Whirlpool AKZ 444 IX Program Chart

Tip
Program Chart

Acest manual este potrivit și pentru

AKZ 444 PROSPECT CU DESCRIEREA PRODUSULUI
RO
5019 310 56006
1. Panoul de comenzi
2. Ventilator de rãcire (nu este vizibil)
Funcþionarea ventilatorului este pornitã numai
atunci când cuptorul a atins o anumitã
temperaturã, ºi poate continua chiar ºi dupã ce
aparatul a fost stins, timp de câteva minute.
3. Element de încãlzire superior (poate fi coborât)
4. Lumina cuptorului
5. Element de încãlzire circular (nu este vizibil)
6. Ventilatorul cuptorului
7. Element de încãlzire inferior (nu este vizibil)
8. Uºa de rãcire a cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMENZI
1. Buton selector: pentru a alege funcþiile cuptorului.
2. Buton pentru selectarea ºi confirmarea diverselor
operaþii (se acþioneazã doar printr-o singurã
apãsare).
3. Buton pentru a fixa: ora, durata de coacere, ora la
care coacerea trebuie sã se termine, temperaturile
ºi nivelele de putere (Funcþia P).
Butoane de apãsat
Pentru a folosi acest tip de buton, apãsaþi în
centrul sãu.
Rotiþi butonul pe poziþia doritã.
Odatã ce gãtitul este terminat, readuceþi butonul la loc
pe poziþia de oprit ºi apãsaþi din nou pentru a restabili
reglajul sãu iniþial.
Primul
Cel mai înalt
nivel
nivel
Tavã pentru coacere:
Grãtar metalic:
Tavã de scurgere a grãsimii:
Panouri catalitice:
Tabelul funcþiilor cuptorului
Funcþie
Temperatura
prefixatã
Temperatura
reglabilã
Descrierea funcþiei
-
Cuptor stins
- - -
Lumina cuptorului
- - Pentru a aprinde lumina cuptorului.
Menþinerea cãldurii
(MLTF)
35C - 60C -
Pentru a pãstra temperatura constantã în interiorul
cuptorului.
35°: pentru a dospi aluatul de pâine ºi pizza.
60°: pentru a pãstra mâncarea caldã dupã ce este
gãtitã.
Este indicat sã folosiþi primul nivel.
STATICÃ
200C 50°C - 250°C
Pentru a gãti carne, peºte ºi carne de pasãre pe nivelul
central. Preîncãlziþi cuptorul la temperatura de coacere
doritã ºi puneþi alimentele înãuntru imediat ce toþi
indicatorii scalei gradate
°C__
se aprind.
FUNCÞIA STATICÃ
+ VENTILATOR
175C 50°C - 250°C
Pentru a gãti prãjituri pe douã nivele. Nu este necesarã
preîncãlzirea cuptorului. Schimbaþi poziþia
mâncãrurilor în cuptor pe durata perioadei de coacere.
VENTILATOR
160C 50°C - 250°C
Pentru a gãti simultan alimente diferite pe mai mult de
un nivel (de exemplu: peºte, legume, dulciuri) fãrã a
transfera mirosuri de la un fel de mâncare la altul.
Alegeþi feluri de mâncare care au nevoie de aceeaºi
temperaturã de gãtit.
TURBO-VENTILATOR
160C 50°C - 250°C
Pentru a gãti pe douã nivele (de exemplu: prãjituri mari,
legume înãbuºite, carne de pasãre mai mult de 3 kg).
Nu este necesarã preîncãlzirea cuptorului.
FRIGERE
3 -
Utilizaþi funcþia frigere pentru a coace mici cantitãþi de
carne (fripturi, chebab, cârnaþi) ºi pentru prepararea
sandviºurilor. Funcþia permite diverse reglaje (1 min.- 5
max.). Preîncãlziþi cuptorul timp de 3/5 min. În timpul
coacerii uºa trebuie sã rãmânã închisã. Când coaceþi
carnea, pentru a evita improºcãturile de grãsime ºi
fum, vãrsaþi puþinã apã în tava de scurgere. Întoarceþi
carnea pe durata frigerii.
Când aceastã funcþie este selectatã, þepuºa pentru
frigãrui (dacã este livratã), este de asemenea
selectatã.
GRÃTAR-TURBO
(FRIGERE+VENTILATOR)
3 -
Aceastã funcþie este idealã pentru a coace bucãþi mari
de carne (muºchi de vitã, fripturi). Funcþia permite
diverse reglaje (1 min.- 5 max.). Preîncãlziþi cuptorul
timp de 3/5 min. În timpul coacerii uºa trebuie sã
