KitchenAid 5KWB100EPM Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului

Acest manual este potrivit și pentru

Română
Model 5KWB100
Aparat de copt vafe Artisan
APARAT DE COPT VAFE ARTISAN
INSTRUŢIUNI ŞI REŢETE
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 1 1/28/11 2:17 PM
Română
Siguranţa aparatului de copt vafe ..............................................................................................................................................1
Condiţii electrice ....................................................................................................................................................................................1
Reguli importante de siguranţă ...................................................................................................................................................2
Caracteristicile aparatului de copt vafe ...................................................................................................................................3
Modul de utilizare a aparatului de copt vafe ......................................................................................................................5
Prima utilizare a aparatului de copt vafe ....................................................................................................................5
Utilizarea aparatului de copt vafe ...................................................................................................................................5
Anularea unei numărători inverse a temporizatorului de coacere...........................................................8
Sfaturi pentru reţete ............................................................................................................................................................................8
Sfaturi de coacere şi servire ............................................................................................................................................................9
Curăţarea aparatului de copt vafe ..............................................................................................................................................9
Depanare ...................................................................................................................................................................................................10
Reţete
Vafe cu nuci şi banane..........................................................................................................................................................11
Vafe Chantilly ..............................................................................................................................................................................11
Vafe cu ciocolată rasă ............................................................................................................................................................12
Vafe calde de Bruxelles .........................................................................................................................................................12
Vafe Liege ......................................................................................................................................................................................13
Vafe cu scorţişoa..................................................................................................................................................................14
Vafe 4/4 ...........................................................................................................................................................................................14
Vafe moi cu vanilie ..................................................................................................................................................................15
Vafe cu migdale ........................................................................................................................................................................15
Vafe delicioase cu bere ........................................................................................................................................................16
Vafe belgiene .............................................................................................................................................................................16
Informaţii despre service şi garanţie
Garanţia aparatului de copt vafe Artisan™ KitchenAid...............................................................................17
Centre de service .....................................................................................................................................................................17
Serviciul Clienţi ..........................................................................................................................................................................18
Cuprins
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 2 1/28/11 2:17 PM
Română
1
Siguraa Aparatului de Copt Vafe
Siguranţa dvs. şi a celorlalţi este foarte importantă.
Am introdus în acest manual şi am aplicat pe aparat multe mesaje de siguranţă
importante. Citiţi şi respectaţi întotdeauna toate mesajele de siguranţă.
Acesta este simbolul de avertizare asupra siguranţei.
Acest simbol vă avertizează asupra posibilelor pericole care vă pot
ucide sau răni pe dvs. şi pe ceilalţi.
Toate mesajele de siguranţă vor urma după simbolul de siguranţă şi
după cuvântul “PERICOL sau AVERTIZARE. Aceste cuvinte înseamnă:
Puteţi fi ucis sau rănit grav dacă nu
urmaţi imediat instrucţiunile.
Puteţi fi ucis sau rănit grav dacă nu
urmaţi instrucţiunile.
Toate mesajele de siguranţă vă spun care este pericolul potenţial, cum reduceţi
probabilitatea de accident şi ce se poate întâmpla dacă nu urmaţi instrucţiunile.
Model 5KWB100:
Tensiune: 230-240 volţi, curent alternativ
Frecvenţă: 50 Hz
NOTĂ: Modelul 5KWB100 este prevăzute
cu ştecăr de împământare. Pentru a reduce
riscul de electrocutare, ştecărul trebuie să
se potrivească în priză doar într-un singur
sens. Dacă ştecărul nu se potriveşte în
priză contactaţi un electrician calificat. Nu
modificaţi ştecărul.
Nu folosiţi prelungitor. Dacă cablul de curent
este prea scurt, solicitaţi unui electrician
calificat sau unui reparator să instaleze o priză
lângă aparat.
Condiţii Electrice
PERICOL
AVERTIZARE
Pericol de electrocutare
Conectaţi la o priză împământată.
Nu îndepărtaţi ştiftul de
împământare.
Nu folosiţi adaptor.
Nu folosiţi prelungitor.
Nerespectarea acestor instrucţiuni
poate provoca decesul, incendiul sau
şocul electric.
AVERTIZARE
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 1 1/28/11 2:17 PM
Română
2
Când folosiţi aparate electrice trebuie să urmaţi întotdeauna măsurile fundamentale de
precauţie pentru a reduce riscul de incendiu, electrocutare, şi/sau accidentare a personalului,
printre care se numără următoarele:
1. Citiţi toate instrucţiunile.
2. Nu atingeţi suprafeţele fierbinţi. Folosiţi mânere sau butoane rotative.
3. Pentru a proteja împotriva electrocutării nu scufundaţi cablul, prizele sau aparatul de copt
vafe în apă sau în alte lichide.
4. Deconectaţi aparatul de copt vafe de la priza de perete când nu-l folosiţi şi înainte de
curăţare. Lăsaţi-l întotdeauna să se răcească înainte de a monta şi demonta piese.
5. Nu utilizaţi aparatul cu un cablu sau un ştecăr defect sau după ce aparatul a funcţionat
defectuos sau după ce a fost avariat în orice fel. Aduceţi aparatul la cel mai apropiat service
autorizat pentru examinare, reparaţie sau reglare.
6. Utilizarea ataşamentelor accesorii care nu sunt recomandate de producătorul aparatului
pot provoca accidente.
7. Nu folosiţi aparatul în exterior.
8. Nu lăsi cablul să arne deasupra marginii mesei sau a tejghelei sau să atingă suprafeţe fierbii.
9. Nu aşezaţi pe sau lângă un cuptor electric sau cu gaz fierbinte sau într-un cuptor încălzit.
10. Când aţi terminat de copt vafele, apăsaţi butonul de pornire/oprire pentru a opri aparatul,
şi apoi scoateţi ştecărul din priza de perete.
11. Nu utilizaţi aparatul în alt scop decât cel pentru care a fost construit.
12. Acest aparat nu a fost construit pentru a fi utilizat de persoane (inclusiv copii) cu capacităţi
fizice, senzoriale sau mentale reduse, sau fără experienţă şi fără cunoştinţe, decât dacă sunt
supravegheate sau dacă au fost învăţate cum să folosească aparatul, de către o persoană
responsabilă de siguranţa lor.
