• Înainte de încărcarea veselei, trebuie să:
– Îndepărtaţi resturile alimentare de pe veselă.
– Înmuiaţi reziduurile de arsură de pe cratiţe
• Atunci când încărcaţi vesela şi tacâmurile, vă rugăm să reţineţi:
– Vesela şi tacâmurile nu trebuie să împiedice rotaţia braţelor
stropitoare.
– Încărcaţi obiectele goale cum ar fi ceştile, paharele, oalele etc. cu
gura în jos astfel încât apa să nu se poată acumula în recipient sau
pe o bază adâncă.
– Vesela şi tacâmurile nu trebuie introduse una în alta sau să se
acopere una pe alta.
– Pentru a evita deteriorarea paharelor, acestea nu trebuie să se
atingă.
– Aşezaţi obiectele de mici dimensiuni în coşul pentru tacâmuri.
• Obiectele de plastic şi cratiţele cu teflon au tendinţa de a reţine
picături de apă; aceste obiecte nu se usucă la fel de bine ca obiectele
de porţelan sau de oţel.
• Obiectele uşoare (castroane de plastic etc.) trebuie încărcate în coşul
superior şi aşezate astfel încât să nu se deplaseze.
Spălarea în maşina de spălat vase a următoarelor obiecte de veselă şi tacâmuri
nu este recomandată: este parţial recomandată:
• Tacâmuri cu mâner din lemn, corn, por‐
ţelan sau sidef.
• Obiectele de plastic care nu sunt
rezistente la căldură.
• Tacâmuri vechi cu părţi lipite, care nu
sunt rezistente la căldură.
• Obiecte de veselă şi tacâmuri lipite.
• Obiecte din cositor sau din cupru.
•Cristal.
• Obiecte din oţel supuse ruginirii.
• Tăvi din lemn.
• Obiecte din fibre sintetice.
• Spălaţi vesela de porţelan în maşina de
spălat vase numai dacă este marcată
de către producător ca fiind adecvată
spălării în maşina de spălat vase.
• Modelele aurite se pot estompa dacă
sunt spălate frecvent în maşină.
• Părţile din argint sau din aluminiu au
tendinţa de a se decolora în timpul
spălării: Reziduurile, de ex. albuşul de
ou, gălbenuşul de ou şi muştarul, pro‐
duc adesea decolorarea sau pătarea
argintăriei. De aceea, curăţaţi
întotdeauna imediat resturile de pe ar‐
gintărie, dacă nu spălaţi obiectele ime‐
diat după folosire.
Deschideţi uşa şi trageţi în afară coşurile pentru a le încărca.
16 Încărcarea tacâmurilor şi a veselei