Russell Hobbs 27040-56 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
70
Citiți instrucțiunile, păstrați-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi instrucţiunile.
Îndepărtați toate ambalajele înainte de folosire.
PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
Aparatul poate  folosit de copii în vârstă de 8 ani sau mai mari și de către
persoane cu capacități zice, senzoriale sau mentale reduse sau lipsă de
experiență și cunoștințe dacă sunt supravegheați/instrui și înțeleg
pericolele la care se supun. Copiii nu trebuie să se joace cu aparatul.
Curățarea și utilizarea de către utilizator nu trebuie efectuate de copii decât
dacă aceștia au peste 8 ani și sunt supravegheați. Nu lăsați aparatul și
cablul la îndena copiilor sub 8 ani.
În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant,
agentul de service sau orice altă persoană calicată, pentru a evita
accidentele.
Utilizarea incorectă a aparatului poate produce leziuni.
Nu udaţi conectorii.
¬
Suprafețele aparatului se vor încinge. Căldura reziduală va păstra
suprafeţele erbinţi după utilizare.
L
Nu folosiţi acest aparat lângă cadă, duş, chiuvetă sau alte recipiente ce
conţin apă.
Nu puneți carnea sau puiul congelat în aparatul de gătit cu aburi – decongelați complet înainte de
utilizare.
Gătiţi carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiţi peştele până
când carnea devine opacă.
Nu încercați să gătiți alimente în unitatea principală a aparatului de gătit - folosiți pentru aceasta
doar vasul detașabil.
Nu vă aplecați deasupra aparatului și feriți mâinile, brațele, fața etc. de aburul care iese din vas.
Umpleți cu cel puțin o ceașcă de apă.
Nu depășiți semnul de umplere.
Nu acoperiţi aparatul sau nu aşezaţi nimic pe el.
Scoateţi aparatul din priză atunci când nu îl folosiţi.
Nu folosiţi alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
EXCLUSIV PENTRU UZ CASNIC
SCHIŢE
1. Buton
2. Capac
3. Coș
4. Semn de umplere
5. Vas
6. Buton
7. Becuri
8. Spatulă
9. Măsură
10. Buton de pornire/oprire
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Spălați vasul, capacul și coșul cu apă caldă și detergent, clătiți-le și uscați-le.
71
PREPARARE
1. Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă stabilă, nivelată, termorezistentă.
2. Nu folosiți aparatul lângă sau sub perdele, etajere, dulapuri sau orice alt obiect ce ar putea 
deteriorat de aburul care iese.
3. Țineți la îndemână mănuși de bucătărie (sau un prosop) și o rogojină termorezistentă sau o farfurie
întinsă pentru a așeza vasul pe ea după preparare.
4. Introduceți vasul în aparatul de gătit.
PREPARAREA
1. Folosiţi măsura pentru a introduce orez în vas.
2. Umpleţi vasul cu apă până la numărul ce corespunde numărului de ceşti de orez folosite.
3. Rotiți vasul un sfert de rotație în ecare direcție, pentru a vă asigura că fundul vasului face contact
corect cu elementul.
4. Puneți capacul pe vas.
5. Băgaţi întrerupătorul în priză. Comutaţi butonul de pornire/oprire pe poziţia I. Comutaţi butonul pe
poziţia N. Becul N se va aprinde.
6. Comutați comanda de control pe P. Becul N se va stinge.
7. Când orezul este gata, comanda de control se va comuta pe N, becul P se va stinge, iar becul N se va
aprinde.
8. Lăsaţi orezul să se odihnească aproximativ 10 minute, apoi scoateți aparatul de gătit din priză.
9. Puneți-vă mănușile de bucătărie.
10. Când capacul va  ridicat, din vas va ieși abur și aer erbinte. Înclinați-l ușor pentru a îndrepta aburul
în direcția opusă dvs.
11. Ridicați vasul și așezați-l pe o rogojină termorezistentă sau pe o farfurie întinsă.
12. Folosiți spatula pentru a întoarce și amesteca orezul, pentru a permite pătrunderea aburului.
Uneori, stratul de orez care intră în contact cu vasul va forma o crustă.
Dacă nu vă place, puteți să o îndepărtați cu spatula, după ce ați servit orezul.
