48
RO
Pregătire înainte de prima utilizare
Observații: Sunt incluse doi carafă de apă de 1,8
litri li 25 filtre de cafea.
1. Verificați ca toate piesele să fie nedeteriorate. În
caz de defecte, contactați furnizorul dumneav-
oastră imediat și NU utilizați aparatul.
2. Îndepărtați întregul ambalaj și folia de protecție
(dacă există).
3. Așezați mașina de cafea pe o suprafață plană și
stabilă.
4. Puneți filtrul în suport.
5. Deschideți capacul rezervorului de apă. Um-
pleți vasul de cafea cu apă rece și turnați apă
în rezervor. După aceasta închideți capacul.
Așteptați 1 minut ca apa să scoată aerul din
aparat.
6. Așezați carafa goală din sticlă pe placa de
încălzire inferioară.
7. Introduceți ștecherul într-o priză electrică adec-
vată.
8. Apăsați butonul PORNIT/OPRIT o dată pentru a
porni aparatul; indicatorul roșu se va aprinde in-
dicând că procesul de fierbere a pornit.
9. APA FIERBINTE va începe curând să picure în
vas.
10. Atunci când toată apa a trecut prin mașină, in-
dicatorul luminos roșu se va stinge.
11. Apăsați butonul PORNIT/OPRIT al aparatului.
12. Repetați pașii 7 până la 11 de mai sus de câteva
ori pentru a curăța aparatul înainte de a face
cafea pentru prima oară.
13. Este normal ca în timpul funcționării să scape
abur și ca apa care picură să bolborosească.
14. Lăsați aparatul să se răcească timp de câteva
minute.
15. Luați carafa din sticlă de pe placa de încălzire.
Carafa trebuie ținută doar de mâner. Pericol de
arsuri!
16. Aruncați apa rezultată din primele cicluri de
fierbere pentru a înlătura orice reziduu din pro-
cesul de preparare.
17. După aceasta curățați aparatul,
Notă:
1. Nu turnați niciodată apă fierbinte în rezervor.
2. În timpul procesului de preparare aparatul poate
degaja unele mirosuri atunci când este pornit pen-
tru prima dată. Lucrul acesta este normal și nu in-
dică vreun defect sau pericol.
Prepararea cafelei
Notă: Pentru a prepara cafea cu acest aparat este
nevoie de un filtru. Filtre de cafea Ø 25cm (x25,
livrate). Nu utilizați aparatul fără filtrul montat.
Pentru a prepara cafeaua se parcurg următorii
pași:
1. Puneți filtrul de cafea (livrat) în tava pentru filt-
ru. Adăugați cantitatea dorită de cafea măcinată,
după gust. Cantitatea recomandată este de 75-
90 g la vasul de apă (1,6-1,8 litri).
2. Puneți tava filtrului în suport.
3. Umpleți vasul de cafea (carafa de sticlă, vasul
de vid sau termosul, în funcție de modelul
aparatului) cu cantitatea dorită de apă și turnați
apă în rezervor. După aceasta închideți capacul
rezervorului de apă.
4. Așezați carafa goală din sticlă pe placa de
încălzire inferioară.
5. Introduceți ștecherul într-o priză electrică adec-
vată.
6. Apăsați butonul PORNIT/OPRIT o dată pentru a
porni aparatul; indicatorul roșu se va aprinde in-
dicând că procesul de preparare a pornit.
7. După un timp cafeaua va începe să picure în vas.
8. Atunci când toată apa a trecut prin mașină, indi-
catorul luminos roșu se va stinge.
9. Pentru a menține cadă carafa din sticlă aparatul
trebuie să rămână pornit.
10. În momentul în care serviți cafeaua luați carafa
de pe placa de încălzire și turnați cafeaua cu
atenție, să nu se verse. Țineți carafa doar de
mâner. Pericol de arsuri!
11. Pregătirea unei carafe de cafea durează între 5
și 6 minute.
12. În partea de sus se află o altă placă de încălzire.
Puteți pune carafa de sticlă pe aceasta și să
apăsați butonul pentru a o menține caldă. În fe-
lul acesta puteți prepara simultan o altă carafă
de cafea cu ajutorul plăcii de încălzire inferio-
are.
13. Aparatul are o conductă de preaplin care per-
mite excesului de apă din rezervor să iasă;
totuși, având în vedere că rezervorul de apă
are capacitatea de 1,8 litri recomandăm să nu
puneți niciodată în rezervor mai mult de 1,8 litri
de apă.