Whirlpool AKZ 172 IX Program Chart

Tip
Program Chart
AKZ 172 PROSPECTUL CU DESCRIEREA PRODUSULUI
RO
5019 310 54041
Primul-Ultimul...
poziţia rafturilor
1. Panoul de Comandă
2. Ventilator de răcire* (nu este vizibil)
3. Element de încălzire superior (poate fi coborât)
4. Lumina cuptorului
5. Element de încălzire circular (nu este vizibil)
6. Ventilator
7. Elementul de încălzire inferior
8. Balamalele ușii cuptorului
9. Ușa de răcire a cuptorului
*N.B.:
Ventilatorul se pune în funcţiune doar atunci când
cuptorul a atins o anumită temperatură.
După ce cuptorul se oprește, ventilatorul poate continua
să funcţioneze pe durata de timp necesară pentru a
asigura o răcire adecvată.
ACCESORII
BUTOANE DE APĂSAT
Pentru a folosi acest tip de buton, apăsaţi în centrul său.
Rotiţi butonul pe poziţia dorită.
Odată ce gătitul este terminat, readuceţi butonul la loc pe poziţia de oprit și apăsaţi din nou
pentru a restabili reglajul său iniţial.
PENTRU DESCRIEREA MODULUI DE ÎNTREBUINŢARE A CUPTORULUI, CONSULTAŢI
PROSPECTUL CU DESCRIEREA PROGRAMATORULUI.
TABELUL FUNCŢIILOR CUPTORULUI
Funcţie
Funcţie
Prestabilirea
temperaturii/
nivelului
Descrierea funcţiei
(vezi detaliile în manualul
utilizatorului)
Simbol Nr.
CUPTOR STINS
--
LUMINA CUPTORULUI
- Pentru a aprinde lumina cuptorului.
2
MLTF
(Menţinerea la Cald)
35C
Pentru a menţine constantă
temperatura, la 35°C sau 60°C.
3 STATICĂ
200C
Pentru a găti alimentele pe un singur
nivel.
Preîncălzirea.
4
PATISERIE
(Statică + Ventilator)
175C
Pentru a găti alimente la două nivele,
la aceeași temperatură.
5 VENTILATOR
160C
Pentru a găti pe mai multe nivele la
aceeași temperatură.
6
TURBO-
VENTILATOR
160C
Pentru a găti: torturi de fructe de mari
dimensiuni, legume umplute, budinci
cu carne sau pește, carne de pasăre.
7FRIGARE
3
Pentru a frige mici cantităţi de carne,
prăjirea pâinii etc.
8
GRĂTAR-TURBO
(Frigare + Ventilator)
3 Pentru a frige bucăţi mari de carne.
9 PROGRAMUL
P1 Pentru coacerea pizzei, pâinii, lipiei.
10 FUNCŢIA AUXILIARĂ
200C
Pentru preîncălzire rapidă a
cuptorului.
Primul
Ultimul
•Grătar
Tavă pentru dulciuri
Tavă de scurgere a grăsimii
Panouri catalitice
APRINDEREA CUPTORULUI
Când cuptorul este conectat pentru prima dată la sursa de curent electric sau reconectat după
o cădere a tensiunii,
pe panoul luminos apare “ ”.
Pentru a pune cuptorul în funcţiune:
•rotiţi
butonul 1
cu semnul deasupra ca în Fig.1 a prospectului programatorului.
apăsaţi pe
butonul 3
.
Afișajul va indica “--:--”.
1. Buton selector: pentru a alege funcţiile cuptorului.
2. Buton pentru a fixa: ora, durata de coacere, ora la care coacerea trebuie să se
termine, temperaturile și nivelele de putere (Funcţia
P
).
3. Buton pentru selecţionarea și confirmarea diverselor operaţii (se acţionează doar
printr-o singură apăsare).
4. Buton pentru selecţionarea funcţiunilor speciale: “Prăjire” și “Menţinere la Cald” .
TABELUL CU DURATELE DE COACERE ALE
ALIMENTELOR PENTRU FUNCŢIA FRIGARE
TABEL CU TIMPURILE DE GĂTIT ALE ALIMENTELOR
NOTĂ:
Când gătiţi carnea folosind ventilatorul și funcţia statică, se recomandă și folosirea funcţiei
“Prăjire” (de la nivelul 1 până la 3).
