Whirlpool AKZ 171 IX Program Chart

Tip
Program Chart
AKZ 171 PROSPECTUL CU DESCRIEREA PRODUSULUI
RO
5019 310 53021/A
Primul-Ultimul... poziţia rafturilor
1. Panoul de Comandă
2. Ventilator de răcire* (nu este vizibil)
3. Element de încălzire superior (poate fi coborât)
4. Lumina cuptorului
5. Element de încălzire circular (nu este vizibil)
6. Ventilator
7. Element de încălzire inferior (nu este vizibil)
8. Balamalele ușii cuptorului
9. Ușa de răcire a cuptorului
*N.B.:
ventilatorul se pune în funcţiune doar atunci când
cuptorul a atins o anumită temperatură.
După ce cuptorul se oprește, ventilatorul poate continua
să funcţioneze pe durata de timp necesară pentru
a asigura o răcire adecvată.
ACCESORII
BUTOANE DE APĂSAT
Pentru a folosi acest tip de buton, apăsaţi în centrul său.
Rotiţi butonul pe poziţia dorită.
Odată ce gătitul este terminat, readuceţi butonul la loc pe poziţia marcată cu “0” și apăsaţi din
nou pentru a restabili reglajul său iniţial.
PENTRU O DESCRIERE A MODULUI DE ÎNTREBUINŢARE A CUPTORULUI, VĂ RUGĂM
SĂ CONSULTAŢI PROSPECTUL CU DESCRIEREA PROGRAMATORULUI.
TABELUL FUNCŢIILOR CUPTORULUI
Simbolul
Funcţie
Temperatură/nivel
pre-reglat
Descrierea funcţiei
(vezi detaliile în Manualul Utilizatorului)
Funcţiei Nr.
CUPTOR STINS
--
LUMINA CUPTORULUI
- Pentru a aprinde lumina cuptorului.
2
MLTF
(Menţinere la Cald)
35C
Pentru a menţine constantă temperatura, la 35°C
sau 60°C.
3
STATICĂ
200C
Pentru a găti alimentele pe un singur nivel. Pre-
încălzirea.
4
PATISERIE
(Statică+Ventilator)
175C
Pentru a găti alimente la două nivele, la aceeași
temperatură.
5
VENTILATOR
160C
Pentru a găti pe mai multe nivele, la aceeași
temperatură.
6 TURBO-VENTILATOR
160C
Pentru a găti: torturi de fructe de mari dimensiuni,
legume umplute, budinci cu carne sau pește, carne
de pasăre.
7
FRIGARE
3 Pentru a frige mici cantităţi de carne, prăjirea pâinii etc...
8
GRĂTAR-TURBO
(Frigare+Ventilator)
3 Pentru a frige mari bucăţi de carne.
9
PROGRAMUL
P1 Pentru coacerea pizzei, pâinii, lipiei.
10
AUXILIARĂ
200C Pentru pre-încălzirea rapidă a cuptorului.
Primul
Ultimul
Grătar
Tavă de copt
Tavă de scurgere a grăsimii
APRINDEREA CUPTORULUI
Când cuptorul este conectat pentru prima dată la sursa de curent electric sau reconectat după
o cădere a tensiunii,
afiňajul va indica “ ”.
Pentru a pune cuptorul în funcţiune:
rotiţi
butonul 1
la
“0”.
apăsaţi pe
butonul 2
.
Afișajul va indica “--:--”.
1. Buton selector: pentru a alege funcţiile cuptorului.
2. Buton pentru selecţionarea și confirmarea diverselor operaţii (se acţionează doar
printr-o singură apăsare).
3. Buton pentru a fixa: ora, durata de coacere, ora la care timpul de coacere trebuie să
se termine, temperaturile și nivelele de putere (Funcţia P).
4. Buton pentru selecţionarea funcţiilor speciale: “Rumenire” și “Menţinere la Cald” .
TABELUL CU DURATELE DE COACERE ALE
ALIMENTELOR PENTRU FUNCŢIA FRIGARE
TABELE CU TIMPURILE DE GĂTIT ALE ALIMENTELOR
NOTĂ:
când gătiţi carnea folosind funcţiile de ventilare și funcţia statică, se recomandă și folosirea
funcţiei “Rumenire” (de la nivelul
1
până la
3
).
ALIMENT Funcţie
Pre-încălzire
(5 minute)
Nivel
(de la partea inferioară)
Nivel de
rumenire
Timp de gătit
(minute)
Sandvișuri
6 X 5 4 2 - 3
Porc bucăţi
6 X 5 3 25 - 40
Cârnaţi
6 X 5 3 25- 35
Felii de slănină afumată
6 X 5 4 10 - 15
Mic dejun englezesc
6 X 5 3 20 - 30
Frigărui
6 X 5 3 30 - 40
Sandvișuri
7 X 5 4 2- 3
Porc bucăţi
(N° 4)
7 X 5 3 30 - 40
Cârnaţi
7 X 5 3 25 - 35
Felii de slănină afumată
7 X 5 4 10- 15
Mic dejun englezesc
7 X 5 3 25 - 35
Frigărui
7 X 5 3 30 - 40
Pui
8 - 5 3 60 - 70
Friptură de porc
8 - 5 3 75 - 90
Pulpă de miel
8 - 5 3 90 - 120
Friptură de vacă
8 - 5 3 90 - 120
Cartofi copţi
8 - 5 3 40 - 50
ALIMENT Funcţie
Pre-încălzire
(10 minute)
Nivel
(de la partea inferioară)
Temperatura
(°C)
Timp de gătit
(minute)
CARNE
Miel,
Capră,
Berbec
3
X 2 200 60 - 80
5
X 2 190 70 - 90
4
X 2 190 60 - 80
Friptură
(Viţel, Porc, Vacă)
(kg. 1)
3
X 2 200 70 - 90
5
- 2 190 60 - 80
4
- 2 190 60 - 80
Pui,
Iepure,
Raţă
3
X 2 200 70 - 80
5
- 2 190 60 - 70
4
- 2 190 70 - 80
Curcan
(kg. 6) + nivelul 3
rumenire
3
X 1 200 160 - 180
5
X 1 190 150 - 180
4
X 1 190 150 - 180
Gâscă (2 Kg)
3
X 2 200 120 - 130
5
X 2 190 100 - 120
4
X 2 190 110 - 120
PEȘTE (ÎNTREG)
(1-2 kg)
Pește teleoștean, Biban,
Ton, Somon, Păstrăv
3
X 2 200 60 - 70
5
- 2 - 3 190 65 - 75
4
- 2 - 3 190 60 - 70
PEȘTE (COTLETE)
(1 kg.)
Pește sabie, Ton,
Somon, Cod
3
X 2 200 45 - 55
5
- 3 190 50 - 55
4
X 2 190 45 - 55
ALIMENT Funcţie
Pre-încălzire
(10 minute)
Nivel
(de la partea inferioară)
Temperatura
(°C)
Timp de gătit
(minute)
LEGUME
Ardei umpluţi
3
X 2 190 35 - 45
5
- 2 180 55 - 60
4
- 2 190 50 - 60
Roșii umplute
3
X 2 200 50 - 55
5
- 2 180 50 - 60
4
- 2 190 35 - 45
Cartofi copţi
3
X 2 200 40 - 50
5
- 2 190 45 - 50
4
- 2 190 45 - 50
Legume crude au gratin (de
exemplu: Chimen dulce,
Varză, Sparanghel, Ţelină)
3
X 2 200 35 - 45
5
- 3 180 40 - 50
4
- 2 190 40 - 50
ALIMENT Funcţie
Pre-încălzire
(10 minute)
Nivel
(de la partea inferioară)
Temperatura
(°C)
Timp de gătit
(minute)
DULCIURI, PRĂJITURI ETC.
Prăjituri care cresc
(pufoase)
3
X 2 160 30 - 40
5
- 3 150 35 - 45
4
- 3 160 30 - 40
Plăcinte umplute
(cu brânză)
3
- 2 180 90 - 95
5
- 2 160 70 - 80
4
- 2 170 90 - 95
Tarte
3
X 2 180 25 - 35
5
- 3 180 45 - 50
4
- 2 180 30 - 40
Ștrudel cu mere
3
X 2 200 40 - 45
5
X 3 200 45 - 50
4
- 2 180 45 - 50
Biscuiţi
3
X 2 180 20 - 30
5
- 1 - 3 160 30 - 40
4
- 2 - 4 180 25 - 35
Foietaj
3
X 2 - 4 190 25 - 35
5
X 1 - 3 180 40 - 50
4
X 2 - 4 190 30 - 40
Plăcinte cu cremă
3
X 2 200 50 - 55
5
X 3 180 55 - 60
4
X 2 200 40 - 50
Lasagne
3
X 2 200 45 - 55
5
- 2 190 45 - 55
3
- 2 190 45 - 55
Plăcinte cu fructe
de exemplu. cu Ananas,
Piersici
5
X 2 200 35 - 45
4
- 2 180 45 - 50
3
- 2 180 40 - 50
Bezele
5
X 2 90 120 - 150
4
- 1 - 3 80 150 - 180
3
- 2 - 4 100 120 - 150
Volovan
5
X 2 200 15 - 25
4
X 1 - 3 190 25 - 30
3
X 2 - 4 200 20 - 30
Sufleuri
5
X 2 190 30 - 40
4
- 2 180 55 - 65
3
X 2 190 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 171 IX Program Chart

Tip
Program Chart