Whirlpool AKZ 230 Program Chart

Tip
Program Chart
AKZ 230 PROSPECTUL CU DESCRIEREA PRODUSULUI
RO
5019 310 54761/A
Primul-Ultimul...
poziţia rafturilor
1.Panoul de comenzi
2.Ventilator de răcire* (nu este vizibil)
3.Element de încălzire superior (poate fi coborât)
4.Lumina cuptorului
5.Element de încălzire circular (nu este vizibil)
6.Ventilator
7.Element de încălzire inferior (nu este vizibil)
8.Balamalele ușii cuptorului
9.Ușa de răcire a cuptorului
*N.B.: Ventilatorul se pune în funcţiune doar atunci când cuptorul a atins
o anumită temperatură. Ventilatorul poate funcţiona la două viteze:
1) Viteză maximă
2) Viteză redusă
Viteza ventilatorului depinde de temperatura aparatelor.
După ce cuptorul și/sau suprafaţa de gătit au fost stinse, ventilatorul
poate, oricum, continua să funcţioneze pentru o anumită perioadă de
timp pentru a asigura o răcire adecvată.
ACCESORII
Grătar
Panouri catalitice
Tavă de coacere
Rafturi glisante
Tavă de scurgere a grăsimii
Butoane de apăsat
Pentru a folosi acest tip de buton, apăsaţi în centrul său.
Rotiţi butonul pe poziţia dorită.
Odată ce gătitul este terminat, readuceţi butonul la loc pe poziţia marcată cu “0” și apăsaţi din nou pentru a
restabili reglajul său iniţial.
TABELUL FUNCŢIILOR SUPRAFEŢEI DE GĂTIT
PENTRU DESCRIEREA MODULUI DE ÎNTREBUINŢARE A CUPTORULUI, CONSULTAŢI
PROSPECTUL CU DESCRIEREA PROGRAMATORULUI.
TABELUL FUNCŢIILOR CUPTORULUI
Simbolul
funcţiei
Funcţie
Temperatură / Nivel
prereglat
Descrierea funcţiei
(vezi detaliile în Manualul Utilizatorului)
0
CUPTOR STINS - -
LUMINA
CUPTORULUI
- Pentru a aprinde lumina cuptorului.
MLTF
(Menţinerea la cald)
35C
Pentru a menţine constantă temperatura,
la 35°C sau 60°C.
STATICĂ 200C
Pentru a găti alimentele pe un singur
nivel. Preîncălzirea.
PATISERIE
(Statică+Ventilator)
175C
Pentru a găti alimente pe două nivele, la
aceeași temperatură.
VENTILATOR 160C
Pentru a găti pe mai multe nivele,
la aceeași temperatură.
TURBO-
VENTILATOR
160C
Pentru a găti: prăjituri cu fructe de mari
dimensiuni, legume umplute, budinci cu
carne sau pește, carne de pasăre.
FRIGERE 3
Pentru a frige mici cantităţi de carne,
prăjirea pâinii etc.
GRĂTAR-TURBO
(Frigere+Ventilator)
3 Pentru a frige mari bucăţi de carne.
PROGRAMUL P1 Pentru coacerea pizzei, pâinii, lipiei.
AUXILIARĂ 200C Pentru preîncălzire rapidă a cuptorului.
Primul
Ultimul
Simbolul funcţiei Funcţie
Descrierea funcţiei
(vezi detaliile în Manualul Utilizatorului)
MENŢINEŢI CALD Temperatură constantă, 60°C.
ZONĂ DUBLĂ
Pentru a mări zona încălzită a celei de a doua părţi a zonelor de
gătit ovale sau dreptunghiulare.
ICP (Faza de Coacere Iniţială) Pentru a accelera încălzirea zonei de gătit selectată.
FIERBERE RAPIDĂ Pentru a fierbe apa repede.
ÎNCĂLZIRE TREPTATĂ Temperatură constantă, 35°C.
1-10 NIVELE DE PUTERE -
APRINDEREA CUPTORULUI
Când cuptorul este conectat pentru prima dată la sursa de curent electric sau reconectat după o cădere a
tensiunii,
pe panoul luminos apare “ ”.
Pentru a pune cuptorul în funcţiune:
rotiţi
butonul 1
pe poziţia
“0”.
apăsaţi pe
butonul 2
.
Afișajul va indica “--:--”
.
1
23
4
5
6
7
8
1. Buton selector: pentru a alege funcţiile cuptorului.
2. Buton pentru selectarea și confirmarea diverselor operaţii (se acţionează doar printr-o singură apăsare).
3. Buton pentru a fixa: ora, durata de coacere, ora la care coacerea trebuie să se termine, temperaturile și
nivelele de putere (Funcţia
P
).
4. Buton de comandă pentru partea frontală, stânga a zonei de gătit* 0 1 ...10
5. Buton de control pentru partea posterioară, stânga a zonei de gătit* 0 1 ...10
6. Buton de comandă pentru partea posterioară, dreapta a zonei de gătit*0 1 ...10
7. Buton de comandă pentru partea frontală, dreapta a zonei de gătit* 0 1 ...10
8. Luminiţele de avertizare ale suprafeţei de gătit
*) Butoanele de comandă ale suprafeţei de gătit nu sunt interschimbabile. După efectuarea operaţiunilor de curăţare sau înteţinere, acestea
trebuie să fie repuse pe poziţiile lor iniţiale.
NOTĂ:Când gătiţi carnea folosind ventilatorul și funcţia statică, se
recomandă și folosirea funcţiei "Prăjire" (de la nivelul 1 până la 3).
ALIMENT Funcţie
Preîncălzire
(10 minute)
Nivel (de
la partea
inferioară)
Tempe-
ratura
(°C)
Durata de
coacere
(minute)
CARNE
Miel,
capră,
berbec
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Friptură
(viţel, porc,
vacă)
(kg. 1)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Pui,
iepure,
raţă
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Curcan
(kg. 6) + nivelul
3
prăjire
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Gâscă (2 Kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
PEȘTE
(ÎNTREG)
(1-2 kg)
Pește
teleostan,
biban, ton,
somon, păstrăv
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
PEȘTE
(COTLETE)
(1 kg.)
Pește sabie,
ton, somon, cod
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
ALIMENT Funcţie
Preîncălzire
(10 minute)
Nivel (de la
partea
inferioară)
Tempe-
ratura
(°C)
Durata de
coacere
(minute)
LEGUME
Ardei umpluţi
X 2 200 50 - 60
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Roșii umplute
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Cartofi copţi
X 2 200 40 - 50
- 2 190 45 - 50
- 2 190 45 - 50
Legume crude
gratinate (de
exemplu: chimen
dulce, varză,
sparanghel,
ţelină)
X 2 200 35 - 45
- 3 180 40 - 50
- 2 190 40 - 50
ALIMENT Funcţie
Preîncălzire
(5 min.)
Nivel (de
la partea
inferioară)
Nivel de
rumenire
Durata de
coacere
(minute)
Mușchi de
vacă
X 4 5 35 - 45
Cotlete X 4 5 30 - 40
Cârnaţi X 4 5 30 - 40
Porc bucăţi X 4 5 25 - 35
Pește X 4 5 30 - 40
Pulpe de pui X 4 5 35 - 40
Chebab X 4 5 30 - 35
Costiţă X 4 5 20 - 35
Pui jumătăţi X 3 5 45 - 50
Pui jumătăţi - 3 5 45 - 55
Pui întreg - 3 5 60 - 70
Friptură
(porc, vacă)
- 3 5 75 - 90
Raţă - 2 5 80 - 90
Pulpă de miel - 3 5 90 - 120
Friptură de
vacă
- 3 5 90 - 120
Cartofi copţi - 3 5 40 - 50
Cotlete de
pește sabie
- 3 5 35 - 45
TABELUL CU DURATELE DE COACERE ALE
ALIMENTELOR PENTRU FUNCŢIA FRIGERE
ALIMENT Funcţie
Preîncălzire
(10 minute)
Nivel (de
la partea
inferioară)
Tempe-
ratura
(°C)
Durata de
coacere
(minute)
DULCIURI,
PRĂJITURI
ETC.
Prăjituri care
cresc (pufoase)
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Plăcinte
umplute
(cu brânză)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Tarte
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
Ștrudel cu
mere
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Biscuiţi
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Foietaj
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Plăcinte cu
cremă
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Plăcinte cu
fructe
de exemplu cu
ananas,
piersici
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Bezele
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Pateuri
umplute
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Sufleuri
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
TABEL CU DURATELE DE COACERE ALE ALIMENTELOR
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 230 Program Chart

Tip
Program Chart