ALIMENT Funcţie
Preîncălzire
(5 minute)
Treapta de
putere
Nivel
(de la partea
inferioară)
Timp de gătit
(minute)
Sandvișuri 6 X 5 4 2 - 3
Porc bucăţi 6 X 5 3 25 - 40
Cârnaţi 6 X 5 3 25- 35
Felii de slănină afumată 6 X 5 4 10 - 15
Mic dejun englezesc 6 X 5 3 20 - 30
Frigărui 6 X 5 3 30 - 40
Sandvișuri 7 X 5 4 2- 3
Porc bucăţi (Nr. 4) 7 X 5 3 30 - 40
Cârnaţi 7 X 5 3 25 - 35
Felii de slănină afumată 7 X 5 4 10- 15
Mic dejun englezesc 7 X 5 3 25 - 35
Frigărui 7 X 5 3 30 - 40
Pui 8 - 5 3 60 - 70
Friptură de porc 8 - 5 3 75 - 90
Pulpă de miel 8 - 5 3 90 - 120
Friptură de vacă 8 - 5 3 90 - 120
Cartofi copţi 8 - 5 3 40 - 50
ALIMENT Funcţie
Preîncălzire
(10 minute)
Nivel
(de la partea
inferioară)
Temperatura
(°C)
Durata de
coacere
(minute)
CARNE
Miel,
ied,
berbec
3 X 2 200 60 - 80
5 X 2 190 70 - 90
4 X 2 190 60 - 80
Friptură
(viţel, porc, vacă)
(kg. 1)
3 X 2 200 70 - 90
5 - 2 190 60 - 80
4 - 2 190 60 - 80
Pui,
iepure,
raţă
3 X 2 200 70 - 80
5 - 2 190 60 - 70
4 - 2 190 70 - 80
Curcan
(kg. 6) + nivelul 3 prăjire
3 X 1 200 160 - 180
5 X 1 190 150 - 180
4 X 1 190 150 - 180
Gâscă (2 Kg)
3 X 2 200 120 - 130
5 X 2 190 100 - 120
4 X 2 190 110 - 120
PEȘTE (ÎNTREG)
(1-2 kg)
Pește teleostan, biban,
ton, somon, păstrăv
3 X 2 200 60 - 70
5 - 2 - 3 190 65 - 75
4 - 2 - 3 190 60 - 70
PEȘTE (COTLETE)
(1 kg.)
Pește sabie, ton,
somon, cod
3 X 2 200 45 - 55
5 - 3 190 50 - 55
4 X 2 190 45 - 55
ALIMENT Funcţie
Preîncălzire
(10 minute)
Nivel
(de la partea
inferioară)
Temperatura
(°C)
Timp de gătit
(minute)
LEGUME
Ardei umpluţi
3 X 2 190 35 - 45
5 - 2 180 55 - 60
4 - 2 190 50 - 60
Roșii umplute
3 X 2 200 50 - 55
5 - 2 180 50 - 60
4 - 2 190 35 - 45
Cartofi copţi
3 X 2 200 40 - 50
5 - 2 190 45 - 50
4 - 2 190 45 - 50
Legume crude au gratin
(de exemplu: chimen
dulce, varză,
sparanghel, ţelină)
3 X 2 200 35 - 45
5 - 3 180 40 - 50
4 - 2 190 40 - 50
ALIMENT Funcţie
Preîncălzire
(10 minute)
Nivel
(de la partea
inferioară)
Temperatura
(°C)
Timp de gătit
(minute)
DULCIURI,
PRĂJITURI ETC.
Prăjituri care cresc
(pufoase)
3 X 2 160 30 - 40
5 - 3 150 35 - 45
4 - 3 160 30 - 40
Plăcinte umplute
(cu brânză)
3 - 2 180 90 - 95
5 - 2 160 70 - 80
4 - 2 170 90 - 95
Tarte
3 X 2 180 25 - 35
5 - 3 180 45 - 50
4 - 2 2 30 - 40
Ștrudel cu mere
3 X 2 200 40 - 45
5 X 3 200 45 - 50
4 - 2 180 45 - 50
Biscuiţi
3 X 2 180 20 - 30
5 - 1 - 3 160 30 - 40
4 - 2 - 4 180 25 - 35
Foietaj
3 X 2 - 4 190 25 - 35
5 X 1 - 3 180 40 - 50
4 X 2 - 4 190 30 - 40
Plăcinte cu cremă
3 X 2 200 50 - 55
5 X 3 180 55 - 60
4 X 2 200 40 - 50
Lasagne
3 X 2 200 45 - 55
5 - 2 190 45 - 55
Plăcinte cu fructe,
de exemplu cu ananas,
piersici
3 X 2 200 35 - 45
5 - 2 180 45 - 50
4 - 2 180 40 - 50
Bezele
3 X 2 90 120 - 150
5 - 1 - 3 80 150 - 180
4 - 2 - 4 100 120 - 150
Pateuri umplute
3 X 2 200 15 - 25
5 X 1 - 3 190 25 - 30
4 X 2 - 4 200 20 - 30
Sufleuri
3 X 2 190 30 - 40
5 - 2 180 55 - 65
4 X 2 190 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 172 IX Program Chart

Tip
Program Chart