Whirlpool AKP 285 NB Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului

Acest manual este potrivit și pentru

AKP 285 FIªA PRODUSULUI
RO
5019 310 56021
1. Panoul de comandã
2. Ventilatorul pentru rãcire (nu este vizibil)
3. Rezistenþa superioarã
4. Rezistenþa grill-ului (poate fi coborâtã)
5. Becul cuptorului
6. Rezistenþa circularã (nu este vizibilã)
7. Ventilator
8. Rezistenþa inferioarã (nu este vizibilã)
9. Uºã rece
ACCESORII
PANOUL DE COMANDÃ
1. Butonul de selectare a funcþiilor
2. Butonul Programatorului duratei de coacere
3. Butonul termostatului cuptorului
4. Luminiþa indicatoare roºie a termostatului
cuptorului
Butoane la nivelul panoului
Pentru a folosi butonul apãsaþi-l pe mijloc.
Butonul iese în afarã.
Rotiþi-l pe poziþia doritã
La sfârºitul coacerii aduceþi butonul la
0
ºi
apãsaþi-l pe mijloc pentru a-l readuce la poziþia
sa originalã.
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Tavã pentru dulciuri:
Grãtar:
PUNEREA ÎN FUNCÞIUNE A CUPTORULUI
Rotiþi butonul de selectare a funcþiilor pânã la funcþia doritã.
Becul cuptorului se aprinde.
Rotiþi butonul termostatului în sens orar pânã la temperatura doritã. Luminiþa indicatoare roºie a
termostatului se aprinde ºi se va stinge când se ajunge la temperatura doritã.
La sfârºitul coacerii:
Aduceþi butoanele pe poziþia
0
.
PROGRAMAREA DURATEI DE COACERE
Acest programator permite stabilirea unei durate de la 1 la 120 de minute.
Pentru stabilirea duratei, dupã selecþionarea funcþiei de coacere, rotiþi complet
butonul în sens anti-orar, apoi readuceþi-l la durata de coacere doritã, rotindu-l în
sens orar. La terminarea duratei de coacere stabilite, cuptorul se stinge, iar
programatorul rãmâne pe poziþia 0. Pentru utilizarea cuptorului în modalitate
manualã, adicã fãrã a stabili o duratã de coacere, asiguraþi-vã cã butonul
programatorului este poziþionat pe simbolul .
Atenþie:
Când programatorul e pe
poziþia 0 cuptorul nu se aprinde. Pentru a aprinde cuptorul poziþionaþi
programatorul pe simbolul sau stabiliþi durata de coacere.
Tabel cu funcþiile cuptorului
Funcþie Descrierea Funcþiei
- Stins
-
BEC
Aprinderea becului intern al cuptorului.
STATICÃ
Pentru a coace carne, peºte ºi pui, pe un nivel.
Pre-încãlziþi cuptorul la temperatura de coacere doritã ºi introduceþi alimentele
înãuntru imediat ce luminiþa indicatoare roºie a termostatului se stinge.
Se recomandã sã utilizaþi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
La nevoie, vã recomandãm sã inversaþi poziþia mâncãrurilor pentru a obþine o
coacere mai omogenã.
Nu este necesarã preîncãlzirea cuptorului (cu excepþia cazului în care coaceþi pizze
ºi plãcinte).
GRILL
Pentru a frige antricoate, frigãrui, cârnaþi, pentru a gratina legume ºi pentru a prãji
pâinea.
Preîncãlziþi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, uºa cuptorului trebuie sã rãmânã închisã.
Când frigeþi carne, vãrsaþi puþinã apã în tava pentru scurgerea grãsimii (aºezatã pe
primul grãtar) pentru a reduce fumul ºi împroºcãturile cu grãsime.
Se recomandã sã întoarceþi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
Pentru a frige bucãþi mari de carne (rosbif, fripturi).
În timpul ciclului de coacere, uºa cuptorului trebuie sã rãmânã închisã.
Când frigeþi carne, vãrsaþi puþinã apã în tava pentru scurgerea grãsimii, aºezatã pe
primul grãtar, pentru a reduce fumul ºi împroºcãturile cu grãsime.
Întoarceþi carnea în timpul coacerii.
DECONGELARE
Pentru a dezgheþa alimentele congelate ºi a le aduce la temperatura camerei.
Lãsaþi alimentele în ambalajul lor pentru a preveni uscarea.
TERMOVENTILATOR
Pentru a coace, fãrã preîncãlzire, pe unu sau mai multe niveluri, alimente care
necesitã aceeaºi temperaturã de coacere (de ex.: peºte, legume, dulciuri), fãrã ca
mirosurile sã treacã de la un aliment la altul
TURBOVENTILATOR
Pentru a coace pe un nivel (de ex.: fructe, torturi, budinci, legume, pizza, pui).
REZISTENÞA
INFERIOARÃ
Aceastã funcþie e idealã:
- la sfârºitul coacerii prãjiturilor cu fructe ºi cu brânzã.
- pentru a face sosurile sã se îngroaºe.
Utilizaþi aceastã funcþie în ultimele 10 sau 15 minute de coacere.
TABELE DE COACERE
ALIMENTE Funcþie Preîncãlzire
Grãtarul
numãrat de jos în sus
Temperaturã
(°C)
Duratã de coacere
(min)
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Viþel, vãcuþã, porc
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Pui,
iepure,
raþã
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Curcan
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Gâscã
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
PEªTE
(1 kg)
Crap, ºtiucã, ton, somon,
merlucius
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
PEªTE
(<1 kg - bucãþi)
Peºte spadã, somn, ton
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
LEGUME
Ardei, roºii, cartofi copþi
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
DULCIURI, PRÃJITURI ETC.
Torturi crescute
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Torturi umplute
cu brânzã
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Tar tã
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
ªtrudel, clãtite
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Biscuiþi, covrigi, piºcoturi
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Prãjituri cu cremã, rulade
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
TABEL DE COACERE GRILL
Notã:
Duratele ºi temperaturile de coacere au caracter pur indicativ.
ALIMENTE Funcþie Preîncãlzire
Grãtarul
numãrat de jos în sus
Temperaturã
(°C)
Duratã de coacere
(min)
Plãcinte sãrate, prãjituri cu fructe,
de ex. ananas, piersici
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagne, cartofi gratinaþi,
macaroane umplute, budinci de
paste fãinoase
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
ine
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Volovan
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Sufleu
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
ALIMENTE Funcþie Preîncãlzire
Grãtarul
numãrat de jos în sus
Temperaturã
(°C)
Duratã de coacere
(min)
Sandviºuri X 3-4 200-225 10 - 15
Antricoate X 3-4 200-225 30 - 40
ªniþele X 3-4 200-225 30 - 40
Cârnaþi X 3 200-225 30 - 40
Fripturã la grãtar X 3 200-225 30 - 40
Peºte (bucãþi) X 3 200-225 30 - 40
Copane de pui X 3 200-225 40 - 50
Frigãrui X 3 200-225 40 - 50
Cotlete X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui - 3 200-225 40 - 50
Pui întreg - 2-3 200-225 60 - 70
Fripturã,
porc, viþel
- 2-3 200-225 60 - 80
Raþã - 1-2 200-225 60 - 80
Pulpã de miel - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbif - 2 200-225 60 - 70
Cartofi la cuptor - 2-3 200-225 40 - 50
Peºte, de ex. crap, pãstrãv - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 285 NB Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului
Acest manual este potrivit și pentru