58
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Spălați vasul și capacul cu apă caldă și detergent, clătiți-le și uscați-le.
PREPARARE
1. Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă stabilă, nivelată, termorezistentă.
2. Nu folosiți aparatul lângă sau sub perdele, etajere, dulapuri sau orice alt obiect ce ar putea
deteriorat de aburul care iese.
3. Țineți la îndemână mănuși de bucătărie (sau un prosop) și o rogojină termorezistentă sau o farfurie
întinsă pentru a așeza vasul pe ea după preparare.
4. Introduceți vasul în aparatul de gătit.
PREPARAREA
1. Folosiţi măsura pentru a introduce orez în vas.
2. Umpleţi vasul cu apă până la numărul ce corespunde numărului de ceşti de orez folosite.
3. Rotiți vasul un sfert de rotație în ecare direcție, pentru a vă asigura că fundul vasului face contact
corect cu elementul.
4. Puneți capacul pe vas.
5. Băgaţi întrerupătorul în priză. Comutaţi butonul de pornire/oprire pe poziţia I. Comutaţi butonul pe
poziţia N. Becul N se va aprinde.
6. Comutați comanda de control pe P. Becul N se va stinge.
7. Când orezul este gata, comanda de control se va comuta pe N, becul P se va stinge, iar becul N se va
aprinde.
8. Lăsaţi orezul să se odihnească aproximativ 10 minute, apoi scoateți aparatul de gătit din priză.
9. Puneți-vă mănușile de bucătărie.
10. Când capacul va ridicat, din vas va ieși abur și aer erbinte. Înclinați-l ușor pentru a îndrepta aburul
în direcția opusă dvs.
11. Ridicați vasul și așezați-l pe o rogojină termorezistentă sau pe o farfurie întinsă.
12. Folosiți spatula pentru a întoarce și amesteca orezul, pentru a permite pătrunderea aburului.
INGREDIENTE SUPLIMENTARE
• Dacă adăugați alte ingrediente (struguri, fructe, nuci etc.), trebuie să reduceți cantitatea de orez
pentru a compensa cantitatea de apă pe care acestea le vor absorbi.
• Strugurii și fructele uscate vor absorbi la fel de multă apă ca și orezul, prin urmare puneți-le în
măsură împreună cu orezul.
• În general, nucile u vor absorbi multă apă, ala că le puteți adăuga în mod normal după ce ați măsurat
orezul.
GATA?
1. Opriţi aparatul şi scoateţi-l din priză.
2. Nu mutate aparatul de gătit orez dacă are vasul în interior. Va greu, iar cablul se poate agăța de
vreun obiect în timp ce-l mutați.
3. Scoateți vasul din aparatul de gătit înainte de a-l goli. Dacă încercați să scoateți mâncarea din vas în
timp ce acesta este încă în aparat, s-ar putea ca conținutul să cadă în aparat. Acest lucru îl va deteriora.