HOTPOINT/ARISTON FA5 834 H IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
RO
1
DESCRIEREA PRODUSULUI
GHID DE REFERINĂ PENTRU UTILIZARE ZILNICĂ
PANOUL DE COMANDĂ
Înainte de a utiliza aparatul, citii cu atenie Ghidul privind sănătatea i sigurana.
VĂ MULUMIM CĂ AI ACHIZIIONAT UN
PRODUS HOTPOINT - ARISTON
Pentru a putea beneficia de servicii
de asistenţă completă, vă rugăm
să vă înregistraţi produsul la
www . hotpoint . eu / register
WWW
Puteţi descărca Instrucţiunile privind
siguranţa şi Ghidul de utilizare şi
întreţinere vizitând site-ul nostru web
docs . hotpoint . eu şi urmând instrucţiunile
de pe coperta din spate a acestei broşuri.
1
2
3
4
5
8
9
6
1 2 3 4
7
1. Panou de comandă
2. Ventilator
3. Becul
4. Ghidaje pentru grătar
(nivelul este indicat pe peretele
compartimentului pentru
preparare)
5. ă
6. Rezistenţa superioară / grill
7. Rezistenţa circulară
(nu este vizibilă)
8. Plăcuţa cu datele de
identificare
(a nu se demonta)
9. Rezistenţa circulară inferioară
(nu este vizibilă)
1. BUTONUL DE SELECTARE
Pentru pornirea cuptorului prin
selectarea unei funcţii.
Rotiţi în poziţia
pentru a opri
cuptorul.
2. BUTONUL CRONOMETRULUI
Poate fi utilizat ca temporizator.
Nu activaţi sau întrerupeţi procesul
de preparare.
3. BUTONUL TERMOSTATULUI
Rotiţi pentru a selecta temperatura
dorită la activarea funcţiei
selectate.
4. LEDUL TERMOSTATULUI /
PREÎNCĂLZIRII
Se aprinde pe durata procesului
de încălzire. Se stinge odată ce
temperatura dorită este atinsă.
2
OPRIT
Pentru oprirea cuptorului.
BEC
Pentru aprinderea becului în compartiment.
CONVENŢIONAL
Pentru a prepara orice fel de alimente, pe un
singur nivel. Se recomandă utilizarea nivelului 2.
DIAMOND CLEAN
Acţiunea aburului eliberat pe parcursul acestui
ciclu special de curăţare la temperatură scăzută
permite eliminarea cu uşurinţă a reziduurilor
de murdărie şi a resturilor de alimente. Turnaţi
o cantitate de 200 ml de apă potabilă în partea
inferioară a cuptorului şi utilizaţi funcţia timp de
35’ la 90°C. Activaţi funcţia atunci când cuptorul
este rece, iar după încheierea ciclului, lăsaţi-l să se
răcească timp de 15'.
COACERE CONVECŢIE
Pentru coacerea prăjiturilor cu umpluturi
zemoase, pe un singur nivel.
GRILL
Pentru a frige medalioane, frigărui şi cârnaţi,
pentru a gratina legume sau pentru a prăji pâinea.
Atunci când frigeţi carne, vă recomandăm să utilizaţi o
tavă de colectare a picăturilor pentru a colecta zeama
rezultată în urma preparării: Poziţionaţi tava pe oricare
dintre nivelurile de sub grătarul metalic şi adăugaţi
200 ml de apă potabilă.
ACCESORII
GRĂTAR METALIC
TAVĂ DE COLECTARE A
GRĂSIMII SCURSE
TAVĂ DE COPT
Numărul de accesorii poate varia în funcţie de modelul achiziţionat.
Alte accesorii pot fi achiziţionate separat de la serviciul de asistenţă tehnică post-vânzare.
INTRODUCEREA GRĂTARULUI METALIC I A ALTOR ACCESORII
Introduceţi grătarul metalic pe nivelul dorit,
menţinându-l uşor orientat în sus, orientând în jos
mai întâi partea din spate care este ridicată (orienta
în sus). Apoi, culisaţi-l pe orizontală de-a lungul
ghidajului, cât mai în spate posibil.