13. Copiii mici ar trebui supravegheaţi pentru a vă asigura că nu se joacă cu aparatul.
14. Acest produs a fost construit pentru uz electrocasnic şi comercial.
PĂSTRAŢI ACEST MANUAL
REGULI IMPORTANTE DE
SIGURANŢĂ
Acest aparat este marcat conform directivei
europene 2002/96/EC cu privire la Reziduurile
de Echipamente Electrice şi Electronice (WEEE).
Dacă vă veţi asigura că acest produs este
aruncat corect veţi ajuta la prevenirea
posibilelor consecinţe negative asupra
mediului înconjurător şi sănătăţii omului,
care, în caz contrar, ar putea fi provocate de
aruncarea necorespunzătoare a reziduurilor
rezultate din acest produs.
Simbolul
aplicat pe produs sau în
documentele care însoţesc produsul, indică
faptulacest aparat nu trebuie tratat ca
gunoi menajer. În schimb, trebuie predat unei
unităţi de colectare autorizate pentru reciclarea
echipamentelor electrice şi electronice.
Aruncarea trebuie efectuată în conformitate
cu legislaţia locală de mediu pentru aruncarea
reziduurilor.
Pentru mai multe informaţii detaliate despre
tratamentul, recuperarea şi reciclarea acestui
produs, vă rugăm să contactaţi biroul local,
serviciul local de reciclare a deşeurilor sau
magazinul de unde aţi cumpărat produsul.
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 2 1/28/11 2:17 PM
Română
3
Aparat de copt cu
design comercial
Aparatul de copt cu
cuvă, cu două feţe se
roteşte pentru a oferi vafe
consistente cu goluri şi
spaţii minime.
Capacele de copt sunt făcute din oţel
inoxidabil; mânerele capacelor, termorigide şi
fenolice, rămân reci la atingere.
Plită de vafă
nelipicioasă
Plitele se curăţă cu un
prosop de hârtie sau cu
o cârpă umedă. Canalul
de picurare de-a lungul
marginii ajută la evitarea
revărsării şi a împroşcării.
Bază metalică turnată
sub presiune
Baza metalică şi durabilă
oferă o platformă stabilă
pentru unitatea de coacere.
Termometru cu cadran
Termometrul de pe
capacul aparatului de
copt indică momentul
în care aparatul este
pregătit când poziţia
acului său se
încadrează în zona liniei groase.
Caracteristicile Aparatului de Copt Vafe
Aparat de copt vafe Artisan™
Model 5KWB100
03:30
A R T I S A N
A R T I S A N
A R T I S A N
START
RESET
TIMER
POWER
On/O
03:30
START
RESET
TIMER
POWER
On/O
03:30
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 3 1/28/11 2:18 PM
Română
4
Buton de pornire/
oprire (
)
Dacă apăsi butonul de
pornire/oprire (
)
aparatul
de copt şi elementele de
încălzire vor porni sau se
vor opri. Când aparatul de
copt este pornit, ledul indicator va fi aprins.
Indicator de preîncălzire
Ledul indicator luminează
alternativ până când
aparatul de copt se
preîncălzeşte complet.
Când atinge temperatura
optimă, va emite un sunet
iar ledul indicator va lumina stabil.
Buton rotativ de reglare
a temporizatorului (
)
Rotiţi butonul pentru a
fixa durata de coacere prin
trepte de câte 15 secunde,
de la minim 2 minute şi 30
de secunde până la maxim
5 minute şi 30 de secunde. Rotiţi butonul
în sensul acelor de ceasornic pentru a mări
durata de coacere şi în sens opus acelor de
ceasornic pentru a reduce durata de coacere.
Ecranul temporizatorului
de coacere
Indică timpul de coacere
mas în minute şi secunde.
Buton de pornire (
)
După preîncălzirea
Aparatului de Copt Vafe
apăsaţi butonul de pornire
(
) pentru a începe
numărătoarea inversă.
Buton de resetare (
)
După activarea duratei de
coacere apăsaţi butonul
de resetare (
) pentru
a opri numărătoarea şi
pentru a reseta ecranul
temporizatorului de
coacere. Prin apăsarea butonului de resetare
veţi opri şi mesajele sonore emise după ce
temporizatorul ajunge la valoarea zero.
Informare asupra coacerii excesive
nd temporizatorul de coacere ajunge la zero,
Aparatul de Copt Vafe emite o serie de sunete,
fundalul ecranului de temporizator se înroşeşte
iar temporizatorul începe să numere normal.
Dacă vafele nu s-au copt bine, prin nurătoarea
norma vi putea urmări perioada suplimenta
în care lăsaţi vafele la copt.
Oprire automa
Dacă nu resetaţi temporizatorul de coacere,
aparatul de copt se va opri în mod automat
la 5 minute după ce temporizatorul ajunge
la zero. După resetarea temporizatorului de
coacere, aparatul de copt este programat să
se oprească în 2 ore dacă temporizatorul nu
începe o numărătoare inversă nouă.
Memoria temporizatorului
Temporizatorul de coacere îşi va aminti ultima
oră fixată, chiar şi după deconectarea lui de la
sursa de alimentare.
Mesaje sonore
Mesajele sonore transmit informaţii despre
starea Aparatului de Copt Vafe. Aparatul va
emite un sunet când s-a preîncălzit complet.
nd temporizatorul de coacere ajunge la zero,
aparatul de copt va emite o serie de sunete.
Coacere la temperatură constan
Aparatul de copt nu are un termostat reglabil:
vafele se coc la o temperatură constantă, care a
fost optimizată pentru a obţine cele mai bune
rezultate. Rumenirea vafei poate fi controlată
cu ajutorul temporizatorului de coacere.
Caracteristicile Aparatului de Copt
03:30
03:30
03:30
03:30
03:30
03:30
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 4 1/28/11 2:18 PM
Română
5
Prima Utilizare a Aparatului de Copt Vafe
Aparatul de Copt Vafe poate emite un miros
uşor sau fum în timpul primei utilizări. Acesta
este un rezultat normal pentru procesul de
producţie. Mirosul sau fumul este inofensiv şi
se va disipa repede, dar poate să se imprime
în prima vafă pregătită pe fiecare parte a
aparatului de copt. Pentru a obţine cele mai
bune rezultate, este recomandat ca primele
vafe să fie aruncate.
În timpul fierui ciclu de coacere se va produce
abur şi condensul se poate forma pe capacele
aparatului de copt. Acest lucru este normal.
NOTĂ: Utilizaţi întotdeauna mânerele pentru
a roti aparatul de copt şi pentru a deschide
capacele de coacere.
Utilizarea aparatului de copt vafe
1. Conectaţi cablul de curent al Aparatului de
Copt Vafe la o priză de curent îmntată.
2. Rotiţi aparatul de copt astfel încât capacul
său împreună cu termometrul cu buton
rotativ să fie îndreptat cu faţa în sus.
3. Apăsaţi butonul de pornire (
)
pentru a
porni aparatul de copt. Ledul indicator va
lumina intermitent iar Aparatul de Copt
Vafe va începe să se încălzească.
Modul de Utilizare a Aparatului de Copt Vafe
3:30
Pericol de electrocutare
Conectaţi la o priză împământată.
Nu îndepărtaţi ştiftul de
împământare.
Nu folosiţi adaptor.
Nu folosiţi prelungitor.
Nerespectarea acestor instrucţiuni
poate provoca decesul, incendiul sau
şocul electric.
AVERTIZARE
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 5 1/28/11 2:18 PM
Română
6
4. teptaţi ca Aparatul de Copt Vafe să se
preîncălzească. Când Aparatul de Copt
Vafe a atins temperatura de funcţionare,
va emite un sunet iar ledul indicator se va
opri din iluminatul
intermitent şi va
lumina stabil. Poziţia
acului pe termometrul
butonului rotativ se
va încadra în zona
liniei groase.
5. Fixaţi temporizatorul de coacere
rotind Butonul Rotativ de Reglare a
Temporizatorului (
). Rotiţi butonul rotativ
în sensul acelor de ceasornic pentru a
mări durata pe ecranul temporizatorului
de coacere; rotiţi butonul rotativ în sens
opus acelor de ceasornic pentru a micşora
durata. Durata de coacere poate fi fixată
în trepte de câte 15 secunde, de la minim
2 minute şi 30 de secunde (2:30) până la
maxim 5 minute şi 30 de secunde (5:30).
O durată de coacere mai lungă va genera
vafe mai închise la culoare şi mai crocante.
Pentru primele dvs. vafe, o durată bună de
pornire este de 3 minute şi 30 de
secunde (3:30).
6. Deschideţi capacul aparatului de copt
prin ridicarea mânerului de deasupra.
Asiguraţi-vă că capacul stă bine în locaşul
său pe bază înainte de a elibera mânerul:
în caz contrar, aparatul de copt se poate
roti în mod neprevăzut în momentul
eliberării mânerului.
7. Umpleţi în mod uniform plita de vafe cu
aluat. Aluatul ar trebui aproape să acopere
vârfurile grătarului de vafă. Închideţi
capacul aparatului de copt.
NOTĂ: Nu folosiţi ustensile metalice cu
Aparatul de Copt Vafe. Metalul poate zgâria
plitele de vafe nelipicioase.
03:30
Modul de Utilizare a Aparatului de Copt Vafe
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 6 1/28/11 2:18 PM
Română
7
8. Rotiţi aparatul de copt astfel încât capacul
opus să ajungă deasupra.
NOTĂ: Indiferent dacă preparaţi una sau două
vafe rotiţi întotdeauna aparatul de copt după
ce aţi umplut plita de vafe. Această operaţiune
permite acoperirea ambelor plite de vafe,
superioară şi inferioară, cu aluat, şi asigură cea
mai fină consistenţă.
9. Apăsaţi butonul de pornire (
) pentru
ca temporizatorul de coacere să înceapă
numărătoarea inversă.
NOTĂ: Butonul de Pornire (
) nu va declanşa
o numărătoare inversă decât dacă Aparatul de
Copt Vafe s-a preîncălzit total.
10. Dacă doriţi o a doua vafă, deschideţi
capacul de coacere şi umpleţi plita de
vafe în mod uniform cu aluat. Închideţi
capacul aparatului de copt.
11. Rotiţi aparatul de copt astfel încât
capacul prevăzut cu buton rotativ cu
termometru să fie îndreptat cu faţa în sus
din nou.
12. Când ecranul temporizatorului de
coacere ajunge la zero, aparatul va emite
o serie de sunete, fundalul ecranului de
temporizator de coacere se va face roşu iar
temporizatorul va începe să numere normal.
13. Deschideţi capacul aparatului de copt
şi îndepărtaţi vafa cu ajutorul unei
ustensile nemetalice. Dacă în aparatul de
copt mai este o vafă, rotiţi aparatul de
copt astfel încât capacul opus să se afle
deasupra, deschideţi capacul de coacere
şi îndepărtaţi vafa. Dacă plănuiţi coacerea
unei vafe noi, închideţi capacul aparatului
de copt pentru a reţine căldura.
3:30
Modul de Utilizare a Aparatului de Copt Vafe
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 7 1/28/11 2:18 PM
Română
8
14. Pentru a prepara mai multe vafe,
resetaţi temporizatorul de coacere
apăsând butonul de resetare (
).
Fundalul ecranului se va face albastru iar
temporizatorul va reveni la durata fixată
anterior. Apoi repetaţii paşii 5–13.
NOTĂ: Dacă temporizatorul de coacere nu
este resetat, Aparatul de Copt Vafe se va opri
automat la 5 minute după ce temporizatorul
ajunge la zero.
15.
nd aţi terminat de copt, apăsaţi butonul
(
)
pentru a opri aparatul de copt. Lăsaţi
un capac de coacere deschis pentru a
accelera răcirea aparatului de copt.
Anularea unei numărători inverse a
temporizatorului de coacere
Pentru a anula o numărătoare inversă,
apăsaţi butonul de resetare (
) . Ecranul
temporizatorului de coacere va reveni
la durata fixată anterior. După resetarea
temporizatorului, folosiţi butonul rotativ
de reglare a temporizatorului (
) pentru
a modifica durata de coacere, dacă doriţi,
şi apăsaţi butonul de pornire (
) pentru a
începe o numărătoare inversă nouă. Dacă nu
iniţiaţi o numărătoare inversă în 2 ore, aparatul
de copt se va opri automat.
