EMM21000 RO
5
• Puneţi un vas de gătit în cavitate împreună cu un
pahar pe jumătate plin cu apă. Acţionaţi cuptorul la
800W (100%) timp de un minut. Dacă vasul s-a
înfierbântat, nu trebuie folosit. Dacă s-a încălzit uşor,
poate fi utilizat la reîncălzirea mâncării dar nu şi la
gătit. Dacă a rămas la temperatura încăperii, poate fi
folosit la gătitul cu microunde.
• Serveţelele de hârtie, hărtia de parafină, farfuriile,
ceştile cartoanele, ambalajele de produse congelate
sunt ustensile extrem de utile. Asiguraţi-vă
întotdeauna că recipientele sunt pline cu alimente
care să absoarbă energia, evitând astfel posibilitatea
supraîncălzirii.
Multe tipuri de farfurii de plastic, ceşti, recipiente
pentru produse congelate şi ambalaje din plastic pot
fi utilizate în cuptorul cu microunde.
• Nu lăsaţi cuptorul nesupraveghiat, şi uitaţi-vă la el
din timp în timp atunci când încălziţi sau gătiţ
i
mâncare în plastic, hârtie sau alte recipiente
combustibile. Dacă observaţi fum, ţineţi uşa închisă
şi opriţi sau deconectaţi cuptorul până la oprirea
fumului.
• Ustensilele metalice şi ustensilele cu margini
metalice nu ar trebui introduse în cuptorul cu
microunde, dacă nu sunt recomandate special în
acest sens.
• Recipientele cu deschideri mici, de exemplu sticlele,
nu trebuie utilizate la gătitul cu microunde. Fiţi
precauţi când îndepărtaţi capacul unei farfurii pentru
a evita arsurile provocate de aburi.
• Nu încălziţi mâncare în căni. Transferaţi
întotdeauna alimentele în recipiente potrivite.
• Nu prăjiţi carne foarte grasă în cuptorul cu
microunde întrucât temperatura grăsimilor nu poate
fi controlată, existând riscul apariţiei unor situaţii
neprevazute.
• Pute
ţi pregăti popcorn în cuptorul cu microunde,
însă doar în pachete sau ustensile special
desemnate în acest scop. Această operaţie de
preparate nu trebuie lăsată nesupravegheată.
• Inţepaţi alimentele cu suprafeţe sau membrane
neporoase pentru a împiedica acumularea de abur şi
crăparea lor. Merele, cartofii, ficăţeii de pui şi
gălbenuşurile de ou sunt exemple de produse care
trebuie înţepate..
ATENTIE: Când încălziţi lichide, ex. supe, sau băuturi în
cuptorul cu microunde, supraîncălzirea lichidului dincolo
de punctul de fierbere poate avea loc fără barbotare,
ceea ce poate duce la darea în clocot a lichidului
fierbinte. Pentru a împiedica această posibilitate este
bine să urmaţi paşii următori:
1. Evitaţi folosirea recipientelor cu pereţii drepţi şi
gâtul subţire.
2. Nu supraîncălziţi.
3. Agitaţi lichidul înainte de a introduce recipientul
în cuptor şi încă odată la jum
ătatea timpului
afectat încălzirii.
4. După încălzire , lăsaţi lichidul în cuptor o
perioada scurtă de timp, amestecându-l cu grijă
înainte de a scoate recipientul.
• Unele produse cum ar fi ouăle întregi sau
recipientele sigilate – de exemplu borcanele de sticlă
cu capac – pot exploda şi nu ar trebui încălzite în
cuptorul cu microunde. Ocazional, ochiurile pot
exploda în timpul gătirii. Inţepaţi întotdeauna
gălbenuşul, apoi acoperiţi-le şi lăsaţi-le aşa un minut
înainte de a îndepărta capacul.
NOTĂ:
• Nu forţaţi rotirea manuală a platanului. Acest lucru
poate duce la funcţionarea necorespunzătoare a
aparatului.
• Formarea unui arc electric în cuptor atunci când
microundele sunt în stare de funcţiune se datorează
utilizării ustensilelor metalice.Totuşi, formarea
continuă a acestor arcuri poate deteriora aparatul.
Opriţi programul şi verificaţi ustensila.
• Trebuie să evitaţ
i obturarea orificiilor de aerisire
plasate în părţile de sus, din spate, laterale şi de
jos ale cuptorului.
Nu folosiţi acest cuptor în scopuri comerciale.
Acest cuptor a fost proiectat doar pentru uz casnic.
Păstraţi aceste instrucţiuni
Testarea compatibilităţii veselei utilizate
la gătit
Siguranţa alimentelor