76
RO
Marinarea produselor alimentare
Maşina de ambalare deţine un mod special de Ma-
rinare, cu două opţiuni: Modul Marinare Rapidă (15
minute) şi Modul Marinare Normală (27 minute). În
modul Marinare, maşina poate efectua două cicluri
de generare de vacuum şi de eliberare a aerului
în pungă, având drept rezultat marinarea perfectă
a produselor alimentare în cel mai scurt timp posi-
bil. Vidul este menţinut timp de cca. 4 minute (Mo-
dul Marinare Rapidă) sau 8 minute (Modul Marinare
Normală) înainte ca aerul să intre în pungă între
ciclurile succesive. Când ciclul de marinare este
finalizat, se aude un sunet de avertizare.
Etanşare cu impuls
Uneori ambalarea în vid nu este necesară şi este
suficientă numai etanşarea ambalajului. Maşina
deţine un mod de Etanşare cu Impuls. În acest
mod, utilizatorul nu trebuie să apese nici un buton,
funcţia este activată doar deschizând şi închizând
capacul.
1. Pentru a seta timpul de etanşare, apăsaţi butoa-
nele “
” şi “
”.
2. Când butonul Etanşare cu Impuls este apăsat,
LED-ul se aprinde. Maşina se comută pe modul
Etanşare cu Impuls (dacă capacul este închis,
“C” este afişat; dacă capacul este deschis, tim-
pul de etanşare este afişat intermitent pe ecran).
3. Puneţi marginea deschisă a pungii pe bara de
etanşare şi glisaţi în camera de vacuum. În-
chideţi şi apăsaţi capacul – maşina detectează
închiderea capacului şi se comută pe modul de
etanşare. Numărătoarea inversă porneşte pe
ecran de la timpul stabilit la 0. Această acţiune
este urmată de decompresie, ceea ce uşurează
deschiderea capacului, când procesul este fina-
lizat se aude un sunet de avertizare.
Pentru a opri maşina, apăsaţi butonul PORNIT/
OPRIT.
4. Deschideţi capacul, îndepărtaţi punga şi verifi-
caţi etanşeitatea.
5. Repetaţi paşii 3 şi 4 pentru a etanşa pungile ur-
mătoare.
Apăsaţi butonul PORNIT/OPRIT pentru a ieşi din
modul Etanşare cu Impuls.
(Notă: Dacă în modul Etanșare cu Impuls sunt
sigilate multe pungi, timpul de etanșare trebu-
ie să fie ajustat în mod adecvat (scurtat) pen-
tru a evita supraîncălzirea mașinii sau topirea
pungilor.
Depozitarea alimentelor și informaii privind sigurana
Mașina de ambalat cu cameră de vidare Kitchen
Line va revoluționa modul în care achiziționați și
depozitați alimentele. Deoarece ambalarea în vid
elimină arsura prin congelare și alterarea lentă
a alimentelor, puteți acum să achiziționați alimente
în cantități mari fără amenințarea risipei alimen-
tare.
Ambalarea în vid cu aparatul nostru elimină până
la 90% din aerul din ambalaj. Acest lucru va ajuta
la păstrarea alimentelor mai proaspete de până la
5 ori mai mult decât în condiții normale. Alimen-
tele uscate precum pastele, cerealele și făina vor
rămâne proaspete de la început până la sfârșit. În
plus, ambalarea în vid împiedică gărgărițele și alte
insecte să infesteze alimentele uscate. Ambalați
numai cele mai proaspete alimente cu putință.
Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că nu toa-
te alimentele beneficiază de pe urma ambalării în
vid. Nu ambalai niciodată usturoi sau ciuperci.
O reacție chimică periculoasă are loc în momen-
tul în care aerul este eliminat, cauzând ca aceste
alimente să devină periculoase în cazul ingerării.
Legumele vor fi fierte înainte de ambalare pentru
a distruge orice enzime ce pot cauza deteriorarea
degazării în momentul vidării.