3:30
Modul de Utilizare a Aparatului de Copt Vafe
Sfaturi pentru rete
Nu amestecaţi prea mult aluatul. Câteva
cocoloaşe sunt în regulă. Aluaturile
omogene produc vafe tari şi groase.
Dacă le păstraţi la frigider într-un recipient
ermetic, majoritatea aluaturilor vor rămâne
proaspete o zi sau două. Aluatul depozitat
se îngroaşă de obicei, astfel că trebuie
să adăugaţi puţină apă sau puţin lapte şi
să amestecaţi din nou aluatul înainte de
utilizare. Aluatul rece poate necesita un
timp suplimentar de coacere pentru a
ajunge la gradul de rumenire dorit.
Reţetele care includ unt, ulei sau ouă vor
genera vafe mai crocante şi mai uşor de
rumenit det retele aceste ingrediente.
Vafele făcute din reţete cu conţinut mic de
gsimi pot fi dificil de îndepărtat. Dacă vafele
au tendinţa de a se lipi de plită, adăugaţi
puţin mai mult unt sau ulei în reţetă. Nu
acoperiţi plitele de vafă cu uleiuri pulverizate
sau cu grăsime de fgezire a aluatului pentru
că vor determina formarea unei depuneri
cleioase care va fi dificil de îndepărtat.
Pentru vafe excepţional de subţiri, încercaţi
următoarele: dacă reţeta conţine ouă,
separaţi albuşurile de gălbenuşuri şi
amestecaţi gălbenuşul în aluat. Într-un bol
separat bateţi albuşurile până când devin
pufoase – dar nu consistente – şi adăugaţi
cu grijă albuşurile în aluat exact înainte de a
coace vafele.
Pentru o aromă intensă şi fină, încercaţi să
folosiţi făină integrală în loc de făină albă.
Zerul praf este un înlocuitor bun pentru
zerul proaspăt în reţetele de vafe şi este
uşor de ţinut la îndemână. Folosiţi praful
conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 8 1/28/11 2:18 PM
Română
9
Sfaturi de Coacere Şi Servire
Indiferent dacă preparaţi una sau două vafe,
rotiţi întotdeauna aparatul de copt după
umplerea plitei de vafe. Această operaţiune
permite acoperirea ambelor plite de vafe,
inferioară şi superioară, cu aluat şi asigură
cea mai fină consistenţă.
Nu umpleţi excesiv plitele de vafe. Turnaţi
aluatul în mijlocul plitei şi apoi împrăştiaţi-l
în mod uniform către margini cu ajutorul
unei spatule moi sau cu fundul unei oale
nemetalice. Aluatul ar trebui să acopere
aproape vârfurile grătarului de vafe.
Nu acoperiţi plitele de vafe cu uleiuri de
pulverizare sau cu grăsime de frăgezire a
aluatului – acestea vor produce o depunere
cleioasă care va fi dificil de îndepărtat.
Dacă vafele au tendinţa de a se lipi de plite,
adăugaţi mai mult unt sau ulei în reţetă.
Folosiţi o cană mică în loc de o oală: este
mult mai uşor de turnat aluatul dintr-o cană
decât dintr-o oală.
Închideţi capacul aparatului de copt
imediat după îndepărtarea vafei. Aceasta
ajută la menţinerea temperaturii potrivite
de coacere pentru următoarele vafe.
Vafele îşi vor pierde aspectul crocant dacă
sunt stivuite sau aşezate pe o suprafaţă
solidă. Pentru a obţine cele mai bune
rezultate, păstraţi vafele pe un raft de sârmă
înainte de a le servi.
Când preparaţi mai multe vafe pentru
servit, păstraţi vafele terminate la căldură,
introducându-le într-un cuptor încălzit
la 90° C timp de 15 minute. Întindeţi
vafele într-un singur strat direct pe raftul
cuptorului. Vafele pot fi încălzire şi dacă
le introduceţi în Aparatul de Copt Vafe
preîncălzit pentru 1 minut.
Vafele suplimentare pot fi îngheţate cu
rezultate foarte bune. Răciţi cantitatea
rămasă într-un singur strat pe un raft de
sârmă, separaţi vafele cu hârtie de copt şi
aşezaţi-le într-o pungă de îngheţare din
plastic sau în alt recipient ermetic înainte
de a le introduce în congelator. Când
sunteţi pregătit să le savuraţi, întindeţi-
le într-un singur strat, direct pe raftul
cuptorului şi încălziţi-le 10 minute la
140° C. Vafele îngheţate pot fi încălzite şi
dacă le introduceţi în Aparatul de Copt Vafe,
preîncălzit, pentru 2
1
2 - 3 minute.
1. Asiguraţi-vă că Aparatul de Copt Vafe
este oprit, deconectat de la sursa de
alimentare şi răcit înainte de a-l curăţa.
NOTĂ: Nu scufundaţi în apă Aparatul de Copt
Vafe. Nu folosiţi detergenţi abrazivi sau bureţi
de sârmă.
2. Deschideți capacele aparatului de copt
şi curăţaţi plitele de vafe cu şerveţele din
hârtie sau cu o cârpă umedă.
3. Ştergeţi exteriorul Aparatului de Copt Vafe
cu o cârpă caldă şi moale; apoi ştergeţi
aparatul cu o cârpă umedă şi uscaţi-l
cu o cârpă moale. Nu folosiţi detergenţi
abrazivi sau bureţi de sârmă.
Curăţarea Aparatului de Copt Vafe
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 9 1/28/11 2:18 PM
Română
10
Aparatul de Copt Vafe poate emite un miros
or sau fum în timpul primei utilizări. Acesta
este un rezultat normal pentru procesul de
producţie. Mirosul sau fumul este inofensiv şi
se va disipa repede, dar poate să se imprime
în prima vafă pregătită pe fiecare parte a
aparatului de copt. Pentru a obţine cele mai
bune rezultate, este recomandat ca primele
vafe fie aruncate.
În timpul fierui ciclu de coacere se va produce
abur şi condensul se poate forma pe capacele
aparatului de copt. Acest lucru este normal.
Dacă ecranul temporizatorului de
coacere rămâne închis iar Aparatul de
Copt Vafe nu se încălzeşte:
– Asiguraţi-vă că Aparatul de Copt Vafe este
conectat la o priză împământată. Dacă
este, deconectaţi aparatul de la priză şi
apoi conectaţi-l înapoi la aceeaşi priză.
Dacă ecranul temporizatorului de coacere
rămâne neaprins, verificaţi siguranţa sau
întrerupătorul de pe circuitul electric la
care este conectat Aparatul de Copt Vafe şi
asiguraţi-vă că circuitul este închis.
Dacă vafele dvs. sunt subţiri sau
neuniforme, cu goluri şi spaţii:
– Roti întotdeauna aparatul de copt du
ce aţi umplut plita de vafe cu aluat. Aceas
operaţiune permite acoperirea ambelor plite
de vafe, superioară şi inferioară, cu aluat şi
asigu cea mai fi consistenţă.
Dacă vafele sunt prea deschise sau prea
închise:
– Creşteţi durata de coacere dacă vafele sunt
prea deschise la culoare; micşoraţi durata
dacă vafele sunt prea închise la culoare.
Durata de coacere poate fi influenţată de
mai mulţi factori, inclusiv de ingredientele
reţetei, de temperatura aluatului şi de
umiditatea camerei.
Dacă nu puteţi remedia problema urmând
paşii de mai sus, consultaţi secțiunea de
Garanţie şi Service KitchenAid de la
pagina 17.*
Depanare
* Nu trimiteţi Aparatul de Copt Vafe înapoi la vânzătorel nu oferă service.
Pericol de electrocutare
Conectaţi la o priză împământată.
Nu îndepărtaţi ştiftul de
împământare.
Nu folosiţi adaptor.
Nu folosiţi prelungitor.
Nerespectarea acestor instrucţiuni
poate provoca decesul, incendiul sau
şocul electric.
AVERTIZARE
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 10 1/28/11 2:18 PM
Română
11
În bolul mare de amestecare, cu ajutorul telului drept,
amestecaţi făina, zahărul, sarea, drojdia şi ghimbirul cu treapta
de viteză 1, timp de 30 de secunde; puneţi-le deoparte. Într-o
oală separată, adăugaţi apa, laptele şi margarina. Încălziţi-le
la temperatură mică până când amestecul se încălzeşte bine
(47° C - 52° C, fărăfiarbă), amestecând frecvent. Turnaţi
amestecul în bolul mare de mixare (cu făină /zahăr/sare/
drojdie /ghimbir), adăugaţi ouăle şi amestecaţi bine cu treapta
de viteză 8, timp de 2 minute. Acoperiţi cu un prosop. Lăsaţi
să stea la dospit la temperatura camerei cel puţin 1 oră până
când aluatul se subţiază şi devine pufos şi-şi dublează volumul.
Adăugaţi în amestec zahărul brun, bananele şi nucile;
amestecaţi bine alte 2 minute cu treapta de viteză 6.
Fixaţi temporizatorul Aparatului de Copt Vafe, preîncălzit, la 3
minute şi 45 de secunde.
Turnaţi 4 polonice de aluat (30 ml per polonic) pe partea
superioară a Aparatului de Copt Vafe. Închideţi capacul;
porniţi temporizatorul şi rotiţi aparatul. Umpleţi a doua parte
a aparatului de copt; întoarceţi aparatul din nou. Când auziţi
semnalul îndepărtaţi prima vafă. Întoarceţi şi îndepărtaţi a
doua vafă. Continuaţi astfel până când terminaţi aluatul.
Împrăştiaţi zahăr după gust.
Număr de porţii: pentru 8 vafe rotunde
600 g găină integra
1 linguriţă de zahăr
1
2 linguriţă de sare
15 g drojdie uscată
1
2 linguriţă de ghimbir
măcinat
120 ml apă
355 ml lapte degresat
120 g margarină, cuburi
4 ouă
25 g zahăr brun
320 g banane tăia
cubuleţe
120 g nuci tăiate
Vafe cu nuci şi banane
Cu ajutorul telului drept, bateţi gălbenuşurile de ou cu laptele
rece cu treapta de viteză 4 timp de 1 minut în bolul de
amestecare. Încorporaţi încet făina şi praful de copt şi apoi
margarina topită, zahărul vanilat şi sarea cu treapta de viteză 4
pentru 1 minut şi 30 de secunde. În cele din urmă, încorporaţi
albuşurile de ou bătute tare la treapta de viteză 2 timp de 45
de secunde.
Fixaţi temporizatorul Aparatului de Copt Vafe, preîncălzit, la 3
minute şi 30 de secunde.
Turnaţi 4 polonice de aluat (de plus sau minus 40 ml fiecare)
pe plita superioară a Aparatului de Copt Vafe. Închideţi capacul;
porniţi temporizatorul şi întoarceţi aparatul de copt. Umpleţi
a doua parte a aparatului de copt; întoarceţi-l din nou. Când
auziţi semnalul sonor îndepărtaţi prima vafă. Rotiţi şi îndepărtaţi
a doua vafă. Continuaţi până când terminaţi aluatul.
Lăsaţi vafele la răcit şi acoperiţi-le cu frişcă dulce şi fructe
(căpşuni şi/sau zmeură).
Număr de porţii: pentru 8 vafe rotunde
200 g făină integrală
250 ml lapte rece
6 gălbenuşuri de ou
200 g margarină topită
16 g zahăr vanilat
4 g praf de copt
1 praf de sare
12 albuşuri de ou bătute
tare (folosind telul de
sârmă cu treapta de
viteză 10 timp de 1
minut şi 45 de secunde)
Frişcă dulce
(opţional, pentru servit)
Căpşuni sau zmeură
(opţional, pentru servit)
Vafe Chantilly
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 11 1/28/11 2:18 PM
Română
12
Într-un bol de amestecare mare, amestecaţi făina, zahărul tos,
praful de copt, sarea şi scorţişoara (dacă folosiţi). Adăugaţi
laptele, margarina şi ouăle; cu ajutorul unui tel drept,
amestecaţi la treapta de viteză 2 timp de 2 minute până când
aluatul se înmoaie. Măriţi viteza mixerului la 6 până când
aluatul devine pufos şi subţire. Pot rămâne unele cocoloaşe.
