Whirlpool AKZ 286 IX Program Chart

Tip
Program Chart

Acest manual este potrivit și pentru

AKZ 286 PROSPECTUL CU DESCRIEREA PRODUSULUI
RO
5019 310 53011
Primul-Ultimul...
poziţiile raftului
1.Panoul de Comandă
2.Ventilator de răcire* (nu este vizibil)
3.Element de încălzire superior (poate fi coborât)
4.Lumina cuptorului
5.Element de încălzire circular (nu este vizibil)
6.Ventilator
7.Element de încălzire inferior (nu este vizibil)
8.Balamalele ușii cuptorului
9.Ușa de răcire a cuptorului
*N.B.:
ventilatorul se pune în funcţiune doar atunci când
cuptorul a atins o anumită temperatură. După ce cuptorul
se oprește, ventilatorul poate continua să funcţioneze pe
durata de timp necesară pentru a asigura o răcire
adecvată.
ACCESORII
BUTOANE DE APĂSAT
Pentru a folosi acest tip de buton, apăsaţi în centrul său.
Rotiţi butonul pe poziţia dorită.
Odată ce gătitul este terminat, readuceţi butonul la loc pe poziţia de oprit și apăsaţi din nou pentru a
restabili reglajul său iniţial.
PENTRU O DESCRIERE A MODULUI DE ÎNTREBUINŢARE A CUPTORULUI, VĂ RUGĂM SĂ
CONSULTAŢI PROSPECTUL CU DESCRIEREA PROGRAMATORULUI.
TABELUL FUNCŢIILOR CUPTORULUI
Simbolul
funcţiei
Funcţie
Temperatură/
nivel
pre-reglat
Descrierea funcţiei
(vezi detaliile în manualul utilizatorului)
Simbol Nr.
––
CUPTOR STINS
--
––
LUMINA
CUPTORULUI
- Pentru a aprinde lumina cuptorului.
2
MLTF
(Menţinerea la Cald)
35C Pentru a menţine constantă temperatura, la 35°C sau 60°C.
3
STATICĂ
200C Pentru a găti alimentele pe un singur nivel. Pre-încălzirea.
4
PATISERIE
(Statică + Ventilator)
175C
Pentru a găti alimente la două nivele, la aceeași
temperatură.
5
VENTILATOR
160C Pentru a găti pe mai multe nivele la aceeași temperatură.
6
TURBO-
VENTILATOR
160C
Pentru a găti: torturi de fructe de mari dimensiuni, legume
umplute, budinci cu carne sau pește, carne de pasăre.
7
FRIGARE
3 Pentru a frige mici cantităţi de carne, prăjirea pâinii etc.
8
GRĂTAR-TURBO
(Frigare + Ventilator)
3 Pentru a frige mari bucăţi de carne.
9
PROGRAMUL
P1 Pentru coacerea pizzei, pâinii, lipiei.
10
AUXILIARĂ
200C Pentru pre-încălzirea rapidă a cuptorului.
Primul
Ultimul
•Grătar
Tavă de copt
Tavă de colectare a picăturilor
TABELUL FUNCŢIILOR SUPRAFEŢEI DE GĂTIT
Simbolul
funcţiei
Funcţie
Descrierea funcţiei
(vezi detaliile în manualul utilizatorului)
MENŢINEŢI CALD
Temperatură constantă, 60°C.
ZONĂ DUBLĂ
Pentru a mări zona încălzită a celei de-a doua părţi ale zonelor de gătit
ovale sau dreptunghiulare.
ICP
Pentru a accelera încălzirea zonei de gătit selecţionată.
FIERBERE RAPIDĂ
Pentru a aduce rapid apa la punctul de fierbere.
ÎNCĂLZIRE TREPTATĂ
Temperatură constantă, 35°C.
1-10
NIVELE DE PUTERE
-
APRINDEREA CUPTORULUI
Când cuptorul este conectat pentru prima dată la sursa de curent electric sau reconectat după o cădere a
tensiunii,
pe panoul luminos apare “ ”.
Pentru a pune cuptorul în funcţiune:
rotiţi
butonul 1
cu semnul deasupra ca în fig. 1 a prospectului programatorului.
Apăsaţi pe
butonul 3
.
Afișajul va indica “--:--”
.
1. Buton selector: pentru a alege funcţiile cuptorului.
2. Buton pentru a regla ora, timpul de gătit, ora la care timpul de coacere trebuie să se termine,
temperaturile și nivelele de putere (Funcţia P).
3. Buton pentru selecţionarea și confirmarea diverselor operaţii (se acţionează doar printr-o singură
apăsare).
4. Buton pentru selecţionarea funcţiilor speciale: “Rumenire” și “Menţinere la Cald” .
5. Buton de comandă pentru partea frontală, stânga a zonei de gătit* 0 1 ...10
6. Buton de control pentru partea posterioară, stânga a zonei de gătit* 0 1 ...10