INGREDIENTE SUPLIMENTARE
Dacă adăugați alte ingrediente (struguri, fructe, nuci etc.), trebuie să reduceți cantitatea de orez
pentru a compensa cantitatea de apă pe care acestea le vor absorbi.
Strugurii și fructele uscate vor absorbi la fel de multă apă ca și orezul, prin urmare puneți-le în
măsură împreună cu orezul.
În general, nucile u vor absorbi multă apă, ala că le puteți adăuga în mod normal după ce ați măsurat
orezul.
FOLOSIREA APARATULUI DE GĂTIT PENTRU PREPARAREA CU ABURI
1. Adăugați cantitatea necesară de apă – Folosiți metoda 1 sau 2 de mai sus.
2. ezați coșul peste vas și puneți mâncarea în coș.
3. Pentru o gătire uniformă, tăiați alimentele în bucăți cam de aceeași mărime.
4. Pentru mazăre, sau orice aliment care se desface sau cade în apă, înfășurați coșul cu folie din
aluminiu
5. Fiți atenți când îndepărtați folia – folosiți mănuși de bucătărie și clești/linguri de plastic.
6. Puneți capacul peste coș.
7. Operați aparatul de gătit în același mod în care o faceți când gătiți orez.
8. Respectați timpii de preparare la abur.
9. Nu lăsați alimentele în aparat după ce ați gătit cu abur – se vor umezi.
10. Notați tipul și cantitatea de alimente și cantitatea de apă. Data viitoare, ajustați cantitatea de apă și
lăsați aparatul de gătit să meargă singur.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
72
GATA?
1. Opriţi aparatul şi scoateţi-l din priză.
2. Nu mutate aparatul de gătit orez dacă are vasul în interior. Va  greu, iar cablul se poate agăța de
vreun obiect în timp ce-l mutați.
3. Scoateți vasul din aparatul de gătit înainte de a-l goli. Dacă încercați să scoateți mâncarea din vas în
timp ce acesta este încă în aparat, s-ar putea ca conținutul să cadă în aparat. Acest lucru îl va deteriora.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Opriţi aparatul, scoateţi-l din priză şi lăsaţi-l să se răcească.
2. Spălați capacul, vasul și coșul cu apă caldă și detergent, clătiți-le și uscați-le.
3. Ştergeţi suprafeţele exterioare cu o cârpă umedă curată.
4. Nu spălaţi nicio componentă a aparatului la maşina de spălat vase.
TIMPI DE GĂTIRE ŞI SIGURAA ALIMENTELOR
alimente (proaspete) cantitate timp (minute)
asparagus 400g 15-18
fasole verde 200g 20
broccoli 200g 18
varză de Bruxelles 200g 20
varză (sferturi) 25-30
morcovi (felii) 200g 15-20
conopidă 200g 15
coceni de porumb 2 24-35
dovlecei (felii) 200g 10-12
carto (tăiați în patru) 400g 25-30
spanac 200g 5-8
pui (dezosat) 400g 6-8
le de pește 400g 8-10
friptură de pește 2 20-23
creveți 250g 10-12
coadă de homar (înghețată) 12-15
midii 250g 15
Nu folosiți midii care au fost deschise înainte de gătire. Lăsați-le în aparatul de gătit cu aburi până
când scoicile se deschid complet și aruncați-le pe cele care nu s-au deschis după ce le-ați gătit.
Acești timpi sunt pentru un singur strat de alimente. Va trebuie să exersați pentru a descoperi durata
potrivită pentru alimentele dvs. și combinațiile de alimente favorite.
Gătiţi carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiţi peştele până
când carnea devine opacă.
Vă recomandăm să gătiți legumele cu frunze cât mai puțin, pentru a le păstra verzi și crocante. Dacă
le introduceți în apă cu gheață, se va întrerupe procesul de preparare.
RECICLAREA
W
Pentru a evita problemele de mediu și de sănătate cauzate de substanțele periculoase,
aparatele și bateriile reîncărcabile și cele obișnuite marcate cu unul dintre aceste
simboluri, nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile municipale nesortate. Eliminați
întotdeauna produsele electrice și electronice și, după caz, bateriile reîncărcabile și
cele obișnuite, la un punct de reciclare/colectare corespunzător.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78

Russell Hobbs 27040-56 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare