145
Folosind capsule
Aparatul dumneavoastră este compatibil cu capsulele subțiri (în general cu diametrul de
60mm). Acest tip de capsule neind conceput special pentru aparatele de făcut espresso,
espressoul obținut cu capsule va mai slab decât cel pregătit cu cafea măcinată.
Umpleți rezervorul cu apă la temperatura camerei și instalați-l pe aparat (3-4).
Porniţi aparatul apăsând pe butonul pornire/oprire (6).
Indicatorul va clipi în timpul preîncălzirii după care rămâne aprins continuu. Aparatul
este atunci gata de utilizare (7).
Deblocați suportul de ltrul rotindu-l înspre stânga (16). Amplasați o capsulă în suportul
de ltru pentru o ceașcă. Capsula este prevăzută cu o cantitate sucientă de cafea pentru
prepararea unei cești de cafea. Nu se recomandă suprapunerea a 2 capsule (22).
Introduceți suportul de ltru în aparat strângându-l bine înspre dreapta până la opritor (8).
Pentru prepararea ceștii de espresso, urmați procedura pentru prepararea espressoului
cu cafea măcinată.
Lăsați aparatul să se răcească dacă ați pregătit 5 cafele de 50ml consecutive.
FUNCȚIA ABUR
Aburul are ca rol spumarea laptelui (de exemplu pentru pregătirea unui cappuccino).
Pentru producerea aburului, poziționați selectorul pe (D1-3) Preîncălzire. (10).
Indicatorul butonului de pornire/oprire va clipi din nou după care va rămâne aprins.
Aparatul este atunci gata de utilizare (7).
Turnați 60-100ml de lapte într-un vas. Pentru un rezultat cât mai bun, vă sfătuim să
utilizați un recipient îngust, sucient de scurt pentru a putea încăpea sub duza de abur.
Laptele și vasul trebuie să e cât mai reci pentru rezultate optime.
Imediat după ce indicatorul luminos rămâne aprins, scufundați duza de abur în lapte fără
să atingă fundul recipientului 23).
Poziționați selectorul pe abur (D1-4) (24).
Pentru rezultate optime, spumați laptele începând cu partea de jos a vasului, dar fără
să atingeți fundul, aproximativ 10 secunde. Apoi, coborâți și înclinați treptat vasul astfel
încât duza să se ae la suprafața laptelui. Asigurați-vă că duza nu iese din lapte. Pentru
optimizarea spumării, efectuați mișcări circulare (25).
Pentru a obține o bună spumare a laptelui, vă recomandăm să utilizați lapte pasteurizat
sau lapte UHT și să evitați laptele crud sau degresat.
după obținerea spumei, poziționați selectorul pe O (12). În acest moment, aparatul se va
răci automat demarând 2 sau 3 cicluri de pompare intermitentă. După terminarea acestei
operații automate, puteți pregăti un espresso.
După oprirea aburului, curățați rapid și cu grijă duza de abur cu ajutorul unui burete
umed (pentru vă asigura că reziduurile nu se lipesc).
Amplasați un recipient cu apă sub duza de abur și repetați identic procedura de spumare
a laptelui pentru curățarea corectă a duzei.
Pentru a evita supraîncălzirea laptelui, nu spumați mai mult de 60 de secunde.
Funcționarea duzei de lapte este limitată la 75 de secunde pentru a se evita supraîncălzirea.
IMPORTANT !
Atenţie ! Pentru a evita stropii de lapte, nu scoateți duza deasupra suprafeței
laptelui în timpul funcționării aburului.