Adăugaţi ciocolată rasă şi amestecaţi cu atenţie cu ajutorul
unei spatule.
Fixaţi temporizatorul Aparatului de Copt Vafe, preîncălzit, la 3
minute şi 45 de secunde.
Turnaţi 3 polonice de aluat (30 ml per polonic) pe plita
superioară a Aparatului de Copt Vafe. Închideţi capacul; porniţi
temporizatorul şi întoarceţi aparatul de copt. Umpleţi a doua
parte a aparatului de copt; întoarceţi-l din nou. Când auziţi
semnalul sonor îndepărtaţi prima vafă. Rotiţi şi îndepărtaţi a
doua vafă. Continuaţi până când terminaţi aluatul.
Serviţi cu Frişcă cu ciocolată.
Număr de porţii: pentru 6 vafe rotunde
475 g făină integrală
200 g ciocolată rasă,
demidulce
30 g zahăr tos
8 g praf de copt
1
2 linguriţă de sare
1 linguriţă de scorţişoară,
(opţional)
400 ml lapte
80 g margarină topită
4 ouă
Frişcă cu ciocola
(pentru servit)
Vafe cu Ciocola Ra
Cu ajutorul telului drept, amestecaţi făina şi zahărul într-un bol
de mixer cu treapta de viteză 2 timp de 15 secunde. Adăugaţi
puţin lapte şi amestecaţi bine cu treapta de viteză 2 timp de
30 de secunde şi apoi adăugaţi gălbenuşurile de ou şi restul
de lapte. Amestecaţi din nou cu treapta de viteză 2 timp de 1
minut pentru a obţine un aluat omogen.
Într-un alt bol de mixare, cu ajutorul telului de sârmă, bateţi
albuşurile de ou şi adăugaţi un praf de sare cu treapta de
viteză 10 timp de 1 minut.
Adăugaţi margarina topită şi adăugaţi cu atenţie albuşurile de
ou bătute folosind telul drept cu treapta de viteză 1 timp de
45 de secunde.
Fixaţi temporizatorul Aparatului de Copt Vafe, preîncălzit, la 3
minute şi 30 de secunde.
Turnaţi 4 polonice de aluat (30 ml per polonic) pe plita
superioară a Aparatului de Copt Vafe. Închideţi capacul; porniţi
temporizatorul şi întoarceţi aparatul de copt. Umpleţi a doua
parte a aparatului de copt; întoarceţi-l din nou. Când auziţi
semnalul sonor îndepărtaţi prima vafă. Rotiţi şi îndepărtaţi a
doua vafă. Continuaţi până când terminaţi aluatul.
Serviţi vafele calde, presărate cu zahăr de glazurare.
Număr de porţii: pentru 6 vafe rotunde
250 g făină cu praf de copt
250 ml lapte
100 g margarină topită
24 g zahăr vanilat
3 ouă, cu albuşuri şi
gălbenuşuri separate
1 praf de sare
Zahăr de glazurare (opţional,
pentru servit)
Vafe Calde de Bruxelles
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 12 1/28/11 2:18 PM
Română
13
Puneţi făina şi drojdia într-un bol mare de mixare. Cu ajutorul
unui bătător drept, amestecaţi cu treapta de viteză 2 timp
de 15 secunde. Faceţi o gaură în mijloc. Adăugaţi zahărul
pudră şi 250 ml de lapte călduţ. Amestecaţi cu treapta 2 timp
de 1 minut pentru a obţine un amestec omogen. Lăsaţi la
dospit 5 minute. Amestecaţi cu atenţie în timp ce încorporaţi
gălbenuşurile de ou la viteza 4 timp de 2 minute. Adăugaţi
restul de lapte călduţ, margarina înmuiată şi zahărul vanilat şi
amestecaţi cu treapta de viteză 4 timp de circa 3 minute.
Într-un alt bol de mixare, bateţi albuşurile de ou cu ajutorul
unui tel de sârmă, cu un praf de sare, la treapta de viteză 10
timp de 1 minut.
Încorporaţi cu grijă albuşurile de ou bătute în aluat folosind
telul drept cu treapta de viteză 1 timp de 45 de secunde.
Lăsaţi la dospit timp de circa 30 de minute.
Încorporaţi cu atenţie zahărul mărgăritar în aluat cu ajutorul
unei spatule.
Împărţiţi aluatul în cantităţi egale de 100 g (ca un aluat).
Lăsaţi-l la dospit pentru 15 minute pe un prosop cu făină.
Fixaţi temporizatorul Aparatului de Copt Vafe, preîncălzit, la 4
minute şi 15 secunde.
Turnaţi 4 cantităţi egale de aluat pe plita superioară
a Aparatului de Copt Vafe. Închideţi capacul; porniţi
temporizatorul şi întoarceţi aparatul de copt. Umpleţi a doua
parte a aparatului de copt; întoarceţi-l din nou. Când auziţi
semnalul sonor îndepărtaţi prima vafă. Rotiţi şi îndepărtaţi a
doua vafă. Continuaţi până când terminaţi aluatul.
Număr de porţii: pentru 10 vafe rotunde
1 kg făină integrală
500 ml lapte călduţ
60 g drojdie proaspătă
6 ouă, cu albuşuri şi
gălbenuşuri separate
1 praf de sare
16 g zahăr vanilat
500 g margarină înmuiată
600 g zahăr mărgăritar (cu
granule mari)
75 g zahăr pudră
Vafe Liège*
* Nu este valabil pentru Marea Britanie deoarece “zahărul mărgăritar” nu există în Marea Britanie şi deci,
această reţetă nu poate fi executată corect.
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 13 1/28/11 2:18 PM
Română
14
Puneţi 200 g de făină integrală, zahărul brun, drojdia şi
scorţişoara într-un bol mare de mixare. Cu ajutorul telului
drept, amestecaţi la treapta de viteză 2 timp de 15 secunde.
Faceţi o gaură în mijloc. Încorporaţi untul moale, ouăle şi puţin
lapte călduţ. Începeţi să amestecaţi la treapta de viteză 2 timp
de 30 de secunde, continuaţi cu treapta de viteză 4 timp de
1 minut în timp ce adăugaţi restul de făină, puţin câte puţin.
Comutaţi mixerul la viteza 4 timp de 1 minut şi adăugaţi
restul de lapte călduţ şi apă în cantităţi mici. În cele din urmă,
comutaţi mixerul la viteza 10 pentru alte 30 de secunde pentru
a obţine un aluat subţire şi pufos.
Lăsaţi la dospit aproximativ 1 oră la temperatura camerei.
Formaţi cantităţi egale de aluat (de +/- 60 g fiecare, ca un
aluat). Lăsaţi la dospit câteva momente pe un prosop cu făină.
Fixaţi temporizatorul Aparatului de Copt Vafe, preîncălzit, la
4 minute şi 15 secunde.
Turnaţi 4 cantităţi egale de aluat pe plita superioară
a Aparatului de Copt Vafe. Închideţi capacul; porniţi
temporizatorul şi întoarceţi aparatul de copt. Umpleţi a doua
parte a aparatului de copt; întoarceţi-l din nou. Când auziţi
semnalul sonor îndepărtaţi prima vafă. Rotiţi şi îndepărtaţi a
doua vafă. Continuaţi până când terminaţi aluatul.
Număr de porţii: pentru 6 vafe rotunde
500 g făină integrală
250 g unt moale
200 g zahăr brun
14 g drojdie uscată
16 g scorţişoară
4 ouă
250 ml lapte călduţ
150 ml apă
Vafe cu scorţişoară
Cu ajutorul telului de sârmă, bateţi albuşurile de ou cu un
praf de sare într-un bol mare de mixare la viteza 10 timp de 1
minut până când se întăreşte.
Cu ajutorul telului drept, amestecaţi făina şi zahărul cu viteza
2 timp de 15 secunde într-un alt bol de mixare. Încorporaţi
margarina şi 4 gălbenuri de ou. Amestecaţi bine la viteza 2 timp
de 1 minut. Încorporaţi cu atenţie albuşurile de ou împreună cu
zahărul vanilat sau cu lămâia rasă cu ajutorul unei spatule.
Lăsaţi la dospit circa 10 minute în frigider.
Fixaţi temporizatorul Aparatului de Copt Vafe, preîncălzit, la 3
minute şi 45 secunde.
Turnaţi 4 cantităţi egale de aluat (echivalentul a 30 ml fiecare)
pe plita superioară a Aparatului de Copt Vafe. Închideţi capacul;
porniţi temporizatorul şi întoarceţi aparatul de copt. Umpleţi
a doua parte a aparatului de copt; întoarceţi-l din nou. Când
auziţi semnalul sonor îndepărtaţi prima vafă. Rotiţi şi îndepărtaţi
a doua vafă. Continuaţi până când terminaţi aluatul.
Număr de porţii: pentru 4 vafe rotunde
250 g făină integrală
250 g zahăr tos
250 g margarină moale
4 ouă, separate
1 praf de sare
Zahăr vanilat, după gust
(Gustul de lămâie poate înlocui
vanilia, în acest caz, radeţi o
lămâie şi adăugaţi lămâia rasă
în aluat).
Vafe 4/4
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 14 1/28/11 2:18 PM
Română
15
Cu ajutorul telului de sârmă, bateţi cele 5 ouă ca pentru o
omletă într-un bol mare de mixare, cu viteza 2 timp de 1 minut.
Adăugaţi margarina înmuiată şi un praf de sare. Încorporaţi 325
g de zahăr tos şi, cu ajutorul telului drept, amestecaţi la viteza 1
timp de 1 minut, apoi încorporaţi zahărul vanilat şi o ceaşcă de
apă. Comutaţi mixerul la viteza 6 şi amestecaţi încă un minut.
Adăugaţi făina puţin câte puţin şi amestecaţi bine la treapta de
viteză 8 până când aluatul devine omogen şi fără cocoloaşe.
Daţi la frigider circa 10 minute.
Fixaţi temporizatorul Aparatului de Copt Vafe, preîncălzit, la 3
minute şi 45 secunde.
Turnaţi 4 cantităţi egale de aluat (echivalentul a 30 ml fiecare)
pe plita superioară a Aparatului de Copt Vafe. Închideţi capacul;
porniţi temporizatorul şi întoarceţi aparatul de copt. Umpleţi
a doua parte a aparatului de copt; întoarceţi-l din nou. Când
auziţi semnalul sonor îndepărtaţi prima vafă. Rotiţi şi îndepărtaţi
a doua vafă. Continuaţi până când terminaţi aluatul.
Număr de porţii: pentru 7 vafe rotunde
500 g făină cu praf de copt
300 g margarină înmuiată
1 praf de sare
325 g zahăr tos
5 ouă
40 g zahăr vanilat
240 ml (1 ceaşcă) de apă
Vafe Moi Cu Vanilie
Cu ajutorul telului de sârmă, bateţi cele 4 ouă într-un bol mare
de mixare, cu viteza 2, timp de 45 de secunde.
Introduceţi făina într-un alt bol de mixare. Adăugaţi sarea,
zahărul şi migdalele. Cu ajutorul bătătorului drept, amestecaţi la
viteza 2 timp de 15 secunde. Faceţi o gau în mijloc. Încorporaţi
ouăle bătute şi făina, puţin câte puţin, la viteza 2, timp de 2
minute. Adăugaţi margarina înmuiată şi apa. Continuaţi să
amestecaţi la viteza 2 timp de alte 2 minute şi creşteţi viteza
până la treapta 6 până când aluatul se omogenizează.
Daţi la frigider pentru 5 minute.
Fixaţi temporizatorul Aparatului de Copt Vafe, preîncălzit, la 3
minute şi 30 secunde.
Turnaţi 4 linguri mari de aluat (de 30 ml fiecare) pe plita
superioară a Aparatului de Copt Vafe. Închideţi capacul; porniţi
temporizatorul şi întoarceţi aparatul de copt. Umpleţi a doua
parte a aparatului de copt; întoarceţi-l din nou. Când auziţi
semnalul sonor îndepărtaţi prima vafă. Rotiţi şi îndepărtaţi a
doua vafă. Continuaţi până când terminaţi aluatul.