7. Buton de comandă pentru partea posterioară, dreaptă a zonei de gătit*0 1 ...10
8. Buton de comandă pentru partea frontală, dreaptă a zonei de gătit* 0 1 ...10
*)
Butoanele de comandă ale suprafeţei de gătit nu sunt interschimbabile. După efectuarea
operaţiilor de curăţare sau întreţinere, acestea trebuie să fie repuse pe poziţiile lor iniţiale.
TABELUL CU DURATELE DE COACERE ALE
ALIMENTELOR PENTRU FUNCŢIA FRIGARE
TABEL CU TIMPURILE DE GĂTIT ALE ALIMENTELOR
NOTĂ:
când gătiţi carnea folosind funcţiile de ventilare și funcţia statică, se recomandă și folosirea
funcţiei “Rumenire” (de la nivelul
1
până la
3
).
ALIMENT Funcţie
Pre-încălzire
(5 minute)
Nivel
(de la partea inferioară)
Nivel de
rumenire
Timp de gătit
(minute)
Mușchi de vacă 7 X 4 5 35 - 45
Cotlete 7 X 4 5 30 - 40
Cârnaţi 7 X 4 5 30 - 40
Porc bucăţi 7 X 4 5 25 - 35
Pește 7 X 4 5 30 - 40
Pulpe de pui 7 X 4 5 35 - 40
Chebab 7 X 4 5 30 - 35
Costiţă 7 X 4 5 20 - 35
Pui jumătăţi 7 X 3 5 45 - 50
Pui jumătăţi 8 - 3 5 45 - 55
Pui întreg 8 - 3 5 60 - 70
Friptură
(porc, vacă)
8 - 3 5 75 - 90
Raţă 8 - 2 5 80 - 90
Pulpă de miel 8 - 3 5 90 - 120
Friptură de vacă 8 - 3 5 90 - 120
Cartofi copţi 8 - 3 5 40 - 50
Cotlete de pește sabie 8 - 3 5 35 - 45
ALIMENT Funcţie
Pre-încălzire
(10 minute)
Nivel
(de la partea inferioară)
Temperatura
(°C)
Durata de coacere
(minute)
CARNE
Miel, Capră, Berbec
3 X 2 200 60 - 80
5 X 2 190 70 - 90
4 X 2 190 60 - 80
Friptură
(Viţel, Porc, Vacă)
(kg. 1)
3 X 2 200 70 - 90
5 - 2 190 60 - 80
4 - 2 190 60 - 80
Pui, Iepure,
Raţă
3 X 2 200 70 - 80
5 - 2 190 60 - 70
4 - 2 190 70 - 80
Curcan (kg. 6) + nivelul
3
rumenire
3 X 1 200 160 - 180
5 X 1 190 150 - 180
4 X 1 190 150 - 180
Gâscă (2 Kg)
3 X 2 200 120 - 130
5 X 2 190 100 - 120
4 X 2 190 110 - 120
PEȘTE (ÎNTREG)
(1-2 kg)
Pește teleoștean, Biban,
Ton, Somon, Păstrăv
3 X 2 200 60 - 70
5 - 2 - 3 190 65 - 75
4 - 2 - 3 190 60 - 70
PEȘTE (COTLETE)
(1 kg.)
Pește sabie, Ton,
Somon, Cod
3 X 2 200 45 - 55
5 - 3 190 50 - 55
4 X 2 190 45 - 55
ALIMENT Funcţie
Pre-încălzire
(10 minute)
Nivel
(de la partea inferioară)
Temperatura
(°C)
Timp de gătit
(minute)
LEGUME
Ardei umpluţi
6 X 2 200 50 - 60
3 X 2 190 35 - 45
5 - 2 180 55 - 60
4 - 2 190 50 - 60
Roșii umplute
3 X 2 200 50 - 55
5 - 2 180 50 - 60
4 - 2 190 35 - 45
Cartofi copţi
3 X 2 200 40 - 50
5 - 2 190 45 - 50
4 - 2 190 45 - 50
Legume crude au gratin
(de exemplu: Chimen
dulce, Varză,
Sparanghel, Ţelină)
3 X 2 200 35 - 45
5 - 3 180 40 - 50
4 - 2 190 40 - 50
ALIMENT Funcţie
Pre-încălzire
(10 minute)
Nivel
(de la partea inferioară)
Temperatura
(°C)
Timp de gătit
(minute)
DULCIURI,
PRĂJITURI ETC.
Prăjituri care cresc
(pufoase)
3 X 2 160 30 - 40
5 - 3 150 35 - 45
4 - 3 160 30 - 40
Plăcinte umplute
(cu brânză)
3 - 2 180 90 - 95
5 - 2 160 70 - 80
4 - 2 170 90 - 95
Tarte
3 X 2 180 25 - 35
5 - 3 180 45 - 50
4 - 2 180 30 - 40
Ștrudel cu mere
3 X 2 200 40 - 45
5 X 3 200 45 - 50
4 - 2 180 45 - 50
Biscuiţi
3 X 2 180 20 - 30
5 - 1 - 3 160 30 - 40
4 - 2 - 4 180 25 - 35
Foietaj
3 X 2 - 4 190 25 - 35
5 X 1 - 3 180 40 - 50
4 X 2 - 4 190 30 - 40
Plăcinte cu cremă
3 X 2 200 50 - 55
5 X 3 180 55 - 60
4 X 2 200 40 - 50
Lasagne
3 X 2 200 45 - 55
5 - 2 190 45 - 55
6 - 2 190 45 - 55
Plăcinte cu fructe
de exemplu: cu Ananas,
Piersici
3 X 2 200 35 - 45
5 - 2 180 45 - 50
4 - 2 180 40 - 50
Bezele
3 X 2 90 120 - 150
5 - 1 - 3 80 150 - 180
4 - 2 - 4 100 120 - 150
Volovan
3 X 2 200 15 - 25
5 X 1 - 3 190 25 - 30
4 X 2 - 4 200 20 - 30
Sufleuri
3 X 2 190 30 - 40
5 - 2 180 55 - 65
4 X 2 190 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 286 IX Program Chart

Tip
Program Chart
Acest manual este potrivit și pentru