AKS 150/02 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 510 01010/A
HUSKCZ GBHRSLROBG
PL
Notă: duratele de coacere și temperaturile sunt calculate pentru cantităţi de alimente pentru aprox. 4 porţii.
ALIMENTE Funcţie
Grătarul
(numărat de
jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
min.
Miel / Viţel / Văcuţă / Porc
2 190-210 90-110
Pui / Iepure / Raţă
2 190-200 65-85
Curcan / Gâscă
2 190-200 140-180
Pește
2 180-200 50-60
Roșii și ardei umpluţi / cartofi la cuptor
2 180-200 50-60
Torturi dospite
2 170-180 45-55
Torturi umplute
2 180-200 60-90
Biscuiţi
2 170-180 35-45
Lasagne
2 190-200 45-55
Pizza / Pâine
2 200-225 40-50/15-18
Pâine prăjită
3/4 250 1.5-2.5
Șniţele / Cârnaţi / Frigărui
3/4 250 35-45
Legume gratinate
3 250 5-8
1/2 pui
3 250 40-50
Pui întreg 2/3 200-225 55-65
Rosbif 2 200-250 35-45
Fripturi 2/3 200-225 60-70
Pește (întreg) 3 190-200 40-50
ACCESORIILE
Grătar metalic - Tavă din aluminiu pentru dulciuri
1. Panoul de comandă
1.1. Butonul de selectare a funcţiilor
1.2. Butonul termostatului
1.3. Ledul roșu al termostatului
2. Ventilatorul pentru răcire (nu este vizibil)
3. Rezistenţa superioară
4. Rezistenţa grill-ului
5. Becul din spate al cuptorului
6. Ventilator
7. Rezistenţă inferioară (ascunsă)
8. Ușa rece a cuptorului
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
Rotiţi butonul selector până la funcţia dorită. Becul cuptorului se aprinde.
Rotiţi butonul termostatului, în sens orar, până la temperatura dorită. Ledul roșu al termostatului se
aprinde și se va stinge când cuptorul atinge temperatura selectată. La terminarea coacerii rotiţi
butoanele pe poziţia “0”.
Ghidajul
Ghidajul
de sus
de jos
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea funcţiei
0CUPTOR STINS
-
BEC
• Aprinderea becului intern al cuptorului.
CONVENŢIONAL
• Pentru a coace carne, pește și pui, pe același nivel.
• Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi alimentele
înăuntru, imediat ce ledul roșu al termostatului se stinge.
• Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
PATISERIE/
VENTILATOR
• Pentru a coace pe max. două niveluri diferite.
• La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia mâncărurilor, pentru a obţine o
coacere mai omogenă.
• Nu este necesară preîncălzirea cuptorului (cu excepţia cazului în care coaceţi pizze
și plăcinte).
GRILL
• Pentru a frige antricoate, frigărui și cârnaţi, pentru a gratina legume și pentru a prăji
pâinea.
• Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii (așezată pe
grătarul de jos) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Se recomandă să întoarceţi carnea în timpul coacerii.
TURBOGRILL
• Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif și alte tipuri de friptură).
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, pentru a evita împroșcăturile de grăsime și fumul, turnaţi puţină
apă în tava pentru scurgerea grăsimii.
• Întoarceţi carnea în timpul frigerii.
DECONGELARE
• Ideală pentru a dezgheţa alimentele congelate și a le aduce la temperatura camerei.
• Alimentele trebuie puse în cuptor în ambalajul lor, pentru a evita uscarea.