. Celelalte accesorii, precum tava de copt, sunt
introduse orizontal prin culisarea de-a lungul
ghidajelor.
. Ghidajele pentru grătar pot fi demontate pentru
a facilita curăţarea cuptorului: trageţi-le pentru a le
scoate din locaşuri.
TURBO GRILL
Pentru a frige bucăţi mari de carne (pulpe,
rosbif, carne de pui). Vă recomandăm să utilizaţi
o tavă de colectare a picăturilor pentru a colecta
zeama rezultată în urma preparării: Poziţionaţi tava
pe oricare dintre nivelurile de sub grătarul metalic şi
adăugaţi 500 ml de apă potabilă.
DECONGELARE
Pentru decongelarea mai rapidă a alimentelor.
ÎNCĂLZIRE INFERIOARĂ
Poate fi utilizată pentru rumenirea bazei
preparatului. Această funcţie este recomandată
şi pentru prepararea lentă, pentru finalizarea
procesului de coacere a preparatelor zemoase şi
pentru prepararea sosurilor concentrate.
AER FORŢAT
Pentru prepararea diferitor alimente care
necesită aceeaşi temperatură de preparare, pe
mai multe niveluri (maximum trei) în acelaşi timp.
Această funcţie poate fi folosită pentru a prepara
diverse alimente fără ca mirosurile să treacă de la un
aliment la altul.
PÂINE
Pentru a coace diferite tipuri şi dimensiuni de
pâine. Se recomandă utilizarea nivelului 2.
FUNCII
RO
3
.ÎNCĂLZII CUPTORUL
Un cuptor nou poate emana mirosuri rămase din
timpul procesului de fabricaţie: Acest lucru este
absolut normal.
Prin urmare, înainte de a începe să preparaţi
alimentele, vă recomandăm să încălziţi cuptorul gol
pentru a îndepărta posibilele mirosuri neplăcute.
Îndepărtaţi elementele de protecţie din carton sau foliile
transparente ale cuptorului şi scoateţi accesoriile din
interiorul acestuia.
Încălziţi cuptorul la 250 °C timp de aproximativ o
oră, folosind preferabil funcţia „Coacere convecţie”.
Cuptorul trebuie să fie gol în acest interval de timp.
Respectaţi instrucţiunile pentru setarea corectă a
funcţiei.
Note: Se recomandă să aerisiţi încăperea după utilizarea
aparatului pentru prima dată.
PRIMA UTILIZARE A APARATULUI
1. SELECTAREA UNEI FUNCII
Pentru a selecta o funcţie, rotiţi butonul de selectare
către simbolul aferent funcţiei dorite.
2. ACTIVAREA UNEI FUNCII
MANUAL
Pentru a porni o funcţie pe care aţi selectat-o, rotiţi
butonul termostatului pentru a seta temperatura dorită.
Pentru a întrerupe o funcţie în orice moment, opriţi
cuptorul, rotiţi butonul de selectare şi butonul
termostatului la
.
DIAMOND CLEAN
Pentru a activa funcţia de curăţare „Diamond Clean”,
turni o cantitate de 200 ml de apă potabilă în partea
inferioară a cuptorului, apoi rotiţi butonul de selectare
şi butonul termostatului la pictograma
.
Se recomandă utilizarea funcţiei timp de 35’.
3. PREÎNCĂLZIRE
După ce funcţia a fost
activată, LED-ul termostatului
se va aprinde, semnalând începerea procesului de
preîncălzire.
La finalul acestui proces, LED-ul termostatului se
stinge indicând atingerea temperaturii setate: În acest
moment, introduceţi alimentele şi începeţi procesul
de preparare.
Vă rugăm să reţineţi: Introducerea alimentelor în cuptor
înainte de finalizarea preîncălzirii poate avea un efect
negativ asupra rezultatului de preparare final.
. SETAREA TEMPORIZATORULUI
Această opţiune nu întrerupe şi nu activează procesul
de preparare, dar vă permite să utilizaţi afişajul ca
temporizator, atât în timp ce o funcţie este activă, cât
şi atunci când cuptorul este oprit.
