51
RO
Destinația produsului
• Acesta este un aparat de uz profesional.
• Acest aparat este destinat exclusiv preparării
produselor alimentare în vid, la o temperatură
exactă controlată. Orice altă utilizare poate
provoca avarierea aparatului sau accidentarea
persoanelor.
• Utilizarea aparatului în orice alt scop reprezintă
o utilizare incorectă. Utilizatorul este singurul
răspunzător de orice utilizare incorectă a aparat-
ului.
Împământarea
Acest aparat este de clasa I. Acest aparat trebu-
ie împământat. În eventualitatea unui scurtcircuit
electric, împământarea reduce riscul electrocutării
prin asigurarea unui fir de ieșire pentru curentul
electric. Acest aparat este dotat cu un cablu cu fir
de împământare cu fișă. Fișa trebuie conectată la o
priză instalată corespunzător și împământată.
Dispozitivul Hendi sous vide
Sous vide reprezintă o metodă de preparare a hra-
nei etanşată la vid în pungi de plastic, într-o baie
de apă la temperaturi controlate cu precizie pentru
a oferi rezultate de înaltă calitate în mod constant.
Marele avantaj al maşinii de gătit Hendi sous vide
este acela că datorită termostatului de înaltă pre-
cizie (0.5°C), hrana poate fi preparată perfect fără
efort. În cazul în care preparaţi fripturi în sânge în
maşina de gătit sous vide, friptura va fi în sânge
complet de la un capăt la celălalt. Fără presupu-
neri sau sincronizare critică. Friptura dumnea-
voastră va fi preparată perfect în cazul în care
setaţi corect durata şi temperatura în timp ce nu
este necesar să acordaţi atenţie pe parcursul func-
ţionării. Datorită preparării produselor în etanşare
la vid, preveniţi pierderea aromei şi nutriţiei, hrana
păstrându-se aromată, fragedă şi suculentă. Unele
setări de lungă durată permit chiar îmbunătăţirea
semnificativă a frăgezimii şi în acelaşi timp a aro-
mei.
Maşina de gătit Hendi sous vide vă ajută să econo-
misiţi timp. Puteţi prepara hrana înaintea orelor de
vârf. În cazul în care setările sous vide sunt corec-
te nu se necesită acordarea atenţiei pe parcursul
funcţionării. Preparare fără efort.
Hendi sous vide vă ajută să economisiţi bani. Hrana
se va micşora mai puţin, reţinând astfel mai multă
umiditate. Din moment ce este posibilă pasteuri-
zarea hranei, hrana preparată corespunzător cu
ajutorul sous vide poate fi păstrată fără riscuri cu
până la 3 săptămâni mai mult faţă de cea preparată
în mod convenţional.
Maşina de gătit Hendi sous vide vă ajută să econo-
misiţi din muncă. Puteţi adăuga direct hranei mari-
nată/plante aromatice înaintea preparării.
Pregătirea pentru prima sa utilizare
• Verificaţi ca aparatul să nu fie avariat. În cazul
unor avarii, contactaţi imediat furnizorul dum-
neavoastră şi NU utilizaţi aparatul.
• Scoateţi ambalajul acestuia si folia de protectie (
daca este cazul ).
• Curăţaţi aparatul cu apă călduţă şi cu o cârpă
moale.
• Poziţionaţi aparatul pe o suprafaţa dreaptă şi sta-
bilă, doar dacă nu s-a menţionat altfel.
• Asiguraţi-vă că este destul loc în jurul aparatului
pentru ventilaţie.
• Poziţionaţi aparatul în aşa fel încât accesul la pri-
ză să fie permis tot timpul.
Important: Pentru articolul 225448 (GN1/1), insta-
lați și fixați robinetul de scurgere la aparat înainte
de utilizare.