6
ÎNTREINEREA I
CURĂAREA
SUPRAFEŢELE EXTERIOARE
• Curăţaţi suprafeţele cu ajutorul unei lavete umede din
microbre. Dacă acestea sunt foarte murdare, adăugaţi
câteva picături de detergent cu pH neutru. La nal, ştergeţi
cu o lavetă uscată.
• Nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi. Dacă un
asemenea produs intră accidental în contact cu suprafeţele
aparatului, curăţaţi-l imediat cu o lavetă umedă din
microbre.
SUPRAFEŢELE INTERIOARE
• După ecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se răcească şi apoi
curăţaţi-l, de preferat cât încă este cald, pentru a îndepărta
depunerile sau petele cauzate de resturile de alimente.
Pentru a îndepărta condensul care s-a format în urma
preparării alimentelor cu un conţinut de apă ridicat, lăsaţi
cuptorul să se răcească complet şi apoi ştergeţi-l folosind o
lavetă sau un burete.
• Activaţi funcţia „Diamond Clean” pentru curăţarea optimă
a suprafeţelor interne.
• Uşa poate demontată şi remontată cu uşurinţă pentru a
se facilita curăţarea geamului din sticlă.
• Utilizaţi un detergent lichid adecvat pentru a curăţa
geamul uşii.
• Rezistenţa superioară a grillului poate coborâtă pentru a
curăţa panoul superior al cuptorului.
ACCESORIILE
După utilizare, puneţi accesoriile la înmuiat în apă cu
detergent lichid de spălare, manipulându-le cu mănuşi
pentru cuptor dacă sunt încă erbinţi. Resturile de mâncare
pot îndepărtate cu o perie de curăţare sau cu un burete.
Nu utilizai aparate de curăat cu
aburi.
Utilizai mănui de protecie
pe parcursul tuturor acestor
operaiuni.
Efectuai operaiunile necesare
numai când cuptorul este rece.
Deconectai aparatul de la
reeaua electrică.
Nu utilizai burei de sârmă,
burei abrazivi sau produse
de curăare abrazive/corozive,
deoarece acestea ar putea
deteriora suprafaa aparatului.
CITIREA TABELULUI CU INFORMAII PRIVIND
PREPARAREA
Tabelul indică funcţiile, accesoriile şi nivelurile optime
care trebuie utilizate pentru a găti diferite tipuri de
alimente. Duratele de preparare încep din momentul
în care alimentele sunt introduse în cuptor, fără a se
lua în calcul şi preîncălzirea (în cazurile în care este
necesară). Temperaturile şi duratele de preparare
au caracter orientativ şi depind de cantitatea de
alimente şi de tipul de accesorii utilizate. La început,
folosiţi cele mai mici setări recomandate, apoi, dacă
alimentele nu sunt gătite suficient, treceţi la setări mai
mari. Se recomandă să folosiţi accesoriile din dotare,
precum şi tăvi de copt şi forme pentru prăjituri din
metal, de culoare închisă.
De asemenea, puteţi folosi cratiţe şi accesorii Pyrex
sau din ceramică, dar, în cazul acestora, duratele de
preparare vor fi puţin mai mari.
GĂTITUL SIMULTAN A UNOR ALIMENTE DIFERITE
Cu ajutorul funcţiei „Aer forţat”, puteţi găti simultan,
alimente diferite care necesită aceeaşi temperatură
de preparare (de exemplu: peşte şi legume). Scoateţi
alimentele care necesită o durată de preparare mai
scurtă şi lăsaţi în cuptor alimentele care necesită un
timp de preparare mai îndelungat.
RECOMANDĂRI UTILE
1. Trageţi în afară rezistenţa din locaşul său, apoi
coborâţi-o.
2. Pentru a readuce rezistenţa la poziţia sa, ridicaţi-o,
trageţi-o puţin către dumneavoastră şi asiguraţi-vă că
suportul clapetei este în locaşul corespunzător.
COBORÂREA REZISTENEI SUPERIOARE