Număr de porţii: pentru 6 vafe rotunde
500 g făină cu praf de copt
300 g zahăr tos
300 g margarină înmuiată
100 g migdale măcinate
4 ouă (mici)
100 ml apă
1 praf de sare
Vafe cu migdale
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 15 1/28/11 2:18 PM
Română
16
Introduceţi toate ingredientele (cu excepţia margarinei) într-un bol
mare de mixare şi amestecaţi puternic cu telul dermă, la viteza 6,
timp de 2 minute, până când aluatul se omogenizează. Lăsaţi la
dospit 30 de minute şi adăugaţi 125 g de margarină topită exact
înainte de coacere. Montaţi la loc telul de sârmă pe bătătorul
drept şi amestecaţi cu viteza 1 timp de circa 30 de secunde.
Fixaţi temporizatorul Aparatului de Copt Vafe, preîncălzit, la 3
minute şi 45 secunde.
Turnaţi 4 linguri mari de aluat (de circa 30 ml fiecare) pe plita
superioară a Aparatului de Copt Vafe pentru a obţine vafe
groase şi delicioase. Închideţi capacul; porniţi temporizatorul
şi întoarceţi aparatul de copt. Umpleţi a doua parte a
aparatului de copt; întoarceţi-l din nou. Când auziţi semnalul
sonor îndepărtaţi prima vafă. Rotiţi şi îndepărtaţi a doua vafă.
Continuaţi până când terminaţi aluatul.
Număr de porţii: pentru 5 vafe rotunde
250 g făină integrală
175 g zahăr tos
3 ouă
15 g drojdie uscată
250 ml bere neagră
1 praf de sare
125 g margarină topită
Vafe Delicioase cu Bere
Încălziţi laptele şi sntâna până aproape de punctul de fierbere;
puneţi deoparte. Turnaţiina, 50 g de zahăr tos şi drojdia în bolul
de amestecare. Cu ajutorultorului drept, amestecaţi la viteza
1 timp de 30 de secunde. Amestecaţi gălbenuşurile de ou, cu
viteza 2, timp de 2 minute. Adăugaţi laptele, smântâna şi untul
topit. Montaţi la loc telul de sârmă pe bătător şi amestecaţi cu
viteza 6 până când aluatul este gros şi omogen. Acoperiţi şi
lăsaţi la dospit la temperatura camerei 1 oră.
Într-un alt bol, cu ajutorul telului de sârmă, bateţi albuşurile de
ou cu un praf de sare, cu viteza 8 timp de 30 de secunde până
când albuşurile de ou se întăresc. Adăugați restul de zahăr şi
bateţi din nou până când formează vârfuri.
Încorporaţi albuşurile de ou în aluat cu o spatulă.
Fixaţi temporizatorul Aparatului de Copt Vafe, preîncălzit, la 3
minute şi 45 secunde.
Turnaţi suficient aluat pe partea superioară a Aparatului de
Copt Vafe pentru a obţine vafe delicioase. Închideţi capacul;
porniţi temporizatorul şi întoarceţi aparatul de copt. Umpleţi
a doua parte a aparatului de copt; întoarceţi-l din nou. Când
auziţi semnalul sonor îndepărtaţi prima vafă. Rotiţi şi îndepărtaţi
a doua vafă. Vafa este coaptă când este maro-aurie şi crocantă
şi când poate fi îndepărtată cu uşurinţă din Aparat. Continuaţi
până când terminaţi aluatul.
Serviţi vafele cu sirop cald de arţar sau cu zahăr de glazurare.
Număr de porţii: pentru 8 vafe rotunde
250 g făină integrală
300 ml lapte
200 ml smântână groasă
70 g zahăr tos
1 lingură mare de drojdie
uscată
4 ouă, separate
150 g unt, topit şi răcit
1 praf de sare
Sirop de arţar
(opţional, pentru servit)
Zahăr de glazurare
(opţional, pentru servit)
Vafe belgiene
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 16 1/28/11 2:18 PM
Română
17
Acoperirea
garanţiei:
Garanţie completă de doi
ani de la data cumpărării.
KitchenAid va
plăti pentru:
Piesele de schimb şi
manopera de reparaţie
pentru remedierea
defectelor de material
sau manoperă. Service-
ul trebuie furnizat de un
centru de service autorizat
KitchenAid.
KitchenAid nu
va plăti pentru:
A. Reparaţii dacă Aparatul
de Copt Vafe este folosit
pentru alte operii
decât pentru pregătirea
alimentelor.
B. Avarii rezultate
din accidente,
modificări, utilizare
necorespunzătoare, abuz
sau instalare/utilizare
prin nerespectarea
legislaţiei electrice locale.
KITCHENAID NUŞI ASUMĂ RĂSPUNDEREA PENTRU PREJUDICIILE INDIRECTE.
Garaia Aparatului de Copt
Vafe Artisan
KitchenAid
Centre de Service
Toate lucrile de service trebuie executate la
nivel local de un centru de service autorizat
KitchenAid. Contacti dealerul de la unitatea
de la care aţi cumrat aparatul pentru a obţine
numele celui mai apropiat centru de service
autorizat KitchenAid.
BILANCIA EXIM SRL
DN1 KM 19,3 Corbeanca,
Ilfov, Romania
Vânzări:
Tel.: +40-(0)21-352.88.88
Fax: +40-(0)21-352.33.33
vanzari@bilancia.ro
www.bilancia.ro
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 17 1/28/11 2:18 PM
Română
18
Serviciul Clienţi
Service:
Tel.: +40-(0)21-352.38.68
Fax: +40-(0)21-352.38.63
service@bilancia.ro
www.bilancia.ro
(7057IdZw0111)
Marcă înregistrată® a societăţii KitchenAid, U.S.A.
Marcă înregistrată
TM
de societatea KitchenAid, U.S.A.
© 2011. Toate drepturile rezervate.
Specificaţiile pot fi modificate fără preaviz.
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 18 1/28/11 2:18 PM
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

KitchenAid 5KWB100EPM Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului
Acest manual este potrivit și pentru