Pentru a seta durata, rotiţi complet butonul în sens
orar, apoi rotiţi-l în direcţia inversă, până la durata de
coacere dorită: la finalizarea numărătorii inverse, va fi
emis un semnal acustic de avertizare.
UTILIZAREA ZILNICĂ
4
TABEL CU INFORMAII PRIVIND PREPARAREA
REETĂ FUNCIE PREÎNCĂLZIRE
TEMPERATU
(°C)
DURATĂ
(MIN)
NIVEL
I ACCESORII
Torturi dospite
Da 150 - 170 30 - 90
2
Da 160 - 180 30 - 90
4
1
Prăjitură umplută
(prăjitură cu brânză, ştrudel, plăcintă cu
fructe)
Da 160 - 200 35 - 90
2
Da 160 - 200 40 - 90
4
2
Biscuii / Tarte mici
Da 160 - 180 15 - 35
2 / 3
Da 150 – 170 20 - 45
4
2
Da 150 - 170 20 - 45
5
3 1
Choux à la crème
Da 180 - 200 40 - 60
2
Da 170 - 190 35 - 50
4
2
Bezele
Da 90 150 - 200
2
Da 90 140 - 200
4
2
Da 90 140 - 200
5
3 1
Pizza / pâine
Da 220 - 250 10 - 25
1 / 2
Da 200 - 240 20 - 45
4
2
Pâine mică 80 g Da 180 - 200 30 - 45
2
Franzelă 500 g Da 180 50 - 70
1 / 2
Pâine Da 180 - 200 30 - 80
4
2
Pizza congelată
Da 250 10 - 20
2
Da 230 - 250 10 - 25
4
2
Prăjitură picantă
(plăcintă cu legume, quiche)
Da 180 - 200 30 - 45
2
Da 180 - 200 35 - 50
4
2
Da 180 - 200 35 - 50
5
3 1
Vol-au-vent/pateuri din aluat de
foietaj
Da 190 - 200 20 - 30
2
Da 180 - 190 20 - 40
4
2
Da 180 - 190 20 - 40
5
3 1
Lasagne/paste la cuptor/cannelloni/
budinci
Da 190 - 200 45 - 65
2
ACCESORIILE
Grătar
Vas de copt sau formă
pentru prăjituri pe
grătarul metalic
Tavă de colectare a picăturilor
/ tavă de copt / tavă de cuptor,
pe grătar metalic
Tavă de colectare a
picăturilor
Tavă de colectare
a picăturilor, cu
200 ml de apă
Tavă de copt
RO
5
*Întoarceţi alimentele la jumătatea duratei de
preparare
** Întoarceţi alimentele după ce au trecut două treimi
din durata de preparare (dacă este necesar).
*** Durata de timp estimată: Preparatele pot fi scoase
din cuptor la intervale de timp diferite, în funcţie de
preferinţele personale.
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs. hotpoint. eu pentru a consulta tabelul cu reţete
testate, prevăzut pentru autorităţile de certificare în
conformitate cu standardul IEC 60350-1.
REETĂ FUNCIE PREÎNCĂLZIRE
TEMPERATU
(°C)
DURATĂ
(MIN)
NIVEL
I ACCESORII
Miel/viel/vită/porc 1 kg Da 190 - 200 80 - 110
2
Friptură de porc cu orici 2 kg Da 180 - 190 110 - 150
2
Pui/iepure/raă 1 kg Da 200 - 230 50 - 100
2
Carne de curcan/gâscă 3 kg Da 180 - 200 150 - 200
2
Pete la cuptor/în papiotă 0,5 kg
(file, întreg)
Da 170 - 190 30 - 45
2
Legume umplute
(roşii, dovlecei, vinete)
Da 180 - 200 50 - 70
2
Pâine prăjită 5’ 250 2 - 6
5
Fileuri/medalioane de pete 5’ 250 15 - 30 *
4
3
Cârnai / Frigărui / Cotlete /
Hamburgeri
5’ 250 15 - 30 *
5
4
Friptură de pui 1-1,3 kg - 200 - 220 60 - 80 **
3
1
Rosbif - puin făcut 1 kg - 200 35 - 50 **
3
Pulpă de miel / But - 200 60 - 90 **
3
Carto copi - 200 - 220 35 - 55 **
3
Legume gratinate - 200 - 220 25 - 55
3
Carne i carto Da 190 - 200 45 - 100 ***
4
1
Pete i legume Da 180 30 - 50 ***
4
1
Lasagne i carne Da 200 50 - 100 ***
4
2
Masă completă Tartă cu fructe (nivel 5)/
lasagne (nivel 3)/carne (nivel 1)
Da 180 - 190 40 -120 ***
5
3 1
FUNCŢII
Convenţional Grill Turbo Grill Aer forţat Coacere convecţie Pâine
6
SUPRAFEŢELE EXTERIOARE
Curăţaţi suprafeţele cu ajutorul unei lavete umede
din microfibre. Dacă acestea sunt foarte murdare,
adăugaţi câteva picături de detergent cu pH neutru.
