- 43 -
să fie efectuate de personal specializat.
operaţiunile de montare.
- Hota intră în clasa de construcţie II; de aceea, nu este necesar
să o conectaţi la împământare. Ştecărul trebuie să fie uşor
accesibil după instalarea aparatului.
În cazul în care aparatul este prevăzut cu cablu fără ştecăr,
pentru a-l conecta la reţeaua electrică este necesară interpu-
nerea între aparat şi reţea a unui întrerupător omnipolar cu
deschiderea minimă între contacte de 3 mm, dimensionat la
sarcină şi conform normelor în vigoare.
- Conectarea la reţeaua electrică trebuie să respecte
următoarele indicaţii:
MARO = L fază
ALBASTRU = N nul.
Distanţa minimă între suprafaţa, suportului vaselor de gătit
de pe aragaz şi partea cea mai joasă a hotei de la bucătărie,
trebuie să fie de cel puţin 65 cm. Dacă veţi folosi un tub de
evacuare compus din două segmente, segmentul superior
trebuie să fie în exteriorul segmentului inferior. Nu conectaţi
tubul de evacuare a aburilor la o conductă de aer cald sau
care serveşte şi la evacuarea aburilor care provin de la alte
instalaţii de încălzire, mai ales dacă alimentarea acestora nu
este electrică.
- În caz că aparatul este montat în versiune aspirantă
predispuneţi gaura de evacuare al aerului.
Se recomandă folosirea unui tub de evacuare a aerului care să
aibă acelaşi diametru ca şi gura de evacuare a aerului. Utilizarea
unei reducţii poate diminua performanţele aparatului şi mări
nivelul de zgomot”.
Pentru a instala hota în mod corect, urmaţi indicaţiile din
schemele corespunzătoare:
1. Montarea hotei în partea inferioară a corpului suspendat.
2. Alegerea modelului (hotă aspirantă Fig.1A sau filtrantă
Fig.1B).
Acest tip de hotă trebuie să fie montat sub un dulap de
bucătărie suspendat sau sub un alt suport. Măsurile de gabarit
ale hotei sunt specificate în Fig.2. Înainte de a fixa hota, scoateţi
grătarul D apăsând cele două butoane laterale A aşa cum vi se
arată în Fig.3. Pentru fixare, folosiţi cele 8 şuruburi (nefurniza-
te) adecvate în funcţie de tipul mobilierului. Pentru a instala
hota în mod corect, fixaţi mai întâi cele 4 şuruburi A apoi cele
4 şuruburi B urmărind schema indicată în Fig.4. După ce aţi
fixat hota în partea de jos a corpului suspendat, luaţi grătarul
D (Fig.4) şi amplasaţi-l la locul său. În timpul acestei operaţii,
fiţi atenţi ca grătarul D să se prindă corect.
Acest tip de instalaţie permite aparatului să evacueze aburii
în exterior prin peretele apropiat sau prin canalul de evacuare
existent. În acest scop, este necesar să achiziţionaţi un tub de
evacuare a aerului, neinflamabil, conform normelor în vigoare,
pe care să îl racordaţi la flanşa H (Fig.1A).
Pentru a modifica hota, de la varianta aspirantă la cea filtrantă,
este necesar să achiziţionaţi, de la vânzătorul dvs. de încredere,
filtrele de carbon activ. Filtrele trebuie să fie amplasate pe
grupul de aspiraţie din hotă şi centrate; rotindu-le la 90 de
grade, trebuie să se audă un zgomot /scat de oprire (Fig.6).
Pentru a efectua această operaţie, detaşaţi grătarul D (Fig.3).
Aerul este eliminat în mediul înconjurător printr-un tub de
evacuare a aerului, care trece prin mobilă şi este racordat cu
flanşa H (Fig.1B).
UTILIZARE ȘI ĪNTREŢINERE
Se recomandă să porniţi hota înainte de a începe coacerea
alimentelor. Lăsaţi hota în funcţiune 15 minute după stingerea
aragazului, pentru a elimina complet mirosul de mâncare.
Funcţionarea corectă a hotei depinde de întreţinerea ei în
mod periodic, conform indicaţiilor; o atenţie mărită trebuie
acordată filtrului degresant și filtrului de carbon activ.
capturează suspensiile de grăsime din aer
și de aceea se poate deseori obtura, în funcţie de folosirea
aparatului.
- Pentru a preveni pericolul de incendii, la fiecare 2 luni este
necesară spălarea filtrelor antigrăsime; acestea vor fi spălate cu
mâna, folosind un detergent neutru neabraziv sau în mașina
de spălat vase la temperaturi reduse, efectuând cicluri rapide.
- În cazul utilizării filtrelor împotriva grăsimii pe bază de acril,
spălaţi-le cu mâna, o dată la fiecare 2 luni; folosiţi detergent
neutru, neabraziv şi înlocuiţi-le după 6 spălări.
- După câteva spălări, pot fi verificate alteraţiile de culoare.
Acest lucru nu dă dreptul la reclamaţii în vederea înlocuirii lor.
au scopul de a depura aerul care
este eliberat în atmosferă și au funcţia de a diminua mirosurile
neplăcute datorate gătitului.
- Filtrele cu cărbune activ neregenerabile trebuie înlocuite la
maxim fiecare 4 luni. Saturaţia cărbunelui activ depinde de
utilizarea mai mult sau mai puţin îndelungată a aparatului, de
tipul de mâncăruri gătite și de intervalele la care este realizată
curăţarea filtrului antigrăsime.
cărbune activ regenerabile este important ca acestea să fie
bine uscate.
folosind o lavetă umezită cu apă sau detergent lichid
neutru neabraziv.
Instalatia de lumină este proiectata numai pentru folosirea ei
în timpul gatitului si nu pentru a asigura iluminarea generală a
îbucătăriilor. Folosirea îndelungata a luminii hotei reduce mult
durata de viaţă a becurilor.
Atenţie: nerespectarea avertizărilor privind curăţarea ho-
tei, înlocuirea şi curăţarea filtrelor duce la crearea riscurilor
de incendii. Este recomandată respectarea cu stricteţe a
instrucţiunilor prezentate.
Pentru a înlocui panourile de aluminiu, trageţi mânerul A după
indicaţiile din Fig.4B.
Pentru a înlocui panourile din material acrilic sau din metal
este necesar mai întâi să scoateţi grătarul D apăsând cele
două butoane laterale A, aşa cum vi se arată în Fig.3. Scoateţi
cele 2 opritoare de filtru B (Fig.5) şi panoul din material acrilic
sau din metal C. Pentru a monta la loc totul, efectuaţi aceleaşi
operaţii, în sens invers.
Pentru a înlocui becurile cu halogen B din hotă, trageţi-le în jos
cu două degete, aşa cum vi se indică în Fig.7. Înlocuiţi becurile
arse cu altele noi, de acelaşi tip.
Folosiţi numai becuri cu acelaşi număr de Watt ca al celor