Română
8
14. Pentru a prepara mai multe vafe,
resetaţi temporizatorul de coacere
apăsând butonul de resetare (
).
Fundalul ecranului se va face albastru iar
temporizatorul va reveni la durata fixată
anterior. Apoi repetaţii paşii 5–13.
NOTĂ: Dacă temporizatorul de coacere nu
este resetat, Aparatul de Copt Vafe se va opri
automat la 5 minute după ce temporizatorul
ajunge la zero.
15.
Când aţi terminat de copt, apăsaţi butonul
(
)
pentru a opri aparatul de copt. Lăsaţi
un capac de coacere deschis pentru a
accelera răcirea aparatului de copt.
Anularea unei numărători inverse a
temporizatorului de coacere
Pentru a anula o numărătoare inversă,
apăsaţi butonul de resetare (
) . Ecranul
temporizatorului de coacere va reveni
la durata fixată anterior. După resetarea
temporizatorului, folosiţi butonul rotativ
de reglare a temporizatorului (
) pentru
a modifica durata de coacere, dacă doriţi,
şi apăsaţi butonul de pornire (
) pentru a
începe o numărătoare inversă nouă. Dacă nu
iniţiaţi o numărătoare inversă în 2 ore, aparatul
de copt se va opri automat.
3:30
Modul de Utilizare a Aparatului de Copt Vafe
Sfaturi pentru reţete
• Nu amestecaţi prea mult aluatul. Câteva
cocoloaşe sunt în regulă. Aluaturile
omogene produc vafe tari şi groase.
• Dacă le păstraţi la frigider într-un recipient
ermetic, majoritatea aluaturilor vor rămâne
proaspete o zi sau două. Aluatul depozitat
se îngroaşă de obicei, astfel că trebuie
să adăugaţi puţină apă sau puţin lapte şi
să amestecaţi din nou aluatul înainte de
utilizare. Aluatul rece poate necesita un
timp suplimentar de coacere pentru a
ajunge la gradul de rumenire dorit.
• Reţetele care includ unt, ulei sau ouă vor
genera vafe mai crocante şi mai uşor de
rumenit decât reţetele fără aceste ingrediente.
• Vafele făcute din reţete cu conţinut mic de
grăsimi pot fi dificil de îndepărtat. Dacă vafele
au tendinţa de a se lipi de plită, adăugaţi
puţin mai mult unt sau ulei în reţetă. Nu
acoperiţi plitele de vafă cu uleiuri pulverizate
sau cu grăsime de frăgezire a aluatului pentru
că vor determina formarea unei depuneri
cleioase care va fi dificil de îndepărtat.
• Pentru vafe excepţional de subţiri, încercaţi
următoarele: dacă reţeta conţine ouă,
separaţi albuşurile de gălbenuşuri şi
amestecaţi gălbenuşul în aluat. Într-un bol
separat bateţi albuşurile până când devin
pufoase – dar nu consistente – şi adăugaţi
cu grijă albuşurile în aluat exact înainte de a
coace vafele.
• Pentru o aromă intensă şi fină, încercaţi să
folosiţi făină integrală în loc de făină albă.
• Zerul praf este un înlocuitor bun pentru
zerul proaspăt în reţetele de vafe şi este
uşor de ţinut la îndemână. Folosiţi praful
conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
7057I_5KWB100_UCG_Romanian_01_27_11_FNL.indd 8 1/28/11 2:18 PM