, ridicaţi-o,
trageţi-o puţin către dumneavoastră şi asiguraţi-vă că
suportul clapetei este în locaşul corespunzător.
COBORÂREA REZISTENEI SUPERIOARE