15
RO
Stimate client,
Vă mulțumim pentru achiziționarea acestui aparat Hendi. Vă rugăm să citiți cu atenția acest manual înainte
de a conecta aparatul pentru evitarea defectării ca urmare a utilizării incorecte. Acordați o atenție deosebită
regulilor de siguranță.
Reguli de siguranță
• Îndepărtați toate foliile, spălați componentele indi-
viduale în apă cu săpun și uscați imediat
• Este de preferat să folosiți apă caldă pentru a um-
ple recipientul de apă. Umpleți până la un nivel la
care vasele pentru mâncare nu plutesc.
• Așezați baza pe un fundament stabil astfel încât
tava cu arzătoare să nu atingă suprafața (minim
1 cm)
• Asigurați-vă că partea exterioară a recipientul de
apă este uscată și că nicio picătură de apă nu a
rămas sub recipient din greșeală.
• Utilizați numai cutii de combustibil pastă sau gel
create special pentru încălzirea alimentelor. Nu
folosiți niciodată pastă pe bază de metanol; aceas-
ta este toxică, iar vânzarea și utilizarea sa nu sunt
permise în CE.
• Scoateți capacul cutiei de combustibil și așezați
cutia în suport.
• Înlocuiți capacul suportului de combustibil pe cu-
tie
• Aprinderea combustibilului: așezați suportul sub
chafing dish și aprindeți combustibilul. Asigu-
rați-vă că suportul este deschis la maxim.
• Atenție: Multe tipuri de combustibil pentru arzător
au o flacără albastră practic invizibil, dificil de vă-
zut, în special în timpul zilei.
• Nu aprindeți niciodată combustibilul în afara su-
portului sau a chafing dish.
suportul capacului nu este conceput pentru a trans-
porta combustibilul de ardere sau pentru a ridica
suportul. Suportul se poate desprinde de pe capac
și poate provoca un accident.
• Alternative: Dacă preferați să folosiți combustibili
precum dietilenglicol cu o structură cu fitil sau
tampon, nu puteți și nu trebuie să folosiți suportul.
Adresați-vă furnizorului pentru aplicarea corectă.
• Așezați capacul peste chafing dish și așteptați mi-
nim 15 - 30 de minute înainte de a așeza recipien-
tul cu mâncare în recipientul de apă. Dacă folosiți
vase mai mici în recipientul de apă, atunci folosiți
suporturi de dimensiuni corecte pentru a preveni
alunecarea vaselor de mâncare în recipientul de
apă.
• Atunci când serviți, asigurați-vă că ați înlocuit
capacul de pe chafing dish după fiecare utilizare
pentru a preveni pierderea de căldură și uscarea.
• Sfat: Așezați carduri cu numele mâncării lângă
chafing dish, împreună cu un suport de lingură
unde poate fi așezată lingura folosită.
• Combustibilul arde, în medie, maxim 2 - 3 ore.
Când încălzește, apa poate începe să fiarbă, ceea
ce duce la o evaporare rapidă, ducând la fierberea
uscată a sistemului. Țineți minte acest lucru și ve-
rificați nivelul apei din când în când sau temperați
flacăra cu capacul arzătorului cu combustibil.
• Nu așezați niciodată chafing dish în imediata apro-
piere a obiectelor foarte inflamabile și asigurați-vă
că prezentarea nu permite ca articole de îmbră-
căminte, cum ar fi mâneci, eșarfe sau cravate, să
ajungă lângă arzătoare
• Atenție: Lucrați cu flacără deschisă. Asigurați în-
totdeauna măsuri de precauție suficiente pentru
prevenirea incendiilor și accidentelor.
• Asigurați-vă că mâncarea sau apa nu pot curge în
arzător, deoarece acest lucru poate provoca aprin-
derea combustibilului și ieșirea acestuia din arză-
tor, provocând incendii mici sau mai rău!!
• Nu lăsați copiii și animalele de companie în apro-
pierea chafing dish.
• Capacul și aparatul pot fi fierbinți, prin urmare in-
formați utilizatorul.
Hendi nu poate fi considerat răspunzător pentru accidentele cauzate de utilizarea incorectă sau neurmarea
sfaturilor.