rãmânã închisã. Când coaceþi carnea, pentru a evita
improºcãturile de grãsime ºi fum, vãrsaþi puþinã apã în
tava de scurgere. Întoarceþi carnea pe durata frigerii.
PROGRAM
-
P1- 300°C
P2- 220°C
P3- 220°C
Pentru coacerea pizzei, pâinii, lipiei. Gãsiþi o reþetã
pentru fiecare program în cartea de bucate oferitã.
AUXILIARÃ
200C 50°C - 250°C
Pentru a preîncãlzi cuptorul rapid. Pe mãsurã ce
temperatura creºte, indicatorii -----°C se vor aprinde
succesiv. Funcþia auxiliarã se opreºte automat atunci
când temperatura programatã este atinsã. Se aude
semnalul sonor ºi aparatul trece la funcþia de coacere
STATICÃ
. Utilizatã pentru carne, peºte ºi carne de
pasãre.
TABELUL CU DURATELE DE COACERE ALE ALIMENTELOR
PENTRU FUNCÞIA FRIGERE
DIAGRAMA DE GÃTIT
ALIMENT Funcþie
Preîncãlzire
(5 minute)
Nivel
(de la partea inferioarã)
Nivel de
rumenire
Durata de coacere
(minute)
Muºchi de vacã felii X 4 5 35 - 45
Cotlete X 4 5 30 - 40
Cârnaþi X 4 5 30 - 40
Porc buþi X 4 5 25 - 35
Peºte X 4 5 30 - 40
Pulpe de pui X 4 5 35 - 40
Chebab X 4 5 30 - 35
Costiþã X 4 5 20 - 35
Pui jumãtãþi X 3 5 45 - 50
Pui jumãtãþi - 3 5 45 - 55
Pui întreg - 3 5 60 - 70
Friptu
(porc, vacã)
- 3 5 75 - 90
Raþã - 2 5 80 - 90
Pulpã de miel - 3 5 90 - 120
Fripturã de vacã - 3 5 90 - 120
Cartofi copþi - 3 5 40 - 50
Cotlete de peºte sabie - 3 5 35 - 45
ALIMENT Funcþie
Preîncãlzire
(10 minute)
Nivel
(de la partea inferioarã)
Temperatura
(°C)
Durata de coacere
(minute)
Carne
Miel,
ied,
berbec
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Fripturã
(viþel, porc, vacã)
(kg. 1)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Pui,
iepure,
raþã
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Curcan (kg. 6) + nivelul 3
prãjire
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Gâscã (2 Kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
PEªTE (ÎNTREG)
(1-2 kg)
Peºte teleostan, biban, ton, somon,
pãstrãv
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
PEªTE (COTLETE)
(1 kg.)
Peºte sabie, ton,
somon, cod
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
Notã:
când gãtiþi carnea folosind ventilatorul ºi funcþia staticã, se recomandã ºi folosirea funcþiei Prãjire (de la nivelul 1 pânã la 3).
Legume
Ardei umpluþi
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Roºii umplute
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Cartofi copþi X 2 200 40 - 50
DULCIURI, PRÃJITURI, ETC.
Prãjituri care cresc (pufoase)
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Plãcinte umplute
(cu brânzã)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Tar te
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
ªtrudel cu mere
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Biscuiþi
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Produse de patiserie cu cremã
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Plãcinte
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
Lasagna
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Plãcinte cu fructe
de exemplu cu ananas, piersici
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Bezele
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Pateuri umplute
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Sufleuri
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
ALIMENT Funcþie
Preîncãlzire
(10 minute)
Nivel
(de la partea inferioarã)
Temperatura
(°C)
Durata de coacere
(minute)
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 444 IX Program Chart

Tip
Program Chart
Acest manual este potrivit și pentru