La final, ştergeţi cu o lavetă uscată.
Nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi. Dacă
un asemenea produs intră accidental în contact cu
suprafeţele aparatului, curăţaţi-l imediat cu o lavetă
din microfibre umedă.
SUPRAFEELE INTERIOARE
După fiecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se răcească
şi apoi curăţaţi-l, de preferat cât încă este cald, pentru
a îndepărta depunerile sau petele cauzate de resturile
de alimente. Pentru a îndepărta condensul care s-a
format în urma preparării alimentelor cu un conţinut
de apă ridicat, lăsaţi cuptorul să se răcească complet şi
apoi ştergeţi-l folosind o lavetă sau un burete.
Activaţi funcţia „Diamond Clean” pentru curăţarea
optimă a suprafeţelor interne.
Uşa poate fi demontată şi remontată cu uşurinţă
pentru a se facilita curăţarea geamului din sticlă .
Utilizaţi un detergent lichid adecvat pentru a curăţa
geamul uşii.
Rezistenţa superioară a grillului poate fi coborâ
pentru a curăţa panoul superior al cuptorului.
ACCESORIILE
După utilizare, puneţi accesoriile la înmuiat în apă
cu detergent lichid de spălare, manipulându-le
cu mănuşi pentru cuptor dacă sunt încă fierbinţi.
Resturile de mâncare pot fi îndepărtate cu o perie de
curăţare sau cu un burete.
Nu utilizai aparate de curăat cu
aburi.
Utilizai mănui de protecie
pe parcursul tuturor acestor
operaiuni.
Efectuai operaiunile necesare
numai când cuptorul este rece.
Deconectai aparatul de la
reeaua electrică.
Nu utilizai burei de sârmă,
burei abrazivi sau produse
de curăare abrazive/corozive,
deoarece acestea ar putea
deteriora suprafaa aparatului.
CITIREA TABELULUI CU INFORMAII PRIVIND
PREPARAREA
Tabelul indică funcţiile, accesoriile şi nivelurile optime
care trebuie utilizate pentru a găti diferite tipuri de
alimente. Duratele de preparare încep din momentul
în care alimentele sunt introduse în cuptor, fără a se
lua în calcul şi preîncălzirea (în cazurile în care este
necesară). Temperaturile şi duratele de preparare
au caracter orientativ şi depind de cantitatea de
alimente şi de tipul de accesorii utilizate. La început,
folosiţi cele mai mici setări recomandate, apoi, da
alimentele nu sunt gătite suficient, treceţi la setări mai
mari. Se recomandă să folosiţi accesoriile din dotare,
precum şi tăvi de copt şi forme pentru prăjituri din
metal, de culoare închisă.
De asemenea, puteţi folosi cratiţe şi accesorii Pyrex
sau din ceramică, dar, în cazul acestora, duratele de
preparare vor fi puţin mai mari.
TITUL SIMULTAN A UNOR ALIMENTE DIFERITE
Cu ajutorul funcţiei „Aer forţat, puteţi găti simultan,
alimente diferite care necesită aceeaşi temperatură
de preparare (de exemplu: peşte şi legume). Scoateţi
alimentele care necesită o durată de preparare mai
scurtă şi lăsaţi în cuptor alimentele care necesită un
timp de preparare mai îndelungat.
RECOMANDĂRI UTILE
COBORÂREA REZISTENEI SUPERIOARE
1. Trageţi în afară rezistenţa din locaşul său, apoi
coborâţi-o.
2. Pentru a readuce rezistenţa la poziţia sa, ridicaţi-o,
trageţi-o puţin către dumneavoastră şi asiguraţi-vă că
suportul clapetei este în locaşul corespunzător.
ÎNTREINEREA
I CURĂAREA
RO
7
DEMONTAREA I REMONTAREA UII
1. Pentru a demonta uşa, deschideţi-o complet şi
coborâţi dispozitivele de oprire până când se află în
poziţia de deblocare.
2. Închideţi uşa cât de mult posibil.
Apucaţi bine uşa cu ambele mâini – nu o ţineţi de
mâner.
Demontaţi pur şi simplu uşa, continuând să o
închideţi şi trăgând-o în sus (a) în acelaşi timp, până
când se eliberează din locaşul (b).
~60°
a
b
~15°
Lăsaţi uşa deoparte, sprijinită pe o suprafaţă moale.
3. Remontaţi uşa deplasând-o spre cuptor, aliniind
cuplajele balamalelor cu locaşurile şi fixând partea
superioară în locaş.
4. Coborâţi uşa şi apoi deschideţi-o complet.
Coborâţi dispozitivele de oprire în poziţia iniţială:
Asiguraţi-vă că le-aţi coborât complet.
5. Încercaţi să închideţi uşa şi asiguraţi-vă că se
aliniază cu panoul de comandă. În caz contrar,
repetaţi etapele de mai sus.
CLIC PENTRU A CURĂA  CURĂAREA
GEAMULUI DIN STIC
1. După demontarea uşii şi sprijinirea acesteia,
cu mânerul orientat în jos, pe o suprafaţă moale,
apăsaţi simultan cele două cleme de fixare şi
demontaţi marginea superioară a uşii, trăgând-o spre
dumneavoastră.
2. Ridicaţi şi ţineţi ferm cu ambele mâini geamul
interior, demontaţi-l şi amplasaţi-l pe o suprafaţă
moale înainte de a-l curăţa.
3. Pentru a repoziiona corect geamul interior,
asiguraţi-vă că litera „R” este vizibilă în colţul din
stânga.
Mai întâi, introduceţi latura lungă a geamului, marcată
cu litera „R”, în locaşurile de susţinere, apoi coborâţi-o
în poziţie.
4. Montaţi la loc marginea superioară: Poziţionarea
corectă se realizează după ce se aude un clic.
Asiguraţi-vă că garnitura este fixată sigur înainte de a
remonta uşa.
8
Problemă Cauză posibilă Soluie
Cuptorul nu funcţionează.
Întreruperea curentului
electric.
Deconectarea de la reţeaua
electrică
Asiguraţi-vă că nu este întrerupt curentul electric,
iar cuptorul este conectat la reţeaua electrică.
Opriţi şi reporniţi cuptorul, pentru a verifica dacă
defecţiunea persistă.
FIA TEHNICĂ A PRODUSULUI
WWW
Fişa produsului, care include datele energetice
ale acestui aparat, poate fi descărcată de pe site-ul
web docs . hotpoint . eu
OBINEREA GHIDULUI DE UTILIZARE I
ÎNTREINERE
>
WWW
Descărcaţi Ghidul de utilizare
şi întreţinere de pe site-ul nostru web
docs . hotpoint . eu (puteţi utiliza acest cod
QR), specificând codul comercial al
produsului.
> Alternativ, puteţi să contactaţi serviciul nostru de
asistenţă tehnică post-vânzare
CONTACTAREA SERVICIULUI NOSTRU DE
ASISTENĂ TEHNICĂ POSTVÂNZARE
Detaliile noastre de contact se regăsesc în manualul
de garanţie. Când
contactaţi serviciul
nostru de asistenţă
tehnică post-vânzare,
vă rugăm să precizaţi
codurile specificate
pe plăcuţa cu date de
identificare a produsului
dumneavoastră.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XX
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400011036418
Tipărit în Italia
001
REMEDIEREA DEFECIUNILOR
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

HOTPOINT/ARISTON FA5 834 H IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide