6
SUPRAFEŢELE EXTERIOARE
• Curăţaţi suprafeţele cu ajutorul unei lavete umede din
microbre. Dacă acestea sunt foarte murdare, adăugaţi
câteva picături de detergent cu pH neutru. La nal,
ştergeţi cu o lavetă uscată.
• Nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi. Dacă
un asemenea produs intră accidental în contact cu
suprafeţele aparatului, curăţaţi-l imediat cu o lavetă
umedă din microbre.
SUPRAFEŢELE INTERIOARE
• După ecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se răcească şi
apoi curăţaţi-l, preferabil în timp ce este încă cald, pentru
a îndepărta depunerile sau petele datorate resturilor de
alimente. Pentru a elimina condensul rezultat în urma
preparării alimentelor cu un conţinut mare de apă, lăsaţi
cuptorul să se răcească complet, iar apoi ştergeţi-l cu o
lavetă sau un burete.
• Activaţi funcţia „Diamond Clean” pentru curăţarea
optimă a suprafeţelor interne.
• Uşa poate demontată şi remontată cu uşurinţă pentru
a se facilita curăţarea geamului din sticlă .
• Utilizaţi un detergent lichid adecvat pentru a curăţa
geamul uşii.
• Rezistenţa superioară a grillului poate coborâtă
pentru a curăţa panoul superior al cuptorului.
ACCESORII
După utilizare, puneţi accesoriile la înmuiat în apă cu
detergent lichid de spălare, manipulându-le cu mănuşi
pentru cuptor dacă sunt încă erbinţi. Resturile de
mâncare pot îndepărtate cu o perie de curăţare sau cu
un burete.
Nu utilizai aparate de curăat cu
aburi.
Utilizai mănui de protecie
pe parcursul tuturor acestor
operaiuni.
Efectuai operaiunile necesare
numai când cuptorul este rece.
Deconectai aparatul de la
reeaua electrică.
Nu utilizai burei de sârmă,
burei abrazivi sau produse
de curăare abrazive/corozive,
deoarece acestea ar putea
deteriora suprafaa aparatului.
ÎNTREINEREA I
CURĂAREA
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
CITIREA TABELULUI CU INFORMAII PRIVIND
PREPARAREA
Tabelul indică funcţiile, accesoriile şi nivelurile optime
care trebuie utilizate pentru a găti diferite tipuri de
alimente. Duratele de coacere încep din momentul
în care alimentele sunt introduse în cuptor, fără a se
lua în calcul şi preîncălzirea (în cazurile în care este
necesară). Temperaturile şi duratele de preparare
au caracter orientativ şi depind de cantitatea de
alimente şi de tipul de accesorii utilizate. La început,
folosiţi cele mai mici setări recomandate, apoi, dacă
alimentele nu sunt gătite suficient, treceţi la setări mai
mari. Se recomandă să folosiţi accesoriile din dotare,
precum şi tăvi de copt şi forme pentru prăjituri din
metal, de culoare închisă. De asemenea, puteţi folosi
cratiţe şi accesorii Pyrex sau din ceramică, dar, în cazul
acestora, duratele de preparare vor fi puţin mai mari.
GĂTITUL SIMULTAN A UNOR ALIMENTE DIFERITE
Utilizând funcţia „Coacere convecţie”, puteţi prepara
simultan diverse alimente (de exemplu: peşte şi
legume). Scoateţi alimentele care necesită o durată de
preparare mai scurtă şi lăsaţi în cuptor alimentele care
necesită un timp de preparare mai îndelungat.
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
RECOMANDĂRI UTILE
1. Extrageţi rezistenţa din locaş, apoi coborâţi-o. 2. Pentru a poziţiona rezistenţa la locul său, ridicaţi-o,
trageţi-o puţin spre dumneavoastră şi asiguraţi-vă că
suportul clapetei este poziţionat corespunzător.
COBORÂREA REZISTENEI SUPERIOARE