SFATURI UTILE
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul "Informaţii privind si‐
guranţa".
PARTEA INTERIOARĂ A UŞII
La anumite modele, pe partea interioară a uşii se
află:
• Numerele pentru poziţiile raftului.
• Informaţii referitoare la funcţiile de încălzire,
poziţiile recomandate pentru rafturi şi tempe‐
raturile pentru preparatele standard.
Temperatura şi duratele de coacere din
tabele au rol consultativ. Acestea de‐
pind de reţete şi de calitatea şi cantita‐
tea ingredientelor utilizate.
SFAT PRIVIND FUNCŢIILE
SPECIALE DE GĂTIRE ALE
CUPTORULUI
Mentine cald
Folosiţi această funcţie dacă doriţi să menţineţi
caldă mâncarea.
Temperatura se auto-reglează automat la 80 °C.
Incalzire farfuriei
Pentru încălzirea farfuriilor şi a vaselor.
Distribuiţi farfuriile şi vasele uniform pe raftul
cuptorului. Schimbaţi poziţia vaselor după
jumătate din timpul de încălzire (schimbaţi cele
de sus cu cele de jos).
Temperatura automată este 70 °C.
Nivelul recomandat pentru raft: 3.
Aluaturi
Puteţi utiliza această funcţie automată pentru ori‐
ce reţetă de aluat pufos. Oferă un mediu bun
pentru creşterea aluatului. Puneţi aluatul într-un
vas suficient de mare pentru creştere şi acoperi‐
ţi-l cu un prosop ud sau cu o folie din plastic. In‐
troduceţi un raft metalic pe nivelul unu şi aşezaţi
vasul pe acesta. Închideţi uşa şi setaţi funcţia de
creştere a aluatului. Setaţi durata necesară.
COACERE
Instrucţiuni generale
• Noul dumneavoastră cuptor poate să aibă un
alt comportament la coacere/frigere faţă de
aparatul de până acum. Adaptaţi setările dum‐
neavoastră uzuale (temperatură, durată de
gătire) şi poziţiile rafturilor la valorile din tabe‐
le.
• În cazul timpilor mai lungi de coacere, puteţi
dezactiva cuptorul cu 10 minute înainte de ter‐
minarea duratei de coacere pentru a utiliza
căldura reziduală.
Când gătiţi alimente congelate, este posibil ca
tăvile din interiorul cuptorului să se deformeze în
timpul coacerii. Când tăvile se răcesc, distorsiu‐
nea dispare.
Cum se utilizează Tabelele de coacere
• Producătorul vă recomandă să folosiţi mai în‐
tâi temperatura mai mică.
• Dacă nu găsiţi setările pentru o anumită re‐
ţetă, căutaţi una similară.
• Durata de coacere poate fi extinsă cu 10 – 15
minute, în cazul în care coaceţi prăjituri pe
mai multe niveluri.
• Prăjiturile şi produsele de patiserie aflate la
înălţimi diferite nu se rumenesc în mod egal la
început. În acest caz, nu schimbaţi setarea de
temperatură. Diferenţele dispar în timpul pro‐
cesului de coacere.
SFATURI PENTRU COACERE
Rezultatul coacerii Cauză posibilă Soluţie
Baza prăjiturii nu este rume‐
nită suficient.
Poziţia raftului nu este co‐
rectă.
Puneţi prăjitura pe un nivel
mai jos.
Prăjitura se fărâmiţează şi de‐
vine cleioasă, lipicioasă sau
nu este uniformă.
Temperatura cuptorului este
prea mare.
Când coaceţi data viitoare, să
utilizaţi o temperatură puţin
mai scăzută.
2
www.electrolux.com