RO
5
CITIREA TABELULUI CU INFORMAII PRIVIND
PREPARAREA
Tabelul indică funcţiile, accesoriile şi nivelurile optime
care trebuie utilizate pentru a găti diferite tipuri de
alimente.
Duratele de coacere încep din momentul în care
alimentele sunt introduse în cuptor, fără a se lua
în calcul şi preîncălzirea (în cazurile în care este
necesară).
Temperaturile şi duratele de preparare au caracter
orientativ şi depind de cantitatea de alimente şi de
tipul de accesorii utilizate.
La început, folosiţi cele mai mici setări recomandate,
apoi, dacă alimentele nu sunt gătite suficient, treceţi
la setări mai mari.
Se recomandă să folosiţi accesoriile din dotare,
precum şi tăvi de copt şi forme pentru prăjituri din
metal, de culoare închisă.
De asemenea, puteţi folosi cratiţe şi accesorii Pyrex
sau din ceramică, dar, în cazul acestora, duratele de
preparare vor fi puţin mai mari.
DESERTURI
- Gătiţi deserturi delicate cu funcţia Convenţional,
numai pe un singur nivel. Folosiţi tăvi de copt din
metal, de culoare închisă, şi aşezaţi-le întotdeauna pe
grătarul metalic din dotare. Pentru a găti pe mai mult
de un nivel, selectaţi funcţia „Aer forţat” şi poziţionaţi
formele pentru prăjituri pe diferite niveluri pentru a
facilita circulaţia aerului fierbinte.
- Folosiţi tăvi de copt din metal, de culoare închisă, şi
aşezaţi-le întotdeauna pe grătarul metalic din dotare.
- Pentru a verifica dacă un tort dospit s-a copt,
introduceţi o scobitoare din lemn în centrul tortului.
Dacă scobitoarea iese curată, prăjitura este gata.
- Dacă folosiţi tăvi de copt antiaderente, nu ungeţi
cu unt marginile, deoarece prăjitura ar putea să nu
crească uniform pe margini.
- Dacă preparatul „se umflă” în timpul coacerii, folosiţi
o temperatură mai scăzută data viitoare şi încercaţi
să reduceţi cantitatea de lichid adăugat sau să
amestecaţi mai uşor.
CARNE
- Folosiţi orice fel de tavă de cuptor sau vas Pyrex,
adecvate pentru mărimea bucăţii de carne pe care o
veţi găti. Când preparaţi fripturi, adăugaţi în tavă supă
de carne, stropind carnea în timpul procesului de
gătire, pentru a obţine un gust mai bun. Vă rugăm să
ţineţi cont de faptul că se vor genera aburi în timpul
acestei funcţionări. Când friptura este gata, lăsaţi-o
în cuptor încă 10-15 minute sau înveliţi-o în folie de
aluminiu.
- Atunci când frigeţi carne pe grill, alegeţi bucăţi de
carne de grosimi egale, pentru a obţine o preparare
uniformă. Bucăţile de carne foarte groase necesită
durate de preparare mai îndelungate. Pentru a evita
arderea cărnii la exterior, coborâţi grătarul metalic,
menţinând carnea la o distanţă mai mare faţă de grill.
Întoarceţi carnea după ce s-au scurs două treimi din
durata de preparare. Deschideţi uşa cu grijă, deoarece
pot ieşi aburi.
Pentru a colecta zeama rezultată în urma preparării,
vă recomandăm amplasarea unei tăvi de colectare
a picăturilor, umplută cu 200 ml de apă potabilă,
direct sub grătarul metalic pe care se află alimentele.
Reumpleţi după cum este necesar.
RECOMANDĂRI UTILE
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii