Whirlpool AKZ 471 WH Program Chart

Tip
Program Chart

Acest manual este potrivit și pentru

AKZ 471
FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56026
1. Panoul de comandă
2. Ventilator de răcire (nu este vizibil)
Funcţionarea ventilatorului depinde de nivelul de
temperatură atins de cuptor și poate continua chiar
și după stingerea cuptorului, timp de câteva minute.
3. Rezistenţa superioară (poate fi coborâtă)
4. Bec posterior
5. Rezistenţa circulară (nu este vizibilă)
6. Ventilatorul cuptorului
7. Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
8. Ușa rece a cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMANDĂ
1. Buton Aprindere/Stingere - Selectarea funcţiilor.
2. Buton pentru modificarea valorilor setate
(temperatură, durată, niveluri).
3. Buton de confirmare și de selectare a programului.
4. Buton de selectare a funcţiilor speciale “Rumenire”
și “Menţinerea mâncării la cald”.
Butoane la nivelul panoului
Pentru a folosi butonul apăsaţi-l pe mijloc.
Butonul iese în afară.
Rotiţi-l pe poziţia dorită
La sfârșitul coacerii aduceţi butonul la
0
și apăsaţi-l pe
mijloc pentru a-l readuce la poziţia sa iniţială.
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Tavă pentru dulciuri:
Grătar:
Tavă pentru
scurgerea grăsimii:
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Nr.
Temperatură
setată
Temperatură
reglabilă
Descrierea Funcţiei
0 Stins
- - - -
BEC
- - - Aprinderea becului intern al cuptorului.
DUAL 35°/60°
2 35C - 60C -
Pentru menţinerea temperaturii constante în interiorul
cuptorului.
35°: pentru a face să dospească aluatul, pâinea și pizza.
60°: pentru a ţine la cald alimentele după terminarea
coacerii.
Se recomandă să utilizaţi primul nivel.
STATICĂ
3 200C 50°C - 250°C
Pentru a coace carne, pește și pui, pe nivelul central.
Pre-încălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și
introduceţi alimentele înăuntru, când toate indicatoarele
termometrului sunt aprinse.
VENTILATOR
4 175C 50°C - 250°C
Pentru a coace dulciuri pe 2 niveluri. Nu este necesară
preîncălzirea cuptorului. În timpul coacerii inversaţi
poziţia mâncărurilor.
TERMOVENTILATOR
5
160C 50°C - 250°C
Pentru a coace în același timp, pe mai multe niveluri,
alimente chiar și diferite între ele (de ex.: pește, legume,
dulciuri), fără ca mirosurile să treacă de la un aliment la
altul. Alegeţi întotdeauna alimente care necesită aceeași
temperatură de coacere.
TURBOVENTILATOR
6160C
50°C - 250°C
Pentru a coace pe 2 niveluri (de ex.: torturi mari, budinci,
legume înăbușite, pui cu o greutate mai mare de 3 Kg.).
Nu este necesară preîncălzirea cuptorului.
GRILL
7 3 -
Pentru a frige bucăţi mici de carne (antricoate, frigărui,
cârnaţi) și pentru a prăji pâinea. Funcţia e reglată de
diferite intensităţi ale puterii (1 min. - 5 max.). Preîncălziţi
cuptorul timp de 3/5 minute. În timpul ciclului de coacere,
ușa cuptorului trebuie să rămână închisă. Când frigeţi
carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea
grăsimii, pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu
grăsime. Întoarceţi carnea în timpul frigerii.
Această funcţie e combinată cu activarea frigării
(dacă există în dotare).
TURBOGRILL
8 3 -
Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
Funcţia e reglată de diferite intensităţi ale puterii
(1 min. - 5 max.). Preîncălziţi cuptorul timp de 3/5 minute. În
timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână
închisă. Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru
scurgerea grăsimii, pentru a reduce fumul și împroșcăturile
cu grăsime. Întoarceţi carnea în timpul frigerii.
PIZZA/PÂINE
9 -
P1- 300°C
P2- 220°C
P3- 220°C
Pentru a coace pizza, pâine, plăcinte. Fiecărui program îi
este asociată o reţetă pe care o puteţi găsi în reţetarul din
dotare.
BOOSTER
10 200C 50°C - 250°C
Pentru a preîncălzi rapid cuptorul. În timpul încălzirii
indicatoarele termometrului se aprind pe rând. Când se
atinge temperatura stabilită un semnal acustic indică
trecerea automată a cuptorului la funcţia
STATICĂ
. Ideal
pentru a coace carne, pește și pui.
TABEL DE COACERE GRILL
TABELE DE COACERE
N.B.:
Pentru a coace carne cu funcţiile Ventilator și Statică, se recomandă să adăugaţi funcţia de Rumenire cu un nivel de la 1 la 3.
Temperaturile și duratele de coacere au caracter indicativ.
ALIMENTE Funcţie
Preîncălzire
(5 minute)
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Nivelul de
Putere
Durata de coacere
(minute)
Antricoate 7 X 4 5 35 - 45
Șniţele 7 X 4 5 30 - 40
Cârnaţi 7 X 3 - 4 5 30 - 40
Friptură la grătar 7 X 4 5 35 - 45
Pește (bucăţi) 7 X 3 - 4 5 35 - 45
Copane de pui 7 X 3 - 4 5 40 - 50
Frigărui 7 X 3 - 4 5 40 - 50
Cotlete 7 X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 pui 7 X 3 5 45 - 55
1/2 pui 8 X 3 5 45 - 55
Pui întreg 8 X 3 5 60 - 70
Friptu
(porc, viţel)
8 X 2 5 60 - 70
Raţă 8 X 2 5 70 - 80
Pulpă de miel 8 X 3 5 70 - 80
Rosbif 8 X 3 5 50 - 60
Cartofi la cuptor 8 X 3 5 50 - 60
Pește (crap, păstrăv) 8 X 3 5 50 - 60
ALIMENTE Funcţie
Preîncălzire
(10 minute)
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Nivel
Rumenire
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
(minute)
CARNE
Miel, ied, berbec
3 X 2 2 200 95 - 110
5 X 3 2 200 100 - 110
4 X 2 - 200 100 - 110
Friptură
(viţel, porc, văcuţă)
(kg. 1)
3 X 2 2 200 95 - 110
5 X 3 3 200 100 - 110
4 X 2 - 200 90 - 100
Pui, iepure,
raţă
3 X 2 3 200 80 - 90
5 X 2 3 190 80 - 90
4 X 2 - 200 85 - 95
Curcan (kg. 4-6) + nivel 3
rumenire
3 X 1 3 200 160 - 180
5 X 1 3 200 160 - 180
4 X 1 - 210 180 - 190
Gâscă (kg. 2)
3 X 2 3 210 100 - 130
5 X 1 3 200 100 - 130
4 X 2 - 200 100 - 130
PEȘTE
(ÎNTREG)
(1-2 kg)
Crap, știucă, ton,
somon, merlucius
3 X 2 1 200 45 - 55
5 X 3 1 190 45 - 55
4 X 2 - 200 50 - 60
PEȘTE
(BUCĂŢI)
(1 kg.)
Pește spadă, somn, ton
3 X 2 2 200 40 - 50
5 X 3 2 190 40 - 50
4 X 3 - 200 40 - 50
ALIMENTE Funcţie
Preîncălzire
(10 minute)
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Nivel
Rumenire
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
(minute)
LEGUME
Ardei și roșii umplute
3 X 2 - 220 50 - 60
5 X 2 - 200 50 - 60
4 X 2 - 200 50 - 60
Cartofi la cuptor
3 X 2 3 220 50 - 60
5 X 2 3 200 50 - 60
DULCIURI, PRĂJITURI
ETC.
Torturi dospite
3 X 2 - 190 40 - 50
5 X 1 - 180 40 - 50
4 X 2 - 180 40 - 50
Torturi umplute
(cu brânză)
3 X 2 - 190 80 - 90
5 X 2 - 180 70 - 80
4 X 2 - 180 80 - 90
Ta r tă
3 X 2 - 190 40 - 50
5 X 2 - 180 40 - 50
4 X 2 - 180 40 - 50
Ștrudel
3 X 2 - 200 50 - 55
5 X 1 - 3 - 200 50 - 55
4 X 2 - 200 50 - 55
Biscuiţi
3 X 2 - 170 20 - 30
5 X 1 - 3 - 200 20 - 30
4 X 2 - 200 20 - 30
Prăjituri cu cremă
3 X 2 - 180 35 - 45
5 X 1 - 3 - 180 35 - 45
4 X 2 - 180 40 - 50
Plăcinte sărate
3 X 2 - 200 40 - 50
5 X 2 - 190 40 - 50
4 X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
3 X 2 1 200 45 - 60
5 X 2 1 200 45 - 60
6 X 2 - 200 45 - 60
Prăjituri cu fructe
de ex. ananas, piersici
3 X 2 - 190 50 - 60
5 X 2 - 190 40 - 50
4 X 2 - 190 40 - 50
Bezele
3 X 2 - 120 120 - 150
5 - 1 - 3 - 120 120 - 150
4 - 2 - 120 120 - 150
Volovan
3 X 2 - 200 35 - 45
5 X 1 - 3 - 190 35 - 45
4 X 2 - 190 35 - 45
Sufleu
3 X 2 - 200 40 - 50
5 X 2 - 190 45 - 55
4 X 2 - 190 45 - 55
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 471 WH Program Chart

Tip
Program Chart
Acest manual este potrivit și pentru