TABELE DE COACERE TABEL DE COACERE CU FUNCŢIA GRILL
Notă: Duratele de coacere și temperaturile sunt
aproximative.
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat
de jos în
sus)
Temperatură
(°C)
Durată
de
coacere
min.
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Viţel, văcuţă,
porc
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Pui,
iepure,
raţă
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Curcan
(3-5 kg.)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gâscă
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
PEȘTE (1 kg)
Crap, știucă, ton,
somon,
merlucius
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
PEȘTE
(<1 kg - bucăţi)
Pește spadă,
somn, ton
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
LEGUME
Ardei, roșii,
cartofi copţi
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
DULCIURI,
PRĂJITURI
ETC.
Torturi dospite
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Plăcinte umplute
(cu brânză)
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Ta r te
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Ștrudel cu mere,
clătite
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Biscuiţi, covrigi,
pișcoturi
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Choux ŕ la
crčme, rulade
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Plăcinte sărate,
prăjituri cu fructe,
de ex. ananas,
piersici
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, cartofi
gratinaţi,
macaroane
umplute, budinci
de paste
făinoase
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Pâine
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Sufleuri
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat
de jos în
sus)
Temperatură
(°C)
Durată
de
coacere
min.
Pâine prăjită X 3-4 200-225 10 - 15
Antricoate X 3-4 200-225 30 - 40
Șniţele X 3-4 200-225 30 - 40
Cârnaţi X 3 200-225 30 - 40
Friptură la
grătar
X 3 200-225 30 - 40
Pește (bucăţi) X 3 200-225 30 - 40
Copane de pui X 3 200-225 40 - 50
Frigărui X 3 200-225 40 - 50
Cotlete X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui - 3 200-225 40 - 50
Pui întreg - 2-3 200-225 60 - 70
Friptură
(porc, viţel)
- 2-3 200-225 60 - 80
Raţă - 1-2 200-225 60 - 80
Pulpă de miel - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbif - 2 200-225 60 - 70
Cartofi copţi - 2-3 200-225 40 - 50
Pește, de ex.
crap, păstrăv
- 3 190-200 40 - 50
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A PLITEI
Panoul de comandă al cuptorului este prevăzut cu 4 butoane reglabile care controlează
funcţionarea plitei. Butoanele de comandă ale plitei sunt marcate cu o scală gradată, care
corespunde unor niveluri diferite de putere, și cu simboluri ce indică funcţiile.
• Rotiţi butonul de comandă al zonei de gătit alese, în sens orar, pe nivelul de putere dorit (urmaţi
instrucţiunile furnizate împreună cu plita).
Se aprinde ledul galben care indică funcţionarea plitei.
Tabel cu funcţiile plitei (în funcţie de model)
Funcţie Descrierea funcţiei
CĂLDURĂ
DELICATĂ
Pentru a face să dospească aluatul, pentru a înmuia untul scos din
frigider, pentru a ţine la cald biberonul sau mâncarea copiilor, pentru a
face iaurt, pentru a topi ciocolata etc.
Această funcţie este disponibilă doar când indicatorul de căldură
reziduală este aprins. Pentru a activa funcţia, asiguraţi-vă că indicatorul
de căldură reziduală al zonei de gătit pe care doriţi s-o utilizaţi este
aprins. Rotiţi butonul pe . Pentru a dezactiva funcţia, schimbaţi
poziţia butonului.
MENŢINEREA
CĂLDURII
Pentru a menţine temperatura constantă la 60° până la terminarea
coacerii. Pentru a activa această funcţie, rotiţi butonul pe .
FIERBERE RAPIDĂ
Această funcţie se utilizează pentru a da apa repede în clocot; rămâne
activă pe perioada fixată. La terminarea intervalului de timp stabilit, plita
revine automat la nivelul de putere maxim. Această funcţie poate fi
activată chiar și în timpul coacerii. Important: Înainte de a selecta
această funcţie, asiguraţi-vă că aţi așezat oala pe zona de gătit dorită,
pentru a evita să deterioraţi suprafaţa plitei. Valorile prestaţiilor
specificate pentru această funcţie sunt garantate pentru toate plitele din
vitroceramică. Pentru a activa această funcţie, aezaţi oala pe zona de
gătit dorită și rotiţi butonul pe . Pentru a o dezactiva, schimbaţi poziţia
butonului.
ZONĂ MULTIPLĂ
Simbolul zonă multiplă, prezent pe butoane, este activ numai pentru
zonele de gătit de pe plită dotate cu funcţia zonă dublă sau triplă. Aceste
funcţii măresc zona de încălzire a plitei, pentru a permite folosirea unor
oale sau a unor recipiente mari, ovale sau dreptunghiulare. Pentru a
activa zona dublă (dacă există), rotiţi butonul pe și așteptaţi până când
ledul indicator al căldurii reziduale, corespunzător zonei de gătit alese,
începe să clipească intermitent. Pentru a activa zona triplă (dacă există),
așteptaţi până când ledul începe să clipească rapid. Selectaţi nivelul de
putere necesar rotind butonul în sens antiorar. Indicatorul căldurii
reziduale rămâne aprins, pentru a indica faptul că plita e în funcţiune.
Dezactivaţi rotind butonul pe “0”.